Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.670
|
čitano: 14.629.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav ljudi, trebala bi mi mala pomoć.

Naime imam laptop asus x550jk i5 procesor i došlo je vrijeme da se nadograde RAMi. Zanima me da li je to moguće kod njega? Koliko max mogu nadogradit i ako netko može neki link stavit od RAMa iz nekog dućana jer se bojim da ne bi kupio neki krivi koji ne bi odgovarao mom laptopu pošto u životu ovo nisam radio :D

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

trebala bi mi mala pomoc prilikom kupnje laptopa pa se nadam da ce te mi moci pomoci..

Gledam sebi laptop uzeti te da sam miran narednih nekoliko godina, zelio bi da mi moze vrtiti igre ( GTA V, NBA i sl. ) te bi ponekad mozda uredio neki video ( amaterski, nista profesionalno), surfanje po internetu i svakodnevna upotreba, gledanje filmova.

Buđet mi je oko 8000 kn te ako je neka stvarno "zvijer" od laptopa mogu jos koju stotinu izdvojiti.Znam da sta meni treba mogu i manje izdvojiti novaca i uzeti ali eto, zelio bih stvarno biti miran nekoliko godina

Zelim da bude 15 ekran po mogucnosti IPS jer su oni dosta bolji, nista vece od 15 ne dolazi u obzir, i naravno sto laganiji to bolje.

SSD bi isto zelio da bude sadrzan u lapotpu

Meni je upalo u oko ovo http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=12294 . Molio bih vas komentar za grafičku, procesor i slicno. KOliko sam zakljucio ove graficke 860/960 su bolje od 850/950 te je procesor isto dobar na ovome. Jedino što mi se ne sviđa na ovom laptopu je ova crna boja te bi volio neki koji ne izgleda ovoliko gejmerski a da je opet odlican. Takoder mislim da ce na ovome ostajati otisci prstiju dosta.

Kao konkurenciju mu se spominje acer NITRO ali se meni cini ovaj bolji. MOlim vas za komentar. 

Ne znam sto bi drugo mogao uzeti s obirom na buđet i karakteristike laptopa

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 19:36 (tonito).

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
tonito kaže...

Pozdrav ekipa,

trebala bi mi mala pomoc prilikom kupnje laptopa pa se nadam da ce te mi moci pomoci..

Gledam sebi laptop uzeti te da sam miran narednih nekoliko godina, zelio bi da mi moze vrtiti igre ( GTA V, NBA i sl. ) te bi ponekad mozda uredio neki video ( amaterski, nista profesionalno), surfanje po internetu i svakodnevna upotreba, gledanje filmova.

Buđet mi je oko 8000 kn te ako je neka stvarno "zvijer" od laptopa mogu jos koju stotinu izdvojiti.Znam da sta meni treba mogu i manje izdvojiti novaca i uzeti ali eto, zelio bih stvarno biti miran nekoliko godina

Zelim da bude 15 ekran po mogucnosti IPS jer su oni dosta bolji, nista vece od 15 ne dolazi u obzir, i naravno sto laganiji to bolje.

SSD bi isto zelio da bude sadrzan u lapotpu

Meni je upalo u oko ovo http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_216&products_id=12294 . Molio bih vas komentar za grafičku, procesor i slicno. KOliko sam zakljucio ove graficke 860/960 su bolje od 850/950 te je procesor isto dobar na ovome. Jedino što mi se ne sviđa na ovom laptopu je ova crna boja te bi volio neki koji ne izgleda ovoliko gejmerski a da je opet odlican. Takoder mislim da ce na ovome ostajati otisci prstiju dosta.

Kao konkurenciju mu se spominje acer NITRO ali se meni cini ovaj bolji. MOlim vas za komentar. 

Ne znam sto bi drugo mogao uzeti s obirom na buđet i karakteristike laptopa

postoji još i ova opcija sa 960m sa 2gb (4 ti ne trebaju), samo ssd ubaciti naknadno

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 20:37 (zzZZzz).
10 godina
neaktivan

Da, to je malo jeftiniji ali kad ubacim ssd ne dode do velike razlike.

A sto kazete na ovaj novi xps 13 od della. Njega mogu naruciti iz njemacke netko je napomenuo u prijasnjim postovima. Doduse ispadne dosta skuplji a po konfiguraciji je slabiji od asusa zar ne? ( http://www.computeruniverse.net/en/products/90604425/dell-xps-13-9343-9868.asp )

U della placam lijep izgled i inovativnost, touch... ultrabook .. a od pokretanja igre neke zahtjevnije na njemu mogu zaboraviti jeli tako?

17 godina
tonito kaže...

Da, to je malo jeftiniji ali kad ubacim ssd ne dode do velike razlike.

A sto kazete na ovaj novi xps 13 od della. Njega mogu naruciti iz njemacke netko je napomenuo u prijasnjim postovima. Doduse ispadne dosta skuplji a po konfiguraciji je slabiji od asusa zar ne? ( http://www.computeruniverse.net/en/products/90604425/dell-xps-13-9343-9868.asp )

U della placam lijep izgled i inovativnost, touch... ultrabook .. a od pokretanja igre neke zahtjevnije na njemu mogu zaboraviti jeli tako?

s obzirom na komponente, asus ti je daleko bolji izbor za igranje

10 godina
neaktivan

Ima li jos netko nekoji prijedlog koji bi mogao uzeti ? svaki savjet je dobrodošao jer cu izluditi sa gledanjem laptopa proteklih nekoliko dana 

Ili je ovaj asus povise najbolje sta mogu uzeti

15 godina
neaktivan

Uskoro kupujem novi jer mi je Eee PC pri kraju, pa me zanima što mislite o ovom laptopu. Ne razumijem se baš u laptope. 

HP Pavilion 15-p205nm (L3S53EA)

Uglavnom, trebao bi mi za internet, tu i tamo koju igru, office i tako dalje.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 17:55 (Marko :D).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

nigdje ne mogu pronaći cijenu hp pavilion 15-n055ez, jel ima negdje u hrvatskoj taj laptop za kupiti i kolika je cijena ako mozda znate

0 0 hvala 0
11 godina
tonito kaže...

Ima li jos netko nekoji prijedlog koji bi mogao uzeti ? svaki savjet je dobrodošao jer cu izluditi sa gledanjem laptopa proteklih nekoliko dana 

Ili je ovaj asus povise najbolje sta mogu uzeti

Isplativiji je N551JW: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jw+ssd druge boje naspram G551JW, ima 128GB SSD, a 115kn jeftiniji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 23:18 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Vidim da ovdje ima dosta Vas koji pitate koji laptop  kupit.. Ja Vam mogu opisati kakav ja imam jer je stvarno dobar. Nime radi se o lenovo z 50-70 laptopu. Prošle godine kupio sam ga nakon ljeta za kojih 6000 kn, a sad se lako nabavi i za 3000 kn. Bez obzira što je kinez, vrijedi tih para. Kako ima i7 procesor 4 gb RAM I 8 gb ddr3 s lakoćom pokreće igre na medium postavkama, a kod zahtjevnijih teže, iako može, ovisi o igri. Pri kupnji nije imao windowse i to me poštedilo muka s silverfishom, možda neki od Vas znaju za taj virus o kojem se bruji zadnjih par mjeseci...

0 0 hvala 0
11 godina
Marko :D kaže...

Uskoro kupujem novi jer mi je Eee PC pri kraju, pa me zanima što mislite o ovom laptopu. Ne razumijem se baš u laptope. 

HP Pavilion 15-p205nm (L3S53EA)

Uglavnom, trebao bi mi za internet, tu i tamo koju igru, office i tako dalje.

Hvala.

Ne vidim cijenu tog modela, ali na nabavi počinje od 3.6k. Kad su u pitanju igre tu bi mogao nešto bolje komponente pronaći za takvu cijenu. Ostala namjena nije zahtjevna, jedino se nadam da se iza ovoga "i tako dalje" ne krije nešto zahtjevno :D. Ugl. javi budžet, rezoluciju i dijagonalu ekrana.

d3na4 kaže...

nigdje ne mogu pronaći cijenu hp pavilion 15-n055ez, jel ima negdje u hrvatskoj taj laptop za kupiti i kolika je cijena ako mozda znate

Ja ga isto ne nalazim, koliko vidim ima touch ekran. Pretpostavljam da ideš na to?! Javi budžet, veličinu ekrana i rezoluciju, naravno ako tražiš savjet za kupnju.

Mr.Executioner kaže...

Vidim da ovdje ima dosta Vas koji pitate koji laptop  kupit.. Ja Vam mogu opisati kakav ja imam jer je stvarno dobar. Nime radi se o lenovo z 50-70 laptopu. Prošle godine kupio sam ga nakon ljeta za kojih 6000 kn, a sad se lako nabavi i za 3000 kn. Bez obzira što je kinez, vrijedi tih para. Kako ima i7 procesor 4 gb RAM I 8 gb ddr3 s lakoćom pokreće igre na medium postavkama, a kod zahtjevnijih teže, iako može, ovisi o igri. Pri kupnji nije imao windowse i to me poštedilo muka s silverfishom, možda neki od Vas znaju za taj virus o kojem se bruji zadnjih par mjeseci...

Hvala na napisanom dojmu. Pretpostavljam da je bio sa i7 4xxxu i 840m, ako je tako malo je preskup s obzirom na spec., ali dobro nećemo suditi o već kupljenim stvarima :D. Ma svi su laptopi kinezi ako ćemo bit iskreni :D. Taj "virus" o kojem pričaš je superfish, ne silverfish. To je sa windowsima dolazilo? Ja sam mislio da je to upakirano u drivere koji dolaze sa laptopom.

15 godina
neaktivan
Pa ne bih ja sad igrao CS: GO ili LoL, samo malo CS 1.6 i to, a koliko znam to nisu tako zahtjevne igre. Uglavnom, laptop mi se sviđa zbog dizajna i specifikacija samo što se baš i ne kužim u procesore i grafe, pa me zanima bi li iste komponente bile dovoljne za narednih 5 godina. Jučer mu je cijena u HGSpotu bila 3506 kn, ali vidim da je prodan.
Bi li mi možda bilo isplativije da uzmem HP Pavilion 15-p101nm za 2994 kuna u Linksu?

0 0 hvala 0
11 godina

Mr.Executioner

Ja sam cuo za pricu s tim virusom, al kaj nije da to dolazi/je dolazilo samo sa nekim modelima sa predinstaliranim Windowsima i zar nije rjesen taj problem (nisam u toku). Kaj se laptopa tice, koji i7 imas? Kako to mislis, ima i7, a nadje se na nabavi za 3k, nema nikakvog i7 na nabavi sve do 4350kn i to je onda famozni i7U, a laptopi sa pravim i7HQ idu od 6k.

Pa ne bih ja sad igrao CS: GO ili LoL, samo malo CS 1.6 i to, a koliko znam to nisu tako zahtjevne igre. Uglavnom, laptop mi se sviđa zbog dizajna i specifikacija samo što se baš i ne kužim u procesore i grafe, pa me zanima bi li iste komponente bile dovoljne za narednih 5 godina. Jučer mu je cijena u HGSpotu bila 3506 kn, ali vidim da je prodan.
Bi li mi možda bilo isplativije da uzmem HP Pavilion 15-p101nm za 2994 kuna u Linksu?

Od tih Paviliona u Linksu je sto se hardvera tice meni najbolji ovaj: klik jer je 830M Maxwell (za razliku od 820M) jaca od M260, tj. na razini M265, a sve skupa je 20% slabija od iduce 840M. i3 4030U i A8-6410 su dosta izjednaceni, Intel ipak malo u prednosti sto se tice Single-Core performansi. Best buy sa i3U i 840M u tom rangu je Lenovo z50-70 koji ujedno ima i FHD rezoluciju, no nema produljeno jamstvo: klik2 Eh sada, Lenovo je vrlo solidne izrade, vidio uzivo, HP Pavilion nisam vidio uzivo, tako da nebi znao rec koji je bolje izrade, al bi okladu stavio na Paviliona sto se tice cvrstine pa i kvalitete ekrana, ipak je to skupa serija, sto se vidi po produljenju jamstva koje regularno kosta cak 750kn za 3g (link), 300-350kn za Lenovo (link2). Naravno to su okvirne cijene i nabava tu ne izbacuje sve rezultate. 840M sa i3U moze drzati CS:GO i na FHD rezi te bi po mojoj procjeni islo oko 40-60fps zavisno o postavkama, na 1366x768 bez problema ide preko 60fps, tako da bi kombinacija i3U i 830M bila skroz dovoljna za tu HD rezu. Ova procjena od prijemalo se temelji na tome da sa i7-4510U (zapravo laptop i5, isto sa 2/4 jezgri kao i3U, ali 1Ghz max. vecim taktom) 840M radi prosjecno 45fps i to na ultra postavkama na FHD, tj. sa FXAA, 8xAF, 4xMSAA.

Taj Pavilion i Lenovo z50 su po meni 2 najisplativija 15.6" laptopa, ako se trazi i zasebna grafa, do skoro pa 4000kn. RAMi se lako nadograde u Lenovo, za Pavilion nisam 100% siguran ima li poklopac od ispod za laku nadogradnju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 10:33 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Ne mogu se odlučiti dali da uzmem HP Pavilion 15-p101nm za 2994 kn ili HP Pavilion 15-p205nm za 3600 kn. Mislim da ću ipak uzeti ovaj prvi jer ima 4 GB rama (može se proširiti do 8 GB) i 750 GB HDD (to mi je čisto dovoljno). Što se tiče ostalih komponenti, vidim da imaju isti procesor i grafu. Jedino što me brine je to što na gornjem linku piše Službena podrška samo za Windows 8, da li to znači da ne može Windows 7 na njega ili?

Lenovo nakon superfisha nikad.

0 0 hvala 0
11 godina

Zasto ne uzmes u obzir model o kojem sam sada pisao, sa 830M grafickom koja je 35% jaca od Radeon M260 te i3-4030U koji je prema Passmarku 10% jaci od A8-6410, u Multi-Core su vrlo izjednaceni, a kada se gleda samo jedna jezgra Intel je 20% jaci.

Mislim da je to vrijedno 300kn razlike naspram modela kojeg ti gledas za 2944kn (fulo si za 50kn, nema veze, gledas Links ne).

Lenovo nema nikakav predinstalirani softver, a nudi puno. FHD rezolucija se opcenito na laptopima na HR trzistu prva javlja na Lenovo z50 modelima.

Neznam za Windoze, zadnji put kad sam gledao Probook serija HPa je imala sluzbenu podrsku za Win7, Pavilion kao vise serija za multimediju izgleda da vjerojatno nema podrsku, a Lenovo bi trebao imati za sve modele i dalje podrsku za Win7.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 11:28 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Zasto ne uzmes u obzir model o kojem sam sada pisao, sa 830M grafickom koja je 35% jaca od Radeon M260 te i3-4030U koji je prema Passmarku 10% jaci od A8-6410, u Multi-Core su vrlo izjednaceni, a kada se gleda samo jedna jezgra Intel je 20% jaci.

Mislim da je to vrijedno 300kn razlike naspram modela kojeg ti gledas za 2944kn (fulo si za 50kn, nema veze, gledas Links ne).

Lenovo nema nikakav predinstalirani softver, a nudi puno. FHD rezolucija se sa i3U prva javlja kod z50, kod nekih drugih brandova se treba itekako protegnut samo radi FHD reze.

Neznam za Windoze, zadnji put kad sam gledao Probook serija HPa je imala sluzbenu podrsku za Win7, Pavilion kao vise serija za multimediju izgleda da vjerojatno nema podrsku, a Lenovo bi trebao imati za sve modele i dalje podrsku za Win7.

Ne znam stvarno, nekako me više vuče AMD Quad Core nego Intel i3 koji je Dual Core. Uzeti ću onda i tu tvoju preporuku na razmatranje. Radije bi odabrao ovaj p101nm jer je najjeftiniji, što jeftinije meni bolje, a ja nisam baš tako neki gamer pa mi ni ne treba

sve naj naj. Dovoljno mi je da CS 1.6 vrti na 60-70 FPS-a, office radi brzo i da pokreće HD bez ikakvog lagga (filmove, serije...). Još ću malo razmisliti koji odabrati. 

Također, kontaktirati ću HP na Facebooku (ako ih ima) da vidim pružaju li još podršku za Windows 7.

Hvala ti na prijedlogu. 

11 godina

A sto je sa Hyperthreadingom?

Neznam hoce ti m260 vrtit na tolko fpsa na 1366x768 rezi, morat ces smanjit neznam kolko postavki da bi bilo na razini 830M, kamoli na razini 840M.

Za office i filmove nemas brige sa bilokojim od tih. Nema problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 12:09 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.

Molio bih vas pomoć oko kupovine laptopa.

Buđet mi je 11000-12000 kn. Koristio bih ga za Autocad (2d) i Revit (3d) crtanje. Laptop bi trebao svakako imati ssd. Možete li mi preporučiti nešto u ovo cjenovnom rangu. Ekran može biti i 15“ jer ga spajam na monitor.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Neznam hoce ti m260 vrtit na tolko fpsa na 1366x768 rezi, morat ces smanjit neznam kolko postavki da bi bilo na razini 830M, kamoli na razini 840M.

Ma nije to neki problem. Bi li ovaj s m260 mogao vrtiti HTML5, WebM i Flash igre bez lagga?

16 godina
neaktivan

Jel dobar ovaj do 3000 ili moze i bolje ? 

http://www.links.hr/artikl-014.660.079

Laptop mi ne treba za igranje.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja bih ti preporučio lenovo z50-70. Košta 300 kn više no umjesto i3 ima i7 procesor, ostale karakteristike su iste..Prošle god. je koštao 6000 kn kad sam ga kupio sad je svuda 3100 kn..

12 godina
neaktivan

Zanima me moze li se u centro.hr nadoplaćivati za veću granaciju na laptop marke lenovo?

0 0 hvala 0
11 godina
The_Fichek kaže...

Ma nije to neki problem. Bi li ovaj s m260 mogao vrtiti HTML5, WebM i Flash igre bez lagga?

To ces vrtit i sa integriranom, imam i sam istu integriranu HD 4400 na i5-4200U koji je iduci po snazi nakon i3-4030U, tj. izmedju se smjestio najnoviji Broadwell i3-5010U/05U. Stvar izmedju zasebnih grafi je zapravo takva da bi M260 trebala biti vrlo malo iza 830M, no realno je dosta slabija radi slabe optimizacije u "pravim" igrama: http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R7-M260.122208.0.html / http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-830M.107796.0.html / nek se nadje i 840M: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html 

Kad sam usput spomenuo te Broadwell, ako te mozda interesira Iris grafa i skroz bi izbacio zasebnu, provjeri za malo vece novce ovaj HP Probook: klik3 Necu linkat jeftinijeg Asusa X554LA koji ima isti proc jer se ovaj vise isplati, kad bi racunao produljeno jamstvo Asusa. Ovo je prvi put da vidim da HP Probook sa entry specs ima FHD rezu, fina promjena (EDIT: provjeriti da nije tipfeler, ako te briga). Najjeftiniji laptop sa Broadwell i3U je ovaj Dell: klik4, no to je i entry Dell sto se izrade tice, sigurno slabije od Probooka i Paviliona, vrlo vjerojatno i od z50 Lenova.

Za Probooka sam gledao da ima drivera ovdje, a na HR sluzbenoj stranici mi je teze doc do drivera, pise da ih ima, ali pise i ovo:  "Not all features are available in all editions or versions of Windows. Systems may require upgraded and/or separately purchased hardware, drivers and/or software to take full advantage of Windows functionality. See http://www.microsoft.com for details." 

Za Della mi se ne da traziti ima li ili ne podrsku.

Mr.Executioner kaže...

Ja bih ti preporučio lenovo z50-70. Košta 300 kn više no umjesto i3 ima i7 procesor, ostale karakteristike su iste..Prošle god. je koštao 6000 kn kad sam ga kupio sad je svuda 3100 kn..

Gdje bilokakav novi laptop sa i7, makar i7U, kosta 3100kn??!?!? Ti pricas o americkom trzistu ili koji vrag?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 19:33 (The_Fichek).
17 godina

Informativno, koji bi bio najbolji 17.3" do 5000kn?

Prije par mjeseci sam uzeo http://www.ekupi.hr/-Acer-Aspire-V3-772G-173Core-i56GB1TBGT750-4GB-NXM74EX029-prijenosno-racunalo-431541.aspx

pa me baš zanima da li se danas nude jači za isti novac...

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina

Da ga jos ima i dalje bi bio best buy izbor za te novce, a sada se gledaju Asusi X751LK/B sa Broadwell i5U te 850M grafom, sa 1600x900 rezom od 4870-5200kn, na dalje sa 6GB RAMa, FHD rezom i tako malo kvalitetnijim TN ekranom kao sto je u tom Aceru. Znaci Asus ima bolju grafu, slabiji proc (za 0.5Ghz kada se gledaju oba na turbo, Broadwell malo efikasniji pa ajmo rec 0.4-0.3Ghz razlike u Haswell perspektivi), ekrani su valjda podjednaki. Tvoj Acer je vjerujem dosta bolje i vanjske i unutrasnje izrade jer pricamo o prethodniku Nitroa i vrlo dobrom laptopu, sto se tice prosirivosti i hladjenja.

Xyloto kaže...

Zanima me moze li se u centro.hr nadoplaćivati za veću granaciju na laptop marke lenovo?

Da, http://www.centro.hr/Proizvodi.aspx?keyword=lenovo+produljenje&page=1

t0ma kaže...

Jel dobar ovaj do 3000 ili moze i bolje ? 

http://www.links.hr/artikl-014.660.079

Laptop mi ne treba za igranje.

Bolji je: HP Pavilion 15-p101nm / Dell 3543 / Lenovo z50 (ako zelis FHD, 3558U je isto sto i i3-4005U bez Hyperthreadinga) Laptopi su prokomentirani forumasu Marku, post, dva prije. Ako zelis Windowse, onda je prica malo drugacija.

Machin123 kaže...

Pozdrav ljudi.

Molio bih vas pomoć oko kupovine laptopa.

Buđet mi je 11000-12000 kn. Koristio bih ga za Autocad (2d) i Revit (3d) crtanje. Laptop bi trebao svakako imati ssd. Možete li mi preporučiti nešto u ovo cjenovnom rangu. Ekran može biti i 15“ jer ga spajam na monitor.

Hvala unaprijed.

A gaming? Pozeljniji 17,3" ili ti je svejedno za dijagonalu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 19:52 (The_Fichek).
16 godina

Kupuje se laptop pa sam suzijo izbor na tri modela.

Koristiti će se samo za office, internet i možda po koju igru.

1. Toshiba Satellite L50-B-1RT

- i5 4210U, 4GB RAM, 500GB HDD, Radeon R230 = 480€

2. Toshiba Satellite L50-B-1DL 

- i3 4005U, 4GB RAM, 1TB HDD, Radeon R7 R260 = 444€

3. Asus X554LD-XX614D

- i3 4030U, 4GB RAM, 1TB HDD, Geforce 820 =418€

Moje pitanje je:

Da li je i5 toliko jači proc od i3ja da se isplati da ti više za njega i slabiju grafiku i manje HDDa?

Najviše se naginjem k ASUSu.

500€ je plafon.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovi iz HP-a bubaju gluposti. Podržan je i Windows 7 kada imaju drivere za taj i onaj p205nm.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 21:56 (Marko :D).
11 godina

@Regular John 19

Gdje kupujes laptop da pises u eurima? U Hrvatskoj gledaj: Lenovo Z50-70, HP Pavilion (+produljeno jamstvo), Acer V3-572G (+Win8.1) Sva 3 su bolje izrade od ovih koje si ti naveo, a razliku izmedju grafi sam nedavno pisao, znaci M260 bas i nije idealan izbor, kao ni 820M. 830M je dosta bolji izbor, a 840M najbolji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 22:16 (The_Fichek).
16 godina
The_Fichek kaže...

@Regular John 19

Gdje kupujes laptop da pises u eurima? U Hrvatskoj gledaj: Lenovo Z50-70, HP Pavilion (+produljeno jamstvo), Acer V3-572G (+Win8.1) Sva 3 su bolje izrade od ovih koje si ti naveo, a razliku izmedju grafi sam nedavno pisao, znaci M260 bas i nije idealan izbor, kao ni 820M. 830M je dosta bolji izbor, a 840M najbolji.

U Sloveniji, i tu sam našao  ACER  od predloženih, samo njegova cijena je 564€ iLenovo za 630€, tako da on ispada.

Za te novce sam našao ACER aspire E5-771G sa i5icom, 8GB rama i 17" ekranom, predviđam da je slabije izrađen od V3ke?

Našao sam isto E5 samo sa i3. Razlika između ta dva je 60€. (i3=510, i5=570€).

Znači po kvaliteti izrade je Acer ispred Asusa?

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
11 godina

V3 da, E5 je tu negdje, E5-771G ima super ekran i FHD rezoluciju koja se isto placa.

Da nadopunim malo, za namjenu ti ne treba 8GB RAMa, kao ni i5U, i3U je sasvim dovoljan, ali ako je malena razlika ti biras. Svakako provjeri sto je sa Medion Akoya laptopima, mozda se potrefi i neki sa IPSom za te pare. Vidi i Lenovo z70-80, mozda ima neki jeftiniji model u Sloveniji, zatim Dell 554x, npr. Dell 5548 (sa 8-icom na kraju ima Intela zadnje generacije). Mozes i linkat ducan u kojem mislis kupovati ili vise njih pa ja potrazim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2015 0:10 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice