Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.690
|
čitano: 14.673.554
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Poštovani prvo sve dobro u 2016, a drugo pročitao sam zadnjih nekoliko stranica teme i mogu samo reći svaka čast na uloženom trudu i vremenu za odgovaranje na velik broj upita.

Moj upit je .. pokretanjem privatnog posla moram imati mobilni ured, znači laptop na kojem će se raditi u wordu, excelu, powerpointu... Važno mi je da bude robustan, kvalitetne izrade koja će preživjeti vožnju i rad u autu, birtiji pa tek onda u uredu. Uzet ću ga na firmu + windows + office. Rekao bih da mi je najvažnija pouzdanost i višegodišnja garancija.

Par stranica ranije je napisano za ovo https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-5558-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-5500-15-6-led-hd-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-linux-bijelo-014640167 , to je i budžet koji mi odgovara, no boja mi nije :), pa bih molio preporuku u tom cjenovnom razredu. Ako već ima windows to je plus.

Zahvaljujem.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Poštovanje,
zadnji put sam tu tražio laptop za sebe, prije jedno godinu dana i pomoć je bila odlična. Fichek, ovim putem, službene zahvale (Lenovo z50-70 je bio).
Sad mi treba curi za slične potrebe:
15.6, Autocad, svakodnevno korištene za multimediju, igrice pa recimo da nikakve. Windowsi nisu uopće potrebni
Pošto je za žensku osobu, sve boje više manje dolaze u obzir, ali je moguće da popljuje crvenu ili slično :D 
Budžet: 4000 kn, a mogućih 200-300 kn dodatka..
Nešto sam osnovno kao baksuz gledao i koliko vidim, nema baš puno toga za iste novce kao ono što sam ja uzeo (4200 kn)
i5-4210U, 4 gb ram, 840 grafička)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 21:52 (Kristof Grozni).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Da.. jer su cijene skocile radi porasta dolara, no zato sad ima puno akcija sa dodatnim godinama jamstva u startu. Preporucio bih: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g+5005u koji je all-around best buy u tom rangu i prvi je laptop sa IPS na trzistu. Ili, ako mislis da bi bio preslab onda nekaj sa i5-5200U koji je za 0.5Ghz brzi: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5+1920+15.6 (Asus je zgodan, ali je izlozbeni primjerak pa treba biti malo oprezan, ako se ozbiljno bavi CADom prodat tih 2GB RAMa i kupiti +4 ili +8GB SODIMM RAMa; Lenovo Rethink znaci da je bio koristen). Mozes traziti i tako da napises fhd umjesto 1920. Nebi se bas ustedilo da ne gledam FHD oko 4000kn, ali je odabir onda sigurno veci. Btw. taj Lenovo je zamijenio z51 model koji dolazi sa Radeon grafama, model sa i5 ide od 4550kn, sa i3 od 3530kn.

DanM

Imas istog crnog za iste novce u Linksu: klik Kaj se izrade tice, to je nekako najsigurniji odabir za te novce te je +1g jamstva na 3g Della odlicna ponuda. Windowsi puno nabijaju cijenu, skoro onoliko koliko kostaju na laptope u tom i skupljem rangu, tako da ako mozes snadji se za Windowse ili ih kupi zasebno ili napisi koliki je tocno budzet za laptop s Windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 21:50 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Žensko kao žensko: "nije mi taj prvi nešto lijep" (misleći na acera).. znači zeznuto je što možeš linkat neki odličan, ali ako joj se ne sviđa, džabe -.-
Tako da bi možda olakšao posao, pa ako imaš savjet po performansama za navedene potrebe, pa ću to ubaciti u nabava.net pa vidjet šta daje sve...jer ne kužim se previše u to, kad sam svoj birao sam sve proučio, ali otada me nije ništa zanimal (a ovaj moj laptop je vrhunski poslužio mene a i par frendova koji su na moju preporuku uzeli) pa ne znam sad npr kako ti i3 novi procesori reagiraju na rad u CADu, koja grafička valja, koja ne... A radit će se jer joj je to struka, znači po par sati dnevno.
Evo, sad u priči sam je nagovorio na budžet do 4500, jer se riješilo plaćanje karticama ipak umjesto gotovinom..
Što se tiče ekrana, sad sam se naviknuo na ovaj full hd i baš mi je neobično kad odem za drugi laptop pa bi fhd bio super, ali recimo da nitko od nas nema nekakvo istančano oko da skuži dodatne razlike (tipa gledanje pod kutem i takve stvari nisu toliko bitne)..pa sad ne znam...ako ništa, išla bi na z51-70 (koji je karticama najjeftiniji 4750 pa to preskače budžet, ali je tu stvar što zna kako izgleda, kako je u rukama i slično)..

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 22:48 (Kristof Grozni).
11 godina

Reci joj da mozda nije lijep, ali definitivno ima najljepsi ekran od svih. IPS nema samo bolje kuteve gledanja nego i bolje, vjernije boje. Dizajn svih tih laptopa je gotovo pa identican, tako da napisi u kojim bojama bi odgovarao laptop. z51 sam spomenuo cisto da znas nasljednika svog laptopa. Veci all-around best buy je v3-574g Acer jer jos ima IPS, a 940M je i radi optimizacije nest bolja grafa od M375. Drugi best buy u tom rangu je Asus K550JX, kojeg vise nema sa HD, nego sa FHD rezom pa taj ide od 5000kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=k550jx i taj je moj preporuka jer se ipak radi o profesionalnom bavljenju CADom, vjerujem da ce biti i 3D CADa i zahtjevnijeg posla u 2D, za sto onda i3U pa i mozda i5U nisu dovoljno dobri. Mozete razmisliti i o kupovini na Njuskalu. Tj., najbolje da prije svega, ako vec nije, proba na tvom laptopu ono najzahtjevnije sto radi u CADu i pogleda CPU i Memory usage i jos GPU usage, ako radi sa 3D stvarima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 0:53 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

Reci joj da mozda nije lijep, ali definitivno ima najljepsi ekran od svih. 

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

DanM

Imas istog crnog za iste novce u Linksu: klik Kaj se izrade tice, to je nekako najsigurniji odabir za te novce te je +1g jamstva na 3g Della odlicna ponuda. Windowsi puno nabijaju cijenu, skoro onoliko koliko kostaju na laptope u tom i skupljem rangu, tako da ako mozes snadji se za Windowse ili ih kupi zasebno ili napisi koliki je tocno budzet za laptop s Windowsima.

U pravu si, kako se ne razumijem u tematiku malo sam guglao, windowsi znatno poskupljuju stvar. No s druge strane koliko para toliko muzike, tako da laptop + windows budžet ide na cca 4.000 kn. Office, koliko sam shvatio, može u neki oblik rentanja mjesečno/godišnje. Idealna kombinacija bi bila kad bi sve dogovorio s jednom tvrtkom tako da ne trošim vrijeme i napor u pregovore dogovore oko nečeg u što se ne razumijem. Otprilike dobar dan trebam lap+win+office, koliko je to para ? ok može, plaćam, preuzimam i sve dalje funkcionira idućih nekoliko godina :). 

15 godina
neaktivan

Cura razmislja o polovnom laptopu i to Thinkpadu i sad je dilema jel uzeti sa 2. generacijom i5 procesora i bez diskretne grafičke kartice ili sa 1. generacijom i5 porcesora i nvidiom nvs 3100.

Ja koristim ovaj drugi znaci sa NVS 3100 i zadovoljan sam, ali s nemam iskustva s drugom eneracijom i5 procesora. 

Prema game-debateu su te 2 graficke prakticki iste:
http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=756&gid2=581&compare=nvs-3100m-vs-intel-hd-graphics-3000-mobile

Laptop ce bit koristen uglavnom za autocad, alplan i ostale CAD programe.

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Gaming laptop 10.000-13.000kn, jedino bitno mi je da mogu nadograditi grafu s vremenom, tako da me služi bar nekih 5 godina. Imam Gaming PC ali trebam i laptop jer volim igrati a često sam na putu, tako da bi laptop 90% slučajeva služio za gaming (veliki sam ljubitelj Witcher serijala a pogotovo 3 da imate u obzir), i jedan manji dio služio bi mi za razvoj igara/programiranje što je i nebitno. I bitno mi je da je da je dobavljiv kod nas u RH. SSD nije potrebno da ima odmah jer imam 3 viška svoja od 512 tako da ću njih ubaciti svakako pa da na tome uštedim.

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

DanM

Ili taj Dell sa 4 god jamstva pa ti ostane 1000kn za zasebne Windowse ili isto sa 4g jamstva i jos Windowsima, ovaj HP http://www.ekupi.hr/HP-i3Win-10-250-G4-N0Z91EA-prijenosno-racunalo-791480.aspx Taj ima jos matt ekran, ako ti kaj znaci; ali ima 500GB HDD.. Nisam siguran koji je cvrsci. U oba slucaja nemas Office.. Rijetko koji laptop dodje i sa Office i sa Win. Imas jedino slucaj trial Office za te novce, npr. u ovom Asusu: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-r556la-xo2528t-core-i5-5200u-dvdrw-8gb-500gb-hd-graphics-15-6-led-hd-g-lan-hdmi-bt-kamera-usb-3-0-windows-10-srebrno-014660126 Po meni su +2g jamstva bolje od nest jaceg procesora (naspram i3-5005U je brzi za 0.5Ghz..), a tih +4GB RAMa kosta 200kn.

sashab

Prenosiviji 15.6" ili robusniji 17.3" sa boljim hladjenjem?

Pentium100

O kojem tocno razmislja, link? (ili napisi tocno specs i kolko jos jamstva ima). Drugo, ako se nece igrati nitko na laptopu ne treba joj zasebna graficka, ako hoce onda je pozeljna. Koji je uopce budzet, placate gotovinom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 14:02 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Treba mi laptop za igrice do 5000 kn! Nemam vremena citat u temi ! Tako da se nemojte ljutiti sta postavkjam isro pitanje! Unaprujed gvala

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=k550jx

Taj je najjaci za igre i opcenito performanse i za nest vece novce, no za iste pare se da sloziti jaci desktop komp za igre tako da razmisli koliko ti je bitna prenosivost koja se najvise placa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 14:04 (The_Fichek).
11 godina
sashab kaže...

Gaming laptop 10.000-13.000kn, jedino bitno mi je da mogu nadograditi grafu s vremenom, tako da me služi bar nekih 5 godina. Imam Gaming PC ali trebam i laptop jer volim igrati a često sam na putu, tako da bi laptop 90% slučajeva služio za gaming (veliki sam ljubitelj Witcher serijala a pogotovo 3 da imate u obzir), i jedan manji dio služio bi mi za razvoj igara/programiranje što je i nebitno. I bitno mi je da je da je dobavljiv kod nas u RH. SSD nije potrebno da ima odmah jer imam 3 viška svoja od 512 tako da ću njih ubaciti svakako pa da na tome uštedim.

Imaš u adm-a izložbeni primjerak g751jy sa 980m. Inače, laptopi sa 980m u nas su par k kuna iznad tvojeg gornjeg budžeta.

15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

DanM

Ili taj Dell sa 4 god jamstva pa ti ostane 1000kn za zasebne Windowse ili isto sa 4g jamstva i jos Windowsima, ovaj HP http://www.ekupi.hr/HP-i3Win-10-250-G4-N0Z91EA-prijenosno-racunalo-791480.aspx Taj ima jos matt ekran, ako ti kaj znaci; ali ima 500GB HDD.. Nisam siguran koji je cvrsci. U oba slucaja nemas Office.. Rijetko koji laptop dodje i sa Office i sa Win. Imas jedino slucaj trial Office za te novce, npr. u ovom Asusu: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-r556la-xo2528t-core-i5-5200u-dvdrw-8gb-500gb-hd-graphics-15-6-led-hd-g-lan-hdmi-bt-kamera-usb-3-0-windows-10-srebrno-014660126 Po meni su +2g jamstva bolje od nest jaceg procesora (naspram i3-5005U je brzi za 0.5Ghz..), a tih +4GB RAMa kosta 200kn.

sashab

Prenosiviji 15.6" ili robusniji 17.3" sa boljim hladjenjem?

Pentium100

O kojem tocno razmislja, link? (ili napisi tocno specs i kolko jos jamstva ima). Drugo, ako se nece igrati nitko na laptopu ne treba joj zasebna graficka, ako hoce onda je pozeljna. Koji je uopce budzet, placate gotovinom?

Čisto mi svejedno, ionako kad sam u uredu spojen je na monitore a 15.6 ili 17.3 ne igra mi nikakvu ulogu. 

powered by sashab
13 godina

pozdrav, može li mi netko iskusniji kratko reći što dobivam s ovim laptopom? tj. što mogu očekivati u radu s njim? kad kažem "rad" mislim na surfanje,youtube,film/serija,office (razumijem da to nije stroj za prezahtjevne zadatke)... i da li bi podržavao win10?

hvala

Ayee!

0 0 hvala 0
11 godina

sashab

Onda lovi tog kojeg ti je Airlive preporucio, ako su ga prodali ili ti se ne svidja sto je izlozbeni primjerak se javi. Vjerujem da je bio izlozen na Reboot Gamer sajmu i da je sve ok, posto se radi o poznatom ducanu. Nije mi bas jasno kako ti je svejedno za prenosivost, ali ok. Doduse, noviji ROG Asusi su nest laksi, nego kaj su bili pa tako taj najjaci u toj seriji tezi 3.8kg skupa sa baterijom. Mali problem je sto radi dimenzija treba malo veca torba.

McBrain

Mozes to sve ocekivati, ali je jednostavno los odabir jer za iste novce postoje bolji laptopi takodjer sa 4/5g jamstva:

http://www.ekupi.hr/HP-Prijenosno-racunalo-250-G4-M9T00EA-752316.aspx

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+15.6 gledaj 4 po redu u Linksu od 2850kn, svi sa 4g jamstva

Mikronis je specifican radi 5g, ali u ovom slucaju dobijes 3x (da, tri puta) vece performanse za prakticki iste novce sto je odlicna zamjena za tu jednu god jamstva.

Celeron N3050 je impresivan s obzirom da sa max. 6W potrosnje ima Passmark score od 870, ali to je preslabo za danasnje laptop standarde (ne ocekivati fluidno surfanje) i pojma nemam sto su mislili postici sa time. Po meni je to vise procesor za kakav mobitel/tablet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 23:56 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Pentium100

E da, kvaka je u tome da bi trebalo (moralo) biti moguce kupiti na R1 racun, tako da neki od ovih dolaze u obzir:

1 . http://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/laptop-lenovo-thinkpad-t420-14.1-oglas-17560532

2. http://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/lenovo-t420-rabljeno-12-mjeseci-garancije-racun-oglas-17628011 - rezolucija 1440 x 900

3. http://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/lenovo-thinkpad-t510-oglas-17565276

Nije pretjerano bitno jel 14 ili 15"

Budet je do cca 2500kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 9:20 (Pentium100).
17 godina

Jel itko imao iskustva sa caddy-ima za HDD-ove?

Imam ASUS K550JX, za par dana mi dolazi 250GB SSD, ali se ne bih zelio odreci storagea. Gledao sam na Ebayu nekakve caddy-e, ne znam koliko su kvalitetni/pouzdani? Ne bih zelio da mi sprzi laptop.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
11 godina

Pentium100

Treci link nikako ne gledati, prva 2 su prakticki isti. Napomena, ako bi radila u 3D CADu onda je pozeljna zasebna graficka.. Ti laptopi pripadaju kategoriji "Rethink" Lenova. Sto to znaci je lijepo pojasnjeno u opisu jednog ducana (skrolaj): klik  i5 2520M je i dalje super, smjestio bi se na razinu danasnjeg i5U po performansama, ali trosi 3x vise od istog. Kakvo je hladjenje u tom Lenovu, je li ociscen, je li promjenjena pasta, kakve su temperature, to neznam. Provjeri si i kakva je podrska za Win10, ako te interesira.. Problem je sto CAD nije najlaksa zadaca, a cilja se na najjefiniji cijenovni rang za laptop. 8GB je takodjer pozeljno, nesto sto laptopi u ducanima u tom i skupljem rangu sigurno nemaju, no lako se ugrade i nisu skupi. Ti sam odluci, ja cu ti linkat najbolje sto mozes dobiti u ducanu za te i malo vece novce:

za +80kn novi laptop sa 2g jamstva kojem naknadno jeftino mozes produljiti jamstvo na 3g: Acer1Acer2

za +350kn novi laptop sa 4g jamstva: Lenovo, Dell

Naravno, ovi laptopi nisu robusni kao Thinkpad i slabije su izrade, no imas puno vise jamstva i nemas brige sa time je li sve u redu..

tnakir

Nemas kaj gledat ebay kada ti SSD dolazi za par dana. Kupi u nekom hrv. ducanu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=9.5+ssd+ladica Gotovo sam siguran da je visina 9.5mm, a ne 12.7mm sto mozes provjeriti sa Asus servisom, npr. SystemOne. Mislim da su sve te ladice vrlo slicne kaj se tice nekakve kvalitete. Neznam kaj tu uopce mjeriti, cvrstinu plastike.. Laptop ti se definitivno nece sprzit radi ladice, a nece ni radi SSDa jer vrlo malo trose. Bitno je samo da ne plese po laptopu, tj. da je ucvrscen sto se postigne kad se zasarafi za ssd ladicu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 15:26 (The_Fichek).
17 godina

Znaci nema nekakve razlike od proizvodjaca do proizvodjaca? Samo zamijenim onu plastiku od koja ide na rub laptopa i to je to?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
12 godina

Da vanjsku plastiku samo skines sa pržilice i stavis na caddy, ssd stavi na mjesto hdd-a a hdd u caddy preporuka. 

11 godina

Koja je razlika?

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Pentium100

Treci link nikako ne gledati, prva 2 su prakticki isti. Napomena, ako bi radila u 3D CADu onda je pozeljna zasebna graficka.. Ti laptopi pripadaju kategoriji "Rethink" Lenova. Sto to znaci je lijepo pojasnjeno u opisu jednog ducana (skrolaj): klik  i5 2520M je i dalje super, smjestio bi se na razinu danasnjeg i5U po performansama, ali trosi 3x vise od istog. Kakvo je hladjenje u tom Lenovu, je li ociscen, je li promjenjena pasta, kakve su temperature, to neznam. Provjeri si i kakva je podrska za Win10, ako te interesira.. Problem je sto CAD nije najlaksa zadaca, a cilja se na najjefiniji cijenovni rang za laptop. 8GB je takodjer pozeljno, nesto sto laptopi u ducanima u tom i skupljem rangu sigurno nemaju, no lako se ugrade i nisu skupi. Ti sam odluci, ja cu ti linkat najbolje sto mozes dobiti u ducanu za te i malo vece novce:

za +80kn novi laptop sa 2g jamstva kojem naknadno jeftino mozes produljiti jamstvo na 3g: Acer1Acer2

za +350kn novi laptop sa 4g jamstva: Lenovo, Dell

Naravno, ovi laptopi nisu robusni kao Thinkpad i slabije su izrade, no imas puno vise jamstva i nemas brige sa time je li sve u redu..

Prvo hvala na iscrpnom odgovoru, ali mislim da ce odluka pasti na jednog od navedenih T420.

Ja na poslu isto koristim autocad i crtam na L530 - znaci i3 bez grafičke i nikad ne zapinje niti pokazuje znakove trzanja, kolega na T520 i5 isto vrti sve sto treba, cak sketchp pogura.
Veci problem je Allplan, Nemetschek, ali za njega budu uvijek na raspolaganju stolna racunala sa i7 i posebnim grafičkama.

A sto se tice ovih novih koje si linkao, istina da bi onda imala novi laptop, ali i3 sa integrušom, a i mi građevinari nekak vjerujemo samo ThinkPad-u tak da bi nas teško bilo krstit. Ne znam, ima nesto u tome kad uzmes 8 ili 10 godina stari laptop i normalno radi ko prvog dana 

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Znaci nema nekakve razlike od proizvodjaca do proizvodjaca? Samo zamijenim onu plastiku od koja ide na rub laptopa i to je to?

roby27 kaže...

Da vanjsku plastiku samo skines sa pržilice i stavis na caddy, ssd stavi na mjesto hdd-a a hdd u caddy preporuka. 

Moj buraz koristi 2 harda i nema nikakvih problema - s tim da je caddy s ebaya, nekki najjeftiniji.

A sto se tice položaja - di staviti hdd, a di ssd ovisi kolko nameces s laptoopom: mjesto gdje je hard je posebno dizajnirano da zastiti hard od udaraca i u pravilu su neke gumice okolo itd. A ssdu je to sve nebitno, tak da je za razmislit da ga se stavi u caddy.
Pitanje je samo propusnosti podataka: jel ista ili hdd ima tipa sata 3.0 a dvdrw tipa sata 1.0. 

12 godina

Pa zato kazem ovisi o propusnosti, no i sata kontroler zna biti bolji na primarnom sata uređaju.

15 godina

Trebao bih laptop do 3800 kn. Treba imati FullHD rezoluciju, 1 TB HDD i dediciranu grafičku. Većinom bi se koristio za net i tome slično, al bilo bi super ako se može i zaigrat nešto 

Gledao sam ova dva:

http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDFX-75008GB1TBR7-M260-2GB-Z50-75-80EC00F1SC-666692.aspx

http://www.ekupi.hr/Acer-i31TB940M-Aspire-F5-571G-38Y9nbspNXGA4EX004-prijenosno-racunalo-784328.aspx

Ako ima bolji neka netko slobodno preporuči, hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

940M je osjetno bolja, tako da nesto sa 940M. Solidan je taj Acer, ali ja bi radje gledao malo cvrsci model sa svjetlecom tipkovnicom i najbitnije kvalitetnijim IPS ekranom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g Taj je prvi 15.6 laptop na HR trzistu sa IPS. Imas verziju sa malo slabijim i starijim i3-4005U te novijim i3-5005U. Onog sa 4005U ima u Elipso od 4180kn sa cak 5g jamstva, dok onog sa 5005U i 5g jamstva prvi put ima za 4700kn u Mikronisu, ako te uopce interesira tak produljeno jamstvo u startu.. U svakom slucaju v3-574g je all-around best buy za taj rang.

17 godina
neaktivan

Zahvaljujem!  @The_Fichek

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 13:56 (John_Doe_11).
16 godina

Ekipa,gledam sta uzeti frendu do 6000 kn,a uvjeti su :

-1080p rezolucija

-najsnaznija graficka za tu lovu 

-najbolji procesor

-metal ( iako nisam siguran kakve je kvalitete ovaj Asus ? )

-SSD + HDD

-2 godine jamstva

Znam da je to malo previse,ali evo ovo je najbolje sto sam nasao i njuskajuci po ostalim forumima,ima li sta bolje ?

http://www.adm.hr/product.asp?product=asus-k550jx-dm232d-156-fhd-1920x1080-intel-dual-core-core-i5-4200h-processor-3m-cache-280-&code=78836ADM

ASUS K550JX-DM232D, 15.6" FHD (1920x1080), Intel Dual-Core Core i5-4200H Processor (3M Cache, 2.80 GHz, up to 3.40 GHz), 6GB DDR3 RAM, 1TB HDD 5400okr/min, nVidia GTX950 2GB DDR3, VGA, HDMI, 1xUSB2.0, 2xUSB3.0, Gbit LAN, 802.11ac+BT4.0, SD card reader, 2.40KG, FreeDOS, jamstvo : 2 godine, 90nb08x2-m03350

+dodao bi mu SSD od 128 GB i jos 4 GB rama 

Procesor je dovoljno jak gledajuci po Youtube,ekvivalent i3 desktop,graficka je isto dovoljno snazna potegnuti igre na fHD rezolucije na pristojnim detaljima,ako ne lako smanji na HD rezoluciju ( sve ce se igrati od PES/FIFA do racing simulacija tipa Project Cars/Asseto Corsa pa do GTA V/BF4 ).

Cijena bi naposljetku sa svime izasla 6000 kn otprilike.

Mislim da je ovo najbolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Dobar odabir, ali budzet omogucuje jos bolji: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v5-591g+i5 Taj ima jaci i noviji Skylake i5HQ procesor (ono sto je bilo Hyperthreading kod i5-4200H su sada fizicke jezgre + ima 2x vise Cachea) sto povlaci i novije, mrvu brze DDR4 RAMe. Ne mora kupovati ladicu, nego vec ima utor za SSD i to M.2 SSD. Optike radi toga nema pa nek snimi Windoze prek USBa. Ekran je bolji radi podatka 94%NTSC. Izrada bi trebala biti bolja, ali je pretpostavljam tu to negdje sa K serijom Asusa. Metal je sirok pojam, kod tih laptopa imas tanki sloj legure i te legure bi vise trebalo biti kod v5 Acera (gledam i malo prema svom v5-573g te nekim recenzijama..), radi cega velim da bi izrada trebala biti bolja. Za hladjenje mozes jos malo istraziti, ali nebi trebalo biti problema. Ispadne vise, kad gledas ugradnju SSDa i RAMa, ali mislim da se isplati. Imas dojam forumasa fizicar1 nedavno na temi.

U oba slucaja mislim da je pametnije protegnuti se pa gledati modele sa 5g jamstva, tj. one u Elipso/Mikronis za K550JX, onog u Mikronisu za V5-591G.

Moze pogledati i ovu ponudu sa Njuskala: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-g551jm-rog-15.6-i7-4710hq-gtx-860m-2gb-oglas-15788207

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 19:36 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice