Koji Y Lenovo si gledao, stariji y50-50/70 ili noviji i bolji y700 (y700 se zove i za 15.6 i za 17.3) ? Koje N i G Asuse si gledao? Jesu ti pokazali g501jw za koji sam rekao da i je direktan konkurent drugima po tezini i debljini. v5-591g moze izgledat lijepo, ali nema jednako dobro rijeseno hladjenje kao Acer Nitro, nema IPS, nema 960M grafu. To je sve razlika od nekih 200 eura. Kod Nitroa je moguca nadogradnja problem za tebe, ali ne i za servis. Jesi ih pitao koliko bi kostala nadogradnja bilocega? Prvi savjet je da budes strpljiv i ne juris nigdje, polako cemo doc do rjesenja. Za pocetak odg na ova pitanja :) I da, napisi je li ti u redu i5HQ ili bas mora biti i7HQ.
POzdrav,
evo ovako.. gledao sam stari Y50 (novog nemaju izloženog). Nisam siguran da znam po čemu je novi bolji? Jedna velika mana tog Y50 je robusnost, težina i izgled (s obzirom na namjenu računala računalo mora izgledati koliko toliko ozbiljno).
Vidio sam i g501JW i nije me se dojmio. Kao što sam rekao, izgled je bitan zbog namjene a ovo u firmi neće proći pa neću ni dobiti pare za laptop :). Nisam razmišljao puno o tipkovnici ali i nju dodajem na listu prioriteta. Nakon posjeta mikronisu, uvjerio sam se u različitosti -- Asus i Lenovo po tom pitanju rasturaju (subjektivno mišljenje zasnovano na onome šta sam probao N serija i Thinkpad).
E sada što se tiče odabira procesora. Koliko vidim razlika između modela sa i5 i i7 je <100€. Uzeo bi i7 možda zbog vremena koje dolazi a i neznam kad će se komp mijenjati pa mislim da je možda bolji odabir. Trenutno radim na i5 2500k desktop PC-u i sve radi bezprijekorno bez imalo lag-a.
Što se tiče Acer Nitra.. prijenosnik je super, moram priznati. Nije upadjiv, dobar ekran, dobro hlađenje -- to je granica moje razumljivosti onih testova. E sad imam pitanje za izraz koji se stalno ponavlja a to je thermalthrotling!? - o čemu se tu točno radi i koliko je to moguće zapaziti kod stvarnog korištenja?
Kao jedan od problema kod Acer Nitra vidim to šta je cijenom 12000kn (i7, 15" ips, 256gb SSD, 1000GB HDD) isti kao i MSI GS60/GE60(koji je metalan, ima 970 3GB GPU, isti proc, IPS ekran).
E sad, specifikacijama je MSI bolji i ima 2kg (što je složit ćete se sjajno za takav stroj). Razmišljam eventualno o kupnji Acera bez SSD pa da naknadno sam ugradim 512GB SSD po izboru.
Muči me jo jedno pitanje -- moguć problem. Koliki je zapravo (ili nije) overkill proc i7 i GPU 960/970 za prijenosno računalo? Prije svega mislim na iskoristivost, uloženo/dobiveno?
Gledao sam i customer satisfaction gdje su Lenovo, HP, Asus i MSI prvi na listi a Acer zadnji - što mi isto nije jasno jer na svim forumima samo riječi hvale.