AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 883.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
mirzet1976 kaže...

Pitanje je dal ti možeš hladiti FX na 5ghz i dati mu dovoljno napona a da ne trotla i da ti na taj način bottlenecka GPU.

Ma vidis da klinjo laze ko kakav politicar, on ce da hladi FX vazduhom na 5ghz 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
mirzet1976 kaže...

Pitanje je dal ti možeš hladiti FX na 5ghz i dati mu dovoljno napona a da ne trotla i da ti na taj način bottlenecka GPU.

Bravo, kakva kultura i izrazavanje. Btw gdje sam napisao cime je hladjen procesor?

Chaselol, molim te, da li bi mi zelio prodati svoj primjerak FX-a 6300 koji jede intelove i5, po tvome misljenju i i7 procesore, koji je toliko futureproof da ga nije potrebno mijenjati barem 20 sljedećih godina. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 23:44 (Almin94).
15 godina
Almin94 kaže...
chaselol kaže...
mirzet1976 kaže...

Bravo, kakva kultura i izrazavanje. Btw gdje sam napisao cime je hladjen procesor?

Chaselol, molim te, da li bi mi zelio prodati svoj primjerak FX-a 6300 koji jede intelove i5, po tvome misljenju i i7 procesore, koji je toliko futureproof da ga nije potrebno mijenjati barem 20 sljedećih godina. 

Nisi nigdje ni napisao ali si poceo da nesto pricas a nicim to nisi dokazao zato bi bilo ljepo da postas slike ili napravis neki video.A ne da govoris da ima u nekoj od tema da si postavio slike pa da trazimo mislim malo pogledaj na ovaj forum bas ce netko listati  ovdje 100 stranica ili u nekoj gdje ih ima i vise od 100.A da chaselol stvarno imas odlican procesor i mislim da ti netreba novi u iducih 20 god mislim sad jos kad dodje dx 12 bit ce imba.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ja ne znam odakle ovaj mali izvlaci rijeci iz konteksta, ali sam napisao da kad se bilo koji FX clocka na 5ghz prestigne vecinu i5 po performansama, a samo gdje si nasao da sam ja rekao da je fx 6300 future proof tako dugo?
Ne postoji proc koji je future proof vise od 4-5 godina danas, opet mlatis gluposti izvini ali picis na ignore, previse smaras i izmisljas joj 

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ja ne znam odakle ovaj mali izvlaci rijeci iz konteksta, ali sam napisao da kad se bilo koji FX clocka na 5ghz prestigne vecinu i5 po performansama, a samo gdje si nasao da sam ja rekao da je fx 6300 future proof tako dugo?
Ne postoji proc koji je future proof vise od 4-5 godina danas, opet mlatis gluposti izvini ali picis na ignore, previse smaras i izmisljas joj 

Odlicno, vec 1000 puta sam ti rekao da me postavis na ignore. Nadam se da si sada to zaista uradio. Uzivaj. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 2:46 (Almin94).
16 godina
AMD FX Club

evo i ja se pridruzujem fx klubu kupio novu pilu fx8300 :D novac nije dozvolio za neki jaci cooler pa je ostao stock cooler sad za sad :D interesuje me koliko se moze kloknuti ovaj procesor na stock cooleru? :D 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

po samom izgledu stock coolera ja ga nebi stavljal na cpu. a ak je bas nuzno nebi clockal ni pod razno. pogotovo kad sad stizu ljetne vrucine. strpi se i prikupi nes para i kupi neki dobar cooler onda clockaj...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina

Bolje da se interesiraš koliko se može undervoltati .

12 godina
AMD FX Club

Dali se isplati overclock FX6300 i na kolko bi islo , da je stabilno ? I ako da, dali ima neki tutorial sa namijestenim svim ? 

Cooler je " Enermax " ne znam tocno koji 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
OC FX6300 se isplati svakako za normalno korištenje možeš OC do cca:4.6ghz preko toga nema potrebe,naravno moraš imati dobar hladnjak.Osobno svojeg držim na 4 gz,isključen turbo,undervoltan na 1.216V hladan i brz,a hladnjak vrlo tih.
12 godina
3n3m1 kaže...
OC FX6300 se isplati svakako za normalno korištenje možeš OC do cca:4.6ghz preko toga nema potrebe,naravno moraš imati dobar hladnjak.Osobno svojeg držim na 4 gz,isključen turbo,undervoltan na 1.216V hladan i brz,a hladnjak vrlo tih.

Ne znam dali je dobar , dosta je tih i vijerujem da bi uspio ohladiti .. Evo stavit cu slike kako izgleda pa ... 

U biosu sam probo staviti na 4,300 i kad sam otisao na apply ugasio se PC . i Nakon toga nisam mogo vise upaliti PC ... Pri ucitavanju windowsa, samo se srusi... Al nisam diro voltage i to ... jer ne znam kolko i sta ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 13:03 (razermario).
17 godina

daj ti meni reci cemu sluzi ovaj donji vent na dnu kucista? ak vec puse prema grafi onda ga barem malo odigni necime od lima da more vuci svjezi zrak kak spada a ne da vakuum radi 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
Lord_Marko kaže...

daj ti meni reci cemu sluzi ovaj donji vent na dnu kucista? ak vec puse prema grafi onda ga barem malo odigni necime od lima da more vuci svjezi zrak kak spada a ne da vakuum radi 

bas sam isto razmisljao zasto ima tako vent :D

12 godina
AMD FX Club

Iskreno ne znam :D Bio je viska pa sam ga stavio dolje... Evo napravio sam na 4,300 da radi CPU i sad je problem sta u igrama od jednom samo padne FPS i brze dode sebi i tako malo pa malo ? temp su  " ok " nejdu preko 70 niti CPU niti GPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nisu temperature OK jer je 70 stupnjeva za procesor previše..zato ti i dolazi do trzanja u igrama jer ti očito pada frekvencija procesora zbog pregrijavanja. Stavi bolje hladnjak ili smanji klok.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 16:49 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Nisu temperature OK jer je 70 stupnjeva za procesor previše..zato ti i dolazi do trzanja u igrama jer ti očito pada frekvencija procesora zbog pregrijavanja. Stavi bolje hladnjak ili smanji klok.

Ne znam , prije dok sam koristio standardni cooler od proca sta sam dobio u boxu na win 8.1 u far cry 4 je CPU isao i do 80 c+  Al nisu bili taki dropovi ... I dok udem u game dok je CPU " mlak " 50-60 c i dalje se to dogada... Dali moze biti do voltaze ? 

12 godina
AMD FX Club

Ili smanji klok ili provecaj voltazu cpua jer je ocito nestabilan.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
nicky.sl kaže...

Ili smanji klok ili provecaj voltazu cpua jer je ocito nestabilan.

Evo sad sam bio znaci sve vratio na default igro sam GTA pravio malo guzvu da sto vise skoci CPU i otislo je do 69 c na defaultu ! I naravno nije bilo dropova lol....  Kako sad to objasniti ne znam vise ... 

Stavio sam OC sada na 4.0 al sam smanjio voltazu i sad nejde GTA dok igram preko 59  ... Moguce je onda do voltaze da je bilo ? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 18:14 (razermario).
11 godina
neaktivan

69c je bio socket (cpu temp) ili core (package), kako god da je nije dobro, ali socket smije doc do 70c, ako ti je core (package) 70c onda ti je ili overvoltano ili nisi dobro umontirao cooler ili ti je los airflow u kucistu. Kako god jezgra ne smije preko 62c max. i to po mogucnosti da ne prelazi 55-58c pod loadom, tako barem ja gledam.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
AMD FX Club

Evo sad sam smanjio voltažu i dignuo na 4.3 i ostavio dok nista ne radim je 46c... Dok sam igro malo doslo je do nekih 59 nije proslo dalje... Po svemu sudeci bilo je do voltaže prevelike ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sta je 46c CPU temp ili Core ? Slikaj hw monitor ili nesto pa da vidimo, ako je core 46c u idleu znaci da nije cooler dobro namjesten

12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Meni bijednom kmetu najgori primjer ovog procesora ikad! Cini se da ni visokih 1.35 nije dovoljno za 4.2, nedavno bsod nako dugo vremena i jos se treba dizat. 

Mrzim vas koji ste dobili dobre primjerke, smrdljiva gamad korumpirana :D  

play2much
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...

Meni bijednom kmetu najgori primjer ovog procesora ikad! Cini se da ni visokih 1.35 nije dovoljno za 4.2, nedavno bsod nako dugo vremena i jos se treba dizat. 

Mrzim vas koji ste dobili dobre primjerke, smrdljiva gamad korumpirana :D  

Gdje je to visoko, 1.35 za 4.2?
Pa sama stock voltaza uz turbo boost, pici procesor na 1.5v! :)

Kod mene trenutno jedan primjerak radi na 1.3V 4.2ghz

12 godina
D3lBoy kaže...

Sta je 46c CPU temp ili Core ? Slikaj hw monitor ili nesto pa da vidimo, ako je core 46c u idleu znaci da nije cooler dobro namjesten

Evo 

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

O tome i govorim, zelim 1.3v za 4.2 kao i vi ovde. to bi mi ispunilo nekakvo zadovoljstvo 

Znam da opet ima i nekih gorih primjeraka od moga..  

play2much
13 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...
chaselol kaže...

O tome i govorim, zelim 1.3v za 4.2 kao i vi ovde. to bi mi ispunilo nekakvo zadovoljstvo 

Znam da opet ima i nekih gorih primjeraka od moga..  

Prijatelj mi ima identicnu konfiguraciju ne moze 4ghz preci bez 1.4V tako da nije samo do tebe :)

12 godina
AMD FX Club

To je premija imati 4.2ghz na 1.35V

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
razermario kaže...
D3lBoy kaže...

Evo 

ok je to vise prati core (odma ispod gpu)

15 godina
mirzet1976 kaže...

To je premija imati 4.2ghz na 1.35V

;)

@4.2ghz

napon "pleše" izmedju 1.276V i 1.284V

nikaj nisam posebno prčkao,isključio turbo,

samo stavio multy na 21, mem 1600, fsb i nb na 2400, svi naponi auto

vjerojantno imam lufa i za undervoltat malo

edit: evo link na sliku, ovaj forum baš pošteno uništi upload slike.... :/

http://www.pohrani.com/f/3a/QS/4Ycl0tA5/fx-8320-42.jpg

I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 22:11 (vrx).
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

CPU, GPU i dr. ne može biti "future proof" jer ne znamo u kojem smjeru, ili barem na 2-3 godine, ide industrija mekog sklopovlja, a ona diktira razvoj tvrdog sklopovlja (kučište, HDD i matična ploča po meni jedine investicije na duže staze, čak niti SSD). Odkad pratim računala, a to je od malih nogu i prvih BUG-ova, procesori nisu bili future proof, neke su serije trajale duže, a neke kraće, ali sve u svemu nisu nikada bile garancija "mirne budućnosti".

Danas sa 30 godina to me ni ne zabrinjava jer kad većina redikula može dat 1000 eur da bi izvadila najnoviji vlajFone na stol, onda mogu i ja taj novac uložiti u PC.

NHF, ako sam nekoga umorio i usput FX u cjenovnom rangu ima bolje performanse od i serije, samo što je Intel u kompletu bolji procesor. Također su MB nešto jeftinije za FX i moj izbor je FX (iako je bez rasprave i bolji procesor, nebitno koja serija).

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 0:51 (mrki_tua).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice