AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
AMD FX Club

Evo u moj kraj dosli hladniji dani tj kisa nema vise one sparine od 35 stupnjeva vani pa malo kloknuo proc . 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Evo ja malo isprobao svog, možda bi mogao još malo a da bude stabilan, ali trebam malo više vremena za takvo testiranje. Išao je i preko 5Ghz, ali nakon što pokrenem stress test, treba mu minutu/dvije da se smrzne komp.

Stabilan je na 4.95Ghz (220x22.5, 1.46V), temperatura došla do 56 (ovaj puta hlađenje na Performance Mode). Jedino mi nije jasno zašto CoreTemp prikazuje i dalje 1.3V, to je pretpostavljam normalna voltaža za taj procesor.

2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozz,

Da li mi mozete pomoci pri odabiru nove matične za FX8320. Imao sam Gigabyte 990-XA UD3 ali je grom roknia i ona i graficka r9 280x izgorile. Sad gledam da bi uzea nesto slicno da mogu OC-at i da je kvalitetna. Sto mislite i s kojima imate najbolje iskustvo.  Atm gledan MSI 970 ili asus m5a97 R2.0

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 18:05 (Sp0rZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: AMD FX Club
Sp0rZ kaže...

Pozz,

Da li mi mozete pomoci pri odabiru nove matične za FX8320. Imao sam Gigabyte 990-XA UD3 ali je grom roknia i ona i graficka r9 280x izgorile. Sad gledam da bi uzea nesto slicno da mogu OC-at i da je kvalitetna. Sto mislite i s kojima imate najbolje iskustvo. Hvala

moja preporuka asus https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_990FX_R20/ ili da kupis gigabyte 990fxa-ud5 rev.3.1  ili gigabyte 990fxa-ud5 r5

17 godina
Sp0rZ kaže...

Pozz,

Da li mi mozete pomoci pri odabiru nove matične za FX8320. Imao sam Gigabyte 990-XA UD3 ali je grom roknia i ona i graficka r9 280x izgorile. Sad gledam da bi uzea nesto slicno da mogu OC-at i da je kvalitetna. Sto mislite i s kojima imate najbolje iskustvo.  Atm gledan MSI 970 ili asus m5a97 R2.0

Moja preporuka je da se okaniš PC-a. Kako možeš na takvom kompu NEMATI prenaponsku zaštitu ili UPS?!

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan

Hvala na pomoci

15 godina
191x7 kaže...
Sp0rZ kaže...

Pozz,

Moja preporuka je da se okaniš PC-a. Kako možeš na takvom kompu NEMATI prenaponsku zaštitu ili UPS?!

a zar mu moze pomoc prenaponska zastita ako nekim slucajem nema gromobran uradjen na kuci

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ma kakvi kad je grom usa u sistem preko routera i tu nema zastite.tocka. Izgorilo je pola maticne(usb portovi itd) grafa (tu je zavrseno) ram cpu i napajanje su citavi

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 18:33 (Sp0rZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sp0rZ kaže...

Ma kakvi kad je grom usa u sistem preko routera i tu nema zastite.tocka. Izgorilo je pola maticne(usb portovi itd) grafa (tu je zavrseno) ram cpu i napajanje su citavi

Nikad čuo za zaštitu telefonske utičnice? Sve dobre prenaponske zaštite i UPS-ovi to imaju.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Danas dobar UPS se da naci za 400kn a realno svaka masina treba jedan, jednostavno ne treba rizikovati na tom polju.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...
191x7 kaže...

Danas dobar UPS se da naci za 400kn a realno svaka masina treba jedan, jednostavno ne treba rizikovati na tom polju.

Slažem se. Ali onima što im se ne da trošiti na to, večini je dovoljna i solidna prenaponska sve dok ne uključe write caching na diskovima i slično.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Dovoljno je i isključiti komp iz struje i ethernet kabel iz kompa dok grmi ako se ne koristi wlan veza. UPS treba samo onima sa lošo strujnom mrežom i tamo gdje često nestaje struje. Meni nije nestala struja godinama a kad grmi sve isključim iz utičnice. To je jedina sigurna zaštita.

Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
XXX kaže...

Dovoljno je i isključiti komp iz struje i ethernet kabel iz kompa dok grmi ako se ne koristi wlan veza. UPS treba samo onima sa lošo strujnom mrežom i tamo gdje često nestaje struje. Meni nije nestala struja godinama a kad grmi sve isključim iz utičnice. To je jedina sigurna zaštita.

Odlicno xxx slazem se stobom u potpunosti isto to radim kao i ti davno mi je crkla od udara groma graficka kartica jos kad se sjetim koliko sam je tad platio i sad mi je muka.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Meni je uzea u linksu i ili servis ili reklamacija... bar tako kaze zaposlenik. 2700 sam da za r9 280x gigabytovu ako se dobro sican.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Dovoljno je i isključiti komp iz struje i ethernet kabel iz kompa dok grmi ako se ne koristi wlan veza.

Naravno ali zamisli nestane struje a ti u sred gejma (online) i tad fino ekipi objasnis itd ili vaznog skajp razgovora. Velike su prednosti UPS jednostavno se isplati uzeti a nisu skupe ljudi a zatrebace nekad, sigurno.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ma uzeti  cu ja ali jbte led koliko puta vam se desilo da grom u kucu direktno bubne aj reci... dosad nikad nisan ima slicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sp0rZ kaže...

Ma uzeti  cu ja ali jbte led koliko puta vam se desilo da grom u kucu direktno bubne aj reci... dosad nikad nisan ima slicno

Dovoljno je jednom da se opeces 

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
XXX kaže...

Dovoljno je i isključiti komp iz struje i ethernet kabel iz kompa dok grmi ako se ne koristi wlan veza.

Naravno ali zamisli nestane struje a ti u sred gejma (online) i tad fino ekipi objasnis itd ili vaznog skajp razgovora. Velike su prednosti UPS jednostavno se isplati uzeti a nisu skupe ljudi a zatrebace nekad, sigurno.

Nije mi se to još nikada dogodilo, i zbog te šanse od 1% da mi nestane struje baš kad je nešto bitno nisam ni pomišljao uzimati UPS. Imam kvalitetnu i stabilnu struju u gradu. Također kad je igranje u pitanju da bi ti komp pri punom opterećenju izdražao desetak i više minuta koliko traje runda treba i kvalitetan UPS. Skroz glupo to kupovati iz tog razloga. UPS je za firmu na koji spoje server i npr IP telefoniju ili za kućnog korisnika ako ima sranje od električne mreže i loše strujne instalacije po kući.

17 godina
odjavljen
Sp0rZ kaže...

Ak ti bubne grom u UPS, ode UPS. Jednostavnije ti je elektroniku iskljućiti iz zida, jedino je to sigurno i najjeftinije rješenje + ethernet kabel iz kompa ili još bolje ulaznu liniju u modem. Tih nekoliko ljtnih mjeseci malo razmisliš o takvim situacijama i nemaš problema. Ako nema nikoga kod kuće napraviš to prije izlaska. Ja npr. na prekidać iskljućim i plinski bojler, jer ako lupi grom i ode elektronika šteta je od nekoliko tisuća kuna. Takve stvari su najosjetljivije uz TV i sl.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jos jedno pitanje . Da li je moguce da je su samo usb portovi i ostalo otisli od groma a ostatak maticne radi? Jer kompjuter pali ko mina i sve ali nema graficke(pregorena) i ne radi nista sto je spojeno od periferije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Edigital izbjegavaj u širokom luku. Što većem.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Cua sam vec samo sam koristia za usporedbu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Ja imam OVU (rev4.0), mene služi savršeno.

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Ja imam OVU (rev4.0), mene služi savršeno.

Ja sam ovu uzeo jer sam slagao plavi interijer u kucistu, identicne performanse ali 100kn jeftinije, jedina razlika je u drugom pci slotu umjesto 16x tu je 8x, 1-2% slabije sli/cf performanse.

Sta god uzmes neces pogrijesiti. Sve su 8+2 fazne i dobro clockaju. Saber je vrh ponude ali ae zapitaj jel vrijedi hoces li se upustati u visok OC.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 14:53 (chaselol).
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nez sto mislita o asusu m5a99 i ta gigabyte mb koja je bolja

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 15:45 (Sp0rZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sp0rZ kaže...

Kao sto rekoh, poprilicno identicne ploce koje ce obavljati vrhunski svoj posao. Sad ako hoces da ti pise Asus ti uzmi Asus, za Gigu isto tako. I jedan i drugi proizvodjac daju 36 mjeseci gare a to je najbitnije po meni.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Slazem se. Thx mislin da cu na asus se odluciti jer san ima gigabyte koja je upravo izgorila

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sp0rZ kaže...

Asus sto novije revizije sa sto boljim hladenjem, pogotovo ako ti sto se tice boja vise odgovara plava nego crna recimo...

chaselol kaže...

Kao sto rekoh, poprilicno identicne ploce koje ce obavljati vrhunski svoj posao. Sad ako hoces da ti pise Asus ti uzmi Asus, za Gigu isto tako. I jedan i drugi proizvodjac daju 36 mjeseci gare a to je najbitnije po meni.

Identicne ali i razlicite...

Malo vise se grije gigica ali na njoj se daju izvuci veci clockovi...Sto se tice Asusa, bolje hladenja ploca sa stabilnijim naponima i nesto slabijim maksimalnim clockovima koji se daju izvuci... Probaj jos vise pojacaj clock na tom svom fx-u tijekom ljetnih vrucina pa stavi prst na hladnjak od fazne regulacije i chipseta, pitat cu te ja kako nema razlike kada ta dva hladnjaka nisu povezana sa bakrenim cijevima koje hlade, to se grije kao blesavo...

Sp0rZ kaže...

Slazem se. Thx mislin da cu na asus se odluciti jer san ima gigabyte koja je upravo izgorila

Nemoj se ravnati po tome jer to nije toliko bitno, svaka moze riknuti bez obzira na proizvodaca...  Ako uspijes naci Gigicu UD7icu to je prvi izbor poslije Sabertooth ali samo ako planiras duze vrijeme ostati na Fx platformi, ako ne onda nesto od ovih slabijih, 99x Evo ili fxa ud3 sto novije revizije...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 19:57 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Probam pa javim :D nisam obracao puno paznju na taj dio, pogotovo jer sam sa bocne strane bas tu stavio vent da upuhuje hladan vazduh  :D

A sto se tice koja ce pregoriti prva, meni se asusica spalila bukvalno sprzila oko chipseta ato kako zasto nemam pojma pa sam dobio ovu u zamjenu 

Nista nije sigurica danas, 36 mjeseci je ipak nesto 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice