AMD Phenom X4 945 and 955BE processor review|test

poruka: 51
|
čitano: 8.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

ajmo strucnjaci odgovorite vi meni na ovo...

znamo da core i7 procesori imaju memorijski kontroler zbog kojeg dolazi do maksimalne (valjda) iskoristivosti ddr3 memorije i tu je intel napravio fenomenalnu stvar dok se za amd to bas i nemoze reci.

ono sto mene zanima sad sa am3 socketom je da li je memorijski kontroler u, npr. ovom phenom II x4 955BE uopce "upaljen" ili tek treba izaci bios koji ce ga aktivirati ili sto li god vec uciniti s njim? jer razlika u testovima mad ddr2/ddr3 je zanemariva, kao da uopce ne koristi mogucnosti/prednosti trokanalne memorije

jer...ocito je da je bios i chipset za core i7 odlicno napravljen te zbog toga intel gazi amd u aplikacijama i tim stvarima za obradu videa,slika,ripanje i koje cega dok pak u igricama su tu nedgje...ono +-10fpsa.

nemam se bas neku namjeru prepucavati oko toga tko je bolji jer mi prednost intela u aplikacijam ne znaci nista...ali onak...nula bodva, a razlika u igrama od cak mocnih velikih prevelikih +-10fpsa mi je zanemariva ako uzmem u obzir da je amd jeftiniji. tu konkretno mislim na recimo intelovu i7 940-ku...onak cca 3500kn smao za proc?lol a i7 920 nemam namjeru usporedjivati sa amd-om jer amd BE ima otkljucan mnozitelj te je overclokanje znatno pojednostavljeno (cijenim jednostavnonst...nisam jedan od onih koji ce ici dizati napon,pa fsb,pa sta ja znam tamo sta sve ne...ne da mi se to)

ovaj 955 BE smatram odlicnim procom ali isto tako ne umanjujem prednosti intelovih procova...ali kad kune govore, govore mi AMD,AMD.

hvala na odgvovoru!

lp,

smajlee

P4 3.GHz 2*1GB Kingmax DDR400 GeForce 7600GT Corsair VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AMD Phenom X4 945 and 955BE processor review|
Hyperion kaže...
microman kaže...
Hyperion kaže...
microman kaže...
luckyluke kaže...
mtopol kaže...

evo jos jedan REVIEW

po ovome sto vidim u tom reviewu ,amd je totalno potukao q9450Cooltako da ga je vrlo isplativo kupiti...još kada na njega dodate onu matičnu koju sam gore spomenuo imate gigantski komp za hvalisanje u kvartuNamigivaŽIVIO AMD,R.I.P INTEL!!!
 Čovijeće Božji pa ti uspoređuješ Intelovog Q9450 i AMD-ovog 955.Ja sam spomenuo da je Q9400 zamijenio Q6600 te sada on još lakše pobijeđuje AMD-ovog 920.
A ovaj AMD-ov 955 se može uspoređivati jedino sa Q9550 koji je dosta jači od AMD-ovog 955.
 LOL

X4 920 je jači od q6600 nemoj muljat, a po testovima x4 955 i q9550 su jednaki, ali nisu na istom taktu ,a to je problem amd-a.
 Ajde si ljepo u rukice uzmi BUG(br196) pa malo pogledaj tablicu sa brojevima i onda nekog napadaj sa izjavama poput:NEMOJ MULJAT.
Znam ja da je sramota za AMD da njegov novi proc je u rangu sa intelovim penzičem.Ali hebiga ošla su vremena Athlona.
A za Q9550 evo link:
 Nema u bugu nigdje direktne usporedbe q6600 i x4 920, i ti si stavio sintetičke benchmarke koji oduvijek idu u korist INTELU, a da vidimo igrice bilo bi drukčije ,a većina i kupuje zbog igrica ne nekog 3dčmarka.
A i kao što sam rekao Q9550 i x4 955 su tu negdje - link
 Imaš.Na kraju te teme je tablica sa svim nadogradnjama koje su napravili,a u oči te mora bosti AMD-najbrža nadogradnja(Phenom II 920) i Intel najbrža nadogradnja(Q6600).
I baš u igrama Intelovi procovi su čak i na nižim radnim taktovima brži od AMD-ovih.A to je zato što je najraširenija fizika HAWOK baš izrađena sa strane Intela pa je i logično da če u Igrama koji imaju tu fiziku(Gotovo sve) intel biti brži.
Znači ako Intel dominira u sintetičkim testovima onda je 100% sigurno da je ista stvar sa igrama.
Onaj koji ima več matičnu sa socketom 775 sigurno če uzet Intel,a onaj koji ima AM2,AM2+ uzima Phenom II.No onom koji kupuje novu konfiguraciju preporučujem Intelovu platformu.AMD ovu jedino uzimam u obzir sa kombinacijom proca 720BE koji se je pokazao kao dostojan konkurent Intelu u pogledu preformansi ali i OC-a.
Gigabyte X48 DS4,Intel Core Q6600(3,6Ghz-OC),Patriot viper 2x4Gb(1066Mhz-OC),XFX HD4870xxx+HD4850,WD VelociRaptor 150Gb(SISTEMSKI)+640Gb Samsung spinpoint F1,Coolermaster CM690.
16 godina
neaktivan
RE: AMD Phenom X4 945 and 955BE processor review

Sviđa mi se

Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+, Matična: MSI K9N Neo V2, Grafička kartica: MSI Nvidia 8400GS 512MB, RAM: 2GB, HDD: Maxtor 160GB, Monitor: Philips 190CW, Kućište: Coolmaster, OS: Windows Vista Ultimate SP1
17 godina
microman kaže...
 Imaš.Na kraju te teme je tablica sa svim nadogradnjama koje su napravili,a u oči te mora bosti AMD-najbrža nadogradnja(Phenom II 920) i Intel najbrža nadogradnja(Q6600).
I baš u igrama Intelovi procovi su čak i na nižim radnim taktovima brži od AMD-ovih.A to je zato što je najraširenija fizika HAWOK baš izrađena sa strane Intela pa je i logično da če u Igrama koji imaju tu fiziku(Gotovo sve) intel biti brži.
Znači ako Intel dominira u sintetičkim testovima onda je 100% sigurno da je ista stvar sa igrama.
Onaj koji ima več matičnu sa socketom 775 sigurno če uzet Intel,a onaj koji ima AM2,AM2+ uzima Phenom II.No onom koji kupuje novu konfiguraciju preporučujem Intelovu platformu.AMD ovu jedino uzimam u obzir sa kombinacijom proca 720BE koji se je pokazao kao dostojan konkurent Intelu u pogledu preformansi ali i OC-a.

LOL tam ima jedna igra, de ti meni nađi review ovo što pričaš nedrži vodu, a 3dčmarkovi većinom koriste physx od ageia-e/nvidia-e...
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Pa i mislio sam tamo na Phenom 2 X3,AMD prije nije postojao zamene hehehe........AMD ima jednu lijepu prednost,a to je što će kupci sadašnje AM2+ platforme moć još dugo uživat u novim tehnologijama,dok su intelovci koji sad uzimaju 775 socket u malo ajmo rec neugodnom položaju. Drugo,gledajući testove u realnim aplikacijama a zanas su to u 95% slučajeva,uz dužnu čast izuzecima...igre. U igrama još uvijek bitku vode C2D i X3 procovi dok su X4 phenom 955 i i7 920 u najmanju ruku....jednaki,tu ovaj 1 frame bolji,tamo ovaj 1 frame bolji. Profić u zici i video obradi će pare dat za i7,gamer će radje uštedjet 2 soma kuna na komplet platformi i iuet si neku strojnicu od grafičke tipa GTX285 ili 4870X2 te time izvuć duplo veće performanse nego da je dao ustupak procu a uštedio na grafici. Tako ja na to gledam....osim ako svi kupci nisu prebogate "lobotomirane čimpanze" Smijeh (moram stavit trejdmark na ovaj izraz).

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 3:34 (troublemaker).
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

evo ljudi nasao sam am3 maticnu plocu za ovaj super procesor.neki kazu daje skupa a ja neznam kaj je tu skupo:http://www.prodaja-ponuda.com/maticna-ploca-am3-asus-m4a78-e/617435/racunalne-komponente/ +maticna podrzava 2xpci e x16 i ddr2 memoriju tako da...NAVALITE!!Cool

ima preko 20 matični am3 kod nas
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
microman kaže...

LOL tam ima jedna igra, de ti meni nađi review ovo što pričaš nedrži vodu, a 3dčmarkovi većinom koriste physx od ageia-e/nvidia-e...
 3d mark koristi Physx samo ako imaš Nvidiu i uključen Physx u driverima.A u svim drugim slučajevima radi bez te fizike.
I evo ti još jedan rewiev i dobro si pogledaj razliku između taktova i razlike u bodovima.
Gigabyte X48 DS4,Intel Core Q6600(3,6Ghz-OC),Patriot viper 2x4Gb(1066Mhz-OC),XFX HD4870xxx+HD4850,WD VelociRaptor 150Gb(SISTEMSKI)+640Gb Samsung spinpoint F1,Coolermaster CM690.
16 godina
neaktivan

malo sam prosurfao i pogledao testove, uglavnom amd gubi u večini sintetičkih testova, jedino u igrama pokazuje dobre rezultate, čak štoviše, odlične uzmemo li u obzir cijenu, dakle ako trebate proc za igranje, svakako treba uzeti u obzir amd, jedino ako nisu u pitanju novci, onda intel.

mali review vezan uz ovo:

http://www.techspot.com/review/137-amd-phenom2-x4-940-920/page12.html

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...
Hyperion kaže...
microman kaže...
luckyluke kaže...
mtopol kaže...

evo jos jedan REVIEW

po ovome sto vidim u tom reviewu ,amd je totalno potukao q9450Cooltako da ga je vrlo isplativo kupiti...još kada na njega dodate onu matičnu koju sam gore spomenuo imate gigantski komp za hvalisanje u kvartuNamigivaŽIVIO AMD,R.I.P INTEL!!!
 Čovijeće Božji pa ti uspoređuješ Intelovog Q9450 i AMD-ovog 955.Ja sam spomenuo da je Q9400 zamijenio Q6600 te sada on još lakše pobijeđuje AMD-ovog 920.
A ovaj AMD-ov 955 se može uspoređivati jedino sa Q9550 koji je dosta jači od AMD-ovog 955.
 LOL

X4 920 je jači od q6600 nemoj muljat, a po testovima x4 955 i q9550 su jednaki, ali nisu na istom taktu ,a to je problem amd-a.
 dobro hyperion kaže x4 955 i q9550 su tu negdje(uzmi u obzir da se 955 da lijepo klokati)pa ćes vidit kako amd-ov konj razvaljuje!btw ovaj 955 od q9550 je jeftiniji 400 kn pa je puno isplativiji!Cool
 Intel se da OC-at puno više... a cjene su im tu negdje, Intelova arhitektura je puno efikasnija
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 13:50 (mtopol).
17 godina
neaktivan
 Intel se da OC-at puno više... a cjene su im tu negdje, Intelova arhitektura je puno efikasnija
 HA HA HA
Phenomi2 se daloko bolje OC od Intel C2Q, i to debelo, jod da ne govorim o jednostavnosti OC AMD procesora jer su vecinom BE, uostalom pogledaj malo tu

http://www.ripping.org/database.php?act=records
AMD PhenomII 720 2,8(OC3,4) , DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W. Logitech Z-2300
17 godina
neaktivan

Ja mislim da bi se svi mi trebali naći negdje sa zoljama i poklat se oko toga koji je jbni proizvođać bolji.Viče

http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
2029.MN4 kaže...
Budi pametniji od većine i uzmi AMD!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 19:18 (luckyluke).
17 godina

Manemoj Core 2 quad sa LN2 ide do  5 i nešto GHz , a Phenom II x4 na 7,1GHz.

Nego kod hall of fame-a vide se samo core 2 duo procesori zato jer ovi core 2 quadovi nemogu potegnut više. Phenom II je nativni quad, a core 2 quad je 2 spojena dualca.

Evo ti world record quad/x4 procesora

Nº 1 : LimitTeam(Sigh qooitry Ultra40) reached 7127.85 MHz with an AMD Phenom II X4 955 Black Edition (45 nm)

evo i rekord core 2 procesora

Nº 1 : Boblemagnifique LN2 Ixtk reached 6761.43 MHz with an Intel Core 2 Duo E8600 (45 nm)

i rekord sa core i7

Nº 1 : OPB@ocXtreme.org&Coolaler.com reached 5689.94 MHz with an Intel Core i7 Extreme 965 ES

http://valid.canardpc.com/records.php

Ali priznajem da bi na zraku se bolje clockao core 2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 20:08 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
 HA HA HA
Phenomi2 se daloko bolje OC od Intel C2Q, i to debelo, jod da ne govorim o jednostavnosti OC AMD procesora jer su vecinom BE, uostalom pogledaj malo tu

lol... uzet cemo kao primjer Q6600 koji se s 2,4GHz da ocat do 3,6GHz bez problema, a neki ga s dobrim hladjenjem drze i na 4GHz... znaci da je OC od 1200 do 1600 MHz, dok se Phenom II s 3 GHz nemoze OC-at preko 4GHz s zracnim hladjenjem... znaci znaci da se nemoze OC-at niti za 1000MHz. Pustimo sada Hladjenja tekucim dusikom i ostale perverzije...
17 godina
mtopol kaže...
ManchesterUTD kaže...
 HA HA HA

lol... uzet cemo kao primjer Q6600 koji se s 2,4GHz da ocat do 3,6GHz bez problema, a neki ga s dobrim hladjenjem drze i na 4GHz... znaci da je OC od 1200 do 1600 MHz, dok se Phenom II s 3 GHz nemoze OC-at preko 4GHz s zracnim hladjenjem... znaci znaci da se nemoze OC-at niti za 1000MHz. Pustimo sada Hladjenja tekucim dusikom i ostale perverzije...
 LOL pa ovaj je 2,4 , a ovaj 3,0 normalno da će se za manje % clockat. Usporedba ti je super.
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Tako je.
Nemojmo miješat LN2 i ekstremni OC opcenito sa normalnim korisnicima.
Imao sam Phenom II 940 BE i vecinu intelovih Quadova i skoro sve Dualce pa znam što pricam.
Intel se da podignut za više mhz.
Manje se grije.
Ima efikasniju arhitekturu.
Brži je.
Ovi rekordi koji su postignuti sa intelovim kao i amd-ovim procom su napravljeni sa ES procovima ili sa probranim procesorima.
Dakle najbolje od najboljeg koje normalni smrtnici rijetko dobiju u ruke.

Što amd-u moram priznat je kad je clocknut ima brži boot sistema od intela.
Ali opcenito rad sa kompom i sve ostalo je na strani intela.
Jednostavno je tako.
Imam cesto priliku uspoređivat svakakve kombinacije maticnih i procesora i znam o cemu pricam
ZLOČESTI MOD NR.1
17 godina

ne bih htio previse petljati u ovu temu, ali mi je zapela za oko pa cu eto samo prokomentirati. Prije svega bin napomenuo da prosjecan korisnik racunala ne zna nista o overclocku. po meni su zato tvornicki procesori i njihovi rezultati najvjerodostojniji. clock je po meni posebna kategorija koja ovisi o znanju osobe koja to radi pa i o komponentama koji odredenu vrijednost mogu ili ne mogu podrzati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 20:32 (igy).
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
Tako je.
Imao sam Phenom II 940 BE i vecinu intelovih Quadova i skoro sve Dualce pa znam što pricam.
Manje se grije.
Brži je.
Ovi rekordi koji su postignuti sa intelovim kao i amd-ovim procom su napravljeni sa ES procovima ili sa probranim procesorima.

Jednostavno je tako.
Imam cesto priliku uspoređivat svakakve kombinacije maticnih i procesora i znam o cemu pricam
 Nisu ES nego su to obicni ljudi smrtnici kao i mi, a normalno da se moze dignut za vise MHz jer su im default frekvencije "male", mislim malje su od AMD ovih.
AMD PhenomII 720 2,8(OC3,4) , DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W. Logitech Z-2300
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
LUXX kaže...
Tako je.
Manje se grije.
Brži je.

Jednostavno je tako.
 Nisu ES nego su to obicni ljudi smrtnici kao i mi, a normalno da se moze dignut za vise MHz jer su im default frekvencije "male", mislim malje su od AMD ovih.
 i kakve to veze ima?? Ja se mogu kladiti da s normalnim zracnim hladjenjem Intel moze doseci veci max OC jer mu je za to potreban manji napon,a samim time se i manje grije,a da negovorim da AMD nemoze parirat intelovoj "STAROJ" Core2 arhitekturi na istom taktu. Ja nemislim da su Phenom II procesori loši, dapace, to su super procesori gledajuci u obzir cjenu i performanse. Ali AMD fan-ovi ih previse dizu u nebesa.
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...
ManchesterUTD kaže...
LUXX kaže...
Tako je.......
.....AMD ovih.
 i kakve to veze ima?? Ja se mogu kladiti da s normalnim zracnim hladjenjem Intel moze doseci veci max OC jer mu je za to potreban manji napon,a samim time se i manje grije,a da negovorim da AMD nemoze parirat intelovoj "STAROJ" Core2 arhitekturi na istom taktu. Ja nemislim da su Phenom II procesori loši, dapace, to su super procesori gledajuci u obzir cjenu i performanse. Ali AMD fan-ovi ih previse dizu u nebesa.
 Slažem se. AMD-ovi procovi su ok, ali nisu savršeni i bez mane. Oni su sasvim ok.
http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
16 godina

Ne triba se dalje žestit fenomen II dosta kasni za intelom.Ovo je  pravi odnos u oc nažalost.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice