Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.638.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

kolega želi uzeti neki laptop od 7.000 do 10.000 kn više orijentiran gamingu, bez nekih zahtjeva, po mogućnosti u Linksu kako bi ga mogao pokupiti u Osijeku. Ja sam upecao par primjeraka pa me zanima što mislite (svi konstruktivni prijedlozi i kritike su dobrodošli).

ASUS Rog GL753VE-GC176
ASUS FX FX503VM-E4062
LENOVO Legion Y520 80WK009SSC

ASUS FX FX503VM-E4012

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebao bi prijedlog za laptop do nekih 2500 kuna, osnovne stvari tipa koristenje worda, interneta i gledanje filmova. Ako ima instalirane windowse 10 to je plus. Hvala unaprijed. (Btw vidio sam neke lenovo i asuse na mall.hr po 2000 kuna snizene sa 2300 / 2900, valja li to ista?)

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, 

pošto se ovdje nalazi dosta ljudi koji znaju nesto više o laptopima trebao bi mi savjet za upgrade ovoga modela -- Acer  aspire e17 (e5-772G-366B).
Naime zanima me mogu li unutra ugraditi dodatno ssd a da hdd od 1t ostane. Ili postoji mogucnost da se ubaci ssd u ladicu za opticki uređaj jer sam nešto čitao o tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
trulli kaže...

Pozdrav,

Trebao bi prijedlog za laptop do nekih 2500 kuna, osnovne stvari tipa koristenje worda, interneta i gledanje filmova. Ako ima instalirane windowse 10 to je plus. Hvala unaprijed. (Btw vidio sam neke lenovo i asuse na mall.hr po 2000 kuna snizene sa 2300 / 2900, valja li to ista?)

Prošli tjedan rodbini rekao da uzmu HP 250 G6 2SX65EA, procesor Intel Dual Core Celeron N3350 (2M Cache, up to 2.4 GHz), ekran 15,6" HD AG, radna memorija 4GB, tvrdi disk 500GB 5400RPM, operativni sustav Windows 10 Home 64-bit, DVD-Writer, Intel 3168 AC 1x1+BT 4.2, boja srebrna.

3+2 godine jamstva, bio 2350kn na ekupi, sad vidim da ga nema ispod 2650.

Za navedenu cifru prilično je ograničen izbor.

7 godina
neaktivan
darklite kaže...

pozdrav svima, novi sam ovdje!

unaprijed se ispričavam adminima ako sam fulao temu, vidio sam u tražilici da puno forumaša otvara novu temu za jedno te istu stvar (kupnja laptopa), meni to nije bas logično, pa sam odlucio pitati ovdje.....vi slobodno prebacite post i ako vam nije tesko molio bih da me obavijestite o istom, čisto zbog praćenja odgovora

molio bih savjete za kupnju novog laptopa, obzirom da sam dobio jako puno kontradiktornih savjeta i kritike dolaze u obzir, zato cu reci okvirno sta bih htio i razlog zasto bih to htio, a vi slobodno kontrirajte ako sam u krivu, neću zamjeriti dapače....nisam dosad nikad imao laptop i iskreno ni ne volim laptope, volim desktope, ali vise nemam izbora, dosta putujem i stalno sam u poketu tako da laptop vise ne mogu izbjegavat (mob mi ne moze zamjeniti laptop), upravo je to i razlog zbog kojeg cu odustat od desktopa, tako da mi treba lap koji ce u potpunosti zamjeniti desktop

laptop bih koristio za gledanje filmova, uredski rad (sve sto se s Office-om moze raditi), surfanje i rjeđe za igranje, također bih ga htio koristiti i za rudarenje altcoina (ne znam da li je to dobra ideja uopce?)

laptop koji bih htio je cca. 5000kn, maximalno do 1000EUR (ovaj sa slike je skuplji, ali sam za njega mislio da je to fer cijena obzirom na komponente, za stvarno dobru priliku sam spreman platiti više) i da budem miran slijedecih bar 5 godina, htio bih (kao i svi) dobiti najvise za svoj novac

1. nedoumica je veličina, htio sam uzeti 17.3", međutim svi živi me odgovaraju od toga i govore mi da kupim 15.6", kao preteški su i preveliki, mene sad zanima da li je stvarno toliko velika razlika veličine i težine u nepuna 2"?

2. da li da pazim na godinu proizvodnje? početkom godine sam htio kupiti laptop sa slike, ali me frend odgovorio, jer je to navodno model iz 2015, mene sad zanima da li to fakat ima veze? mislim logike ima, kad razmislim ako je lap cijelo vrijeme bio upaljen i radio u trgovini, sigurno mu je baterija nesto oslabila, a i resursi komponenata se troše...ili se varam i to nema veze?

3. htio sam uzeti i7 (coffe lake ili sky lake), ali sam i od toga odgovoren, navodno mi to ne treba jer necu moći iskoristiti sve jezgre....jak procesor sam htio zbog future proofanja i "procesorskog rudarenja"(mislim da je čak u tiskanom bugu bilo riječi o tome ili sam ja nesto krivo skužio?) koje mi nije bas potpuno jasno, jer koliko ja znam za rudarenje se koriste grafičke kartice.....da li je taj procesor dobar izbor ili da kupim ryzen ili i5?

4. htio bih grafičku posebno (mislio sam gtx 1050i ili jaču, ili je bolje uzet nesto od AMD-ovih grafičkih?), nikako integriranu, zbog rudarenja (eventualnog) i igranja - upravo zbog toga bih htio RAM-a 12 ili 16GB, mislim da je 8 malo, jesam u pravu? inace kad surfam uvijek imam otvoreno masu tabova + drugih aplikacija (zato mislim da mi treba više RAM-a)

5. kućište, nešto o čemu uopce nisam razmišljao.......rečeno mi je da uzmem metalno ili bar od kvalitetne tvrde plastike, jer ce mi se u suprotnom brzo pohabat, jel to stvarno jako bitno?

6. tipkovnica, htio bih neku sa hrvatskim dijakritičkim znakovima (slovima), primjerice kad pisem poslovne mailove ili ispunjavam razne formulare (npr. boarding pass) koji traze ime i prezime točno kako je napisano u dokumentima....da li je moguće taj problem rješiti i preko tipkovnica bez hrvatskih slova i kako? ako to mogu riješiti i na drugi način, onda bih uzeo u obzir i lap bez hrvatskih slova

7. HDD mi je nebitan totalno jer koristim vanjski hard, ali ako je moguće volio bih da lap ima SSD, također i touch screen mi je nebitan (znam da on značajno poskupljuje cijenu), također mi je bitno da je touchpad dobar i precizan

8. zanima me po vašem mišljenju, sta je bolje uzeti - predinstalirani OS ili lap sa DOS-om, pa windowse instalirat naknadno (linux mi nije opcija)?

9. da li je bolje kupiti lap u trgovini gdje ga mogu uzet u ruku i isprobat ili sa webshopa (na slici svi izgledaju super) i ako su webshopovi bolji, da li je bolje kupiti sa stranih (znam da ako kupujem vani, nista onda od nasih slova) ili domaćih? koji imaju bolje cijene, koji su pouzdani i sigurni?

zanima me također sta mislite o kupnji rabljenih (ili kako to trgovci kažu refubrished laptopa)?

10. koje marke bih trebao izbjegavati, odnosno koje su dobre, koje odlične? mislio sam u početku potrage uzet neki acer (bili su najjeftiniji), ali su mi svi zivi govorili da to ne valja i da ne uzimam, tako da vise ni sam ne znam

isprike na poduzem postu, bio bih zahvalan ako je neko voljan pomoći savjetom, zanimaju me vaša iskustva i mišljenja

jel bas niko nema nikakav savjet vezan uz ovo??

14 godina
darklite kaže...

1. nedoumica je veličina, htio sam uzeti 17.3", međutim svi živi me odgovaraju od toga i govore mi da kupim 15.6", kao preteški su i preveliki, mene sad zanima da li je stvarno toliko velika razlika veličine i težine u nepuna 2"?

10. koje marke bih trebao izbjegavati, odnosno koje su dobre, koje odlične? mislio sam u početku potrage uzet neki acer (bili su najjeftiniji), ali su mi svi zivi govorili da to ne valja i da ne uzimam, tako da vise ni sam ne znam

Ad 1)  Kako bi netko trebao znati je li tebi 17,3 prevelik ili pretežak? Probaj prvo definirati to, pa onda možda dobiješ konkretni odgovor. Osobno mislim da je, ali meni je i 15,6 prevelik za nosanje okolo.

Ad 10) Mišljenja sam da nema generalne preporuke koje marke izbjegavati, jer postoji hrpa modela pojedine marke različite kvalitete izrade, gledaj što duže jamstvo. 

12 godina
darklite kaže...

2. da li da pazim na godinu proizvodnje? početkom godine sam htio kupiti laptop sa slike, ali me frend odgovorio, jer je to navodno model iz 2015, mene sad zanima da li to fakat ima veze? mislim logike ima, kad razmislim ako je lap cijelo vrijeme bio upaljen i radio u trgovini, sigurno mu je baterija nesto oslabila, a i resursi komponenata se troše...ili se varam i to nema veze?

3. htio sam uzeti i7 (coffe lake ili sky lake), ali sam i od toga odgovoren, navodno mi to ne treba jer necu moći iskoristiti sve jezgre....jak procesor sam htio zbog future proofanja i "procesorskog rudarenja"(mislim da je čak u tiskanom bugu bilo riječi o tome ili sam ja nesto krivo skužio?) koje mi nije bas potpuno jasno, jer koliko ja znam za rudarenje se koriste grafičke kartice.....da li je taj procesor dobar izbor ili da kupim ryzen ili i5?

4. htio bih grafičku posebno (mislio sam gtx 1050i ili jaču, ili je bolje uzet nesto od AMD-ovih grafičkih?), nikako integriranu, zbog rudarenja (eventualnog) i igranja - upravo zbog toga bih htio RAM-a 12 ili 16GB, mislim da je 8 malo, jesam u pravu? inace kad surfam uvijek imam otvoreno masu tabova + drugih aplikacija (zato mislim da mi treba više RAM-a)

5. kućište, nešto o čemu uopce nisam razmišljao.......rečeno mi je da uzmem metalno ili bar od kvalitetne tvrde plastike, jer ce mi se u suprotnom brzo pohabat, jel to stvarno jako bitno?

6. tipkovnica, htio bih neku sa hrvatskim dijakritičkim znakovima (slovima), primjerice kad pisem poslovne mailove ili ispunjavam razne formulare (npr. boarding pass) koji traze ime i prezime točno kako je napisano u dokumentima....da li je moguće taj problem rješiti i preko tipkovnica bez hrvatskih slova i kako? ako to mogu riješiti i na drugi način, onda bih uzeo u obzir i lap bez hrvatskih slova

7. HDD mi je nebitan totalno jer koristim vanjski hard, ali ako je moguće volio bih da lap ima SSD, također i touch screen mi je nebitan (znam da on značajno poskupljuje cijenu), također mi je bitno da je touchpad dobar i precizan

8. zanima me po vašem mišljenju, sta je bolje uzeti - predinstalirani OS ili lap sa DOS-om, pa windowse instalirat naknadno (linux mi nije opcija)?

9. da li je bolje kupiti lap u trgovini gdje ga mogu uzet u ruku i isprobat ili sa webshopa (na slici svi izgledaju super) i ako su webshopovi bolji, da li je bolje kupiti sa stranih (znam da ako kupujem vani, nista onda od nasih slova) ili domaćih? koji imaju bolje cijene, koji su pouzdani i sigurni?

zanima me također sta mislite o kupnji rabljenih (ili kako to trgovci kažu refubrished laptopa)?

isprike na poduzem postu, bio bih zahvalan ako je neko voljan pomoći savjetom, zanimaju me vaša iskustva i mišljenja

Ne znam puno pa cu ti iz moje perspektive pokusati odgovoriti, ali odluka je opet na tebi, ja sam odustao od laptopa jer za gaming je bolji PC i zato cu uzeti njega.

Znaci ovisi ti opet za sto ti zapravo trebas laptop - da li za surfanje, editiranje, gledanje filmova, igranje ili nesto sasvim trece, onda je sve opet zbrka zbog svakog od toga odabira.

Evo redom:

1. 15.6" ili 17.3"? Hvala bogu, za gledanje filmova, za igranje i sl. zelis imati veci ekran i da uzivas u igri, sto bolji ekran, bolji detalji, ali to opet povecava cijenu. Sto se tice tezine, ne znam koliko si mobilan, meni iskreno ne bi predstavljalo problem da je i kilu-dvije tezi jer ga sigurno ne bi nosio u ruci 5km svaki dan vec ga nosis na posao/skolu/faks i to je to.

2. ti ako kupujes novi laptop, on je zapakiran u kutiji i baterija van njega osim ako je model koji ima integriranu bateriju, tj.  ne mozes ju izvaditi van bez da otvaras laptop. Baterija ne znam koliko ce ti onda oslabiti zbog toga, ali novi su to sve laptopi tako da ti gledaj ostale komponente i specifikacije, koliko sam imao prilike citati po internetu i forumu - najbolje je imati neki balans izmedju trosenja baterije kroz dan i punjenja. Bateriju nikad ne puni do kraja niti prazniti do kraja, probaj to uvijek gledati, tako ce ti najduze zadrzati svoja svojstva, no s vremenom svaka stvar gubi performanse, pa ce i tako tvoja baterija.

3. sve ti to opet ovisi za sto ces ga koristiti, ja sam kad sam gledao za sebe, minimalno i5 da bude i to 7. generacija (recimo i5 7300HQ se tu istice), trenutno proc koji moze vrtiti sve nove igrice u kombinaciji sa dobrom grafickom karticom tako da bi i za tvoje potrebe bio i vise nego dovoljan.

4. Imas grafe i jedne i druge, vise rasprostranijenije su nvidiine, gtx 1050 najvise. Ovisi koje igre zelis igrat i na kojim postavkama, za ultra i very high nemoj gledat ispod gtx 1060, a 1050 ti moze povuc igre na manjim postavkama.

Sto se RAM memorije tice, 8GB je za to dovoljno, a o rudarenju ti ne znam puno osim da bas da jedan laptop sa jednom grafickom karticom (koja nije namijenjena za to) nije dobar izbor, za rudarenje ljudi koriste konfiguracije od 4-6 ili 8 grafickih kartica koje svaki dan zderu struje i resursa, a i "unistavaju" se iz dana u dan na taj nacin. Tako da tu ti ne mogu pomoci, ali naravno, vise RAM memorije je uvijek bolje, mozda stavis 8GB pa s vremenom nadogradis na 16.

5. Nije bitno ako ti ne smeta skripanje kad stisnes rukama malo jace na plastiku, ako ti ne smeta da ostaju tragovi prstiju ili prljavstine i sl. 

6. Ako kod nas kupujes, 99% je da ces imati hrvatske znakove. Ja trenutno koristim lenovo idepad T420 sa njemackom tipkovnicom, ali sam si na windowsima slozio da mi je hrvatska, pa onda kad pisem nasa slova, onda znam polozaj na tipkovnici bez gledanja pa mi ne smeta, to opet o tebi ovisi.

7. onda trazi samo laptope koji imaju SSD

8. Svejedno da li imas original windowse ili ne, ali ako trazis na netu sa predinstaliranim, trgovine ti naplate to, naravno - ja si uvijek radije uzmem free DOS pa instaliram sebi sto hocu i kako hocu.

9. Preko webshopa ili u trgovini - isto je, imas i garanciju i vjerojatno neki rok da vratis, rijetko sam vidio da mozes isprobati laptop u trgovini, to je bar iz mojeg iskustva. Strano ili nase trziste, sve ima svoju cijenu i manu - mozda su jeftiniji tamo, ali eto nemas nasa slova, ne znam kako ide sa garancijom - ako crkne, vjerojatno moras slati tamo gdje si ga kupio, dok ovdje mozes direktno u trgovinu odnijeti pa ce oni dalje slati kamo treba.

10. kolega ti je dobro napisao, svaka marka ima neke jako dobre modele, manje dobre modele. Na tebi je samo da odlucis sto zelis i kako zelis, a poslije je to to.

Nadam se da sam ti pomogao i da ces uspjeti dobro izabrati. LP

Kovačić
14 godina
acmilan2 kaže...

9. Preko webshopa ili u trgovini - isto je, imas i garanciju i vjerojatno neki rok da vratis, rijetko sam vidio da mozes isprobati laptop u trgovini, to je bar iz mojeg iskustva. Strano ili nase trziste, sve ima svoju cijenu i manu - mozda su jeftiniji tamo, ali eto nemas nasa slova, ne znam kako ide sa garancijom - ako crkne, vjerojatno moras slati tamo gdje si ga kupio, dok ovdje mozes direktno u trgovinu odnijeti pa ce oni dalje slati kamo treba.

U slučajevima gdje sam preuzimao laptop u trgovini, trgovac je raspakirao laptop i provjerio ga preda mnom, u jednom slučaju se desilo da je tipkovnica bila deformirana, pa mi je odmah dao drugi (a radilo se o nekom jeftilen laptpopu od 2000kn).

Kupnjom preko weba imaš onih 14 dana da vratiš ako nisi zadovoljan, pa je tu prednost ako ne provjeravaš u trgovini ili ne vidš sve odmah.

12 godina

Eto, zato nas je tu vise pa da mozemo prokomentirati :)

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

U potrazi sam za studentskim laptopom (uglavnom word i powerpoint, ništa komplicirano) do nekih 3000 kn, sa dobrom baterijom i kvalitetom izrade (koliko je moguće za ove novce). Volio bih da he oko 14 inča, iako je i 15.6 prihvatljivo. Bacio sam oko na Asusove Vivobookove ali se nikako ne razumijem u laptope pa bih cijenio vašu pomoć.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
Mickey23 kaže...

Pozdrav ljudi,

U potrazi sam za studentskim laptopom (uglavnom word i powerpoint, ništa komplicirano) do nekih 3000 kn, sa dobrom baterijom i kvalitetom izrade (koliko je moguće za ove novce). Volio bih da he oko 14 inča, iako je i 15.6 prihvatljivo. Bacio sam oko na Asusove Vivobookove ali se nikako ne razumijem u laptope pa bih cijenio vašu pomoć.

Unaprijed hvala.

Do 3000kn evo sa 15,6" sa 256GB SSD, 4GB RAM i i3 6006U procesorom - https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/acer-prijenosno-racunalo-aspire-es1-572-35yn-cijena-nxgd0ex052-156-intel-core-i3-6006u-20-ghz-54460791

15,6" sa 128GB SSD, 8GB RAM i N3350 procesorom - https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-80xr018bsc-cijena-156-128gb-ssd-8gb-ram-58861031

Imas i ovaj model sa AMD-ovim A9 9410 procesorom i 4GB DDR4 RAM,  128GB SSD - https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/hp-prijenosno-racunalo-probook-450-455-g4-y8b17ea-cijena-156-amd-a-series-a9-9410-180-ghz-290-ghz-128gb-hdd-128gb-ssd-54152571

Ovo je samo moj prijedlog, ovisi koliko ti treba prostora, SSD ce ti svakako dati na brzini laptopa jer su ovo slabi procesori da bi ti to radilo nesto "brzo" sa obicnim HDD-om.

Ako netko od kolega forumasa ima nesto bolje, svakako, svaki prijedlog je dobrodosao. Pricekaj da ti se jos netko javi sa odgovorom. LP

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 19:19 (acmilan2).
15 godina

Dečki, laptop za nekih 6000 kuna, moze cijena gore-dole malo, nije toliko fiksna, ali da su trgovine u HR, bez naručivanja iz vani..

Laptop nekih preferencija nema i nije namjenjen toliko za gaming, onako sve pomalo, multimedija, igre, da radi solidno brzo, mozda bi i SSD onda bio pozeljan, pa eto, da vidim sta se nudi

0 0 hvala 0
12 godina
Pezer kaže...

Dečki, laptop za nekih 6000 kuna, moze cijena gore-dole malo, nije toliko fiksna, ali da su trgovine u HR, bez naručivanja iz vani..

Laptop nekih preferencija nema i nije namjenjen toliko za gaming, onako sve pomalo, multimedija, igre, da radi solidno brzo, mozda bi i SSD onda bio pozeljan, pa eto, da vidim sta se nudi

Pozdrav Pezer, evo ja bih ti preporucio, ako ces i htjeti nesto poigrati i jace, da uzmes bar grafu gtx1050 i i5 7300HQ pa da si od brige barem sto se toga tice.

Recimo ovaj - klik  15,6", Nvidia GTX 1050 4GB graficka, procesor Intel i5 7300HQ, 8GB RAM DDR4 memorije, 1TB HDD + 128GB SSD i jos IPS ekran, mozda nesto najbolje sto mozes sad izvuc za te pare.

Ako netko ima bolji prijedlog, slobodno nek napise, ovo je samo moje misljenje, pricekaj da ti jos netko od kolega takodjer nesto preporuci. LP

Kovačić
11 godina
acmilan2 kaže...

Ako netko ima bolji prijedlog, slobodno nek napise, ovo je samo moje misljenje, pricekaj da ti jos netko od kolega takodjer nesto preporuci. LP

Lenovo Legion Y520 na e kupi je oko 5,1 k nema ssd ali za razliku se da pola tere ugurat,, ili 250 gb s 1050ti modelom, jos kao daju 5 godina jamstva....

Iako ako bas nije za od glavu ako se nevaram sad ce jos domalo novi modeli izac jer treba 11 serija graficki doc...

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
14 godina

Frend me pitao za lap oko 6kkn.. ne diraju ga previše performenase.. Uglavnom multimedia, kodi, etc..

Jedino je rekao da želi 17.3 ekran... Sad ima Toshibu 15.6 i veli da mu malo.

Ja sam mu rekao..

I5, 8GB Rama, MX150, 128GB SSD + 1TB

I zapeo on na 3 modela...

https://bit.ly/2jxAHpl

ili

https://bit.ly/2roqxuK

Ili jednostavno https://bit.ly/2JX21bM.

Mišljenja iskusta

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Zver kaže...

Frend me pitao za lap oko 6kkn.. ne diraju ga previše performenase.. Uglavnom multimedia, kodi, etc..

Ja sam mu rekao..

ili

Mišljenja iskusta

Ako je za multimediju nek uzme onog sa  boljim ekranom. Nisam puno gledao reviewe ali ovvaj zadnji acer sa ips ekranom i najmanjom cijenom mi se zbog toga čini najboljim.

9 godina
Zver kaže...

Ja sam mu rekao..

ili

Mišljenja iskusta

LittleM kaže...
Zver kaže...

Ja sam mu rekao..

ili

Mišljenja iskusta

Ako je za multimediju nek uzme onog sa  boljim ekranom. Nisam puno gledao reviewe ali ovvaj zadnji acer sa ips ekranom i najmanjom cijenom mi se zbog toga čini najboljim.

Može se to i za dosta jeftinije naći. Npr: https://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-acer-aspire-5-nxgt1ex021/128715 i nadograditi ga sa SSD-om.

7 godina
neaktivan

Poštovanje svima,

Kroz koji mjesec planiram uzeti laptop, novci koji su u pitanju ( 10 000 - 12 000) to je maksimalno što planiram uložiti, zadnjih 7 godina imam HP pavillion i zadovoljan sam sa njime, no uskočila je stipendija i vrijeme je za promjenu.

Nisam stručnjak za takve stvari pa se javljam tu na forum da mi pomognete, predložite ili objasnite ono što me zanima. Pošto idem sa ovolikim iznosom novaca u to, planirao sam kupiti gaming laptop, malo sam pretraživao i za oko mi je zapeo HP Omen ( https://www.mikronis.hr/hp-omen-gaming-17-an016nm-intel-core-i7-7700hq-2-80ghz-16gb-1tb-256gb-ssd-freedos-17-3-ips-full-hd-nvidia-geforce-gtx1060-6gb-p-n-2le14ea.aspx )

Nisam gamer koji će šiljiti na 100 posto mogućnosti laptopa, ali laptop ne kupujem svake godine, zato bih išao na ovu soluciju, cilj mi je ekran 17.3 inča, procesor što bolji i grafička u svakom slučaju, za ovaj budžet mislim da je ovo najbolja solucija.

Od Vas iskusnih i koji se razumijete ili imate iskustva sa ovakvim laptopom, molio bih da mi napišete šta god znate ili predložite nešta drugo.

Tko ima iskustva je li ovaj procesor trenutno dobar izbor, ova grafička je li okej (iako je 6 GB mora biti okej) kako se ponaša u radu i ostalo, ponavljam nisam iskusan gamer necu iskoristavati maksimalno, ali radim u programima tipa A-CAD, SolidWorks i ostalima pa mi treba ovakav laptop (naravno ovo je puno novaca, ali napominjem ne kupujem laptop svake godine, i dok sam student želim se malo poigrati na njemu ) što ne znači da me neće zadovoljiti 8 GB rama, grafička 1050 ili 1050Ti, ili i5 procesor, ali želim dobiti maksimalno za te novce.

Vrlo vjerojatno većina će reći dosta je 8 GB rama ili nešta tako, sa tim se u potpunosti slažem i naknadno se može nadograditi to (ali ne bih otvarao ništa ako ne moram), i na sadašnjem laptopu koji je kupljen 2011 godine, plaćen cca 8500 kn (nije gamerski) imam  8 GB rama što je za ono vrijeme bio pojam, a pošto slj. laptop ću uzimati kada završim fakultet i zaposlim se, želim da mi do posljednjeg trenutka omogućuje korištenje u vidu igara i ostalih performansi.

Laptop koji sam naveo je tamo zbog toga što najviše nudi za te novce (u vidu komponenti) , ali još jedna važna stavka je kvaliteta izrade, treba mi robustan laptop (naravno neću ga udarati čekićem ili bacati na pod, ali  kvaliteta izrade je jako presudna, i ekrana, ostalih vanjskih vizualnih dijelova, tipkovnice itd., odvođenje topline i ostalo )

Molim vas tko ima iskustva ili zna nešto o ovome laptopu ili općenito o HP Omenima, neka komentira, prihvaćam i pozitivne i negativne stvari, pošto i ove novce neću lako uštedjeti pa mi nije svejedno, zato se obraćam Vama, naravno u obzir dolaze i ostale marke: Asus, Lenovo, ...

Molim Vas da uzmete u obzir sve što sam napisao pa ako ste u mogućnosti predložiti ili uputiti na nešto.

Unaprijed se svima zahvaljujem na odgovoru i vašem vremenu koje ste odvojili.

0 0 hvala 0
12 godina

Nisam sa vremenom trenutno, ali ovo sto vidim klik ti je za par stotina kuna jaci, nema 1TB diska, ali imas gtx 1070M sto ce ti biti dosta veca razlika u odnosu na gtx 1060M

1070 vs 1060

Nek pomognu i ostali malo. Zurim, pozz

Kovačić
13 godina

https://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-gaming-fx504gd-e4250t-156-fhd-ips-intel-core-i7-8750h-up-to-41ghz-156-fhd-ips-16gb-ddr/asus-fx504gd-e4250/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Nije 17.3 pa ako je to toliko bitno onda ništa od ovog ali je zato procesor odličan 6jezgri 12 threadova a i grafička je ok za povremeni gaming.

Imaš i varijantu bez ssd-a za oko 8000kn i imaju ti ove nove fire cuda diskove koji su nešto brži od klasičnih diskova.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru,

Nema veze, nije hitno, i tako kupovinu planiram 6,7 mjesec (dok novce skupim), naravno pratim i akcije stalno pa možda i tu uleti nešta kakav popust.

Pozdrav

7 godina
neaktivan

mislioc  ma bitno mi je, lakše mi je za radit i ljepše mi je za sve, cak je i presudan faktor, zelim ulozit novce u kvalitetu koja ce trajati isto kao i ovaj, ako ne i više

7 godina
neaktivan

mislioc  laptop je okej, jedino graf. 1050Ti 4gb, što kažete kolika je razlika između te i 1060 6GB ? ( je li vrijedi ovdje više je bolje) i ako imate iskustva kakva je kvaliteta izrade tih laptopa (eksterni dio, tipkovnica, ekran i ostalo) ?

15 godina
acmilan2 kaže...
Pezer kaže...

Pozdrav Pezer, evo ja bih ti preporucio, ako ces i htjeti nesto poigrati i jace, da uzmes bar grafu gtx1050 i i5 7300HQ pa da si od brige barem sto se toga tice.

Recimo ovaj - klik  15,6", Nvidia GTX 1050 4GB graficka, procesor Intel i5 7300HQ, 8GB RAM DDR4 memorije, 1TB HDD + 128GB SSD i jos IPS ekran, mozda nesto najbolje sto mozes sad izvuc za te pare.

E hvala, tako nesto sam i ja nasao bio, ali evo ako ide nova serija zbog grafickih, mozda cak pricekam koji mjesec, pa onda uzeti jos bolje, jer imam sad laptop koji radi solidno, moze pregurati ljeto

13 godina
neaktivan

Kupujem laptop do otprilike 8 000 kn... glavni uvjet je i7 procesor i 1050 Ti grafika....e sad, 3 modela mi se izdvajaju...dell 7577, acer aspire 7 i yoga 520...od svih njih mi za sada najvise simpatije pokupio apsire 7 jer izgleda prelijepo...no slabo o njemu postoji ikakvih recenzija, a iz ovih sto se mogu naci vidim da im je hlađenje slabo napravljeno i da se dosta teško rastavlja (za potrebe ciscenja)...e sad, ako netko moze dati neki savjet na račun ova 3 laptopa bio bih jako zahvalan. (BTW postoji li 7577 verzija sa bijelom tastaturom umjesto crvene? za y520 znam da postoj ali je rijetka :( )

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2018 20:10 (tomko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav, ako moze preporuka za laptop do 4500kn 100kn gore dole moze. Korstit ce se za web dizajn i eventualno koji game dote2 hvala unaprijed !

0 0 hvala 0
14 godina

Ekipa pozdrav, možda nije mjesto da pitam ali eto pokušati ću

Naime imam prijenosnik Lenovo ideapad 520

sve je super s prijenosnikom no kad kad mi se zna desiti kada uključim prijenosnik da mi se bluetooth jednostavno izgubi te pošto imam wireles miša ne mogu ga koristit. Već jednostavno moram otići u BIOS  te wireles postavke deaktivirati i ponovno aktivirati, spremiti postavke i ponovno pokrenuti prijenosnik i onda bude sve kako treba.

Zanima me dali netko do vas zna kako se to može riješiti odnosno što može biti po srijedi..... u svakom slučaju hvala unaprijed

0 0 hvala 0
12 godina

Ekipa pozdrav,

dakle zanima me preporuka laptopa kojem bi bila primarna svrha surfanje i multimedija.

Također da se neke light igre poput Hearthstonea, Heroes of the Storm i Wow vrte glatko u nekom pristojnom broju sličica. 

Nemam fiksni budget niti ikakve posebne zahtjeve možda jedino da ima SSD.

Pa može preporuke 

hvala

Not funny dude
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2018 13:42 (Giopriest).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice