Amd Phenom II X2 565 BE

poruka: 13
|
čitano: 3.383
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Amd Phenom II X2 565 BE

Pozdrav

Danas sam kupio Amd Phenom II X2 565 BE(3.4Ghz).Uspješno sam otključao dvije preostale jezgre tako da je sad Amd Phenom II X4 B65.

Zanima me kako da provjerim stabilnost jezgara.Usput kad sam otključao jezgre svi programi za praćenje temperatura su na nuli, tako da neznam koliko se grije procesor.

Please help.

Unaprijed hvala 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Amd Phenom II X2 565 BE

testiraj s prime95 ili occt

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Amd Phenom II X2 565 BE

Skinuo sam prime95, ali sad me zanima kako da vidim temperature(malo me je strah testirati bez da znam kolike su temp.)

Koliko dugo moram testirati sa prime95.

Pozz

14 godina
protjeran
Amd Phenom II X2 565 BE

Temperature sa dvi ili četiri jezgre će ostati više manje iste tako da se toga ne moraš bojati, one se povećavaju jedino clockanjem

Ostavi da testira pola sata, to bi trebalo biti dovoljno

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Testirao sam sa prime95 pola sata i sve je bilo u redu{#}.Znači li to da je otključavanje prošlo ok.

Hvala

14 godina
protjeran
almir1111 kaže...

Testirao sam sa prime95 pola sata i sve je bilo u redu{#}.Znači li to da je otključavanje prošlo ok.

Hvala

Da otključavanje je prošlo ok i jezgre su stabilne

17 godina
neaktivan
Amd Phenom II X2 565 BE

Pola sata Prime-a95 i neznaći da je sustav stabilan.Trebao bi ga testirati najmanje 12h(nariktaš navećer i neka vrti preko noći) ako to prođe OK, opališ još 1h OCCT-a i poslije par sati igranja i ako svu tu troturu prođe bez krašanja imaš

full stabilan komp, pa se onda možeš malo pozabaviti i clockanjem da vidiš dokle ide, premda je to nepotrebno ali "zagolica maštu"{#} naravno poželjan bolji cooler za CPU, barem Katana 3 ili sl.

Sapphire 6950 1GB
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Smille kaže...

Pola sata Prime-a95 i neznaći da je sustav stabilan.Trebao bi ga testirati najmanje 12h(nariktaš navećer i neka vrti preko noći) ako to prođe OK, opališ još 1h OCCT-a i poslije par sati igranja i ako svu tu troturu prođe bez krašanja imaš

full stabilan komp, pa se onda možeš malo pozabaviti i clockanjem da vidiš dokle ide, premda je to nepotrebno ali "zagolica maštu"{#} naravno poželjan bolji cooler za CPU, barem Katana 3 ili sl.

Ma kakvih 12 sati, kad bi ljudi tako išli clockati proc izgubili bi tjedan dana da vide jeli stabilan na par stotina mhz više. Pola sata u occt-u u extreme modu će zgaziti proc više nego bilo koja aplikacija koju će on koristiti svakodnevno, i ako taj test prođe onda je 99% stabilan za normalan rad. Ako padne daš mu malo soka i ponovi...

14 godina
neaktivan
Amd Phenom II X2 565 BE

Zna li neko zasto nakon otključavanja nemogu mjeriti temperature procesora.Probao sam sa 10 programa.Kada isključim jezgre onda vidim .

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
almir1111 kaže...

Zna li neko zasto nakon otključavanja nemogu mjeriti temperature procesora.Probao sam sa 10 programa.Kada isključim jezgre onda vidim .

Problem sa senzorima je uobicajena posljedica otkljucavanja jezgara

17 godina
protjeran
almir1111 kaže...

Danas sam kupio Amd Phenom II X2 565 BE(3.4Ghz).Uspješno sam otključao dvije preostale jezgre tako da je sad Amd Phenom II X4 B65.

Zanima me kako da provjerim stabilnost jezgara.Usput kad sam otključao jezgre svi programi za praćenje temperatura su na nuli, tako da neznam koliko se grije procesor.

Cestitke na uspjesnom otkljucavanju. Koja je ploca u pitanju? Koji operativni sustav imas? x86-64bit/ x86

Neprikazivanje temp ili krivo prikazianje je do BIOSa od ploce. Koji hladnjak? Ako je stock onda bi mogao imati problema vec samo pri otkljucavanju i stres testu sve cetiri jezgre jer ti sad trosi umjesto kojih 60-65W nekih 90-95W ((ovisi o voltazi procu moze bit da vec na stock s dvije jezgre trosi vise a otkljucan i 120W bez overclocka)

almir1111 kaže...

Skinuo sam prime95, ali sad me zanima kako da vidim temperature(malo me je strah testirati bez da znam kolike su temp.)

Koliko dugo moram testirati sa prime95.almir1111 kaže...

Ne :) Ako ti je stvarno bitna stabilnost pri primu onda barem dva puna ciklusa. To ti je oko 6h. Ako ti stabilnost i nije presudna otkrit ces sweet spot tak da polako spustats za recimo 50Mhz dolje nakon sto se sistem srusi

17 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
almir1111 kaže...

Problem sa senzorima je uobicajena posljedica otkljucavanja jezgara

Uobicajena posljedica zmrdanih BIOSa. Ipak B45/B55/B65 nije procesor koji stvarno i postoji?!

17 godina
neaktivan
gljinoliga kaže...

Uobicajena posljedica zmrdanih BIOSa. Ipak B45/B55/B65 nije procesor koji stvarno i postoji?!

?

CPU world

AMD

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice