Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.627.726
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
@The_Fichek Hvala ti do neba! Ovaj prvi mi izgleda kao najbolje rijesenje. Imam Lenovo G570 i mogu reci da mi je panel jednostavno premali za obradu fotki. Na stranu to sto je katastrofalne kvalitete.

Jos kad bih samo uspio naci srgb pokrivenost za taj prvi lap... Samim tim sto je IPS full hd je super, ali me brine pokrivenost boja. Kopam podatke, ali ne nalazim konkretan broj :/

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
salecar87 kaže...
Ja i dalje nisam odabrao masinu za Photoshop i Lightroom. Sve do 5000 kuna, a da ima 17" panel ili ima katastrofalnu grafiku ili uzas panel. Mislim, logicno s obzriom na cijenu. Znam da trazim puno za te novce.

Razmisljam o HP 470 G3 sa i5, 8gb ram, r7 340...

Losa grafika, procesor nije bas najsretniji s obzirom da je U varijanta, ali je panel po notebookchecker-u odlican iako je TN. Imate li kakvu ideju sta bi bio best buy sa ok panelom od 15", a da je do 5000 kuna? Oprostio bih se od ta 2 dodatna incha ukoliko bih dobio nvidia grafiku i bolji procesor.

ovisi što radiš u photoshop-u i lightroom-u, ako su to zadaci koji uglavnom opterećuju procesor onda ti grafička nije toliko bitna, ako obrađuješ slike koje idu na web onda ti možda ni kvaliteta ekrna nije toliko bitna jer ionako izgled i dojam ovisi o ekranu onog koji gleda sadržaj, možeš napraviti odličnu sliku, netko ima loš ekran pa mu opet sve čudno izgleda

opiši malo što otprilike radiš, ili probaj sam progooglati po netu koji radni zadaci opterećuju procesor a koji idu na grafičku...

13 godina
Kelam kaže...
Pozdrav
Treba curi laptop za faks
Budget joj je 2500kn +-100kn
Cura je ne igra igre ako igra to su tipa fejs igre
Treba joj za piskaranje u word surfanje i mozda koji film preko kodia
Hvala

BUMP

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
9 godina
neaktivan
Kelam kaže...
Kelam kaže...
Treba curi laptop za faks
Budget joj je 2500kn +-100kn
Cura je ne igra igre ako igra to su tipa fejs igre
Treba joj za piskaranje u word surfanje i mozda koji film preko kodia

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=3825u

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=3825u+windows

http://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-3825U-Notebook-Processor.139911.0.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 17:23 (tits4bits).
11 godina

salecar87

Dobar je ekran: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-Z70-80.150584.0.html (prevedi sa google translate add-on-om za browser koji imas)

Mozes si skinuti i njihov profil za ekran "Plik ICC (X-Rite i1Display 2)" koji ces naci kod dijela gdje se opisuje ekran u detalje. Trebalo bi imati dodatnog efekta, makar nije identicna verzija pa tako ni ekran kao kod modela sa i7U koji je u Linksu. Jos jednom, ne ocekuj cudesa od i7U, passmark score mu je 4000 kao i kod vecine drugih jacih stedljivih procesora (passmark gleda samo fizicke jezgre). Nema 8 threadova kao klasicni i7, ali je sve u svemu solidan proc.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 17:37 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

salecar87

Dobar je ekran: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-Z70-80.150584.0.html (prevedi sa google translate add-on-om za browser koji imas)

Mozes si skinuti i njihov profil za ekran "Plik ICC (X-Rite i1Display 2)" koji ces naci kod dijela gdje se opisuje ekran u detalje. Trebalo bi imati dodatnog efekta, makar nije identicna verzija pa tako ni ekran kao kod modela sa i7U koji je u Linksu. Jos jednom, ne ocekuj cudesa od i7U, passmark score mu je 4000 kao i kod vecine drugih jacih stedljivih procesora (passmark gleda samo fizicke jezgre). Nema 8 threadova kao klasicni i7, ali je sve u svemu solidan proc.

Hvala još jednom. Sviđa mi se Lenovo još više nakon što sam vidio ovaj review. i7 je u istom ranku kao i i5 u HP 470 G3. A čini mi se da je 840m bolja od R7 340 koja se nalazi u HP-u.

Evo i poređenja panela (ako sam dobro unio podatke, a mislim da jesam) http://www.panelook.com/modelcompare.php?ids=21056,734 Izgleda da je u Lenovu ipak bolji panel nego u HP-u. IPS vs TN.

Znači da je sad pao izbor između Lenovo Z70-80 i HP 470 G3. Po komponentama ispada da Lenovo vodi.

@tits4bits Ono što je meni bitno je da slika bude onako kako treba. Meni je bitno da su boje što bolje prikazane, da moje oko uživa :) Kako će izgledati kada je neki tip otvori na lošem TN panelu, iskreno me i ne zanima. Koliko ljudi uopšte i vrši kalibraciju svojih monitora...  Ne radim ništa pretjerano zahtjevno u PS i LR. Nazovimo to kao klasična obrada, tj. dorada slika koje uslikam. Ne volim ih ni previše dorađivati, draže mi je da sliku uhvatim što bolje mogu aparatom, pa da obrade buđe manje :)

Možda tražim čudo za 5000 kuna, ali s druge strane, gledam da izvučem najbolje što mogu. Gledam da bude 17" panel, jer mi je 15" premali. Navikao sam da radim na PC sa 22" monitorom, pa gledam da prelazak bude što bezbolniji :)

Možemo i glasanje organizirati :D Lenovo Z70-80 vs HP 470 G3

17 godina
neaktivan
USA laptop - par praktičnih pitanja

Pozdrav,

Imam par pitanja vezano za kupovinu laptopa u inozemstvu, možda su glupa pitanja al jbg.

Dakle, uskoro u USA planiram nabaviti ovaj http://www.bestbuy.com/site/dell-inspiron-2-in-1-17-3-touch-screen-laptop-intel-core-i7-12gb-memory-nvidia-geforce-940mx-1tb-hard-drive-gray/5216805.p?id=bb5216805&skuId=5216805

Pitanja su;

1. 1. hrvatska slova očito neću imati na tipkovnici nego ću se morati snalaziti ili tako da pamtim koji znak je koji palatal ili da lijepim one naljepnice. Ako netko ima kakvu drugu ideju neka javi jer su mi obje opcije nekako mrske, ali što je tu je.
  2. 2. što sa strujom (frekvencija, napon...), može li se ovaj lap bez problema uštekati u naše utičnice bez ikakvih adaptera, jer kako se lap bude selio vamo tamo postoje šanse da se ja ili netko drugi zabuni i uključi bez adaptera i onda ode sve u pm
  3. 3. sa njim dolazi Win10, pretpostavljam da to samo po sebi nije nekakav problem radi eventualne lokalizirane verzije OS-a - npr odabir hrvatskoj jezika za tipkovnicu?
  4. 4. Ako netko zna za neki drugi praktični problem sa stranim lapovima molim da napiše da se ne iznenadim kasnije
  5. 5.ovaj lap uzimam prije svega radi praktičnosti (veličina, 2in1, backlit...), snaga bi trebala biti dovoljna za ono što mi treba (starije igrice za razonodu tipa do 2012 ili još ranije + net, filmovi, office) pa ako netko ima neku veću primjedbu na konfu da napiše

Tnx.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav narode, tražim preporuku do 5000kn.

Nije mi bitna ni veličina ni kvaliteta ekrana, hard disk niti trajanje baterije nego isključivo gaming performanse. Nešto da tjera Doom i novije igre na 60fps makar na low i da procesor ne bottlenecka grafičku.

Je li ASUS K550JX i dalje najbolji za te novce? Na linksu ima više verzija tog modela, zašto je ova sa više RAM-a jeftinija?

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-k550jx-dm175d-core-i5-4200h-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gtx-950m-15-6-led-fhd-g-lan-hdmi-bt-kamera-usb-3-0-dos-sivo-014660125

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-k550jx-dm143d-core-i5-4200h-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-gtx-950m-15-6-led-fhd-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-plavo-014660105

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Vjerovatno jer je dobavljač tada imao taj laptop po manjoj cijeni za razliku od ovog drugog.. Nemaš se što misliti uzmi ovog od 8GB rama i tjt

Jedina razlika što ovaj skuplji ima je boja - plava, možda zbog toga

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 13:25 (Kopsi1304).
11 godina

salecar87

840M je puno jaca od M340, IPS je uglavnom puno bolja stvar od TN. Ne kontam zasto si zapeo za taj HP 470 G3. Kupi si Z70-80 jer je najblizi tvojim zahtjevima.

Sllash

Nije vise najbolji, ima konkurenciju: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v5-591g i https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-700-15-80ru00adsc-core-i5-6300hq-8gb-1000gb-geforce-gtx-950m-15-6-ips-fhd-kamera-hdmi-g-lan-usb-3-0-dos-bijelo-014620198

Idi na Lenovo, ako se mozes protegnuti i ne smeta te bijela boja; na Acer, ako ti se svidjaju specs Lenova, ali zelis crni laptop; na Asus, ako se ne mozes protegnuti.

Lenovo ima IPS ekran, Acer vrlo kvalitetan TN, Asus prosjecan TN. Asus i Lenovo imaju super hladjenje sa 2 venta, Acer nesto slabije sa 1 ventom pa je pozeljan i vanjski cooler. Lenovo i Acer imaju noviji cetvejozgreni i5, Asus dvojezgreni sa HT. Lenovo i Acer imaju M.2 utor za ugradnju SSDa bez da se vadi dvd čitač, Asus to nema, nego SSD ide preko dvd. Mislim da su i zvucnici bolji kod Acera i Lenova. Sveskupa su po meni pola klase iznad Asusa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 16:37 (The_Fichek).
13 godina

Ekipa, zao mi je kaj vas tlacim, ali trebam savjet ... Trebam izvuc maksimum maksimuma iz cifre od 3.5 k kn, a jedini parametri su: da je Dell, i da sluzi za filmove (multimedija). Fala unaprijed :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
BorgMater kaže...

Ekipa, zao mi je kaj vas tlacim, ali trebam savjet ... Trebam izvuc maksimum maksimuma iz cifre od 3.5 k kn, a jedini parametri su: da je Dell, i da sluzi za filmove (multimedija). Fala unaprijed :)

Ako se možeš ikako protegnuti do 3600 ovaj

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-vostro-3559-156-intel-core-i5-6200u-280-ghz__21692231

ako ne možeš onda ovo

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-5558-156-intel-core-i3-170-ghz-20-ghz__17690011

Razlika je stvarno ogromna za samo 100kn

12 godina
Imam asus k550jx i htio bih ssd u njemu, imam ga u desktopu i znam koliko je to odlicna investicija p zelim uzet jedan i za laptop.

Kako ide ugradnja za moj model?
Vjerojatno sa ladicom, ali to mi mora ovlasteni servis odradit jel tak?
10 godina
neaktivan

Nope, to je 2 min posla, trebaš odvit jedan šaraf i izvadit CD/DVD bay, tu ubacit tu ladicu u koju ćeš stavit HDD iz laptopa i opet zašarafit taj šaraf.

Za izvadit HDD iz laptopa na čije ćeš mjesto stavit SSD trebaš odvit jedan ili dva šarafa od izvana i možda 4 mala šarafa koji drže hdd na mjestu (nekim modelima laptopa hdd nije pričvršćen šarafima, nekima je)

12 godina
Kaj se ne gubi garancija ako to sam odradim?
10 godina
neaktivan

Ako je "easy accessible" i ako ne oštetiš ništa tokom nadogradnje, ne gubiš garanciju.

That being said, najbolje bi ti bilo da nazoveš trgovinu u kojoj si kupio navedeni laptop i pitaš ih možeš li to sam odraditi bez da izgubiš garanciju, budući da doslovno imaš za odviti 2-3 šarafa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 19:49 (Kopsi1304).
17 godina

Kupio sam HP 470 G3 sa i3 procesorom i 17,3 sa tn ekranom rezolucije 1600-900. Ono sto mogu reci da je kuciste odlicno, tipkovnica takoder koja je mogla biti veca jer ima mjesta. Koga zanima, ima m.2 utor. Uz njega se dobije torba koja mi djeluje kvalitetno. Odmah sam izvadio 500gb hdd i stavio svoj stari ssd. Sistem radi brzo i fludino, windowsi se dizu brzo, nekih 20 sekundi. 

Mane su mu dvd citac koji je spor i glasan, i ekran koji je dosta los. Prije sam radio na Dellu p2414h sa ips matricom razlika je ogromna. Nadam se da je mozda stvar u driverima jer sam instalirao i intelovu i amd grafiku pa sam mozda tu nesto zeznuo. Gledajuci samo na fotografije, skala boja je uzasna, nema mnogo medutonova. Fotografije na kojima se na Dellu vide masu tamnih detalja ovdje su samo jedna crna mrlja. Nadam se da to moze popraviti s kalibracijom. Ekran je dosta svjetao, boje prezarke.

Zanima me ako mi netko moze odgovoriti da li se treba instalirati i intelova i amd grafika da bi radilo ona opcija sa dvije graficke?

Hvala

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne moze se bas popraviti kalibracijom.. To sto vidis na tom HPu je prosjek opcenito svih laptop ekrana koji su uglavnom TN. Zato i preporucujemo najcesce IPS kad su u nekom rangu, a prvi 17.3" IPS ide tek od 5200kn, tako da nije mogao uci u tvoj budzet.

Intelova integrirana i AMD zasebna grafa ne mogu raditi skupa, samo AMD integrirana i AMD zasebna, ali i tada je fps dobitak mizeran, a grijanje osjetno vece. Kada instaliras drivere i za AMD grafu ona ce se palit samo u zahtjevnim 3D stvarima kao igrama, mislim da je tako po difoltu, ako nije lako promjenis u AMD control panelu. Intelov driver za grafu ti je vec instaliran, ako je instalacija Windowsa prosla uspjesno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 20:54 (The_Fichek).
17 godina

Prosla je uspjesno, no jedna stvar me iznenadila, nisu radili usb portovi, tako da nisam mogao prebaciti drivere sa usb vec sam ih morao snimiti na dvd pa preko dvdea prebaciti na hard. Sva sreca da sam imao jos jedan laptop u tom trenutku. 

Sto se tice ekrana, morat cu nesto napraviti, igram se kalibracijom u intelovom softveru. Imli kakva stranica za kalibraciju hp ekrana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Dajte jos neke preporuke laptopa do 2500kn, ali da imaju windowse u sebi, i da ima opticki uredaj, te da se mogu kupiti preko neta iz web shopa trgovine koje ima i u Osijeku (zbog garancije i mogucih kvarova)
Tako da tu spada emmezeta, technomarket, elipso, links, chipoteka, centar tehnike, hgspot i slicni .
Laptop bi sluzio za net, filmove, glazbu i opcenito jednostavnije radnje...
Samsung Galaxy S7 32GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nakon neuspjelog pokusaja kalibracija mogu reci da onima kojima je bitan kvalitetan ekran i vjeran prikaz boje da se klone hp-ea 470 g3. Usporedio sam ga s Dell-om 3521 koji isto ima TN matricu i mogu reci da Dell ima daleko bolji prikaz boje i nijansi, te je blazi za oci. Ovaj HP ekran je najgori Tn ekran koji sam dosad imao prilike vidjeti. Razmisljam da ga sutra vratim. Koliko sam razumio imam 14 dana da vratim proizvod ako nisam zadovoljan. Ispravite me ako grijesim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ekipa skoro sam se zajebo. Kupujem ovaj laptop: hp g3 470 (sa i5 cpu)

Pošto nikada nisam radio sa djelovima oko laptopa skoro sam krivi SSD kupio. Ovaj laptop ima m.2 utor za SSD što je drugačije nasrpam PC-a (to nisam znao da su na pc-u i laptopu drugačiji utori za SSD tako da samsung 850 prvo ne bi pasao na ovaj utor). Da li mi netko od vas ko se razumije u to može preporučiti odličan m.2 slot SSD od 250gb?

Hvala na pomoći 

Battlenet ID: Mogy#2560
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Baldurion kaže...

Ekipa skoro sam se zajebo. Kupujem ovaj laptop: hp g3 470 (sa i5 cpu)

Pošto nikada nisam radio sa djelovima oko laptopa skoro sam krivi SSD kupio. Ovaj laptop ima m.2 utor za SSD što je drugačije nasrpam PC-a (to nisam znao da su na pc-u i laptopu drugačiji utori za SSD tako da samsung 850 prvo ne bi pasao na ovaj utor). Da li mi netko od vas ko se razumije u to može preporučiti odličan m.2 slot SSD od 250gb?

Hvala na pomoći 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=samsung+evo+m.2

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 1:04 (tits4bits).
9 godina
neaktivan
mp3david kaže...
Dajte jos neke preporuke laptopa do 2500kn, ali da imaju windowse u sebi, i da ima opticki uredaj, te da se mogu kupiti preko neta iz web shopa trgovine koje ima i u Osijeku (zbog garancije i mogucih kvarova)
Tako da tu spada emmezeta, technomarket, elipso, links, chipoteka, centar tehnike, hgspot i slicni .
Laptop bi sluzio za net, filmove, glazbu i opcenito jednostavnije radnje...

nemoj uzimati slabiji procesor od Pentium 3825U, požalit ćeš

http://www.nabava.net/search.php?q=3825u&cod=&cdo=&r=1&primijeni=Primijeni+ove+kriterije

ne vidim zašto su ti Windowsi toliki problem

win 10 ključ + dvd - Osijek

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 1:47 (tits4bits).
16 godina

Molim preporuku za laptop, 15" fullHD, po mogucnosti s instaliranim Windowsima, nezahtjevno igranje, vise za multimediju.

SSD nije toliko bitan, ali bilo bi lijepo da ima.

Do 5000 kn.

Unaprijed hvala na savjetima.

Never do today that which will become someone else's responsibility tomorrow.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Kopsi1304 kaže...

Ako je "easy accessible" i ako ne oštetiš ništa tokom nadogradnje, ne gubiš garanciju.

That being said, najbolje bi ti bilo da nazoveš trgovinu u kojoj si kupio navedeni laptop i pitaš ih možeš li to sam odraditi bez da izgubiš garanciju, budući da doslovno imaš za odviti 2-3 šarafa.

Garancija se gubi na tom modelu u slucaju samostalne ugradnje.  Jedino sto smijes sam mijenjati su hdd i ram-i. Mislim da je 100kn ugradnja od strane servisa. 

10 godina
neaktivan

Pa jedino će to i mijenjati.. ne mogu nikako znati da je vadio CD/DVD bay 

11 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Nakon neuspjelog pokusaja kalibracija mogu reci da onima kojima je bitan kvalitetan ekran i vjeran prikaz boje da se klone hp-ea 470 g3. Usporedio sam ga s Dell-om 3521 koji isto ima TN matricu i mogu reci da Dell ima daleko bolji prikaz boje i nijansi, te je blazi za oci. Ovaj HP ekran je najgori Tn ekran koji sam dosad imao prilike vidjeti. Razmisljam da ga sutra vratim. Koliko sam razumio imam 14 dana da vratim proizvod ako nisam zadovoljan. Ispravite me ako grijesim.

Vrati taj HP i idemo ponovno. Mozes vratiti proizvod, a hoces li im nesto platiti ovisi o uvjetima ducana i ostecenosti, tj. neostecenosti original ambalaze. To je u slucaju nezadovoljstva proizvodom. S obzirom da ti ne rade USB portovi, trebao bi dobiti dzabe povrat novca ili da za te novce uzmes drugi laptop, bez obzira na ambalazu. Vidi pa javi. Sto se kalibracije tice, trazio sam i trazio i nemas kaj nego odokativno podesavanje u Windowsima, a to nece proci, ako kalibriras takav prosjek od ekrana. Ja sam svoj IPS jedva tako ista iskalibriro, zatim skuzio da postoji kalibracijski profil na notebookchecku i voila, ekran mi od tada ima kvalitetu kao Dell o kojem si pricao koji sam isto imao (svi kvalitetni IPS su inace vrlo slicni, osim onih pro super uber Eizo i sl. za bavljenje fotografijom..). Tako da, mozemo ti gledat neki novi laptop sa kalibracijskim profilom, da imas 100% uvid u kvalitetu ekrana, ali naravno da ne postoji recenzija tamo za svaki laptop.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 13:31 (The_Fichek).
17 godina

Trebala bi mi pomoc oko odabira laptopa. Naime odlučio sam vratiti HP 470 G3 jer me od njegovog ekrana peku oči, treba mi zamjena, cijena do 3800kn. Kupio sam ga u HGSPOTU. Imali neki laptop sa odličnim ekranom za 3800kn u HGSPOTU, po mogućnosti IPS, svejedno koja dijagonala.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imaš ovaj - KLIK 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 13:34 (Kopsi1304).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice