AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD FX Club
Lord_Marko kaže...

digo sam proc na 4ghz te stvil na 1.35V i sad testiram prime 95.

svakih par sekundi mi cpu skace između 3ghz i 4ghz i napon isto tak s 1.248 na 1.2V. 

kaj napravit? temp procesora je 50C chipset je narasel s 48 na 64c u međuvremenu...

Pa problem ti je ono u tvome gornjem postu da tvoja ploča nema llc jer llc - loadline calibration drži napon CPU npr na 1.248V konstatnim bez opadanja vrijednosti. probaj sa većim naponom pa vidi al opet veći napon veća temperatura

http://valid.canardpc.com/hwx19k
17 godina

nemre ploca tak dropat da ga hebes. 

zaboravil sam iskljucit AMD APM master mode. sad radi vec prime 20 min na 4ghz i 1.248V. zasad stabilno. ak bude tak dalje ocito sam dobil heben primjerak procesora prvi put u zivotu

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
12 godina
AMD FX Club

za prime95 stress 20min nije ništa, APM i C&Q to znaju raditi dropati napon

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 20:51 (mirzet1976).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ma znam da nije. evo srusil se prije 3 min. 

inace phenom mi je bsod-al nakon 20 sekundi. a ak je izdrzal dulje znal sam da je 100% stabilan.

EDIT: kak volim ovog fx-a. napokon mogu igrat bf3 kak bog zapoveda. grafa zakucana na 99% konstantno. nema dropova. 6 jezgri pere igru druge 2 odmaraju... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 22:50 (Lord_Marko).
11 godina
neaktivan

Iskreno nikad vise AMD..cim imam vereme i malo se sakupim vracam se na Intel a ovaj fx 4100 ima da bacim deci kroz terasu da igraju klis{#}

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

A u cemu je problem da si toliko isfrustriran? Ako ti je CPU slab za ono sto radis, zasto ne napravis min. upgrade na FX-6300? Nije tajna da je 4100 slabasan, ali opet sve zavisi za koje potrebe ti treba. Razlika je osjetna prelaskom sa 4100 na 6300.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cardadule kaže...

Iskreno nikad vise AMD..cim imam vereme i malo se sakupim vracam se na Intel a ovaj fx 4100 ima da bacim deci kroz terasu da igraju klis{#}

FX 4100 je *ovno od procesora, prodaj ga i uzmi FX 6300 ili FX 8320 pošto imaš odličnu ploču pa te ne bude proc više mučio.

16 godina
AMD FX Club

pozz svima,jel ima ko kakav savjet za manual overclock,sad sam na 4.3 na AI Suite II auto overclock,sto mi  se cini skroz ok bez rucnog podesavanja,temp,mrak,ako ko ima kakvav savjet sta da zgasim  i sl,neka javi,fala ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Bolje bi ti bilo da to napravis kroz BIOS, ako znas kako. Ipak se puno bolje i kvalitetnije napravi u BIOS-u. Osobno ne koristim AI Suite jer vise vjerujem sebi kad klokam nego softveru koji bi to odradio umjesto mene.

Ovdje si takoder mozes proucit dosta toga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 19:43 (Rupy).
Moj PC  
3 0 hvala 3
11 godina
neaktivan
veki22 kaže...
cardadule kaže...

FX 4100 je *ovno od procesora, prodaj ga i uzmi FX 6300 ili FX 8320 pošto imaš odličnu ploču pa te ne bude proc više mučio.

Ma znam ja to,da je *ovno kad sam ga kupovao tako je upao (..) Nije me namucila graficaka koliko on..Ne ovog puta kad menjam-mejam ceo chip set sa grafickom.Krajem ove pocetkom sledece kad nameravam da penzionisem graficku sve ide napolje.

15 godina
odjavljen
cardadule kaže...

Šteta, imaš stvarno dobru ploču koja još ima mogućnosti za multi GPU build i dobar OC. Bilo bi je šteta maknut ća ako ne radiš ništa pretjerano zahtjevno osim gaminga na kompu i ubost neki FX 83** i peglaj. {#}

Ali to je samo moje mišljenje.

There is only one rule in metal, play it F*CKING LOUD!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 1:37 (D.N.R.).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Prodaj taj fx za 50% cijene samo da ga utopis sto brze, uzmi fx 6300, najjeftiniji je a poprilicno dugo ce raditi svoj posao. Ma investicija a tako puno se moze dobiti :)

P.S. ne zaboravi na to sve staviti win8, fx serija generalno brze radi tu...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Koliko bi se FX8320 mogao bez diranja voltaže OC-at na  Asus M5A97 R2.0?{#}

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Strm kaže...

Koliko bi se FX8320 mogao bez diranja voltaže OC-at na  Asus M5A97 R2.0?{#}

Pa sigurno bi mogao dosegnut 4.2 samo sa dizanjem množitelja, sa ugašenim turbom. I onda već imaš 8350 stock. A dalje ti ovisi o ploči i CPU, s tim da ta ploča nije baš bajna za OC jer ima manje faza.

@chaselol: ja sam neko vrijeme htjeo preć na w8 samo da bi dobio na performansama ali iz istraživanja po internetu sam dobio dojam da pomaka ima ali da nije toliko značajan a ono što trenutno igram (bf3 i bf4 rade na 60 fps stalno)

Sad koliko je to istina? Koristi li netko ovdje win8 a da ima FX cpu pa da to može potvrdit da se isplati mjenjat OS?

There is only one rule in metal, play it F*CKING LOUD!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 12:19 (D.N.R.).
13 godina
D.N.R. kaže...

Sad koliko je to istina? Koristi li netko ovdje win8 a da ima FX cpu pa da to može potvrdit da se isplati mjenjat OS?

Ja sam sa svojim starim računalom (PC 2 pod Moj PC) dobio oko 6 fps-a razlike s prelaskom na Windows 8.1. Tada sam igrao samo Bad Company 2 i fps je bio oko 19-24 ali s prelaskom na osmicu gameplay je bio fluidan, večinom oko 25-32 fps. Open nije bilo bajno ali se osjetio napredak nije vise toliko bilo usporeno kao prije.

Sada imam FX8320 ali čim sam dobio komp odmah sam bez razmišljanja stavio 8.1. Sve leti, BF3 rijetko kad ide ispod 100 fps-a na ultra

11 godina
AMD FX Club

uključio u biosu opciju cpu warning temperature i stavio na 60c...pa me zanima šta se događa kad cpu dostigne tu temp. dal se gasi ili?i dal je uopče potrebna ta opcija d abude ukjučena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pocne ti pistat onaj zvucnik koji je spojen na maticnu ili ak ima maticna ugrađeni. ja isto imam na 60c da me upozori. jos nikad nije preso prek 40c

13 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

pocne ti pistat onaj zvucnik koji je spojen na maticnu ili ak ima maticna ugrađeni. ja isto imam na 60c da me upozori. jos nikad nije preso prek 40c

Ako bilo što novijeg igraš onda ti je prešao preko 40C odavno.
13 godina
AMD FX Club

@ Lord_Marko

nemoj gledat core temperature, gledaj kaj ti pise pod CPUTIN ilitiga temp socketa... po tvojem je moja danasnja max temp 34C s 2h BF4, ali CPUTIN kaze 55C

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

evo decki ovo su vam moje temperature nakon 2 satnog igranja bf3-a. pa prosudite sami...

s tim da je na 970A-UD3 senzori:

tmpin0- Air Temp.
tmpin1- CPU Temp.
tmpin2- North Bridge Temp

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 23:12 (Lord_Marko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Ujutro sam disablao turbo čisto da vidim temperature bez njega, temperatura neide iznad 57°c u full loadu.

Ja sam zadovoljan, za 115 eura dobio sam najbolje što mogu i super radi svoj posao :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

I pretpostavljam da se u potpunosti koristi puni potencijal GTX-ice 770?

13 godina
AMD FX Club

Bez brige, radi ona punom parom kad joj dam posla :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Lord_Marko kaže...

evo decki ovo su vam moje temperature nakon 2 satnog igranja bf3-a. pa prosudite sami...

s tim da je na 970A-UD3 senzori:

tmpin0- Air Temp.
tmpin1- CPU Temp.
tmpin2- North Bridge Temp

Senzori su ti ošli, odnosno, AMD je poznat po nikakvim senzorima. Ljudima pokazuje 11C, a u sobi im je 20C+, lol. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 19:46 (Deawood).
12 godina
AMD FX Club

Nisu otišli senzori, opće poznato da AMD senzori od 40+ pokazuju prave temperature,ovo ispod 40 tako i tako je nebitno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
AMD FX Club
Od 40C, a njegovi niti ne dolaze do 40C lol

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ne dolazi do 40° jer nije temp narasla na 40°. Kao sta kolega kaze oko 35-40° temperatura postaje tocna, ispod toga pokazuje manje nego sta je.
13 godina
odjavljen
AMD FX Club

U BF, sa FX 8320 i AC Freezer temp ne dolazi do 40C? Yeah... 

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Dok god Core temp u loadu (stress test ili gaming) ne prelazi 70°C sve je u redu. Maksimalna operativna temp. jezgri za FX je 70°C. 

Skinite AMD Overdrive, pod CPU Status se po novom nalazi Thermal Margin koji prikazuje razliku koliko je trenutna temp. jezgri ispod maks. operativne temp. od 70°C. Takoder, koristite HWiNFO64 koji je puno bolji i kvalitetniji monitoring tool od HWMonitora.

Uglavnom, Core temp tocno prikazuje tek iznad 40+°C (ne postoji fizicki senzor, izracunava se formulom), a CPU temp uvijek prikazuje do 10-tak °C visu temp. (to je normalno) i fizicki senzor se nalazi ispod samog socketa na ploci.

Slobodno procitajte (neki ce ponesto i naucit, valjda)...

AMD Temp Information and Guide

An Understanding of Temperature on AMD CPUs and APUs

Moj PC  
4 0 hvala 7
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav svima, evo mućim se ovih dana za namjestiti moj proc na stabilnih 4.0 GHz sa što manjim naponom i ne uspijevam. 

Došao sam do 1.4 V i ne mogu nikako iči niže da mi prodje na Primeu... Prije sam ga držao na 3.8 GHz sa 1.250 V sa ugašenim turbom i Q'nQ'.

Stavio sam LLC na extreme i imam velike razlike u naponu što prije nije bilo..... Komp koristim najviše za Bf4 i sasvim lijepo radi i bez clockanja ali zašto ga ne otvoriti malo kad već može??

Temperature su ok na Primeu i u igri nikad preko 53 ali s tim da pojačam ventilatore i normalno buku, na 3.8 GHz i 1.250V je bio na 46 stupnjeva sa 60% vrtnje ventilatora...

Što bih još mogao namijestiti u biosu da dobijem manji napon na 4.0 GHz? Komp je pod moj PC a na hladnjaku imam dva venta "push-pull" kombinacija....

Sigurno neko ima istu kombinaciju mob+proc+ram pa da mi kaže njegov loadout u BIOSu, a možda jednostavno imam lošiju verziju procesora??

ropevas
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice