ajmo strucnjaci odgovorite vi meni na ovo...
znamo da core i7 procesori imaju memorijski kontroler zbog kojeg dolazi do maksimalne (valjda) iskoristivosti ddr3 memorije i tu je intel napravio fenomenalnu stvar dok se za amd to bas i nemoze reci.
ono sto mene zanima sad sa am3 socketom je da li je memorijski kontroler u, npr. ovom phenom II x4 955BE uopce "upaljen" ili tek treba izaci bios koji ce ga aktivirati ili sto li god vec uciniti s njim? jer razlika u testovima mad ddr2/ddr3 je zanemariva, kao da uopce ne koristi mogucnosti/prednosti trokanalne memorije
jer...ocito je da je bios i chipset za core i7 odlicno napravljen te zbog toga intel gazi amd u aplikacijama i tim stvarima za obradu videa,slika,ripanje i koje cega dok pak u igricama su tu nedgje...ono +-10fpsa.
nemam se bas neku namjeru prepucavati oko toga tko je bolji jer mi prednost intela u aplikacijam ne znaci nista...ali onak...nula bodva, a razlika u igrama od cak mocnih velikih prevelikih +-10fpsa mi je zanemariva ako uzmem u obzir da je amd jeftiniji. tu konkretno mislim na recimo intelovu i7 940-ku...onak cca 3500kn smao za proc?lol a i7 920 nemam namjeru usporedjivati sa amd-om jer amd BE ima otkljucan mnozitelj te je overclokanje znatno pojednostavljeno (cijenim jednostavnonst...nisam jedan od onih koji ce ici dizati napon,pa fsb,pa sta ja znam tamo sta sve ne...ne da mi se to)
ovaj 955 BE smatram odlicnim procom ali isto tako ne umanjujem prednosti intelovih procova...ali kad kune govore, govore mi AMD,AMD.
hvala na odgvovoru!
lp,
smajlee