AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.772.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Doduse ne treba zamjeniti pravi Zen 2 i ovaj "upgrade" 14nm+ koji dolazi ubrzo, Zen 2 ce biti 7nm i on je sigurno u 2019, nema sanse da ce ga izbaciti naredne godine, ali 14nm+ tjuniranje i sredjivanje procesa Ryzen 2.0 a ne Zen 2 arhitekture ce doci naredne godine.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zar nije bila neka priča da je amd potvrdio da će am4 bit aktualan do 2020. kad bi trebali ići na iduću generaciju rama? Što bi značilo da će sve današnje ploče bit kompatibilne sa zen2 i zen3.

EDIT: pročitah prethodni post, ne znam više jel priča bila o zen2/3 ili ryzen 2/3

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 15:31 (_mark0_69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
chaselol kaže...

Doduse ne treba zamjeniti pravi Zen 2 i ovaj "upgrade" 14nm+ koji dolazi ubrzo, Zen 2 ce biti 7nm i on je sigurno u 2019, nema sanse da ce ga izbaciti naredne godine, ali 14nm+ tjuniranje i sredjivanje procesa Ryzen 2.0 a ne Zen 2 arhitekture ce doci naredne godine.

Čini mi se da sam pročitao da će taj kako ti kažeš "tjunirani 14nm" biti Zen2, a novi 7nm Zen3.. ali ok - moguće da sam u krivu :)

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
Mali Noctua :) radi propuh u kucistu. Jako dobro hladi moram priznati. Samo 1-2c vise temp nego s Corsairom H110!
Moj PC  
11 0 hvala 2
15 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
chaselol kaže...

Čini mi se da sam pročitao da će taj kako ti kažeš "tjunirani 14nm" biti Zen2, a novi 7nm Zen3.. ali ok - moguće da sam u krivu :)

Slažem se, mislim da AMD ima rezervu sa sadašnjim procesorima, malo fine tuninga procesa i raditi će standardno na 4.5 ghz+ i ubijati

mrsmith kaže...
Mali Noctua :) radi propuh u kucistu. Jako dobro hladi moram priznati. Samo 1-2c vise temp nego s Corsairom H110!

Super, malo je rupa, možda još jedan vent za push pull i vratiš tih 1-2 stupnja :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
Jakovp kaže...

mrsmith kaže...

Super, malo je rupa, možda još jedan vent za push pull i vratiš tih 1-2 stupnja :)

Da, da to će tako i biti

Naručio sam još jedan Noctua vent, a u kompletu je doslo +4 smeđa "štitnika" za rubove i još dvije metalne zakačke upravo za dodatni ventilator u push-pull kombinaciji. Taman ima brdo mjesta otraga :)

Inače hladnjak je jako tih, cijeli komp radi doslovno bešumno čak i pod 100% opterećenjem. Ryzen je hladan, a naravno STRIX se nit' čuje nit' grije kao po običaju (zanimljivo da 1080ka ima manju temp u full loadu nego je imala 970ka pred 2 godine i MSI 1070 Armor koji sam imao prošli tjedan - 64c je bio max tijekom igranja par sati na 99% GPU Core load).

Sve u svemu s Noctuom sam nekako mirniji jer nisam baš fan tekućine u računalu, niti sam toliko veliki entuzijast da mi to treba. Velika preporuka za sve koji uzimaju Ryzen procesore.. jako tiho rješenje i odlično hlađenje čak i pod overclockom.

Corsair je već rezervirao kolega tako da je i to riješeno

14 godina

Pa tko kupuje Noctu zna što dobiva ;).

14 godina
itomic009 kaže...

Pa tko kupuje Noctu zna što dobiva ;).

Za mene uvijek broj jedan, u razno raznim računalima koristim i njihove hladnjake i ventilatore,

NF A14 Industrijal IP67 je ventilator od 230 kn, hladi kao niti jedan koji sam ikad vidio.

Način montaže hladnjaka mi je daleko najbolji od svih s kojima sam radio, kvaliteta nema premca.

Oprić informatika dobavlja i svaka preporuka za njih.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 10:15 (Valentin17).
17 godina

Jao, neltio na a Amd Ryzen 7 1700 + msi x370 bundle za svega 370 dolara

http://www.pcgamer.com/grab-a-ryzen-7-1700-cpu-and-msi-x370-sli-plus-motherboard-bundle-for-370/

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.6.2017 10:14 (toxic).
Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
toxic kaže...

http://www.pcgamer.com/grab-a-ryzen-7-1700-cpu-and-msi-x370-sli-plus-motherboard-bundle-for-370/

Haha :) ovo se ful isplati! Kod nas je samo proc skuplji od tog bundle-a.

17 godina
mrsmith kaže...
toxic kaže...

Haha :) ovo se ful isplati! Kod nas je samo proc skuplji od tog bundle-a.

Ma da ali ovo je samo za Amere ocito..

16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Bas gledam i ono - This item does not ship to Croatia.

17 godina
Mrgud Veliki kaže...
toxic kaže...

Bas gledam i ono - This item does not ship to Croatia.

Steta :/ ali ne salje se nigdje u Europu.

16 godina

Maksimalan CB15 skor koji sam mogao izvući a da sistem bude stabilan :) .. Ne ide na 4Ghz nikako kroz CB

3.92Ghz @1.4V

Ram je samo 2400Mhz tako da bi rezultat vjerojatno bio i do 50-60 bodova viši da je memorija recimo 3200Mhz ili pak 3600. No, kol'ko para, tol'ko muzike jel'

Moj PC  
11 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jeeeeej gotovo slaganje čeka se ponedjeljak i gtx 1080 da svršimo sa konfom.   Pa ču onda jos slika zaljepit!

Btw ovo je cura pisala sa mog acc ne ja zaboravila se na svoj logirati. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.6.2017 18:08 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
15 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jako uredno to izgleda. 

Nope.
17 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Jeeeeej gotovo slaganje čeka se ponedjeljak i gtx 1080 da svršimo sa konfom.   Pa ču onda jos slika zaljepit!

nista.. sad lijepo curu u dekolte, push up i hot panties pa na jutub gaming stream

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

Preporuka - okrenut ventilator od procesora da AMD natpis bude na vrhu, samo su 4 vide, nije nikakav problem.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina

Uložen-dobiveno za pobit krdo bizona,R7 1700/2000dolara komp vs Mac Pro druge generacije+8/16 Ivy Bridge CPU(kraj 2013 godine samo CPU košta 1700dolara)cijena 5600dolara.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Nvidia GTX 680

Lijepa konfa :) Savjet, kupi si 140mm filter za vent s gornje strane kucista: https://www.nabava.net/search.php?q=140+filter

15 godina
protjeran
rambox kaže...

Uložen-dobiveno za pobit krdo bizona,R7 1700/2000dolara komp vs Mac Pro druge generacije+8/16 Ivy Bridge CPU(kraj 2013 godine samo CPU košta 1700dolara)cijena 5600dolara.

Lol, kome je jos cijena bitna? Niza cijena je minus...

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nvidia GTX 680

Lijepa konfa :) Savjet, kupi si 140mm filter za vent s gornje strane kucista: https://www.nabava.net/search.php?q=140+filter

ne treba mu filter jer je gornji vent ispuh

14 godina
X3M kaže...

ne treba mu filter jer je gornji vent ispuh

Pada prašina unutra.

11 godina

Naravno da treba filter pa neće mu komp biti upaljen stalno, a i predinstaliran je 120mm, a ne 140mm, tako da prašina sigurno pada unutra.

Malo je 30-40kn na takvu mašinu od kompa, a dobar ulog ;) Taj će filter lako moći počistiti, dok je doći do prednjeg filtera muka isusova jer se prednji panel teško čupa van.

9 godina
neaktivan

imam to kuciste, i ne pada nikakva prasina unutra 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
X3M kaže...

imam to kuciste, i ne pada nikakva prasina unutra 

Kratko ga imaš onda, pričekaj malo i budeš vidio.

Osim ako računalo ne gasiš uopće, onda vjerojatno nema veze.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.6.2017 16:28 (Valentin17).
11 godina

Gdje imas to kuciste i je li ti komp upaljen stalno ili ne? Ako je negdje dobro zabarikadiran, ne treba filter da, npr. ako je pod stolom.

9 godina
protjeran
Nvidia GTX 680 kaže...

Jedan mali savjet, kablove od grafe i maticne provuci ispod one bijele pregrade da ne udaraju u oči a ne preko nje kako si sada napravio ;)

14 godina
Lucidius kaže...

Jedan mali savjet, kablove od grafe i maticne provuci ispod one bijele pregrade da ne udaraju u oči a ne preko nje kako si sada napravio ;)

Toliko čak i ja znam, samo ne obraćam pozornost uopće na to.

Ali ovaj put se slažem s tobom, danas će gromovi sijevati sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.6.2017 16:55 (Valentin17).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Gdje imas to kuciste i je li ti komp upaljen stalno ili ne? Ako je negdje dobro zabarikadiran, ne treba filter da, npr. ako je pod stolom.

na podu je, imam ga oko godinu dana, a prasine ima u stanu tone, jer imam dva klinca koji non stop trce 

uglavnom da vise ne offtopicarim nema problema sa prasinom na gornjem ventu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice