AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 871.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Što mislite o ovom cooleru za fx8320, 

ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev. 2?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

imao ga ja na 955, nije se bas pokazao nesto efikasan. u ljeti temperature kod mene isle redovno na 65°C+ na stock taktovima. iako mislim da je zbog kucits (zalman T2) ali ga svakako ne bi preporucio. rade uzmi xigmatek gaia ako ima ili neki noctua.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
AMD FX Club

Jel Hyper 212 Evo moze hladiti FX8000 seriju bez problema ? Nebi kupovao i novi cooler, phenom II i vise nego dobro hladi

0 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD FX Club
John_Mirra kaže...

Jel Hyper 212 Evo moze hladiti FX8000 seriju bez problema ? Nebi kupovao i novi cooler, phenom II i vise nego dobro hladi

naravno da može kolega

15 godina
neaktivan
Bez pola muke.
Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav ekipa.

Evo i ja postadoh sretni vlasnik fx 4300 i MB M5A97LEr2.0, pa da se učlanim. Nek nam jača FX club jer mi se čini da smo i club najpovoljnije kupnje (u srednjoj klasi).

Usput da Vas pitam kolike HT i NB frekvencije je moguće postić sa mojim CPU da ne lutam puno?

Sada mi radi na 4,5 GHz sa 0,5 podignutim naponom i ugašenim turbom.

Hvala unaprijed na odgovorima.

zvec
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
CUNO kaže...

Pozdrav ekipa.

Evo i ja postadoh sretni vlasnik fx 4300 i MB M5A97LEr2.0, pa da se učlanim. Nek nam jača FX club jer mi se čini da smo i club najpovoljnije kupnje (u srednjoj klasi).

Usput da Vas pitam kolike HT i NB frekvencije je moguće postić sa mojim CPU da ne lutam puno?

Sada mi radi na 4,5 GHz sa 0,5 podignutim naponom i ugašenim turbom.

Hvala unaprijed na odgovorima.

HT i NB freq drži na stock nemaš koristi od njihove brzine osim što možeš dobiti blago povećanje temperature jer veća freq traži i veći napon.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
14 godina

Tako je, HT i NB ne diraj.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Hvala obojici na brzom odgovoru.

Taman sam počeo istraživati, sa HT sam došao do kraja (2400) i rekoh ajd da odem malo do kluba dok nisam počeo i NB probavati.

Sad barem ne moram gubit vrijeme na to.

Jako sam zadovoljan i sa ovom brzinom, jedino mi žao što nisam kupio 6300. 

Sam sam si kriv. Polakomio sam se na veću defoultnu frekvu kod ovog mog, umjesto da sam guglo prije kupnje i nisam morao tražiti dalje, u ovoj temi članovi kluba sve fino pojasnili.

Hebi ga kad prvo režem pa onda mjerim i uvijek mi kratko. Drugi put ću pametnije.

Pozdrav.

zvec
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
FX6300 ubio se za gaming i u gamingu jedno 10% slabiji od FX8320
http://valid.canardpc.com/hwx19k
16 godina
neaktivan

To ti ja kažem. Al eto, moja lijenost me koštala. Ja za svoj proc ne mogu više dobit 100 €. A da sam dodao samo nekih 20 € mogao sam imat 6300 i boli me uvo narednih par godina.

Svaka škola se plaća.

zvec
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

pozz svima.
Evo narucio sam danas FX 6300 za neki medium budžet gaming , pa me zanima neka jeftina maticna koja bi ga mogla podrzati ,
ne planiram OCati, ako bi sta dirao to bi bilo na nekih 4.0 , 4.2 max, ali to samo ako zamijenim i grafiku jer sa ovom nema smisla :D
pa sad ako imate neki prijedlog , neka budžet maticna, da znate da nema nekih problema i zezancija. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

asus m5a97 r2.0 ili ga 970a ds3p

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 11:46 (ashcro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

eh super , nisu ni skupe kako vidim :D
hvala !

14 godina
Imam FX 4100 procesor koji radi na 3,6 GHz po defaultu, ima otključan množitelj naravno.

Mislim ga uparit sa Schyte Kabuto II nakon godina prebučnog rada sa stock coolerom, pa me zanima vaše mišljenje dal ću ga moć dobro overclockirat sa tim Kabuto hladnjakom?

Koji je vaš savjet, kako bi bilo najbolje da ga overclockiram, da samo podignem množittelj ili neka druga metoda, možda da usput i memoriju clocknem?

I najvažnije pitanje, dali da isključim turbo, Cool and Quiet, APM i ostale štednje u BIOS-u i ako će procesor bit overclockiran? Kako vi držite overclockane procesore sa tim štednjama ili 24/7 bez toga?

Jer ako će procesor radit 24/7 dok surfam ili nesto na oc taktovima bez štednje to mi se ne čini isplativo, dobit ću velik račun za struju :D

Ima kakve nade da je proc overclockiran, a usput i da štedi struju?
Kakva su vaša iskustva?
Gaming is Life!
15 godina
AMD FX Club

Taj fx 4100 moze ici do 4.6ghz lako samo ti sve ovisi koji primjerak imas.A najlakse je mnoziteljom dizati takt kad mu postignes stabilan clock to provjeravas sa prime 95 10-20min full load.Te onda ukljucis c&q.Eto to bi ti bilo kako da ga klokas

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina

Može s tim Kabutom ići na oko 4.5Ghz bez problema.  APM isključi a ostalo sve možeš ostaviti uključeno. Clockaj sa dizanjem množitelja, ostalo ne diraj.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kako bi Rajintek Themis hladio fx8320? Koliko je bučan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hladio bi ga solidno sve dok se ne pretjeruje s naponom. Koliko sam vidio u svakodnevnoj upotrebi nije nešto bučan a od stocka je tiši sigirno puno.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koji hladnjak bi bio u rangu s Themisom? 

Prvenstveno mislim u novčanom rangu, a možda nešto tiši u radu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

kolike su temperature s katanom? jel bucan?

16 godina
neaktivan
AMD FX Club
Imam problem sa procesorom nakokon nekog vremena dok dosegene temperatureu 60 C spusti mi brzinu sa 20 na 7
mulitipliera tj. sa 4000 mhz na cca. 1400. Cool n quiet,
over temperature protection, amd application power manager, amd turbo core tehnology isljuceni i
u power optionsu stavljen na High performance.
Sobna temperatura tjekom mjerenja je 24 C.
Je moguce da maknem multiplier od tj. (7 - 21) samo na 21 da mi ne spušta brzinu procesora.
Druga slika dok spusti brzinu procesora. Cpu cooler je corsair h80i
Origin: Overlord_HR, BC2: OverlordCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To ti je zbog matične a ne radi coolera ili procesora. Te jeftine AsRock AM3+ 4 fazne ploče ploče nikako nisu dobre za FX 83xx procesore i to se već odavno zna. Stavi taj CPU na poštenu ploču i sa tim H80i nema throttlanja {#}.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2014 0:49 (itomic009).
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Znači na nekoj 6 faznoj tipa Gigabyte 990XA-UD3, a 8 faznaj je vise za overcloking. A zašto mi onda normalno radi dok se temperatura ne digne do 64 C kaj je gornja granica za proc.

Origin: Overlord_HR, BC2: OverlordCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Rekao sam ti da to nije radi procesora nego zato što se pregrije fazna regulacija odnosno preoptereti.

15 godina
AMD FX Club

Imao sam gigabyte 990fxa-d3 isto je 4+1 fazna regulacija ma da se nikad stom plocom nisam susreo da mi na stocku dize toliko veliku temperaturu.Sto se tice klokanja nisam mogao preci vise od 4.4ghz isto vodeno haldnjenje imam u pitanju je fx 8350.Sad sam stavio gigabyte 990fxa-ud5 i mogu ti reci da sam prezadovoljan s tom plocom poslusaj savjet od tomica.Ako hoces da ti sve radi dobro i bez problema kupi si bolju maticnu neces se zeznuti.Jos nisam naveo za staru plocu da sam ipak imao problem sa chipsetom koji je se grijao cim pokusas klok veci od 4.4ghz.A ima i ono kad vec kupujes dobar procesor onda uzmi i dobru plocu jeftiniju od procesora nekih 10-15%.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 8:54 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Overlord07 kaže...
Imam problem sa procesorom nakokon nekog vremena dok dosegene temperatureu 60 C spusti mi brzinu sa 20 na 7
mulitipliera tj. sa 4000 mhz na cca. 1400. Cool n quiet,
over temperature protection, amd application power manager, amd turbo core tehnology isljuceni i
u power optionsu stavljen na High performance.
Sobna temperatura tjekom mjerenja je 24 C.
Je moguce da maknem multiplier od tj. (7 - 21) samo na 21 da mi ne spušta brzinu procesora.
Druga slika dok spusti brzinu procesora. Cpu cooler je corsair h80i

pogasi cool'n'quiet i problem rijesen, bez kupovine druge ploce

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
AMD FX Club
Pise da mu je iskljucen CnQ
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Pise da mu je iskljucen CnQ

Ocigledno nije.

Probaj resetovati bios ili flashaj najnoviji. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice