AMD matične koje treba izbjegavati

poruka: 44
|
čitano: 12.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: AMD matične koje treba izbjegavati
Brian kaže...

Normalno ja ni jedno napajanje nije 100 % efikasno, a grafa traži 400 W minimum:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4070#ov

Piše ti na stranici proizvođača, a ako to nije točno onda neznam šta je.

naravno da nije al imam osjecaj da poimljes efikasnost na krivi nacin. ako imas dobro napajanje ono ce dostaviti koliko pise na kutiji (430W u ovom slucaju) al ce vuci oko 500W iz zida.

a to kaj pise za grafe to je cisto da se vendori zastite od bilo kakvih kvarova od eventualno slabih i kvarljivih napajanja. puno ljudi tjera srot napajanja u konfe koji ne mogu dostaviti ni pola od deklariranog. 550ti trosi oko 120W u full loadu sta tjera bilo koje brand napajanje od 400W bez problema.

14 godina
neaktivan

http://www.pin-computers.hr/article.php?id=1474&PHPSESSID=fa1e054d4e1a7b5ff6f

Ovo napajanje se reklamira kao linkworld 600 W.

Ono je efikasno puno manje i daje 350 stvarnih W. Isto tako napajanje na kojem piše 430 W ne može biti 100 % efikasno, ono daje toliko u max loadu

koji ne može dugo potrajati.

Zbog toga njemu u max loadu napajanje postane preslano i freeza mu se sustav. Grafička piše da treba napajanje od 400 W, a naravno da ne troši toliko,

a ni blizu, prije oko 70 W, a puno manje u idle-u, iako je ti verzija.

No svaka komponenta ima svoju potrošnju u idle i u max load.

15 godina
neaktivan
Brian kaže...

Ono je efikasno puno manje i daje 350 stvarnih W. Isto tako napajanje na kojem piše 430 W ne može biti 100 % efikasno, ono daje toliko u max loadu

Zbog toga njemu u max loadu napajanje postane preslano i freeza mu se sustav. Grafička piše da treba napajanje od 400 W, a naravno da ne troši toliko,

Ti si stvarno uporan. Nemoj davati krive informacije, ako neznas. Ja bi dava crvene svakom kao ti. 

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan

Što mislite o OVOJ ploči?

4+2 fazna regulacija je, na ploču ide phenom x4 965 koji ću oc-ati i GTX 660 koji isto tako planiram oc-ati (ali ne previše).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brian kaže...

To napajanje sposobno je dati do 400-420W vjerojatno (ali puno manje na 12V) i na njemu je deklarirano max koliko može povući iz zida (prije nego crkne od preopterečenja) a to je ~600W.

Ako na napajanju piše određena snaga i ono ima certifikat 80+ (obični, silver, gold, bronze, platinum ...) to znači da toliku učinkovitost ima kada daje deklariranu snagu, a ne kada troši.

Daj se informiraj, a do tada prestani širiti dezinformacije.

Evo ti jedan link za početak, nakon toga dalje googlaj:

http://www.corsair.com/us/blog/what-is-in-the-wattage?utm_source=Corsair&utm_medium=FacebookTwitter&utm_content=WhatsWattage&utm_campaign=SocialMedia

headshot kaže...

Što mislite o OVOJ ploči?

4+2 fazna regulacija je, na ploču ide phenom x4 965 koji ću oc-ati i GTX 660 koji isto tako planiram oc-ati (ali ne previše).

Dobra ploča, uzimaj bez brige. Digi VRM 4+2 s zaštitom od oštećenja VRM-ova i hlađenjem VRM-ova.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 3:08 (191x7).
17 godina

Da se i ja pridružim, MA785GMT-UD2H kupljena kad je izašla,
gore umjereno klokan PhIIX6-1090t od dana kad je postao dobavljiv u HR,

nikad problema, s time da ja tu konfu isključivo palim i rabim
sa 100% opterećenja svih jezgri kroz dulji period (rendanje, jel)
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1735732

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zgodna tema, iako je dobro da su ljudi počeli postati svoja iskustva!

Možda bi bilo zgodno u prvom postu staviti i jednu kategoriju 'osobna iskustva' za ploče za koje forumaši daju svoje mišljenje na osnovu korištenja!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Brian kaže...

Imaš napajanje 430 W u max loadu. To napajanje je efikasno minimalno 80 % i ajmo reći ima stvarnih 385 W.

Imaš grafičku karticu koja je 192 bitna i traži minimum power od 400 W. Na to nakači još i ostale komponente, fx4100 sa 4 jezgre od 3.8 GHz, ako se clocka onda troši

i više.

Prvo napravi flash biosa.

HDD skeniraj sa HD Tune, a memoriju sa memtest. I ako ovo ne izbaci grešku probaj sa jačim napajanjem. Ovo tvoje je kvalitetno i trebalo bi držati

jedino ako imaš još puno ventova i potrošaća nakačenih.

ma napajanje je dovoljno,proc stock ,undervoltan i normalno radi,stari hdd je imao bad sectore i bacio sam ga i kupio novi u 8-om mjesecu memorija je isto ok samo 2 venta

frend je flashao bio na najnoviju verziju

ako je zbog matične to mogu slati na garaniciju pa da mi pošalju nazad istu takvu samo novu?jer ova je strgana ili baš nevalja? ili koja je alternativa od novih?

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/problem-pc-om/151000.aspx evo ti uglavnom di je moj problem bio/nastao

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 12:02 (sstrmi).
14 godina
neaktivan

Je umrla tema, ali ajde da ubacim svoje mišljenje i iskustva.

Imam dotičnu ploču GA-MA78LMT-S2H koja je na listi.

Ploča je bila u drugom kompu već 2-3 godine. Sad je u mom kompu I u oba dva kompa radi bez ikakve greške. Oba dva kompa sam koristio full, od multimedije pa do uredskih poslova. Na toj matičnoj je spojeno napajanje od 400 watta i izdržalo je kompletno sve torture moguće. Sad je na nju spojen x4 phenom i gtx 650 sa 8 gb rama i radi ko urica.

Bf3 & Bf 4 - nick - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da nije bas objasnjeno sto i zasto treba izbjegavati u detalje:
Ukratko, manje vise sve i jedan 970 chipset ce raditi bez problema sa TURBO mod iz biosa i tu ne treba da brinete, ali ako hocete clockati iznad jednostavno treba iskesirati vise love za stabilniju plocu, mada danas za 600kn se nadje vrhunska ploca tako da sve sto ljudi trebaju je da pitaju na forumu prije kupovine to je najvaznije.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koliko sam vidio u bios-u se nemože clockat baš. Pa je alternativa da skinem gigabyte softwear za klokanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ukratko, manje vise sve i jedan 970 chipset ce raditi bez problema sa TURBO mod iz biosa i tu ne treba da brinete, ali ako hocete clockati iznad jednostavno treba iskesirati vise love za stabilniju plocu, mada danas za 600kn se nadje vrhunska ploca tako da sve sto ljudi trebaju je da pitaju na forumu prije kupovine to je najvaznije.

Tako jest, dok sa Gigabyte 970A-DS3P ili UD3P te ASUS M5A97 ljudi nemaju razloga za brigu.. najbolje AM3+ 970 ploče

tonik kaže...

Koliko sam vidio u bios-u se nemože clockat baš. Pa je alternativa da skinem gigabyte softwear za klokanje?

hmm.. dali nemožeš i kad klikneš CTRL + F1 ? Aako i dalje ne ide onda ET ili AOD

15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
chaselol kaže...

Tako jest, dok sa Gigabyte 970A-DS3P ili UD3P te ASUS M5A97 ljudi nemaju razloga za brigu.. najbolje AM3+ 970 ploče

meni je nedavno riknula ASUS M5A97, nikakav overclock zbog lošeg hladnjaka samo sam cpu voltažu spustio

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
chaselol kaže...

tonik kaže...

hmm.. dali nemožeš i kad klikneš CTRL + F1 ? Aako i dalje ne ide onda ET ili AOD

To sa CTRL i F1 nisam probao. Kad dođem do kompa budem probao.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice