AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.602
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club

testirati ću cooler sa radijatorom gore i dole izvan kućišta pa da vidim. Ali ako nešto zuji ili brčka, rekalmirati ću. To se ne smije dešavati.

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ugl. ako bude zvrčalo znaš do čega je. Onda ga malo treskaj i uzdigni radijator iznad razine pumpe tako da zrak iz nje ode u radijator. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ili kako preporucuju iz Corsaira, da se vodeno polegne na bok skupa sa kucistem (ako je vec instalirano u kuc.) i tako ostavi neko vrijem da radi.

http://imgur.com/a/gQSx8#0
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rupy kaže...

Ili kako preporucuju iz Corsaira, da se vodeno polegne na bok skupa sa kucistem (ako je vec instalirano u kuc.) i tako ostavi neko vrijem da radi.

Gdje si našao te njihove smjernice da pročitam šta piše ?

17 godina
neaktivan
Rupy kaže...

Tako će duže trajat, a i ne znaš hoće li tako sav zrak iz pumpe prijeći na radijator. Najbolje mu je montirat ga na socket, i ne fiksirat radijator na dno dok ne provjeri da sve radi uredu. Ako bude zujalo najlakše mu je onda u radu samo podignuti radijator iznad pumpe/socketa i treskati, zrak bi u 5sec trebao otići u radijator. Ali opet kad ga vrati ispod pumpe zrak će pobjeći u visinu, prema pumpi.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Rupy kaže...

Gdje si našao te njihove smjernice da pročitam šta piše ?

Uglavnom sve na Corsairovom forumu, bas sad trazim... znam da su spominjali da se polegne na bok i tako ostavi.

Penryn kaže...

Tako će duže trajat, a i ne znaš hoće li tako sav zrak iz pumpe prijeći na radijator. Najbolje mu je montirat ga na socket, i ne fiksirat radijator na dno dok ne provjeri da sve radi uredu. Ako bude zujalo najlakše mu je onda u radu samo podignuti radijator iznad pumpe/socketa i treskati, zrak bi u 5sec trebao otići u radijator. Ali opet kad ga vrati ispod pumpe zrak će pobjeći u visinu, prema pumpi.

Slazem se u potpunosti, samo sam naveo kao jos jednu opciju. I ja sam prvo provjerio pumpu van kucista, i tek nakon provjere sam mountao unutra.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Tibzz nema sanse da imas ovakve temperature,15 u idleu pogotovo,jer temperatura ne moze bit niza od temperature sobe.Imam TX3,stavim slike svojih temperatura nakon jedno 5-10 min p95 kad kupim novu maticnu jer s ovom trenutnom ne mogu ni minutu odvrtit vec mi se sve crasha.

battlelog:KICKASS_HR

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kurt kaže...

Tibzz nema sanse da imas ovakve temperature,15 u idleu pogotovo,jer temperatura ne moze bit niza od temperature sobe.Imam TX3,stavim slike svojih temperatura nakon jedno 5-10 min p95 kad kupim novu maticnu jer s ovom trenutnom ne mogu ni minutu odvrtit vec mi se sve crasha.

To su temp. jezgri., a ne socketa.

14 godina
AMD FX Club

Kako ti je Rupy rekao, to su temperature jezgri, njih se gleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TibzzX kaže...

Kako ti je Rupy rekao, to su temperature jezgri, njih se gleda.

Pa nije bas da se njih gleda... u idleu su temp. jezgri netocne. Tek u full loadu temp. jezgri postaju tocne.

Uglavnom se gledaju i jezgre i socket, ali vise se bazira na temp. samog socketa jer daje pravu/tocniju vrijednost.

14 godina

Evo sad sam baš malo provjeravao to oko temperatura. Odem u BIOS i stavim da alarm za CPU temperaturu svira na 60C. Dignem napon na 1.5V ( ide na 1.525 sa LLC-om ) i 4.8Ghz da zagrijem pošteno CPU. Pokrenem Cinebench i kad je cores temp došla do 60C, alram je zasvirao, što bi značilo da je to CPU ili cores temperatura. VRM došao do 51C a ploča se ugrije ( barem taj dio gdje je senzor ) par stupnjeva više nego u idle modu.  Onda se valjda treba voditi po temperaturama jezgara i dalje, ali samo za load.

Kako Noctua hladi valja napomenuti da sam morao smanjiti okretaje na 750 rpm od maximalnih 1300 rpm, da kroz jedan run Cinebencha dođe do 60C {#}.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 20:22 (itomic009).
14 godina
AMD FX Club

Ovisi kaj trebaš. Ako ima problema s pregrijavanjem proca onda gledaš socket, ako želiš vidjeti koje su performanse cooler ideš na jezgre.

Jer cooler ne može ništa učiniti sa komponentama oko socketa koje se griju te time zagrijavaju socket. Zato sam ja za ovaj test uzimao jezgre

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...{#}

Meni sutra treba stići Corsair H110 pa će mo onda testirati NH-D14 vs Corsair H110 {#}.

Baš me zanima kolika je razlika u temp. I što je više isplativo 

14 godina

Vidjeti ćemo {#}. Šta je isplativo, mogu ti odmah reći da je NH-D14 najisplativiji.  Jel, očekujem da će H110 hladiti bolje ali i košta više te više buči. Tako da neka isplativost, mislim da NH-D14 još sa garom od 6 godina nema premca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 22:11 (itomic009).
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kakav stock cooler od FX 8320 ? Je li jako bučan te hladi li dobro, dolazi li do rušenja u zahtjevnijim igrama ? Mogu li ležajevi izdržati 2-3 godine ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 22:06 (logimen555).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
logimen555 kaže...

Kakav stock cooler od FX 8320 ? Je li jako bučan te hladi li dobro, dolazi li do rušenja u zahtjevnijim igrama ? Mogu li ležajevi izdržati 2-3 godine ?

Nije baš nešto.. nije baš bučan, nedolazi do rušenja, mogu 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
11 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
logimen555 kaže...

Hvala, bojim se jer mnogi govore da sam sebe ne možeš čuti od buke
12 godina
logimen555 kaže...
Bulldozer kaže...
logimen555 kaže...

Buka stock coolera ovisi također o kučištu, te cable managementu i airflowu unutar istog.

coffe,coffe,coffe.....
11 godina
neaktivan
metallic kaže...
logimen555 kaže...
Bulldozer kaže...
logimen555 kaže...

Buka stock coolera ovisi također o kučištu, te cable managementu i airflowu unutar istog.

Planiram ga staviti u Maverick 6009.
12 godina
AMD FX Club

Ok kučište ali nije baš dobro riješen airflow, samo jedan 12cm fan uz jedan exhaust od 8cm je premalo za današnje standarde.

edit: pardon za {#}

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 23:17 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
metallic kaže...

Ok kučište ali nije baš dobro riješen airflow, samo jedan 12cm fan uz jedan exhaust od 8cm je premalo za današnje standarde.

Što je optimalno ?
12 godina
AMD FX Club

Ovisi do koliko kn. Inače ti sad večina boljih kučišta ima bar 3 pa dalje opcija za 12cm vent, a tom logikom, što više ventova to bolje. Npr coolermaster 430, zalman z11, itd.

p.s. pročitaj guide od kolege Haf932 o odabiru kučišta, odlično je objašnjeno.

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/vodic-odabir-kucista/146466.aspx

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 23:48 (metallic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Sutra mi stize 8320 i sad radim posljednje benchmarke sa svojim 555BE.

Imam neke jako cudne brojke, pa ako tko moze pomoci. Da se ista stvar ne nastavi s novim procesorom!

Malo cu biti off topic jer jos nemam FX, ali nadam se da kuzite poantu {#}

Kao prvo, potrosnja u Idle je oko 207W! Sve ucitano u memoriju, ostavio sam komp da stoji na desktopu minutu-dvije, i instrument pokazuje ove vrijednosti!

(Kad je komp ugasen, stand by monitor, zvucnici i periferija, onda je oko 9-10W)

Kad pokrenem BF3 je 390W.

Temperature:
Idle max:
Motherboard: 32 stupnja
CPU: 36.5 stupnja

Load max (BF3):
Motherboard: 36 stupnja
CPU: 53.5 stupnja

Slike u sekundi izmjerene sa FRAPS-om:

1280x720 low settings: Avg: 59.852 - Min: 42 - Max: 91

1680x1050 medium settings: Avg: 52.202 - Min: 34 - Max: 74

1680x1050 ultra postavke: Avg: 50.433 - Min: 29 - Max: 69

Jako male razlike u FPS-ima. Ogromna potrosnja.

Moze objasnjenje ili savjet?

Temperatura mi se cini ok, samo sam negdje procitao da se otkljucanim jezgrama ne moze mjeriti temperatura i ja nigdje ne vidim temperature za 4 jezgre.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 23:31 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

za potrosnju nemam pojma,ali za fps mislim da ti je procesor bottleneck mozda pa je mala razlika?

0 0 hvala 0
14 godina

Phenom troši a GTX 570 pogotovo tako da ako je ovo MP BF gdje ti je CPU na full gasu nije ni čudo. Ja sam uspio natjerati sa GTX 560 Ti i FX 8120 potrošnju u ganingu na oko 350W. Sada mi komp u gamingu troši sa HD 7850 i FX 8320 @ 4.0Ghz oko 200 - 220W.

17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Jako male razlike u FPS-ima. Ogromna potrosnja.

Moze objasnjenje ili savjet?

Temperatura mi se cini ok, samo sam negdje procitao da se otkljucanim jezgrama ne moze mjeriti temperatura i ja nigdje ne vidim temperature za 4 jezgre.

Mala razlika u fpsu je vjerojatno zato što ti taj phenom bottlenecka grafu. Jel ti u potrošnju spada i monitor, jel mjeriš potrošnju možda od cijelog produžnog kabela?

Temperature su ti okey. Kad unlockaš jezgre onda ne vidiš njihove temperature, al nema veze, ionako uglavnom budu netočne.

13 godina
itomic009 kaže...

Phenom troši a GTX 570 pogotovo tako da ako je ovo MP BF gdje ti je CPU na full gasu nije ni čudo. Ja sam uspio natjerati sa GTX 560 Ti i FX 8120 potrošnju u ganingu na oko 350W. Sada mi komp u gamingu troši sa HD 7850 i FX 8320 @ 4.0Ghz oko 200 - 220W.

A ovaj idle, oko 200W? Vidim da se ovdje u razgovoru spominju brojke oko 60-70W.

Da, monitor!

Hvala, nije mi palo na pamet :) Mjerim cijeli produzni.

Znaci, ugasim monitor, pa onda gledam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 0:35 (CyberDemonVZ).
14 godina

Pa sam monitor nije velik potrošač a ne znam kako može bit 200W i idle modu potrošnja !! To jedino kod clockanja i to kad pogasiš sve power saving opcije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 0:46 (itomic009).
13 godina
itomic009 kaže...

Pa sam monitor nije velik potrošač a ne znam kako može bit 200W i idle modu potrošnja !! To jedino kod clcokanja i to kad pogasiš sve power saving opcije.

Oprostite na spamanju teme {#}

Da, ipak je puno. Ja sam u BIOS-u sve nabrijao "do jaja" i to prije 3 godine. Nemam pojma sto je slozeno, al se ne bi cudio da sam pogasio svu stednju {#}

Idem probati bez monitora.

Da. 140W-150W.

Znaci, prije pustanja u pogon novog 8320 OBAVEZNO proci cijeli BIOS i provjeravati stavku po stavku?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 0:42 (CyberDemonVZ).
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
itomic009 kaže...

Pa sam monitor nije velik potrošač a ne znam kako može bit 200W i idle modu potrošnja !! To jedino kod clcokanja i to kad pogasiš sve power saving opcije.

Oprostite na spamanju teme {#}

Da, ipak je puno. Ja sam u BIOS-u sve nabrijao "do jaja" i to prije 3 godine. Nemam pojma sto je slozeno, al se ne bi cudio da sam pogasio svu stednju {#}

Idem probati bez monitora.

Da. 140W-150W.

Znaci, prije pustanja u pogon novog 8320 OBAVEZNO proci cijeli BIOS i provjeravati stavku po stavku?

ma resetiraj samo sve postavke na default pa nemas frke {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice