Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.628.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Zadnji put kad sam to istrazivo sam si sejvo 2 linka: Calibrize 2.0, SpectraCal Jel to kaj valja neznam, ubrzo nakon toga sam skuzio da postoji notebookcheck kalibrirani profil koji je meni bio odlican, tako da linkane programe nisam ni instalirao ni dalje nist istrazivo.

To kaj pricas sa zasicenosti bojama mi uopce nije jasno, mislis na razinu crvene/zute/plave ili kaj? Ne kuzim kak to rihtas na integriranoj, ja sam to isprva radio na kalibraciji Windowsa (search -> calibrate) koja nudi bas to kaj sam napisao i jos neke sitnice, nist posebno, ali moze pomoc, vise od oka, isto tako se tamo moze gamu namjestit, ali opet od oka, nemozes narihtat da bude pogodjena idealna 2.2 vrijednost.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 23:22 (The_Fichek).
11 godina

Ovaj calibrize radi isto ko i ovo kalibriranje u windowsima, to mi ne pomaže, jer kao što i sam kažeš sve je to od oka i stalno ću micat slidere lijevo desno misleći jeli ono prije bilo malo bolje... Ista stvar i sa te 3 boje što čačkam po postavkama od intel hd graphics (slika 1), to mi ne pomaže jer ima tu previše slidera, odnosno parametara koje treba podesiti. Ja koristim ovu zasićenost sa 2. slike. Tj. tu zasićenost planiram koristiti.

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 23:54 (AirLive).
15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

evo da se i ja javim sa novostima kako ide potraga za novim lapom

posto sam bio u zg imao sam prilike malo proci po ducanima

u linksu sam pitao za 15 i 17" opcije sa grafom sa gddr5 i sto brzim procom

naravno da su mi ponudili 2 acera nitro, 15" za 8900 kn   i 17" za 8400 kn

posto sam nasao da za elipso vazi mogucnost kupovine tj. placanja u bilo kojoj trgovini i onda preuzimanja robe u bilo kojoj drugoj, pitao sam bas za taj best buy asus u city centru one u zg a da ga podignem na otoku di sam se vratio-kaze moze sve pet

ali je isao provjeravat po serijskom broju i taj lap ima GDDR3 grafu, iako se oglasavaju da ima gddr5, kao i svi na nabava .net

evo nemaju ga vise u ponudi ni na stranici ni na nabavi.net

tipicno hrv situacija, kad nesto ide ko alva, prodaj i ti makar nije bas alva nego nesto slicno

btw. hvala puno na pomoci, potraga se nastavlja i pricekat cu dolazak te nove generacije grafa da malo spusti cijenu ovih starih, sigurno ce opet isplivati neki best buy

naravno da ne zivimo u ljepoj nasoj, otiso bi do ducana ili na net, reko: ocu i5m, ocu gddr5 grafu, ocu ssd, ocu hd+ tn ekran za 5 soma kuna, i dodje mi za dva tjedna

ali ovak, u civilizaciji, gddr5 povlaci odma gt860 grafu, koja ide samo sa fhd, kaj povlaci odma i ips, i i7, a on ide najcesce u 17" kuciste, pa  i ssd je dodatni disk uz hdd pa treba 17" da se sve to utrpa i ode cjena gore bar 3 soma vise od onog kaj meni treba (tj. ne treba ali zelim)

znam da bi vec i 840m bila jaca od ove moje gt635m i to se dobije vec za 4 soma ali mi to nije dovoljan napredak

i dalje cu se borit sa vjetrenjacama i postat kak ide borba

danas idem kod otockih geekova da vidim kakvu ponudu su omi smislili

hvala ficek, airlive i darkydark

WoT ign EdgeBoy, stronk plutons onli
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 9:30 (ED63).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne kuzim zakaj ovi nasi mutavci niti u jednom ducanu nemaju VN7-591G-.. model po nizim cjenama, tj. slabije modele.

Drze samo top modele sa i7 po 8.5 K kn na gore...

Ima dosta njih sa i5 H, gtx 860...i cijene bi bile oko 6.5-7.5 K i to bi ljudi kupovali (jos da su free dos).....

0 0 hvala 0
11 godina

Stvar sa grafom je relativna jer ddr3 850M je identicna po snazi staroj gddr5 765M (i na FHD), a ta nikad nije bila ni blizu 5000kn. Znaci zavisi o tome sto ti tocno ocekujes, sto mislis igrati, na kojim postavkama, HD ili FHD (za HD ni HD+ nema smisla gddr5), mislis li se igrati samo kad si u kuci ili i vani negdje. Npr. za igranje u kuci vrlo dobra kombinacija je Asus X550JK + zasebni monitor kojih imas vrhunskih od 750kn kaj se tice 21.5" dijagonale, 23" oko 1000kn, 24" koja stotka vise. 860M sa i5 imas od 6330kn (N551JM), a 17,3" je istina da sada kostaju neisplativo puno naspram tih best buy Asusa, a kome nije bitna tako jaca graficka, Lenovo z70-80 moze zadovoljit sa 17,3" IPS za 5650kn.

Kaj se novih grafa tice, zivi bili pa vidjeli, ali ono, mislim da nemas sta ocekivati ispod 6500kn, kamoli blizu 5000kn. Dugo je trebalo da jedan laptop sa 850M padne ispod 6000, tj. 5500kn i to je bio i osto samo taj X550JK Asus.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 12:59 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Nakon detaljnih pregleda i izbacivanja ASUSA F751 zbog toga što nema IPS,

ostala dvojba dva različita laptopa iz različitih rangova, pa se teško mogu uspoređivati, ali evo:

1. LENOVO Z70-80 - 5.700 kn.- za sada i nadam se koju god. ima sve potrebno.

i5 5200U

2.2-2.7 GHz

FHD IPS

8GB RAM

I TB DISK

GRAF. 840M

2. ACER V NITRO VN7-791 G  cca 7.900kn. -ima i prejaku grafičku možda, ha, ali na duge staze dobar odabir.

i5 4210H

-3.5GHz

FHD IPS

8GB RAM

I TB DISK+ 8GB SSD

GRAF.860M

OSVJETLJENJE TIPK.

Razlika cca 2000kn 

proc. jaci dosta kod ACERA neznam kako bi se odrazio u postocima, ali po nekim pozcijiama 80 VS 138,

dodatni 8GB SSD mislim da nije neki veliki plus kod ACERA ali dobro dodje možda da brže podigne koji program ako sam u pravu,

grafička očito nemjerljivo, ali mislim da oba dvije vrte 3D samo pitanje stvarnog stanja kada se otvore programi

izgled- metal oba sva, osvjetljenje tipkovnice kod ACERA...

Evo i 3.koji je blizi usporedbi lenovu

Acer nitro 

Sa istim proc kao i 2. a graficka 840M kao i lenovo za 6.200kn, i 500Gb disk bez ssd

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 20:28 (ora).

0 0 hvala 0
13 godina

Treba mi ocu za firmu laptop

Uvjeti windowsi predinstalirani

Sta manje love

Sve sto mu je potrebno je surfanje mozda gledanje nekog filma i to je to

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nitro nema metal tj. tu metalnu presvlaku sa gornje strane.

A 8GB cachea dobro dođe i kod bržeg podizanja Windowsa. 

0 0 hvala 0
11 godina

ora

Za 7900kn nebi trebao gledati Nitroa sa i5, nego i7, razumijem te ako mislis placati na rate. To sto je 860M 2x bolja od 840M za igranje, ne znaci da je tolko bolja za 3D CAD, a i moze znacit, vidi malo, imas hrpetinu zasebnih testova na notebookchecku i usporedbe, npr. "SPECviewperf 12 - Catia" test. Jos jednom prouci stvar jer ovdje ocito nitko nebu pretrazivao kolko je koja grafa dobra za CAD. Veca memorija grafe moze isto imat utjecaja, tako da ako placas gotovinom i razmisljas o ubijanju budzeta, vidi Asus G771JM sa 4GB 860M, i7 itd.  Kod tog najjeftinijeg Nitroa u Tia-mobitelima pise "stanje zaliha: raspolozivo" pa mislim da bi to mogao biti najbolji odabir, a 500kn i nije tak grozno skuplja cijena naspram njem. sa dostavom. Trebao bi imati zagarantirano jamstvo u hrv. acer servisu i hrv. znakove na tipkovnici. Naspram Lenova imao bi brzi rad i u 2D i u 3D CADu, nesto brzi disk, za 3D checkiraj jos situaciju. Vidi i kolko RAMi utjecu, mozda je +8GB RAMa ustvari bolje nego nadoplata 860M za tvoj posao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 21:34 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

moze preporuka laptopa s njuske ili iz ducana do 2500 max 2800 ako je moguce da je full hd, da ima dobre kutove gledanja i da je dobar za audio/video editing i da moze pokrenut pes 15 i nba 14/15 :D

ako tog nema u toj cijeni onda slobodno predite limit haha

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 10:48 (anonymous_Zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Odabrao:

Lenovo Z70-80

Intel Core i5-5200U ( 2.20 GHz - 2.70 GHz, dual-core, 3 MB L3 cache)

17.3" LED FullHD IPS anti-glare (1920 x 1080)

8 GB (2 x 4 GB) DDR3L 1600 MHz (2 utora, max 16 GB)

1 TB HDD (5400 rpm)

NVIDIA GeForce 840M (4 GB)

FreeDOS

5700HRK

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 10:49 (ora).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, molim preporuku za laptop do 4500kn.. trazim laptop za faks, gledanje filmova i tu i tamo igranje igrica.

Za sad u vidu imam:

1. vec prije spominjani Asus X550jk: http://www.vemil.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-asus-x550jk-xo058d-core-i5-4200h-156-led-4gb-1tb-gf-gtx-850m-2gb-cam-wifi-bt-hdmi-usb-30/42533/

2.Lenovo Z50-70 ali ova verzija za ssd-om: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b1f946f4f057483da422e1d6c4b8f482.lenovo-prijenosno-racunalo-z50-70-notebook-15-6-silver-painting-59432151-59-432151.aspx

Znam da je po specifikacijama Asus dosta bolji od Lenova ali zanima me i kvaliteta izrade da se ne bi raspao nakon 3, 4 godine koristenja.. vidim da je Asus pretezno izradjen od plastike, a Lenovo dio oko tipkovnice ima od brusenog aluminija i neke cvrsce plastike. Koji bi prema tome bio isplativiji izbor, bolje specifikacije i "potencijalno losija" kvaliteta izrade ili losije specifikacije i malo bolja izrada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gizmo_CRO kaže...

Znam da je po specifikacijama Asus dosta bolji od Lenova ali zanima me i kvaliteta izrade da se ne bi raspao nakon 3, 4 godine koristenja..vidim da je Asus pretezno izradjen od plastike, a Lenovo dio oko tipkovnice ima od brusenog aluminija i neke cvrsce plastike.

ja imam svoj lap lenovo vec 2 godine i 2 mjeseca-prezivio je padove, pokusaj nasilnog otvaranja serafncigrom (moja malenkost trezan ) jedno totalno raskapanje za zamjenu termo paste, i to tri puta zaredom jer serviser nije nesto dobro spojio, pa ponovno ciscenje venta....

s tim da se do venta dolazi skidanjem tastature, pa gornjeg dijela kucista, pa maticne, pa se okrene maticna i onda imas "lagan pristup ventu"

cijelo vrijeme ga vadim iz torbe i u torbu (ulozio sam za prvi lap 100€ u samsonite ruksak prije tocno 5 godina), u sobi ga drzim na stolu, pa ga nosim na posao i doma, znaci stalno je u pokretu

osim kaj je malo izgreban i zapackan, jedini znakovi upotrebe su dvije svjetlije tocke na ekranu od mojih srednjih prstiju s kojima stiscem ekran s vanjske strane kad dizem poklopac, i to je vidljivo samo u WoT-u prilikom loadanja kad je cijeli ekran sivi

tako da nemas straha po tom pitanju, prije ce ti riknut neka komponenta nego kaj ce se fizicki raspast,a posto su danas ceste garancije na 3 godine to ti poprave ili zamjene

i jos jedan detalj, kad je mjenjana pasta, tip je konstantno gubio serafe po podu pa mu je falilo, i skidao ih je sa starih rashodovanih laptopa kojih ima dvije hrpe metar visoke u servisu

nije bilo ni jednog lenova, a najvise je bilo hp-a i toshiba, na kraju je ocerupao neki forcebook za serafe

kupi i ne brini, ionak su svi napravljeni u kini, samo svaki brend dere svoju marzu

i kao sto je reko moj frend: ili radi ili ne,ak ne radi zamjeni za onog koji radi i rjeseno

WoT ign EdgeBoy, stronk plutons onli
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 12:31 (ED63).
10 godina
neaktivan
Pozz...evo ovako: kupujem gaming lap za nekih 6000-6500kn, nisam bas neki poznavatelj tech al eto procito sam zadnjih 4,5 stranica i prolisto ponude na trzistu. Vidim da se najvise spominju asus modeli x i n...moj izbor nekako najvise pada na n551jm-cno890 model...koje je vase misljenje o tom modelu? Vidim da postoji opcija za eksterni monitor pa bi i o tome htio koji komentar...??
roman
12 godina
Gizmo_CRO kaže...

Pozdrav, molim preporuku za laptop do 4500kn.. trazim laptop za faks, gledanje filmova i tu i tamo igranje igrica.

Za sad u vidu imam:

1. vec prije spominjani Asus X550jk: http://www.vemil.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-asus-x550jk-xo058d-core-i5-4200h-156-led-4gb-1tb-gf-gtx-850m-2gb-cam-wifi-bt-hdmi-usb-30/42533/

2.Lenovo Z50-70 ali ova verzija za ssd-om: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b1f946f4f057483da422e1d6c4b8f482.lenovo-prijenosno-racunalo-z50-70-notebook-15-6-silver-painting-59432151-59-432151.aspx

Znam da je po specifikacijama Asus dosta bolji od Lenova ali zanima me i kvaliteta izrade da se ne bi raspao nakon 3, 4 godine koristenja.. vidim da je Asus pretezno izradjen od plastike, a Lenovo dio oko tipkovnice ima od brusenog aluminija i neke cvrsce plastike. Koji bi prema tome bio isplativiji izbor, bolje specifikacije i "potencijalno losija" kvaliteta izrade ili losije specifikacije i malo bolja izrada?

Ja ti imam Z50 i mogu ti reci da je kvaliteta izrade na jako visokom nivou s obzirom na rang cijene, oko tipkovnice je bruseni aluminij hladan na dodir i sa strane isto tako, drzaci za ekran su dosta kvalitetno napravljeni tako da se ekran ne ziba, zbilja izrada overall jako kvalitetna s obzirom koliko je tanak laptop...preporuka od mene za Z50. 

Naravno Asus je dosta jaci hardverski i slabije plasticne izrade ali nije nista strasno da bi se raspao laptopa radi toga. Jedino mana mu je ekran i HD rezolucija, no za igre ces na toj rezi sve moci na ultra-high. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 13:34 (roby27).
17 godina
needlap kaže...
Pozz...evo ovako: kupujem gaming lap za nekih 6000-6500kn, nisam bas neki poznavatelj tech al eto procito sam zadnjih 4,5 stranica i prolisto ponude na trzistu. Vidim da se najvise spominju asus modeli x i n...moj izbor nekako najvise pada na n551jm-cno890 model...koje je vase misljenje o tom modelu? Vidim da postoji opcija za eksterni monitor pa bi i o tome htio koji komentar...??

U tom cjenovnom rangu, po meni, taj asus n551jm je best buy.

Jak procseor, jaka graficka, disk sa 7200 rpm, ips ekran, cvrsto aluminijsko kuciste, jednostavna nadogradnja...

10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa zapeo sam.ozbiljno za ovaj laptop http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16213

Al mi nije jasno da.negdje pise da je ekran ips a negdje ne pise nista.....pa da vidim s vama dal je taj model ips il nije?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Roby i ED63 hvala na brzom odgovoru. Ma nisam toliko ni zabrinut za Lenovo jer znam par ljudi sto ga imaju i stvarno su svi zadovoljni i nisu imali problema (cak mi se ovaj cini dosta bolje napravljen od ostalilh Lenovo modela, s ovim aluminijem.. iako su ga ispljuvali na usporedi.hr :/ ), ali Asus mi je totalno nepoznat, a ova plastika mi bas ne ulijeva povjerenje pa sam htio vidjet zna li neko iz prve ruke kakva je kvaliteta ovog X550JK. Roby kakav je tebi Z50 sto se tice igranja i baterije? Recimo moze li vrtit igre tipa Wot i slicno i kak stoji s grijanjem dok se radi nesto zahtjevnije?

Koji bi po vama sve u svemu bio bolji izbor, kad se uzmu u obzir i hardver i kvaliteta izrade?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze preporuka laptopa s njuske ili iz ducana do 2500 max 2800 ako je moguce da je full hd, da ima dobre kutove gledanja i da je dobar za audio/video editing i da moze pokrenut pes 15 i nba 14/15 :D

ako tog nema u toj cijeni onda slobodno predite limit haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Rebecca7Zee

N551JK-CN112D ukucas u google i prva stvar koja izadje van je: http://www.notebookcheck.net/Asus-N551JK-CN112D.128109.0.html Zatim kliknes na bilokoji od reviewova i vidis da se radi o IPS. Druga, tj. ista stvar je oznaka WV, tj. WVA, koja oznacva wide viewing angle, glavnu znacajku IPS matrice, tj. indikator da se radi o IPS. Pitanje je dobro jer ima modela bas tog n551jk sa i7 bez IPS i sa HD rezom, tj. to je onaj pod serijskim oznakom XO148D. Za njega ne pise WV i druge oznake kao max. svjetlina, rezolucija, NTSC su slabije (ovo zadnje neznam sto je). Taj ima 4GB RAMa vise, ali naravno da je kvalitetniji ekran bolji i zapravo skupocjeniji.

Opcenito je po meni i7 bolje nego i5+SSD, tim vise sto se SSD lako nadogradi. Malo procitaj ovu raspravu sto se LightRooma tice: http://www.lightroomforums.net/showthread.php?22090-Does-an-i7-processor-make-much-speed-difference Ovdje je opcenito sto se tice kupovine Lightroom kompa: http://www.learn-to-lightroom.com/articles/buying-a-lightroom-computer/ Interesantno, od graficke neces imat nikakve koristi za taj program, od i7 oces! Za Photomatix nisam nasao neki dobar link, nisam puno trazio.

Kada se vec protezes na 6000kn i zelis laptop sa IPS, a igre nisu prioritet, a ti programi zapravo jesu, iako bi bili hobby, ne vidim zasto ne ici na model sa i7, tim vise sto je minimalno skuplji od onog sa i5, stovise cijene su pale od zadnji put kada sam pisao, tj. imas ga za 5985kn u Portio (web shop Linksa):  http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=N551JK-CN112D Model sa i5 kosta samo 130kn manje i to samo u jednom ducanu, ostali idu od 5920kn, tako da se tu vise nema sta razmisljati ;)

Gizmo_CRO

Imas Robyev dojam iz prve ruke za Lenovo Z50 i recenziju Asusa X550JK sa PC Eksperta. Jedan forumas je napisao da on nije osjetio uvijanje. Naravno to uvijanje je dosta subjektivno jer zavisi kojom silom pritisces laptop. Kod profesionalnih testova se mora spomenuti makar ga bilo malo. Nisam uzivo vidio Asusa, Lenovo jesam, sve mi se cini da Asus nije nist posebno losiji od z50. Po meni ustvari v3 Acer ima najbolju izradu u tom rangu (isto vidio, opipao uzivo), ako je Lenovo hladan na dodir, ovaj je leden jer je gore neka bolja cvrsca legura, no on kao i Asus dolazi od 4550kn sa i5, Lenovo je cak 700kn jeftiniji i ima najbolji pristup komponentama ispod poklopca. Btw. Asus koji gore ima leguru je k555ln koji je na akciji u Futuri do isteka zaliha (cijena 4370kn, 8GB RAMa, u odnosu na Lenova je dobra cijena jer 4GB RAMa kosta 300kn i jedino Chipoteka di je Roby vjerojatno kupio drzi z50 za 3850kn, ostali za 4000kn)

Za WoT bi trebao imati 2x bolji rezultat sa X550JK naspram sveg ostalog u tom i skupljem rangu.

Kao sto rece ED63, nebi trebalo biti straha dok got si kolko tolko oprezan sa rukovanjem laptopa, tako da za igre naravno da su bolje cim jace specs, ako je HD reza u redu (ako nije mozes kasnije ici na zasebni monitor, 850M dobro vrti novije igre i na FHD, za razliku od 840M)

anonymous_Zg

Sto tebi znaci dobri kutevi gledanja za 2800kn??? Ako mislis na IPS trebas se protegnut za duplo.. FHD se isto tek javlja za 3000kn i to na 15,6", na 17,3" dolazi od 3800kn. Moja preporuka je da usparas i ides na: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=840m+lenovo+i3 300kn jeftiniji model sa FHD i 840M ima 3558U, dosta slabiji procesor i po toj cijeni od 3100kn mozes naci tog sa i3 na njuskalu..

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 20:02 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Fichek hvala puno na ovako opsirnom odgovoru.. znaci po tebi bi najbolji izbor uz malo probijanje budzeta bio Acer V3 i ovaj Asus X550jk ( a i k555ln xD )?

Ma ovo za WoT sam pitao jer sam njega jedinog probao na drugim laptopima pa da otprilike mogu usporediti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mislim da ta nekakva razlika u izradi sta vec nije vrijedna 700kn, tako da V3 bi izbacio, samo sam ga spomenuo kao dost dobrog po izradi u tom rangu. Uostalom taj Acer u verziji sa i5 uvijek dolazi sa Windowsima, verzija sa i3 trenutno kosta koliko Lenovo Z50 sa i5. K555LN je veci best buy i meni bi bolje dosao od Lenova radi matt ekrana sto je vrlo subjektivno i nemoj se time povodit. Asus X550JK je najveci best buy sto se performansi tice, puno muzike za malo para, a kompromis ekrana se da rjesiti kupovinom kakvog jeftinijeg zasebnog monitora, npr. 21,5" BenQ - klik za 750kn. 21.5" je dosta i prenosiv pa dodje super za kakav LAN party. Sam monitor je odlican best buy sto se tice te dijagonale, ali mozda ima kakav 23"/24" best buy za 1000kn, isto tako ima odlicnih best buyeva sa Alzashopa, ako ti se da narucivati izvana. Naravno takva kombinacija je skupa i vjerojatno bi bio probijen budzet, a po meni isplativa, ako zelis performanse i prenosivost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 20:50 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

pozdrav ekipi

moram bit iskrena da nisam baš napravila domaći i pročitala sve postove, previše ste mi stručni pa me glava zabolila :-)  međutim, zato sam vam se i odlučila obratiti da mi preporučite odličan laptop koji mi treba za posao. pokrećem web shop  te mi treba dobro računalo dobrih performansi, s baterijom koja dugo traje, većeg ekrana. budžet do 7.000 kn,

hvala

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z70-80

Dosta jeftiniji laptop bi trebao zadovoljiti potrebe, no postavljeno je pitanje "odlican laptop", a ovaj je odlican prvenstveno radi odlicnog ekrana, iako za sada nema nekakvih recenzija jer je laptop nov. Cim se radi o IPS matrici ekrana ne moze biti lose niti prosjek. Stovise, taj je najjeftiniji 17,3" IPS laptop, a razlika naspram prosjecne TN matrice (koja se podrazumijeva, ako ne pise IPS) za laptop je prvenstveno u kutevima gledanja, zatim boljoj reprodukciji boja. Procesor je najnoviji stedljivi i5, koji na power-saveru moze dugotrajnije iskoristiti bateriju nego nekakav i5M/H koji pak ima osjetno jace performanse (i koji se takodjer moze namjestiti da bude jednako efikasan, ali zahtjeva skidanje Intel XTU ili nekog slicnog programa te igranje sa procesorom, za sto treba malo znanja), no velim i jeftiniji laptop bi obavio funkciju, kao npr. Lenovo g710 koji je sa i3-4000M samo malo slabiji od predlozenog: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=g710+i3 Rezolucija, IPS ekran, stedljivi procesor, zasebna graficka, sve ima cijenu, izrade mislim da i nisu tako razlicite, z70 kao noviji naravno ima tanji dizajn i gore bi trebao biti bruseni aluminij. Naravno u slucaju z70-80, nema nikakvog smisla gledati skuplje od najjeftinijeg, osim ako su Windowsi obavezni da dolaze sa laptopom. Model sa i7U je vise nego neisplativ.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 21:57 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

E hvala na ovakbom postu svakako sam odlucio kupit zaj laptop.Samo sam htio provjerit s vama za ips.,..jer mi.nike.bilo jasno da.u 2 trgovine pise.ips a u ostalih 6 ne pise nigdje HVALA jos jednom ;)

0 0 hvala 0
14 godina

Pozz! Zanimaju me vasa iskustva s Lenovo Z580? Ja ga imam, i7, 8GB RAM-a, 1TB HDD... Ugl. baterija mi traje samo 2h pa me zanima, kako je kod drugih? Dali trebam mjenjat bateriju?

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, evo pitanja od frenda, treba mu neki hladnjak za laptopa pa koji bi mu preporučili, hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina

@Strm

Jeli ti to nov laptop? Ako nije nov, jeli mu prije baterija duže držala? Koliko vidim sa i7 imaš kombinaciju i7-3612QM ili i7-3520M. Oba su jaki neštedljivi i7 (pogotovo ovaj QM) i ne možeš očekivat da ćeš sa njima radit maraton od 5-6 sati na bateriji.

@toni1808

Probaj sa notepall xl (ne znam za ovog 1. sa liste, ali 2. sa liste u adm-a je sigurno taj). Pitaj ficheka za dojmove on ga ima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 22:42 (AirLive).
11 godina
toni1808 kaže...

Pozdrav, evo pitanja od frenda, treba mu neki hladnjak za laptopa pa koji bi mu preporučili, hvala :)

Ja bih isao i jesam na: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=notepal+xl+17 Vec me netko pitao da mu velim temperature i to, ali mi se jednostavno ne da, prvenstveno jer tu ima jedan jako bitan faktor, a to je gdje tocno imas ventilacijske otvore od ispod i koji se dio tog laptopa najvise grije, ako je to sve u sredini ili blizu onda je ovaj savrsen, a vrlo dobar i ako je to nesto dalje, tipa kod mene je to gore desno. Opcenito na prvu osjetim da taj dio nije topao prilikom igranja (Dota2, nist posebno), dok je prije bio topao (od ispod naravno, gore na povrsini na kojoj tipkam nezamjetno). Druga stvar je sto me isti covjek jos pitao da ja sad mjerim kako kod pod kojim intenzitetom hladi, sto je zeznuto jer ja tu nemam neke crtice i indikatore koji pokazuju kada se vrti na 50% ili 100%. Uglavnom, sta got uzeo provjeri prve dvije stvari koje sam napisao, a treca je da gledas CFM, tj. max. protok zraka koji je visokih 89.8 kod tog XL-a prema sluzbenim specs, ovdje imas i review na srpskom, ovdje bolji review na engleskom. Kako je ventilator veci, tj. dosta velik za vanjski cooler, 230mm trebao bi imati tisi rad u odnosu na neke 2x120/140mm. Ja sam prije ovog imao ovaj cooler koji je jedno vrijeme bio na akciji u Centro.hr, bio je isto super sa cak senzorima za temperaturu, ali upravo radi njih sam ga vratio nazad jer su mi malo zgrebali laptop od ispod, takodjer bio je glasniji od ovog Notepala i gore je bio aluminij, dok je metalni mash kod Notepala hladniji, konstrukcija mi se isto cini bolja, tj. nema tu nikakvog savijanja te mreze kao npr. kod sestrinog MS coolera sa 2x130mm (mjerio), a cijena tog je samo 85kn. Za kraj, ovaj Notepal XL svojim promjerom gotovo da zauzme citavu manju stranicu laptopa, ako ga gledam kao pravokutnik, tako da je jedini moguci problem ako npr. ima ventilacijske otvore daleko sa strane, a jos veci ako su tamo i najveca grijanja, u tom slucaju je neki dual ventilator bolji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 22:55 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

kakav je Lenovo Z50-75 80ec004rsc , jel dobar za audio i video editing i za pokretat neke nezahtjevne igre ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice