Ovo ti je kao da kažeš da ti je doma HD ready zadovoljavajuće i razliku između HD ready i 4k vidiš tek kod usporednog gledanja. Je biti će mu sasvim zadovoljavajuće, ali u ovom slučaju ništa ne dobiva jačim procesorom, a za malo manje novaca ima daleko bolji display. Jednom kad probaš takav display svi ovi ostali iz low-budget segmenta izgledaju loše.
Da možeš doma imati 4k za iste novce kao i HD ready uz razliku da taj HD ready ima 10 funkcija više koje ti ne trebaju što bi odabrao?
Koliko sam skuzio, usporeduju se TN i IPS na Ideapad 5, znaci TN koji nije srot TN i IPS koji je IPS nize klase tako da je po meni analogija 4k vs HD ready promasena. Cinjenica je da prosjecni korisnik izmedu takva dva panela nece primjetiti razliku u dnevnom koristenju, ali jacim komponentama moze produziti vijek koristenja laptopa.
Vrijede li ovi entery level Zebook-ci te novce?
Uzeo sam si ova dva na pik. Komponente nisu bas nesto, ali je zato ultra portabilan i dobro napravljen.
Ovo mi je prvi izbor:
Asus ZenBook 14 UM431DA-AM010T
Ovaj mi se jako sviđa no jako mi je tesko opravdat tolko para za te komponente:
Molim vas da mi netko pomogne nac laptop do cca 6000kn. Poludit cu, vec danima gledam po ducanima, uspoređujem cijene, gledam benchmarkove kompomenti. Laptop mi uglavnom treba za faks, lagano programiranje, autocad i matlab. Ne treba biti nesto posebno jak. Bitno mi je da ima dobar ekran i da je prenosiv.
Po meni ne vrijede te pare. Necu ulazit u usporedbu izrade, ekrana itd. na Aceru Swift 3 i Zenbook, ali Swift 3 s istima specifikacijama kao taj prvi Zenbook u linksu dode ispod 4000kn. Ne znam sto Zenbook nudi, a da vrijedi skoro 2000kn vise.
Ma za tu lovu i komponente uopće me ne zanima je li aluminij ili ne, apsolutno mi ništa to ne znači u životu. Pogotov kad uzmem u obzir da je laptop za osobu koja sada kreće na faks i da će biti korišten samo za surfanje i Excel. Finiš je ugodan na dodir i lijepo izgleda, ostalo je nevažno.
Ma ako pise da je aluminij, mora biti. Samo sto nije cijelo kuciste, vec koliko sam shvatio samo gornja ploha oko tipkovnice i touchpada. Takva izrada je kod mene ne Yogi i meni je to cisto ok.