Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.690
|
čitano: 14.673.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Onda idi na Acera, eventualno sacekaj da malo padnu cijene, bilo ga je za 7350kn nedavno sa Win8.1

H/HQ su uglavnom najbolji, MQ/M malo slabiji, U procesori vec dosta slabiji naspram tih, pogotovo kad se gleda i7U koji se ponasa kao i5.

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Kakav je macbook air 13,3?

Trazim neki lagani laptop za chilanje,multimediju,skolu,word itd.

Znaci Gejming nista jer bi.dosao novi komp

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Zaboravio sam, 17'' je must, ips nije. Koja je razlika izmedju U, M i H procesora?

Kada jednom na lapu prijeđeš na IPS onda postaje must have vjeruj mi. :)

MQ se mogu promjeniti (utor), HQ ne (zalemljeni). ali MQ ne podržava Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d). 

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Molim Vas savjet: treba mi laptop za računovodstveni ured koji će bez problema 7-8 godina obavljati te osnovne zadatke, između ostaloga word,excel,printanje itd...

Velićina ekrana 17", a cijena što niža,al ne pod cijenu kvalitete... Dakle najbolje uloženo/dobiveno za male novce...

Koliko bolje stolno računalo mogu dobiti za iste novce ?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znaci za igre ,i gledanej filmova nista bolje do 5000kn ne mogu kupit od asusa x550jk s tim da cu odma stavit još 4gb rama t me isapada 5300 (i5 4200H ,4gb rama +4 gb rama gtx 850 ddr5 ,1tb hdd,15.6 hd ekran) samo za split dučane gledano

i mislio sam se dell 3542 (i7 4510u 8gb ram i gt840m 15.6") ili ACER Aspire E5-771G 17.3" FHD(I5 4210u 6gb ram i gt840) ,, ja sam za asus +4gb rama laptop je za igranje i gledanej filmova i serija

i hvala momci puno na savjetima=)))

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 12:51 (augi80).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.

Selim se u Dublin za 2 tjedna pa mi s toga treba neki laptop koji ce zadovoljiti moje gaming potrebe. :)

Budget je do cca 7500kn (plus minus je nebitno  ukoliko se isplati dati taj visak love). Odmah bih u njega stavio 250gb Samsung 840evo ssd (izvadio bih ga iz desktopa kojeg nazalost ne mogu nositi sa sobom).

Ono što sam ja uspio brzinski vidjeti po temi (sto se preporuka tice) spominje se Asus N551jm i Asus G551jm. 15.6" je nesto sto bi bilo idealno jer mislim da bi mi veci od toga bio preveliki definitivno. Pretpostavljam da se u navedenim asusovima bez problema moze maknuti optika i staviti hdd caddy? Gdje se u Hrvatskoj uopce moze kupiti hdd caddy za laptop? (inace ovakve stvari narucujem iz vana ali se bojim da mi nece doci na vrijeme).

Unaprijed se zahvaljujem na svim odgovorima. Keep up the great work. :)

E6750@ 3.8ghz, 2gb corsair dominator, XFX 9800gtx 512mb, 620w corsair psu

0 0 hvala 0
11 godina

@Xatrix

Da, pretpostavljam da si procitao moj nedavni post o tim laptopima. Kako je kod tebe gaming najzahtjevnija stvar, nema nikakve produkcije glazbe i sl. kao kod forumasa kojem sam pisao post ja tu nebih gledao i7 nego samo i5, tim vise sto razliku i u najzahtjevnijim igrama prakticki nebi vidio: klik i dodatni plus je sto i5 manje trosi i grije laptop pa npr. imas vise prostora za eventualno clockanje 860M.

Kako je 15.6" kod tebe idealna dijagonala, Asus N551JM za 6700kn ti je po meni definitivno najbolji odabir, ako te volja idi na G551JM sa i7..

Prvo vidi moze li taj Samsung ici u mini msata port, ako moze to je onda to, ako ne onda znam da ima ovak ladica za kupit u Hrv: ladica (150kn)

@hak

Lenovo g710 je super 17,3" odabir za manje novce. Biraj izmedju onog sa odlicnim 3550M pentiumom ili i3-4000M koji u odnosu na njega ima ukljucenu Hyperthreading tehnologiju koja virtualno dupla jezgre. Za tvoj posao nema nekog smisla ici na i3 jer bi 3550M vise nego dobro trebao obaviti posao. Kako razlika u cijeni i nije neka velika, pogledaj malo ducane i vidi nacine placanja. Donedavno nije niti bilo tog Lenova sa i3 za tu cijenu nego je dolazio skuplje skupa sa zasebnom grafickom koja mu je isto dizala cijenu.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710+i3

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710+3550m

Neznam kolko bolje mozes dobiti stolno racunalo, vjerojatno puno bolje, no velim laptop bi skroz dobro obavio namjenu. Najveca razlika je sto sa desktop kompom mozes dobiti daleko kvalitetniji monitor, sa laptopom mobilnost pa onda laptop nema nekog smisla ako bi racunalo 99% vremena bilo na stol u uredu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 16:53 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!
Trenutno nemam vrimena citati sve prijasnje postove pa bih vas zamolija za preporuku za laptop.To bi uzimao tek za tjedan,dva kad se vratim u Hr.Ne raspolazem sa bas nesto vremena pa sam tek sad uvatija priliku..
Znaci laptop bi uglavnom sluzio za gaming i gledanje filmova pa bi mi odgovarao veci ekran.Cijena bi bila do nekih cca 7,5k do 8k i da ima Winse.Placanje karticom.
Hvala unaprid

0 0 hvala 0
11 godina

15,6" ili 17,3"? Di si u inozemstvu, mozda se tamo, vrlo vjerojatno moze jeftinije kupiti isti laptop.

10 godina
neaktivan

@The_Fichek

Vidim da imaš dosta iskustva i uglavnom savjetuješ sve, pa me zanima šta misliš o ova 2 laptopa i koliko su isplativa.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10792

Grafika i rezolucija apsolutno ne igraju ulogu nikakvu, već samo procesor i RAM jer planiram većinu vremena radit glazbu. Uzeo bi ga odmah jer za 5 tisuća i nešto sitno kuna ni blizu ne mogu dobit takav procesor i RAM, ali me koči to što je HP kojeg prati glas da se često kvare.

Također i ovaj

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11904

koji ima slabiji procesor, al i 17.3'' i nije HP, već Asus. Iako ponavljam, FHD i rezolucija mi ne igraju nikakvu ulogu, samo da je dovoljno jak procesor i 8GB RAMA da može bez problema izvršavat sve što se tiče glazbene produkcije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 19:57 (OVO).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Fisek je*ate uvijek me zaobidjes..

14 godina
neaktivan

pozdrav forumaši :)
Tražim sestri dobar notebook za fakultet. Uglavnom bi ga koristila za te svrhe, dakle od programa koristi Word, PowerPoint, Photoshop (ali malo manje zahtjevne stvari radi) i Optitex.

Vidim da je ovaj Optitex malo zahtjevniji program pa koji biste notebook preporučili do nekih 400-450€?

Također me zanima, koji bi otprilike AMD-ov procesor bio alternativa za Intelov i5 procesor? Znam da ih ima različitih, ali okvirno kako se zovu AMD-ovi modeli?

btw, je li valja ovaj:
http://www.ricardo.ch/kaufen/computer-und-netzwerk/notebooks-und-zubehoer/intel/core/core-i5/lenovo-t410-i5-2-67ghz-4gb-fabrikneu/v/an753257294/?IsAutoCompletSearch=1

ili ovaj:

http://www.ricardo.ch/kaufen/computer-und-netzwerk/notebooks-und-zubehoer/intel/core/core-i5/hp-elitebook-8-gb-ram-win-7-webcam-4g/v/an747101450/?IsAutoCompletSearch=1

planira kupovati u Švicarskoj pa ako netko ima vremena da bi mi preporučio sa te ricardo.ch stranice neki bio bih vrlo zahvalan :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 22:46 (avokado).

0 0 hvala 0
11 godina
drakula789 kaže...
drakula789 kaže...

Neznam kakav je i nisi naveo budzet.. Znas i sam da svako odstupanje od 15,6" u sferi laptopa kosta. Tj. sada se i 13.3" znaju navoditi kao tableti, pogotovo ako takvi dolaze sa Androidom, tipa ovaj Lenovo Yoga. Siguran sam da se pravi tablet, tipa neki 10.1" sa istim specs nadje za upola manje novca, tako da tu treba bit pametan sa biranjem dijagonale, je li bitan ili nebitan Touch, IPS, Android ili Windowsi itd.

avokado kaže...

pozdrav forumaši :)
Tražim sestri dobar notebook za fakultet. Uglavnom bi ga koristila za te svrhe, dakle od programa koristi Word, PowerPoint, Photoshop (ali malo manje zahtjevne stvari radi) i Optitex.

Vidim da je ovaj Optitex malo zahtjevniji program pa koji biste notebook preporučili do nekih 400-450€?

Također me zanima, koji bi otprilike AMD-ov procesor bio alternativa za Intelov i5 procesor? Znam da ih ima različitih, ali okvirno kako se zovu AMD-ovi modeli?

hvala :)

Mislim da je pametnije protegnut se za kvalitetnije rjesenje, tj. najpovoljnije i najbolje 630 eura za narucivanje iz Njemacke (Computeruniverse, Cyberport.de/at, Amazon.de). U Hrvatskoj takav laptop kosta jos 1000kn vise. Posebno kod tog laptopa pored dizajna i izrade jeste to sto ima IPS kvalitetni ekran, tj. matricu koja je osjetno bolja od klasicne TN matrice. To posebno kazem zato sto vidim da je to nekakav program za profesionalno modeliranje raznoraznih stvari, odjece iz modnog dizajna pa je pretpostavljam dosta bitna cim bolja reprodukcija boja. Ako bi se pak laptop spajao na vanjski monitor koji vec imate, onda super, no opet bi se radi pozeljnih performansi valjalo protegnuti (i5,840M,8GB). Stovise vidim da 3D verzija programa jede resurse: http://www.optitex.com/Help/en/index.php/Knowledge:OptiTex_Recommended_Requirements Tako da u tom slucaju se definitivno najisplativije prodje sa desktop, a ne laptop konfiguracijom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 22:46 (The_Fichek).
11 godina
Xatrix kaže...

Pozdrav ljudi.

Selim se u Dublin za 2 tjedna...

Šta nebi tamo trebala biti bolja ponuda od ove kod nas?

drakula789 kaže...
drakula789 kaže...

Pa trebao bi biti kvalitetan laptop što se tiče izrade. 13.3'' mi je malo premalo za moj ukus što se tiče multimedije, u ostalo ne ulazim. O cijeni nebi raspravljao :D

Nego što sestre kažu za laptop? (Ne, nisam zaboravio.) 

Htio sam sad editirat da fichek zna neki preklopivi laptop koji može služit kao tablet, ali vidim da je već dao link.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 22:43 (AirLive).
14 godina
neaktivan

@The_Fichek

hvala na odgovoru, evo ažurirao sam svoj prvi komentar sa dva neka prijedloga

kaže ona da neće raditi 3D, samo 2D konstrukciju odjeće

i ja sam joj predložio da je pametnije spojiti notebook na monitor tako da će možda kupovati naknadno neki monitor pa joj sam zaslon i nije onda bitan

11 godina

Ovo kaj sam linkao je Lenovo Yoga, prakticki tablet ne laptop. Gledao sam cim jeftiniji, a dobri 13.3" IPS prijenosnik.  Onaj preklopivi je bio Lenovo Flex kojeg ima u 14" i 15.6" verziji, ali taj sa IPS kosta najmanje 5 i sitno tisuca kn, na dobar dan, sad je najmanja cijena sa IPS toga 5700kn i jos pare bzvz idu na graficku tako da je vrlo tesko meni tu prosudit sto je najbolje. Odnosno drakula mora presudit sestrama s nekim kompromisima ili nesto..

Drakula vidi ovo kao best buy, ako touch/ips/fhd nisu tolko bitni: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+Aspire+V3-371

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 22:52 (The_Fichek).
11 godina

Šta nije da se na to može priključiti tipkovnica? Ili je to neki drugi model pa sam ja krivo to pokopčao?

0 0 hvala 0
11 godina

Moze da. Lenovo Flex je bas preklopivi laptop, ima te specs tipicne za laptop, tj. laki rad u Windowsima, dok tableti vise dolaze sa Intel Atomima i tak.

@avokado

Vidi sa njom kako ce te onda, monitor da ne, ako bi racunalo puno stajalo na jednom mjestu mozda desktop PC..? Za 2D super laptop bi bio 17,3" Lenovo g710: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710+i3+820m Zasto bas taj, a ne npr. onaj best buy Acer sa i3U, 840M, FHD rezolucijom, zato sto taj Lenovo ima jaci, tj. najjaci laptop i3 za sada, slabija graficka nije bitna za 2D, 17,3" vjerujem pozeljniji od 15,6" makar sa FHD. 6GB RAMa je takodjer super u odnosu na klasicnih 4GB za laptope tog ranga. Za nadogradnju pak treba vadit (i prodati) tih 2GB i kupovati 4GB (300kn, 2GB kostaju 200kn). Nadogradnja je perolaka za razliku od veceg broja laptopa konkurencije. Kako ima veci ekran, mozda i nebi trebao vanjski monitor, odnosno mislim da je najbolje da prvo vidite bi li Lenovo g710 bio dobar po tom pitanju, uostalom ima iznadprosjecnu kvalitetu slike za TN matricu (koja vise nije standard na desktop monitorima, nego IPS/AMVA/PLS..)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 23:26 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Budzet je oko 8k

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Puno je to novca, neznam zbilja. Namjena je vise nego jednostavna tako da razmisli je li vrijedno ici na nekakav Macbook. Pitanja kao sto su IPS, touch, dijagonala, rezolucija ostaju neodgovoreni. Kad odgovoris opet necu dat najbolji odgovor jer se jednostavno ne kuzim tolko dobro u manje prijenosnike, sigurno ne dobro koliko npr. forumas Roby27 kojeg zovem svaki put u pomoc kad nesto neznam. Covjek je daleko veci znalac od mene u tehnici, a mene tu zovu nekakvim strucnjakom, heh.

13 godina
neaktivan

Ma bitno da je lagan jer bi ga korisio u krevetu za chilling..Macbook je skup i nema pravi hdd nego samo neoi retardirani ssdovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ha cuj, imas laganih 15.6", zavisi sto znaci lagano, 2kg manje vise? 2.3-2.4kg je nekakav prosjek za 15.6" Ima Asusa bez optike za 2.15kg za malo para i tak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 0:16 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ispod 2 kg

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Probaj nešto vidjet sa ove liste. Nije loš ni ovaj hp od kilo ipo :D

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav momci! 

U potrazi sam za laptopom koji bi sluzio prvenstveno za obradu videa, davinci, photoshop, lightroom. Neki uvjeti bi bili 17" ekran IPS FHD matt, i7, 8 gb rama minimalno, dobra graficka gtx 850,860, pozeljan neki ssd, ali nije uvjet...Samo da je u Zagrebu...Dali se moze naci tako nesto za nekih 8-9000 kn? Moze i jeftinije naravno ;)

Ono sto sam ja nasao bi bilo ovo: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+n751

Ima li nesto jeftinije?

Hvala

neon3d
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 0:48 (neonzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ima jeftinije:

860m+ips+fhd+17.3''+i5 ==> link   preskoči prve 3 ponude (tia-mobiteli)

860m+ips+fhd+17.3''+i7 ==> link   preskoči prve 2 ponude (tia-mobiteli)

Ne znam koliko su zahtjevni ti programi i možeš li proći jeftinije od ovog, ali ovo je isplativija opcija od tvoje.

Edit: SSD je po meni više isplativ kad ga se naknadno ugradi jer obično digne cijenu laptopa više nego što je realna cijena tog SSD-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 1:04 (AirLive).

0 0 hvala 0
11 godina

Da,http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=vn7-791g+i7 860M je urednih 20 tak nest % jaca od DDR3 850M, da je GDDR5 850M bila bi druga, tj. ista prica.

Eh sada, tu se ima sta spekulirati jer Asus razliku u cijeni pokriva sa SSDom i 4GB RAMa vise, 860M cijenom i nije toliko skuplja od 850M. Druga stvar je sto se Nitroa donedavno bez problema sa i7 naslo za 7850kn.

3. moguci odabir je Lenovo y70-70, ali samo ako te interesira touch IPS ekran, inace nije neki best buy jer je preskup.

10 godina
neaktivan

Puno hvala! 

Lenovo nije opcija sa tim touch ekranom. Gdje se mogao naci taj nitro za tu cijenu? u ZG?

Ovi Tia mobiteli mi bas ne uljevaju povjerenje...i kakve su opcije sa Acerom u vezi kupnje dodatnog jamstva?

neon3d
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovi iz Tie nisu normalni prodaju isti model koji sam ja platio 1638 kn manje. LOL.

Acer jamstvo na 3 godine 279 kn 

https://www.svijet-medija.hr/art/dodatno-jamstvo-za-laptop-acer-3g-za-aspire-i-travelmate-seriju-elektronsko-sv-wnbap-b01/63348

0 0 hvala 0
11 godina

Acer ima 200kn jeftinije produljenje na 3g od Asusa. Jedina prednost Asusa je sto je bolji za samostalnu nadogradnju, kod Acera su to zakomplicirali sto se tice Nitroa. Tako da ako nisi spretan sa time odmah ih pitaj mogu li ti ugraditi nekakav SSD, RAMe, ako zelis. Model za 7850kn je imao i7-4710HQ sa 0.1Ghz slabijim jezgrama, tako da znas zasto je bio jeftiniji. Po meni bi to trebalo vrijediti najvise 100kn razlike, znaci neprimjetna razlika u performansama. Eh sada, valjda ce taj opet doci, sto je najbolje tog sa i7 je bilo i jos jeftinije, no to je valjda bila nekakva bolja ponuda kad su tek dosli ti laptopi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 4:23 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice