AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 875.056
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD FX Club
chaselol kaže...

Ljudi kako mozete nazvati FX mrtvom serijom, kad realno da ce ti jedan FX procesor iz 6xxx/8xxx seruje biti dovoljan za gaming naredne 2-4 godine, jer trziste nista novo i jace nije izbacili niti ima u planu!!!
Razlika izmedju zadnje dvije serije intelovih procesora treca i cetvrta generacija nije tako znacajna za gaming, cak je i druga generacija intelovih procesora odlicna i dalje ce biti vrhunska za gaming.

To sto ljudi ne stancaju procesore kao konkurencija, ne znaci da su odustali od socketa.

Jednostavno nema potrebe izdavati nista novo, jer nema potrebe ljudi -.-  

Da, stanje im je bajno. Nema potrebe za izbacivanjem novih procova, zanemarit ćemo tešku financijsku situaciju u kojoj se firma nalazi i mizeran udio tržišta (CPUova).

Ponekad pomislim da te neko iz AMDa plaća da ih braniš u svakom postu.

13 godina
chaselol kaže...

Slažem se, ponajviše zato jer su cijene pristupačne(vani više nego kod nas), vani se ispod milju kuna nađe 8320 koji će vrtiti bilo koju grafu koju mu bacite pod noge...

Ali da je mrtav socket i da nema budućnosti, to se slažem sa svima...  Neki poput tebe će uzdizati AM3+ ponajviše zbog cijene, 8xxx će biti dobar narednih par godina, ali da li ga se isplati uzeti, neznam, iskreno, da mi ga netko ponudi za 600-700kn onda da, ovak plaćati punu cijenu i uzimat neku ploču sa tako starim socketom (budimo realni, star je - Za one koji se čude zašto sam stavio AM3 socket link, a ne link od AM3+ - to sam napravio jer neke 890 chipset ploče primaju Vishera proceve), jednostavno se ne isplati, trenutačno po meni se ništa ne isplati uzeti, bit zadovoljan s ovim šta imaš ili možeš za male pare nadograditi te čekati bolje dane...

Mnogi se žale da ništa konkretno i vrijedno pažnje nije izašlo, i ja spadam u tu ekipu, ništa se nije previše promjenilo u zadnjih 2 godine - mnogi znaju na šta mislim pod ovim... 

Ja sam svoju konfu prodao prije više od pola godine, sada sam na Phenom jedinici i više mi ni ne treba, barem zasad, najviše zato jer me 840EVO spašava a i komp ne služi ničemu osim laprdanju po internetu i čitanje vijesti/gledanje kojeg filma-klipa na yt...

Ovo što sad imam mi je dovoljno za WoW, war3, i bf3...

Ali dali planiram upgrade, planiram, ali kad bude nešto zanimljivo na tržištu i kad bude DDR4 pristupačan mid-range konfiguracijama... 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 21:07 (ramzocro-HCR).
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Zanimalo me može li mi neko reći koji je procesor bolji: intel core i3-4150 ili amd a10 x4 7700 k 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dcelik kaže...

Zanimalo me može li mi neko reći koji je procesor bolji: intel core i3-4150 ili amd a10 x4 7700 k 

i3, a bolji od oba ako ces neku diskretnu grafu, fx 6300 za tu cijenu je najbolji

17 godina
ramzocro-HCR kaže...
chaselol kaže...

Slažem se, ponajviše zato jer su cijene pristupačne(vani više nego kod nas), vani se ispod milju kuna nađe 8320 koji će vrtiti bilo koju grafu koju mu bacite pod noge...

Slažem se s boldanim. Tu matičnu imam zajedno s AMD FX8320@4.4GHz + Sapphire HD 7850 1GB GDDR5, slobodno pogledajte što sam sve kupio od novaca sa sezone. U ponedjeljak (prekjučer) sam se vratio s sezone. "Stroj" leti! Hladan kao sibir, vrti Crysis 3 sve na max osim AA i Motion Blur koji su disabled. CPU je 35-40˘C, a GPU 55-60˘C. Pratim vas već par tjedana i čitam dosta toga što sam se uvjerio da je istina. Naime koristim dosta programa za praćenje temperatura i nažalost senzori temperaturu drastično mijenjanju...npr. svake sekunde je drugačija, npr. 33 - 24 - 28 - 33 -21 ... onako wtf?

Što se tiče Intela nemojte mi ništa govoriti jer sam ŽELIO AMD zbog omjera uloženo/dobiveno. Pazi sada - sve komponente su RABLJENJE osim Intel SSD 520 240GB kojeg je otac naručio iz Centro.hr trgovine. Otac i ja smo zajedno uložili malo više od 5000kn s time da je on negdje malo više od trećine toga iznosa. Naravno da sam zaradio masne pare uzeo bih Intel ovo-ono za 2+ soma € ali i ovo je više nego, udostojim se reći, high-end PC.

Sada mi trebaju savjeti od vas kolega, želim undervoltati procesor i smanjiti takt s 4.4GHz na...hmm...stock? Ne treba mi OC-ani procesor niti GPU, za tih par FPS-ova mi ne igra veliku ulogu u životu, samo da mi je kanta tiha dok surfam/radim (idle), a igre BF3, Crysis 3, NFS Rivals sve uredno pokreće. Znači želim da downclockam kantu, počevši od BIOS-a te što dalje?

Hvala svima.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 8:07 (Najbrži).
14 godina

Pa kako ti i sad nije tiho ?? Smanji napon na nekih 1.25V a takt stavi na 3.6Ghz pa testiraj. Sve dok si ispod 1.3V možeš komotno staviti vent na Venomusu na neke niske okretaje (tipa do 1000 okr.) da ga ne čuješ a CPU ti se neće sigurno pregrijat niti u gamingu. Nekakav sweet spot ti je 4.0Ghz sa oko 1.3V (kako koji).

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa kako ti i sad nije tiho ?? Smanji napon na nekih 1.25V a takt stavi na 3.6Ghz pa testiraj. Sve dok si ispod 1.3V možeš komotno staviti vent na Venomusu na neke niske okretaje (tipa do 1000 okr.) da ga ne čuješ a CPU ti se neće sigurno pregrijat niti u gamingu. Nekakav sweet spot ti je 4.0Ghz sa oko 1.3V (kako koji).

4.0ghz sa 1.25 mora radit

15 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Slažem se s boldanim. Tu matičnu imam zajedno s AMD FX8320@4.4GHz + Sapphire HD 7850 1GB GDDR5, slobodno pogledajte što sam sve kupio od novaca sa sezone. U ponedjeljak (prekjučer) sam se vratio s sezone. "Stroj" leti! Hladan kao sibir, vrti Crysis 3 sve na max osim AA i Motion Blur koji su disabled. CPU je 35-40˘C, a GPU 55-60˘C. Pratim vas već par tjedana i čitam dosta toga što sam se uvjerio da je istina. Naime koristim dosta programa za praćenje temperatura i nažalost senzori temperaturu drastično mijenjanju...npr. svake sekunde je drugačija, npr. 33 - 24 - 28 - 33 -21 ... onako wtf?

Što se tiče Intela nemojte mi ništa govoriti jer sam ŽELIO AMD zbog omjera uloženo/dobiveno. Pazi sada - sve komponente su RABLJENJE osim Intel SSD 520 240GB kojeg je otac naručio iz Centro.hr trgovine. Otac i ja smo zajedno uložili malo više od 5000kn s time da je on negdje malo više od trećine toga iznosa. Naravno da sam zaradio masne pare uzeo bih Intel ovo-ono za 2+ soma € ali i ovo je više nego, udostojim se reći, high-end PC.

Sada mi trebaju savjeti od vas kolega, želim undervoltati procesor i smanjiti takt s 4.4GHz na...hmm...stock? Ne treba mi OC-ani procesor niti GPU, za tih par FPS-ova mi ne igra veliku ulogu u životu, samo da mi je kanta tiha dok surfam/radim (idle), a igre BF3, Crysis 3, NFS Rivals sve uredno pokreće. Znači želim da downclockam kantu, počevši od BIOS-a te što dalje?

Hvala svima.

Postavi frekvenciju na 4.0GHz i napon na 1.24V-1.25V i uzivaj. U loadu ne ide preko 40C, a imam istu plocu i cpu. Sada cu kupiti novi cooler (Noctua NH-D14 ili CM Seidon 240M) pa ce to biti jos nize.

13 godina
Almin94 kaže...

Sada cu kupiti novi cooler (Noctua NH-D14 ili CM Seidon 240M) pa ce to biti jos nize.

Rađe uzmi D15 u Opriću nego Seidon... Isto hlade, samo Noctua 100kn jeftinije će te izaći sa poštarinom i dulje će trajati od tog Seidona...

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav ljudi

Znaci imam jedan problem, na novom kompu sa fx-6300 3.5ghz sam instalirao cpu-z I pod core speed mi on pokazuje 3816,80 pa prede na 4110 pa malo na 3511 I ponekad na 1400

e sad je moje pitanje Dali je to sve normalno posto nisam oc-ao processor?

Imam I par slika toga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fcbarca kaže...

Pozdrav ljudi

Znaci imam jedan problem, na novom kompu sa fx-6300 3.5ghz sam instalirao cpu-z I pod core speed mi on pokazuje 3816,80 pa prede na 4110 pa malo na 3511 I ponekad na 1400

e sad je moje pitanje Dali je to sve normalno posto nisam oc-ao processor?

Imam I par slika toga.

Samo iskljuci Turbo Boost u biosu i frekva ce biti stabilna. ;)

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Normalno je jer imaš uključen turbo koji ti automatski overklokira proc ali i pri tome šalje visoke voltaže što se vidi po priloženome. To rezultira kuhanjem chpseta na ploči. Ja sam to sebi vrlo brzo isključio je preferiram hladnije komponente. Dobitak u performansama je i tako minimalan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 18:11 (XXX).
Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Hvala obojci

Sad radi normalno {#}

0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Evo stavili smo 1.35V i 4.2GHz, odradili Prime95 i sve ok. Morat' ću i ja isključiti taj Turbo boost.

Almin94 kaže...

Postavi frekvenciju na 4.0GHz i napon na 1.24V-1.25V i uzivaj. U loadu ne ide preko 40C, a imam istu plocu i cpu. Sada cu kupiti novi cooler (Noctua NH-D14 ili CM Seidon 240M) pa ce to biti jos nize.

Znam, kupio sam kolega prije vas samo eto bio sam na sezoni, a otac je to s kolegom sve sklopio nakon cca dva tjedna. Trebalo je čekati dok su sve komponente stigle doma.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 19:04 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Pozdrav, stavio ja danas FX-8320 + CM hyper 212 EVO.
Voltage sam sa 1.4 spustio na tik ispod 1.3, a dizao samo multiplier do 4GHz. Temperature u zatvorenom kučištu su u idleu 29-30 stupnjava, a nakon 15min prime95 "prženja" 45 stupnjeva. Mislim da sam dobio dobar primjerak CPU-a. Ide sigurno više po taktu, odnosno niže voltage na 4ghz. No nemam za tim potrebe u ovom trenutku. Prezadovoljan sam blago rečeno{#}

EDIT: Vidim da ide na 1.25V bez beda na 4.0 GHz, to ću sljedeće napraviti.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 20:12 (Lovac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ma to Zvone kaže da ide ali ne znači ako je njegov išao da ide svima {#}.  Svaki CPU se clocka drugačije i to ovisi i o ploči i slično. Ti testiraj pa vidi. Kod tebe će za 4.0Ghz možda bit dosta 1.25V, možda će radit sa  1.23V a možda će trebat i 1,3V. Samo testiraj propisno a ne 10 min s nečim.

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Na koliko je preporuceno drzati HT Link s ovim FX-om i utjece li na overclock, odnosno na stabilnost procesora? Cini mi se da je 2600MHz default. Je li to zavisi od procesora ili ploce koliki ce biti default?

I koji je stock napon za CPU/NB zna li neko? Trenutno mi je ploca postavila na 1.225V (2200MHz -stock frekvencija).

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 20:06 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Ht link ne utječe na overclock nikako, možda jedinu u crossf ili SLI setup da utječe veča freq. u komunikaciji 2 PCI-E a def je 2600MHz kako kažeš CPU

napon 1.1850V za CPU/NB

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 20:10 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Na koliko je preporuceno drzati HT Link s ovim FX-om i utjece li na overclock, odnosno na stabilnost procesora? Cini mi se da je 2600MHz default. Je li to zavisi od procesora ili ploce koliki ce biti default?

I koji je stock napon za CPU/NB zna li neko? Trenutno mi je ploca postavila na 1.225V (2200MHz -stock frekvencija).

Stock napon ti postavlja MBO i razlicit je za svaki proc.

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Moze li mi neko objasniti kako sam uspio napraviti validaciju na 5.0GHz sa starom maticnom plocom (ASUS M4A89GTD PRO/SUB3), a sa novom koja je puno bolja (ASUS Sabertooth 990FX R2.0), to isto ne uspijevam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
A ocito nije ouno bolja...
12 godina
Almin94 kaže...

Moze li mi neko objasniti kako sam uspio napraviti validaciju na 5.0GHz sa starom maticnom plocom (ASUS M4A89GTD PRO/SUB3), a sa novom koja je puno bolja (ASUS Sabertooth 990FX R2.0), to isto ne uspijevam.

Pa očigledno da nešto debelo fulaš, validacija je nešto najlakše za odraditi a drugo je teže a to je benchati na 5.0GHz evo 1 i 2

15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Almin94 kaže...

Pa očigledno da nešto debelo fulaš, validacija je nešto najlakše za odraditi a drugo je teže a to je benchati na 5.0GHz evo 1 i 2

Nisam rekao da je ne znam odraditi i da je tesko... Govorim da je stara ploca mogla odraditi validaciju na 5GHz uz 1.46V, a nova to ne moze na istom naponu. Srusi se na welcome screenu.

12 godina
Almin94 kaže...
mirzet1976 kaže...
Almin94 kaže...

Nisam rekao da je ne znam odraditi i da je tesko... Govorim da je stara ploca mogla odraditi validaciju na 5GHz uz 1.46V, a nova to ne moze na istom naponu. Srusi se na welcome screenu.

Mislim da trebaš još neko vrijeme proučiti dotičnu ploču evo sam za tebe odradio validaciju upravo sad http://valid.x86.fr/vjia8t

15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Mislim da trebaš još neko vrijeme proučiti dotičnu ploču evo sam za tebe odradio validaciju upravo sad http://valid.x86.fr/vjia8t

Proucio svaku funkciju detaljno. :)

Btw koristim zadnji Bios 2501. Probat cu s 2301.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 20:32 (Almin94).
12 godina
AMD FX Club

ma ne trebaš ići na 2301 ja samo nju stavio imam neki problem sa zvukom pa ču opet vratit 2501

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Degradirao mi se CPU. Jer na staroj ploci CPU/NB je radio na 1.68V. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

vrlo moguće al mislim da bi trebo prvo kod mene jer kod mene je 24/7 na 4.7ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

vrlo moguće al mislim da bi trebo prvo kod mene jer kod mene je 24/7 na 4.7ghz

Nece kod tebe jer su napon i temperature u granicama normale.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

kod mene fx 8320 na 4.4 mu treba 1.375v stabilno, a za 4.5ghz 1.42v, kako tolika razlika u voltazi za samo 100mhz, stavio sam timinge na ramima manualno, pogasio sve "štedne" opcije, ali ne ide sa nizom voltazom, ima ko kakav savijet ?

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice