AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 464.017
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
Don Kihoty kaže...

[QUOTE]Microman[/QUOTE]

Oćeš da ti dokažem da je moguće.

1. 775 RAM kontroler je na ploči. OK, paše.

2. 1156 RAM kontroler je na CPU-u. OK, paše.

3. 1155 ide sve preko jedne sabirnice. Po tome na P67 chipset je nemoguće staviti NITI JEDAN

1156 procesor. Ok, paše, ALI KRIVO:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P67%20Transformer

P67 chipset, 1156 socket. Moguće? OSTVARENO!

Kako onda izvesti da 1156/1155 stanu na 775 socket?

Fino, ploče sa novim chipsetom P55 sa dodatnim memorijskim kontrolerom

u samom P55 chipsetom za stare C2D i C2Q procesore.

Dali je moguće? Dakako da je moguće!

Potrebno je par linija koda u BIOS-u:

if CPU vendor = C2D / C2Q (nisam neki programer, ali dajem vizualno na šta mislim)

then go to memory controler A

A = memory controler on chipset

else

if CPU vendor = i3 / i5 / i7

then go to memory controler B

B = memory cotroled by CPU

end if

loop

end

I gotovo. Riješena stvar.

1156/775 su dual chanel based CPU-i, 775 socket je dovoljan.

A i da naprave 776 socket, a da njega pašu stari 775 CPU-u,

to je već hardwareska provjera koji je tip CPU-a, jer ako pin = 0 (nema ga),

onda se uključuje memorijski kontroler na chipsetu, i obratno.

Jednostavna stvar, zar ne? Ali zašto pojednostaviti kad se može zaraditi.

Jedino 1366 treba novi socket i nije ga moguće upariti nikako sa 775 zbog triple-chanela,

ali OK, to bi bio onda jedan novi socket, ne 3 nova socketa.

I prije se dešavlo da si imao stari socket na kojeg pašu novi CPU-i, novi RAM, nove sabirnice grafike.

Dakle 775 sa DDR1/DDR2/DDR3, AGP/PCI-E.

Također je to prošao i 478 socket, DDR1/2, AGP/PCI-E.

Stvarno ne vidim razlog osim financijski.

Dovoljno je samo dodati jedan kontroler, tako da omogući obje stvari.

Ako je to bilo prije moguće, može se i sada:

AGP + PCI-E Intel -> http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4Dual-880Pro

SDR + DDR Intel -> http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4AL-800

DDR1 + DDR2 Intel -> http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4Twins-HDTV

AGP + PCI-E Intel -> http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4Dual-915GL

Ima još mnogo primjeraka sa različitim chipsetima, ali stvar je jednostavna -> može se, ali se neće...

A što je i najgore, sami stariji chipseti nisu podržavali SATA kontroler, pa se uz jednostavni dodatni kontroler i to sređivalo,

bilo Marvelov bili Avrackov...

Sve se može izvesti, ali se ne izvodi...

A za rupe za sockete da ne govorim koliko je to idiotizam..

775 -> ok, imamo rupe, socket je dugo držao, tri generacije procesora. Ima mnogo super aftermarket coolera tipa Big Typhom itd

sa samo AM2/775 podrškom.

Šta se dešava. 1156/1155 te 1366. Dva nova seta rupa?

ZAŠTO odmah DVA nova seta rupa? zar nisu mogli zadržati rupe, a razmak između 775 i 1156/1155 je TOČNO 1mm,

a između 775 i 1366 je točno 2mm!

Mogli su, ali treba prodavati NOVE coolere i backplate i sranja.

Vidi ovo:

Sve ASRock ploče 1156/1155/1366 imaju dodatne 775 rupe.

Razvijanje novih rupa i rasporada je trošenje novca.

Dali se to bar moglo zadržati? Pa moglo je, al trebaju se stari cooleri baciti i kupiti novi!

A za DDR+DDR2 ili DDR2+DDR3 ili AGP+PCI-E kombinacija,

da nebi sad malo srao po ASRocku da oni izmišljaju toplu vodu,

pogledaj Gigabyte ploče, i oni imaju kombinaciju 775 DDR2 4x i DDR3 2x DIMM slotove.

Dakle i oni su onda glupi kad je Intel tako prepametan...

Al znam, nema smisla, sad ćeš tvrditi nešto što nije i početi miješati Č i Ć,

to uvjek radiš kad se previše uzbudiš...

Prvo: Core 2 ima FSB sabirnicu, a i7 920(primjerice) QPI. Dakle nebo i zemlja i kao takvi nisu kompaktibilni.

Drugo: Zadržavanje Memorijskog kontrolera u čipsetu bi bilo toliko glupo da ti nemogu opisat. Uopšte se čudim da su toliko dugo držali.

Treče: Novi Procesori SB arhitekture imaju Prstenastu QPI sabirnicu, dok pak stari za LGA1156 imaju DMI sabirnicu koja se koristila za komunikaciju između SB i NB-a na starim pločama.Dakle opet nebo i zemlja.

Još bi nekako moglo proci zadržavanje LGA1156 i LGA1366, al brate mili ovo o zadržavanju LGA775 ti je izvaljotina godine, sa obzirom da su arhitekture toliko različite.

Al uostalom neznam zašto sam se uputio u ovakvu raspravu, jer opet ponavljam ti i još neki su očito pametniji od Ontelovih inžinjerca.

I'll be back
15 godina
protjeran

Jesam li gore napisao da 1366 nikako nebi pasao u 775? Da je to jedini CPU koji treba novi socket?

Nisi čitao, pročitaj ponovno.

Zadržavanje memorijskog kontrolera je glupo?

Zašto onda u 775 chipsetu zadržavanje kontrolera nije bilo glupo? Odjednom je glupo, prije nije bilo...

Treće, kažeš da DMI 1156 CPU-i ne mogu na novi QPI based chipset? Pa kako onda postoji P67 Transformer?

Opet nisi čitao, a na početku ti je.

Četvrto, nisi ni spomenuo rupe za hladnjake. Nisi čitao? Pročitaj opet...

I peto, moja zapažanja nemaju potrebe biti uspoređivana sa "inžinjerima" Intela (ne Ontela),

nego sa zdravom pameću. Tu se ne vidi napredak tehnologije, nego napredak marketinga koji

prisiljava korisnika kupiti novo, makar mu je i staro potpuno odgovaralo (775 rupe za coolere).

Uostalom, nije bitna arhitektura, bitan je socket. Može se nova arhitektura staviti u stari socket sa novim chipsetom

i dodatnim kotrolerom, to nije glupo nego samopromocija.

Zašto 1156 socket ne može koristiti nove CPU-e 1155? Zato što Intel tako kaže, ne zato što nije izvedivo.

Moglo se izvesti, makar recimo maknuli neke funkcije, ali zašto netko sa i3 CPU-om 1156 nebi prešao na 1155 i5?

Bolje je prodati stari 1156 skuplje nego novi 1155 koji je jeftiniji...

Marketing, novac, sve se samo oko toga vrti...

Vjerujem da bi ti prvi pljuvao po AMD-u da je svaki novi socket bio nekompatibilan sa novim CPU-ima,

dakle ovako: AM2, AM2+, AM3, AM3+.

Recimo da su to 4 različita socketa i da se za svaki mora kupiti nova ploča i procesor bez ikakvog kombiniranja,

ti bi prvi srao po AMD-u i rekao "775 socket je preživio P4, Dual Core i C2D i C2Q procesore,

4 generacije bla bla".

Je, da, super. Ali u te 4 generacije, korisnik je morao za novi CPU mijenjati 3 puta ploču, jer novi CPU "nikako"

nije pasao na stari chipset (u to doba). I opet se danas okreće kolo naopako,

kad G31 chipset podržava sve stare P4 i najjače C2Q procesore.

Dakle moglo se i prije, ali nije se htjelo...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
Idem napraviti kokice i gledati "utakmicu" :D
HTC Desire Android
16 godina
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Jesam li gore napisao da 1366 nikako nebi pasao u 775? Da je to jedini CPU koji treba novi socket?

Nisi čitao, pročitaj ponovno.

Zadržavanje memorijskog kontrolera je glupo?

Zašto onda u 775 chipsetu zadržavanje kontrolera nije bilo glupo? Odjednom je glupo, prije nije bilo...

Treće, kažeš da DMI 1156 CPU-i ne mogu na novi QPI based chipset? Pa kako onda postoji P67 Transformer?

Opet nisi čitao, a na početku ti je.

Četvrto, nisi ni spomenuo rupe za hladnjake. Nisi čitao? Pročitaj opet...

I peto, moja zapažanja nemaju potrebe biti uspoređivana sa "inžinjerima" Intela (ne Ontela),

nego sa zdravom pameću. Tu se ne vidi napredak tehnologije, nego napredak marketinga koji

prisiljava korisnika kupiti novo, makar mu je i staro potpuno odgovaralo (775 rupe za coolere).

Uostalom, nije bitna arhitektura, bitan je socket. Može se nova arhitektura staviti u stari socket sa novim chipsetom

i dodatnim kotrolerom, to nije glupo nego samopromocija.

Zašto 1156 socket ne može koristiti nove CPU-e 1155? Zato što Intel tako kaže, ne zato što nije izvedivo.

Moglo se izvesti, makar recimo maknuli neke funkcije, ali zašto netko sa i3 CPU-om 1156 nebi prešao na 1155 i5?

Bolje je prodati stari 1156 skuplje nego novi 1155 koji je jeftiniji...

Marketing, novac, sve se samo oko toga vrti...

Vjerujem da bi ti prvi pljuvao po AMD-u da je svaki novi socket bio nekompatibilan sa novim CPU-ima,

dakle ovako: AM2, AM2+, AM3, AM3+.

Recimo da su to 4 različita socketa i da se za svaki mora kupiti nova ploča i procesor bez ikakvog kombiniranja,

ti bi prvi srao po AMD-u i rekao "775 socket je preživio P4, Dual Core i C2D i C2Q procesore,

4 generacije bla bla".

Je, da, super. Ali u te 4 generacije, korisnik je morao za novi CPU mijenjati 3 puta ploču, jer novi CPU "nikako"

nije pasao na stari chipset (u to doba). I opet se danas okreće kolo naopako,

kad G31 chipset podržava sve stare P4 i najjače C2Q procesore.

Dakle moglo se i prije, ali nije se htjelo...

Vidim da imaš problem sa pamčenjem, pa eto da ti ga osvježim: Citiram tvoj post na 15-toj strani: Ne vidim zašto serija "Core i" nije mogla ostati na istop 775 pakiranju? Mogli su, nisu htjeli.

Ukratko razvaljota godine, jer core "i" serija je totalno drugačiji koncept od Core 2 arhitekture.

Što se Memorijskog kontrolera tiče: AMD je to vec sredio sa prvim Athlonima i uopšte me čudilo zašto je Intel toliko dugo držao memorijski kontroler u čipsetu. Također ako nisi znao : Kada je memorijski kontroler u NB-u procesoru treba mnogo više vremena da CPU pristupi RAM-u, što u konačnici rezultira mnogo manjem bandwithu.

Što se napuštanja LGA1156 tice: Tu sam bio prvi protiv toga i sam sam mišljenja da se je mogao zadržati taj socket i smatram da je Intel tu napravio glupost, no sa druge strane prodaja SB procesora iz dana u dan cvate, a ni onaj debakl sa SATA kontrolerom ocito nije bitno utjecao na povjerenje kupaca.

Što se rupa za hladnjak tice: Neznam  nit me zanima, a uostalom ima ploča koje nude rupe koje su kompaktibilne za LGA775 montažne sisteme i ono što je još bolje često su na ASrockovim pločama.

A na ovo boldano te pitam: Što ti znači zadržavanje socketa, ako treba novi čipset i nova matična da bi mogao stavit novi procesor?

Nadalje ja sigurno nebi pljuvao po AMD-u da je svaki novi socket nekompaktibilan. Zašto? Prvo: Zato što nemam AMD pa me iskreno zaboli briga, a DRUGO: Da ga i imam opet me nebi zanimalo jer se nežalim ni na Intela.

I eto ti screenshoot tvog posta na 15-toj strani, čisto da nebi bilo editiranja teksta

I'll be back
17 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Ajde ljudi ne treba svaka tema biti sajam taštine i lajanje na mjesec...:(

Da skrenemo pažnju na samu temu, još je cca 7 tjedana do launcha... Dobio sam potvrdu iz AMD-a da ću dobiti Zambezija, vjerojatno i AM3+ ploču od Gigabytea pa ću napraviti test procesora i ploče, tako će se Bug forum opet naći bok uz bok sa najpoznatijim svjetskim forumima koji će na dan isteka NDA imati spreman test zahvaljujući AMD-u...

Usporedba će biti overclockani FX 8 sa 980X na 4.4GHz

Primam želje, ako imate koje benchmarke na umu i želite ih usporediti sa svojim kompjuterom doma slobodno se izjasnite, ja ću nešto po svom nahođenju izmućkati između hwbot benchmarka (obaveza) i RL aplikacija (slobodna volja)

clock2much
Moj PC  
23 0 hvala 21
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Prvo: Core 2 ima FSB sabirnicu, a i7 920(primjerice) QPI. Dakle nebo i zemlja i kao takvi nisu kompaktibilni.

microman kaže...

Što se rupa za hladnjak tice: Neznam  nit me zanima, a uostalom ima ploča koje nude rupe koje su kompaktibilne za LGA775 montažne sisteme i ono što je još bolje često su na ASrockovim pločama.

Nadalje ja sigurno nebi pljuvao po AMD-u da je svaki novi socket nekompaktibilan

{#}

Kompaktniji procesori, kompaktnije rupe, socketi.

Ide se na smanjenje dimenzija?

14 godina
protjeran

jos maloo i potrosit cu sve sta san stediaaaaaaaaaa {#} 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tema se pretvorila u AMD vs Intel što je realno malo glupo. Za to nek se otvori posebna tema pa nek se fanboyi raspravljaju koliko vole. :D

Izvinjavam se ako sam ovim postom uvredio bilo kog člana foruma, al tema je "AM3+ je blizu, kao i Bulldozer" i voleo bih da se to poštuje. Hvala!!!

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Cele303 kaže...

Da skrenemo pažnju na samu temu, još je cca 7 tjedana do launcha... Dobio sam potvrdu iz AMD-a da ću dobiti Zambezija, vjerojatno i AM3+ ploču od Gigabytea pa ću napraviti test procesora i ploče, tako će se Bug forum opet naći bok uz bok sa najpoznatijim svjetskim forumima koji će na dan isteka NDA imati spreman test zahvaljujući AMD-u...

Primam želje, ako imate koje benchmarke na umu i želite ih usporediti sa svojim kompjuterom doma slobodno se izjasnite, ja ću nešto po svom nahođenju izmućkati između hwbot benchmarka (obaveza) i RL aplikacija (slobodna volja)

Javi kad ti stigne CPU, da ti pošaljem MSI MBO,

da usporediš baš razlike između AM3+ MBO i AM3+ ready MBO u performansama...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Hej Cele, daj i mene povezi sa AMD-om.....hehehe....kakav OC trebam napravit za takvu cast!? Samo reci pa odmah danas pocinjem sa poslom! ;))))
Sada samo cekam tvoje testove...iskreno, jedva cekam. Iscjedi max iz svega!
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
Cele303 kaže...

Ok sve imaš kaj ti treba za test uglavnom, no ne zaboravi kupit Apaurin obavezno ili litru rakije imat ce slican ucinak jel bi ti to moglo zatrebat nakon testa.{#} Kad vidiš rezultate i s obzirom kolko košta ovaj 980X, i kolko ce koštat taj AMD FX X8 proc bit ce svašta itekak bez greške.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Cele303 kaže...

Ok sve imaš kaj ti treba za test uglavnom, no ne zaboravi kupit Apaurin obavezno ili litru rakije imat ce slican ucinak jel bi ti to moglo zatrebat nakon testa.{#} Kad vidiš rezultate i s obzirom kolko košta ovaj 980X, i kolko ce koštat taj AMD FX X8 proc bit ce svašta itekak bez greške.{#}{#}

Sve je to lijepo i bilo bi super da AMD malo opere Intel kao u zlatna divna stara vremena,ali nemoj ići ko muha bez glave,sačekaj testove,nemora značit to da mislim da će AMD biti loš,nego svejedno,možda čak i bude parirao i7 2600k hahahaha

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
16 godina
neaktivan

pa da treba sačekati da se odrade benchmarkovi, testovi u igricama itd.... Evo i Cele će da testira pa ćemo dobitii validne rezultate(domaći čovek = nema laganja :D)

još kad izađu ovi novi LGA2011 SB  pa ako da bog da malo padnu cene, gde bi nam bio kraj.... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pa nije AMD samo jednom opro Intela...

Događalo se to mnogo puta, i to kad god je Intel odbacio ideologije...

Još u davna vrmena dok je AMD tek bio proizvođač uz Cyrix-a, a Intel jedini pravi proizvođač procesora,

tu su se javljali mnogi proizvođači, manje zvučni, kao recimo Texas Instruments CPU-i (kalkulatori),

IBM CPU-i (mnogo skupo), Phillips CPU-i (pasali su na sve Intelove ploče, kao i Texasovi)...

Intel zbog toga odbacuje socket 7, AMD tom istom socketu dorađuje BIOS i chipset i pretvara

ga u socket super 7 -> prebija Intela.

Intel nakon PIII odbacuje slot procesore, jer je to prošlost i ne može se više od 650Mhz,

AMD i dalje ima slot procesore/ploče, i prvi radi procesor od 1GHz na tom istom slotu,

dok se Intel pati sa novim socketom.

Napokon i AMD radi novi socket, 462 (A) i drži dosta dugo, od palmičeka do bartončeka,

preko semprona i thortona (mješavima tbirda i bartona).

Intel u to doba diže taktove svojim northwoodima i prešrotima,

a barton XP ih sve fino dere u 3D Mark 01.

No Intelu to i dalje nije bilo dosta, pa je napravio EE prešrota uz kojeg ste morali

imati zalmanov cooler, a AMD ubacuje napokon nove procesore based na Opetereonu,

i novi socket 754 - Athlon 64 -> prebija ponovno Intela.

I opet se Intel muči, napravi HT (to mu je tad bio promašaj, a danas mu to osigurava prednost),

a AMD true dual core - X2 procesore na socketu 939, te naslijedniku 940 (AM2).

U svakoj periodi je AMD bar jednom razbio Intela..

Do pojave C2D, AMD je sa Athlonim X2 na 940 socketu dominirao.

Problem je bio taj što su ti CPU-i bili loši za OC, al sve drugo je bilo na mjestu.

Sad, kad je Buldožder blizu, vrijeme je za reprizu...

17 godina
AbeDomeNuS kaže...
rambox kaže...

Sve je to lijepo i bilo bi super da AMD malo opere Intel kao u zlatna divna stara vremena,ali nemoj ići ko muha bez glave,sačekaj testove,nemora značit to da mislim da će AMD biti loš,nego svejedno,možda čak i bude parirao i7 2600k hahahaha

Nema ti to veze sa bezglavim muhama,{#} nego sa realnim predviđanjem bez SF napuhavanja samo normalna ocekivanja jer 980X košta 5000+kn kaj ne.{#}{#}

15 godina
Cele303 kaže...

Bog te blagoslovi, ili u koga vjeruješ, ak niš drugo onda Darwin :D

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Još u davna vrmena dok je AMD tek bio proizvođač uz Cyrix-a, a Intel jedini pravi proizvođač procesora,

tu su se javljali mnogi proizvođači, manje zvučni, kao recimo Texas Instruments CPU-i (kalkulatori),

IBM CPU-i (mnogo skupo), Phillips CPU-i (pasali su na sve Intelove ploče, kao i Texasovi)...

Intel zbog toga odbacuje socket 7, AMD tom istom socketu dorađuje BIOS i chipset i pretvara

Intel nakon PIII odbacuje slot procesore, jer je to prošlost i ne može se više od 650Mhz,

AMD i dalje ima slot procesore/ploče, i prvi radi procesor od 1GHz na tom istom slotu,

Napokon i AMD radi novi socket, 462 (A) i drži dosta dugo, od palmičeka do bartončeka,

No Intelu to i dalje nije bilo dosta, pa je napravio EE prešrota uz kojeg ste morali

imati zalmanov cooler, a AMD ubacuje napokon nove procesore based na Opetereonu,

I opet se Intel muči, napravi HT (to mu je tad bio promašaj, a danas mu to osigurava prednost),

Problem je bio taj što su ti CPU-i bili loši za OC, al sve drugo je bilo na mjestu.

I meni se čini da bi mogla past repriza a toliki hype me za nove procove uhvatio ej puknut ću od adrenalina!!! :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
14 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

opis je totalno na mistu i totalno se slazen...vrime da se prestane srat po amd-u..jer ce opet bit the boss {#}

16 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

I meni se čini da bi mogla past repriza a toliki hype me za nove procove uhvatio ej puknut ću od adrenalina!!! :D

e i mene, jedva čekam, al u isto vrme se bojim da ne bude razočarenje..... al neće biti, nadam se da će i imati 10%+ performanse nad 980X.... možda samo puki snovi... al ipak se nadam... {#}

i krajnje je vreme da neko lupi šamar intelu(zbog cena) - baš bih voleo da AMD pokupi sav kajmak i mnogo više, uh al bi uživao..... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 16:17 (Paun).
17 godina
AbeDomeNuS kaže... 

Burn_n_Die kaže...

opis je totalno na mistu i totalno se slazen...vrime da se prestane srat po amd-u..jer ce opet bit the boss  {#}

Paun kaže...

e i mene, jedva čekam, al u isto vrme se bojim da ne bude razočarenje..... al neće biti, nadam se da će i imati 10%+ performanse nad 980X.... možda samo puki snovi... al ipak se nadam... {#}

Joj... Dečki, da vas Microman vidi, sav bi pozelenio od bijesa! {#}

Šalu na stranu... Bilo bi lijepo da se vrata stara vremena u kojima je AMD harao! Ako ništa, onda radi tržišne netrpeljivosti koja bi tada zavladala između njih i Intela.

Prvi benčmarci će pokazati kako stvari stoje, a do tada nam preostaje samo "navijati" po forumima!  {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
14 godina
protjeran

nadan se da nece bit bijesa sa nicije strane jer bi to bilo glupo...nikad nisan ima intela..ja san odrasta uz amd i ostarit cu uz amd-a :P jednostavno mi nije nikada zakaza i zadovoljava moje gamerske potrebe {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
AbeDomeNuS kaže... 

Burn_n_Die kaže...

opis je totalno na mistu i totalno se slazen...vrime da se prestane srat po amd-u..jer ce opet bit the boss {#}

Paun kaže...

Šalu na stranu... Bilo bi lijepo da se vrata stara vremena u kojima je AMD harao! Ako ništa, onda radi tržišne netrpeljivosti koja bi tada zavladala između njih i Intela.

Prvi benčmarci će pokazati kako stvari stoje, a do tada nam preostaje samo "navijati" po forumima! {#}

I agree 1000%

mala poruka od AMD-a

11 sekunda {#}

17 godina
cro_blue kaže...

Prvi benčmarci će pokazati kako stvari stoje, a do tada nam preostaje samo "navijati" po forumima! {#}

Samo nek on pozeleni tu je Apaurin ili rakija kaj vec prvo padne pod ruku lako za to.{#} Uglavnom kad vidiš kakvi su rezultati, u testovima od Phenom II X6 1100T starudije u usporedbi sa novim Intel procovima moš itekak realno procijenit kakvi ce ce bit rezultati u tom testu sa FX X8 ili X6 Buldozer procom bez greške.{#}{#}

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/16

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Samo nek on pozeleni tu je Apaurin ili rakija kaj vec prvo padne pod ruku lako za to.{#} Uglavnom kad vidiš kakvi su rezultati, u testovima od Phenom II X6 1100T starudije u usporedbi sa novim Intel procovima moš itekak realno procijenit kakvi ce ce bit rezultati u tom testu sa FX X8 ili X6 Buldozer procom bez greške.{#}{#}

bolje bi bilo AMD-u da je odradio vraški dobar posao kao što se svi nadamo... inače ćemo se slikati sa padom cena.... {#}

mada s obzirom da su rekli da će biti 50% brži od phenoma i i7 mogućće da će se X8 debelo proslaviti(ako nas AMD nije slagao).....

15 godina
nixass kaže...
microman kaže...

Ajde ti nama Don Kihoty pojasni kako bi ti Core "i" seriju stavio na LGA775?. taman da je intel ostavio isti socket, sto bi ti znacio socket sa istim brojem pinova kad bi ionako trebao novu plocu sa novim cipsetom. A ako si mislio na to da bi i7 stavio na X48 cipset onda cu samo napisati LOL. Kako bi ti tocno na plocu sa FSB sabirnicom i DDR2/DDR3 Memorijskim kontrolerom(dvokanalni) stavio proc koji ima QPI sabirnicu i trokanalni DDR3 memorijski kontroler,koji su usput intergrirani u proc?

ti uporno drljaš po posljedicama a ne po uzroku, razmisli malo, mislio sam da imaš više vijuga.

sad kad je stvar gotova, naravno da nema šanse išta napraviti niti fizički nagurat proc u socket. da se od strane intela planiralo od početka i da se razmišljalo o korisnicima, naravno da se moglo SVE napraviti, kao što radi i amd. no, korisnike se ne pita, čak se ne pita ni njihove novčanike..

Moram reagirat i reć da su korisnici svoje rekli, i korisnici svoje govore već godinama...pogledaj samo prodajne rezultate Intela i AMD-a.

Mislim i ja sam za manje cijene, i meni je draži AMD zbog svoje politike ali ne mojmo se zavaravati, AMD bi bio puno sretniji da je na Intelovom mjestu, i sa Intelovom politikom.

Isto tako ja imam AMD, i to već par godina, a prije sam imao i Intela, i AMD-a, i Cviju staroga neko vrijeme, svašta mi kroz ruke prošlo. I s obzirom da mi novčanik ima dno onda biram svoje komponente po potrebama usklađeno sa nekim trenutnim prilikama za nabavku itd, pa ubodem ovo ili ono. Ali da mi novčanik nema dna, ili barem da je to dno daleko dublje nego što jest, bez razmišljanja bi si upiknuo jednog 2500 ili 2600K. 2500K bi možda već i bio kod mene, saom da sam imao kome prodat svoju matičnu za prihvatljivu cifru u tom 1 danu, kako nisam čekam neki drugi trenutak sa nekom dobrom prilikom pa ćemo vidjet što će se tada nuditi. I stvarno mi je presmješno sve ovo prepucavanje i, budimo iskreni, zagađivanje teme, jer ne vidim svrhe. Valjda nema teme o AMDu, ili Intelu, ili Nvidiji koja se ne pretvori u mali lokalni rat i nema nikakvog smisla.

Meni je AMD zakon zbog cijena/performanse, zbog kompatibilnosti unatrag, zbog odličnog posla s obzirom na ciljanu publiku.

Meni je Intel zakon jer je lider na svom području, jer ima tržište u malom prstu.

Ja biram AMD-a jer mi sad tak oodgovara. Ali da mi netko kaže složi si komp kakav želiš, evo ti vreća love, unutra bi išao Intel.

Ni jednog ni drugog neću pljuvat, jer iako Intel mijenja sockete ko mi čarape...to je njegova politika, tako im odgovara, a vidimo da očito odgovara i većini kupaca, jer brojke ne lažu. Meni osobno nisu baš dragi zbog toga, ali i dalje bi kupio njihovu platformu da mi treba, da mi se isplati, ili da imam dovoljno viška novaca.

Da li će buldiji pokopat Intele? Zaboli me, vjerojatno neće, ali znat ćemo kad izađu, ali opet kažem - zaboli me, ako uleti neka dobra prilika moćda odradim promjenu, u bilo kojem smjeru, ako ne...pa vovo što imam nadilazi moje potrebe za oho ho, i nadilazit će ih sigurno još dugo vremena...

Jedino što ne želim je da netko nestane sa radara komplet, e tada smo naj.bali. Tako da je prilično sigurno da do toga neće doći (prvenstveno mislim da nebi AMD nestao, jer Intelu da se to dogodi...trebalo bi mu malo dulje vremena katastrofalnog poslovanja).

Jedni imaju jednu politku, drugi imaju drugu, jedni imaju takvu kakvu imaju jer su prisiljeni, jer bi na neki drugi način vjerojatno brzo nestali sa tržišta, drugi imaju kakvu imaju samo zato jer mogu. I to je to - tržište...

@Don Kihoty - Uopće ne ulazim da li su mogli potrpat sve nešto u stare sockete, nešto sigurno jesu, nešto nisu, ali baš me zaboli, zašto? Pa zato jer nisu, prošlo vrijeme.

@microman - Svaki put kad udariš po kompaKtibilnosti me ubode u oko, pa evo sad da ti kažem da nije kompaktibilnost nego kompatibilnost. A u principu se slažem sa tobom što se Intela tiče.

17 godina

intelov procesor odradi posao za 20 sekundi amd-ov za 30 sekundi neš ti... dječja posla

microman zbog nekompaktibilnosti ćeš dobit po prstima ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 17:53 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

vidi ti kolege mikija sta se raspisa {#} bome si mi namucia oci...puno teksta...al sve si dobro reka...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kada se gledaju performanse budućnost treba tražiti u GPU aplikacijama, šteta što to ne ide većom brzinom... čisto za primjer uzmite folding@home (kao primjer performansi) pa upogonite high end intelove/amd procesore od par tisuća kuna, a onda uzmite GPU od 500 kn pa usporedite rezultate

čisto da prekinem prepirku za performanse kojima je razlika 10fps-a ili 10 sekundi

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice