Moze li am3 proc ici na am3+ plocu....kupio bi nakon svih savjeta ovu plocu..http://www.msi.com/product/mb/760GM-E51--FX-.html...ona ima am3+ podrsku a ova nema http://www.msi.com/product/mb/760GM-E51.html....pa me samo zanima moze li ici i dali ce to dobro raditi
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

a obrnuto am3+ proc na am3 maticnoj?? i dali su dobre ove maticne koje sam naveo?
a obrnuto am3+ proc na am3 maticnoj?? i dali su dobre ove maticne koje sam naveo?
Obrnuto, nažalost, ne ide!
a s updatom biosa?
a s updatom biosa?
Postoji mogućnost da bi u slučaju updatea BIOS-a s FX verzije ploče na non-FX verziju, sve moglo i raditi, ali to još nitko nije isprobao.
Ako već kupuješ novu ploču, kupi sa sufiksom FX i budi miran.
Cro Blue : nisi u pravu neke am3 ploče ali dobar dio su dobile podršku za AM3+
Vecina ih je dobila samo BETA bios
Kolega, pročitaj cijelu raspravu i vidi o kojim se pločama govori (MSI 760GM-E51 i 760GM-E51 FX). Dakle, nema nadogradnje BIOS-a, samo je izdana nova verzija ploče
Nikakva većina nije dobila niti BETA BIOS... Istina, dobile su neke (tri ili četiri), ali ostatak nije dočekao nadogradnju BIOS-a nego su samo izdane nove verzije ISTIH ploča, ali s crnim socketom.
Može li se na stare ploče staviti BIOS od novih, ne znam! Pretpostavljam da može, ali nisam probavao niti znam nekoga tko jeste.
Kolega, pročitaj cijelu raspravu i vidi o kojim se pločama govori (MSI 760GM-E51 i 760GM-E51 FX). Dakle, nema nadogradnje BIOS-a, samo je izdana nova verzija ploče
Daj mi jednu 760GM-E51 i ja flasham od FX verzije bios i evo joj am3+ support
Nikakva većina nije dobila niti BETA BIOS... Istina, dobile su neke (tri ili četiri), ali ostatak nije dočekao nadogradnju BIOS-a nego su samo izdane nove verzije ISTIH ploča, ali s crnim socketom.
Može li se na stare ploče staviti BIOS od novih, ne znam! Pretpostavljam da može, ali nisam probavao niti znam nekoga tko jeste.
Pogle skoro sve AsRock su dobile podršku a ASUS, Gigabyte beta i to na nekim, oni su usporeni
Mislim da Asrock M3A770DE updateom BIOSa prima BD
Mislim da je ovdje došlo do određenog "lupanja lončića".
Prije svega... Rasprava nije pokrenuta o ASRocku, Asusu ili Gigabyteu nego o MSI-u. ...ali dobro!
Ipak, svojski sam se potrudio na ASRockovim stranicama pronaći BIOS za AM3 ploče koji omogućava korištenje AM3+ procesora i sva moja nastojanja su bila uzaludna. Dakle, službenog BIOS-a za ploče s ASRockovog popisa sa slike NEMA! Ako postoji neka BETA za koju ASRock ne garantira, to je druga stvar, a službeno od strane ASRocka za AM3 ploče nije izdano ništa.
Eh sad... Postoji i druga strana medalje... Naime, ASRock je izdao nove revizije posojećih matičnih ploča sa sufiksom FX ili s crnim socketom na kojima je moguće korištenje AM3+ procesora. Primjer takve ploče je 870 Extreme 3 i 870 Extreme 3 R2.0. Ono što ja hoću reći je to da izdavanje nove revizije ploče, bez obzira koliko ona bila slična s prethodnom revizijom, ne znači da se na staroj reviziji mogu koristiti novi procesori. Nova revizija ploče predstavlja sasvim novi proizvod i kupcima prethodnika takvih revidiranih ploča ne omogućava korištenje novih procesora na njihovim starim pločama.
U BETA i neslužbene verzije BIOS-a ne ulazim. Samo naglašavam ono što je službeno (ili nije) podržano od strane proizvođača.
Upiši u Google Hello Bulldozer !