Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.638.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Iznutra?

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

http://www.alpha-m.hr/index.php?content=proizvodi&id=99551 namjeravam uzeti ovaj laptop. Da li ima nešto bolje za te pare? Što je vrlo važno, dali je ovo dobar procesor i da li je dosta rama?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Iznutra?

Mislio sam oko tipkovnice

11 godina
roby27 kaže...

stigao msi dominator pro gaming mašina sa mxm modulima, gtx980m i 8GB Vrama i mocan intelov cpu i7-4980HQ sa TB do 4Ghz {#}

kome treba http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx980m

cijena sitnica..glavno da je ekran ostao 1080p TFT...

A pazi ovo, jos jaci MSI, najnoviji MSI GT80 Titan 18,4" sa SLI 980M u razlicitim konfiguracijama, a ono sto ga dodatno istice je inovativan dizajn, tj. prava Cherry MX mehanička tipkovnica naprijed, a iznad nje poklopac koji krije zvijer i taj poklopac se lako skine za laku nadogradnju. Evo videja objavljenog danas prije par sati: http://www.kitguru.net/laptops/zardon/msi-gt80-titan-gaming-laptop-sneak-peak/

Eh, takva stvar ce kostat pravo malo bogatstvo.

11 godina
Kukec kaže...

http://www.alpha-m.hr/index.php?content=proizvodi&id=99551 namjeravam uzeti ovaj laptop. Da li ima nešto bolje za te pare? Što je vrlo važno, dali je ovo dobar procesor i da li je dosta rama?

Dobar procesor i dosta rama za sto??? Koja je namjena? U tom rangu to nije dobar laptop jer ima isti Acer sa boljim specifikacijama - klik Znaci, jaci procesor i FHD rezolucija. Jos jednom, namjena?

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Kukec kaže...

Dobar procesor i dosta rama za sto??? Koja je namjena? U tom rangu to nije dobar laptop jer ima isti Acer sa boljim specifikacijama - klik Znaci, jaci procesor i FHD rezolucija. Jos jednom, namjena?

Korištenje  je prvenstveno za surfanje, gledanje filmova korištenje microsoft paketa. Možda koja igrica, ali ništa zahtjevno. 

11 godina

Onda odi na: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6 , jer ti ne treba i5 za te stvari, a moci ces i dalje se naigrat. Izrada je zapravo i bolja kod v3 te jos imas svjetlecu tipkovnicu. Takodjer ces imati dulje trajanje baterije dok je laptop istekan jer je unutra "stedljivi" intel procesor. Imas isti laptop na ekupi.hr sa nekakvim popustom na MasterCard/Maestro, u tom njihovom slucaju onda kosta 3420kn. Vrijedi napomenut i 17,3" model: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=e5-771g ako zelis veci i malo kvalitetniji ekran.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2014 21:26 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Danas narucio acer v3 sa ekupi na preporuku ficheka, dolazi u srijedu, pa ako ce koga sto zanimat moze pitati od srijede, mislim da je to super kupnja za tu cijenu!

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2014 23:31 (tarantula6).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Imao sam 2012-13 V3, sve je bilo super osim izrade sastrane, nekako jeftina, culo se pucketanje

No ovaj noviji model se cini bolji
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
11 godina

Mitch jesi ti kupio onog Lenova g710, kako ti se svidja ako jesi? I jesi ti nekim slucajem onaj poznati dota igrac?

10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Tražim neki best buy prijenosnik do 2000 kn (eventualno rasteziv budžet do 2200-2300kn ako je baš nešto značajno bolje u ponudi) s instaliranim Windowsima i garancijom i koji se može kupiti u Hrvatskoj, dakle ne naručivanje iz inozemstva.  Računalo je namijenjeno za početnika, dakle nikakve prezahtjevne funkcije, vjerojatno će služiti za internet, skype i gledanje videa.

Za oko mi je zapeo ovaj HP:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.7df607237b114f12af58b0971ca0be74.hp-prijenosno-racunalo-250-g3-intel-celeron-n2840-4gb-500gb-w8-1-15-6-hd-intel-hd-graphics-k3w99ea.aspx

i ovaj Asus: 

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x553ma-sx507b-bing-windows-81-intel-n2840-dual-core-up-to-258ghz-ram-4gb-hdd-500gb-hd-graphics-gen7-best-buy/X553MA-SX507B

Koliko je ovaj Asus bolji od HPa, odnosno da li je HP dovoljan za ovo čemu bi računalo služilo?

Ako ima nešto bolje u tom cjenovnom rangu, preporučite :)

Hvala unaprijed :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 13:34 (Valesse).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

gledam malo x550jk i nije mi jasno koliko tamo maksimalno stane radne  memorije?

• Radna memorija: 4GB + 2GB DDR3L 1600MHz (1x SODIMM, 4GB onboard)

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8005F04A-F76A-4E3C-942C-9B50A4C577A8.aspx

On board memory is 4 GB, but currently no information about maximum memory supported.

http://www.notebookocean.com/asus-x550jk-specs/

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

pozdrav svima, trebam pomoć, pošto je neki dan HP konačno umro, sada tražim drugi laptop od 3000-4000 kn. nekako mi se sviđa acer, jer imam već jednog od 10 inča, ne pazim ga baš a još uvijek radi. nije mi bitna baterija, niti izgled (plastika i to), bitan mi je samo omjer uloženo/dobiveno po pitanju hardvera, može biti i free dos.  hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koji laptop preporucujete do 4000kn? Mora biti nov iz ducana.  dali je dobar lenovo sa 4gb ram,intel core i3-4030u,nvidia gforce neka grafa...?

0 0 hvala 0
16 godina
htc123 kaže...

gledam malo x550jk i nije mi jasno koliko tamo maksimalno stane radne  memorije?

• Radna memorija: 4GB + 2GB DDR3L 1600MHz (1x SODIMM, 4GB onboard)

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8005F04A-F76A-4E3C-942C-9B50A4C577A8.aspx

On board memory is 4 GB, but currently no information about maximum memory supported.

http://www.notebookocean.com/asus-x550jk-specs/

Taj prijenosnik ima 4 GB RAM memorije zalemljene na matičnu ploču i 1 utor za memoriju. Negdje sam pročitao da se može maksimalno imati 8 GB RAM-a, što znači da u taj 1 utor ide maksimalno 4 GB RAM-a. A čini mi se da se taj prijenosnik prodaje isključivo (barem kod nas) sa 6 GB RAM memorije (4+2 GB).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 21:01 (Izzy).
10 godina
neaktivan

Aha, tnx

0 0 hvala 0
11 godina

Prije bih rekao da u X550JK moze stati max. 12GB, ak su vec 4GB zalemljena. Kakav je to utor za rame u koje moze stati 2 i 4GB, a ne 8GB?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 22:03 (The_Fichek).
11 godina
4L4N kaže...

Koji laptop preporucujete do 4000kn? Mora biti nov iz ducana.  dali je dobar lenovo sa 4gb ram,intel core i3-4030u,nvidia gforce neka grafa...?

Pa da, tak ili Lenovo z50 ili Acer koji jos ima metalnu obradu sa gornje strane i svjetlecu tipkovnicu te matt, umjesto glossy ekrana. To su 2 all-around odlicne opcije za prosjecnog korisnika jer jos dobijes FHD rezoluciju na kojoj je ugodnije gledati 1080p sadrzaj. Ako ti treba cista procesorska snaga HP Probook sa i5-4200M je bolje rjesenje. Imas i 17,3" Acer E5-771G sa istim specs ko manji brat, samo bez svjetlece tipkovnice i metalnog finisha. 17,3" se jos istice Lenovo g710.

14 godina
neaktivan

Koji laptop preporucujete do 2.5k kn. Biti ce koristen generalno za surfanje, ali je bitno da ima HDMI utor i kameru. Jos ako moze pokrenut Dotu i/ili Heartstone bilo bi super, ali nije uvjet. Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav,

postoji li razlog zašto ne kupiti Dell 3542? Specifikacijama mi sasvim odgovara, zanima me prvenstveno kvaliteta izrade, grijanje, buka, autonomija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kupujem prijenosnik, budžet je do 5500 kn.

Biti će korišten za sljedeće stvari: internet, Office, glazba, filmovi, intenzivni Photoshop, povremeno (zapravo, rijetko) editiranje zvuka i videa, dosta multitaskinga.

Imam nekoliko dvojbi oko izbora modela (u obzir dolaze samo Dell, Toshiba, Lenovo ili Asus).

Dakle, siguran sam da želim neki s 8gb RAM-a i 1 TB HDD-om (ako ima neki kombo HDD+nešto malo SSD-a, tim bolje), no nisam siguran za procesor i grafičku. Jel i5 dovoljan za intenzivan Photoshop, multitasking i povremeno editiranje zvuka i videa ili bolje i7? Hoću li, uzmem li i7 imati problema sa zagrijavanjem? Što se tiče grafičke, odvojena ili integrirana? Jel integrirana dosta za sve ovo? Bi li odovjena grafička i i7 bili overkill za moje potrebe, a onda i overkill za hlađenje laptopa (želim da čim dulje traje)?  

U odnosu na ekran, uzimam 15 inčni, no čuo sam kojekakva mišljenja o tome jel bolje 720p ili 1080p rezolucija za tu veličinu. Želio bih čim kvalitetniji ekran radi gledanja filmova i dizajniranja unutar te cijene. Jel možda optimalna neka rezolucija između te dvije, što savjetujete?

Od ostalih stvari, da je čim lakši, CD/DVD pogon ne mora imati, poželjno je da ima osvjetljenu tipkovnicu i da nema numeričku tipkovnicu. Dizajnom da je sličan Macbooku, ako je moguće - čim tanji okvir ekrana, chiclet tipkovnica, kučište da nije plastično. 

Koje modele preporučujete, jer se uopće ne kužim to?7

Ako pomaže cijeni, ne mora dolaziti s operativnim.

U svakom slučaju, želim pouzdan laptop koji će biti brz i responzivan s obzirom kako ću ga koristiti te koji mi neće zadavati glavobolje bukom i pregrijavanjem.

Razmišljao sam možda i o opciji šparanja za Macbook Air (bilo bi dosta kompromisa po pitanju veličine ekrana i podatkovnog prostora) - smatrate li da je to pretjerano luksuzno za moje potrebe? Jer ultraprenosivost mi nije prvotni uvjet, mada super ako je tu.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 15:43 (kiraxxx01).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

molim preporuku laptopa do cca 5500 kn (može i malo više ako je razlika u kvaliteti velika).

Koristila bi ga većinom za surfanje, gledanje filmova, ali i rad s nekim programima (spss).

Bitno mi je da što duže ostane brz i ne počne se blokirati kad ga nakrcam filmovima i muzikom i pokušavam raditi više stvari odjednom. Bilo bi super i da mogu igrati igrice.

Vidjela sam da je netko već preporučio ovaj ASUS http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x550jk-xo045d-156-led-i7-4710hq-350-ghz-4-cores-6gb-1000gb-geforce-gtx-850m-2g/X550JK-XO045D, pa me zanima kakav je on za ono što meni treba.

0 0 hvala 0
11 godina
AVeGe kaže...

Koji laptop preporucujete do 2.5k kn. Biti ce koristen generalno za surfanje, ali je bitno da ima HDMI utor i kameru. Jos ako moze pokrenut Dotu i/ili Heartstone bilo bi super, ali nije uvjet. Hvala.

Ak oces tako igre gledaj Njuskalo za te novce, npr. ovako Ako oces iz ducana zaboravi na igre u tom rangu i preporucujem da se protegnes 100kn i ides na Acer radi i3 - klik

Montezano kaže...

Pozdrav,

postoji li razlog zašto ne kupiti Dell 3542? Specifikacijama mi sasvim odgovara, zanima me prvenstveno kvaliteta izrade, grijanje, buka, autonomija.

Razlog je taj sto je precijenjen i ne vrijedi tih novaca, tocno u tom rangu je totalno neisplativ pored Asus X550JK koji je 2x jaci po hardveru te jos jace i izrade. Koja je uopce namjena? Ako treba laptop za surfanje gledanje filmova imat ne trebas ici dalje od onog sto sam preporucio iznad ovog citata, znaci nesto sa i3 pa onda ako jos mozda zelis FHD rezoluciju i zasebnu graficku ides na rang oko 3500kn di imas Lenovo z50 i Acer V3-572G.

Btw. ti lako od M/MQ/H/HQ procesora napravis stedljivog, samo stisnes power saver mode :)

kiraxxx01 kaže...

Kupujem prijenosnik, budžet je do 5500 kn.

Biti će korišten za sljedeće stvari: internet, Office, glazba, filmovi, intenzivni Photoshop, povremeno (zapravo, rijetko) editiranje zvuka i videa, dosta multitaskinga.

Imam nekoliko dvojbi oko izbora modela (u obzir dolaze samo Dell, Toshiba, Lenovo ili Asus).

Dakle, siguran sam da želim neki s 8gb RAM-a i 1 TB HDD-om (ako ima neki kombo HDD+nešto malo SSD-a, tim bolje), no nisam siguran za procesor i grafičku. Jel i5 dovoljan za intenzivan Photoshop, multitasking i povremeno editiranje zvuka i videa ili bolje i7? Hoću li, uzmem li i7 imati problema sa zagrijavanjem? Što se tiče grafičke, odvojena ili integrirana? Jel integrirana dosta za sve ovo? Bi li odovjena grafička i i7 bili overkill za moje potrebe, a onda i overkill za hlađenje laptopa (želim da čim dulje traje)?  

U odnosu na ekran, uzimam 15 inčni, no čuo sam kojekakva mišljenja o tome jel bolje 720p ili 1080p rezolucija za tu veličinu. Želio bih čim kvalitetniji ekran radi gledanja filmova i dizajniranja unutar te cijene. Jel možda optimalna neka rezolucija između te dvije, što savjetujete?

Od ostalih stvari, da je čim lakši, CD/DVD pogon ne mora imati, poželjno je da ima osvjetljenu tipkovnicu i da nema numeričku tipkovnicu. Dizajnom da je sličan Macbooku, ako je moguće - čim tanji okvir ekrana, chiclet tipkovnica, kučište da nije plastično. 

Koje modele preporučujete, jer se uopće ne kužim to?7

Ako pomaže cijeni, ne mora dolaziti s operativnim.

U svakom slučaju, želim pouzdan laptop koji će biti brz i responzivan s obzirom kako ću ga koristiti te koji mi neće zadavati glavobolje bukom i pregrijavanjem.

Razmišljao sam možda i o opciji šparanja za Macbook Air (bilo bi dosta kompromisa po pitanju veličine ekrana i podatkovnog prostora) - smatrate li da je to pretjerano luksuzno za moje potrebe? Jer ultraprenosivost mi nije prvotni uvjet, mada super ako je tu.  

Posto nisi naveo cijenu pretpostavljam da ona nije ni bitna. Radi bavljenja obradom fotografije preporucujem cim kvalitetniji ekran, tj. IPS ekran, a prva mrcina od laptopa sa IPS ekranom je Acer Nitro vn7-591g. Taj laptop konkurira i skupljima pa i najnovijem Asusu g551jm, tj. ne vidim po cemu je Asus bolji. i5-4210H ce bit vise nego dovoljan i radi dobre kvalitete nece bit problema sa grijanjem i bukom. Nema cd/dvd pogon, a ima m.2 slot za SSD. Optimalna rezolucija je 1080p.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 20:53 (The_Fichek).
13 godina
The_Fichek kaže...

Montezano kaže...

Pozdrav,

Razlog je taj sto je precijenjen i ne vrijedi tih novaca, tocno u tom rangu je totalno neisplativ pored Asus X550JK koji je 2x jaci po hardveru te jos jace i izrade. Koja je uopce namjena? Ako treba laptop za surfanje gledanje filmova imat ne trebas ici dalje od onog sto sam preporucio iznad ovog citata, znaci nesto sa i3 pa onda ako jos mozda zelis FHD rezoluciju i zasebnu graficku ides na rang oko 3500kn di imas Lenovo z50 i Acer V3-572G.

Btw. ti lako od M/MQ/H/HQ procesora napravis stedljivog, samo stisnes power saver mode :)

Hvala na odgovoru. Htio bih se osigurat hardverski zbog programa za prevođenje koji zna štucat na slabijim strojevima kad se radi s ogromnim datotekama. Znači, grafika mi je nebitna, tražim proc + memoriju. Iako bi neki i5 vjerojatno bio dosta. A istovremeno bih što bolju izradu, a ne škripavu plastiku. Acer mi nekako ne ulijeva povjerenje, moguće da je to čisto moja predrasuda

11 godina

Da, tvoja je predrasuda. Vjerujem da bi svaki novi i3 bez problema rjesio program s kojim se bavis. Preporucio bih ti V3 Acera sa metalnim gornjim dijelom di vecina stavljaju plastiku ili u boljem slucaju aluminij (metal > aluminij, ali nije to tak bitno po funkcionalnosti, estetski je obadvoje lijepse od plastike). Znaci sa aluminijem imas HP Probook 450 ili 470 ako zelis 17,3". Probook modeli u odnosu na Acera nemaju FHD, nego HD rezoluciju koja nije tolko ostra, al to kako kome smeta ili nesmeta. 17,3" bez metala, ali sa jakom plastikom, Acer E5-771G npr. isto ima super temperature, nema skripavu plastiku, a ima odlican 1080p ekran. Puno forumasa je vec kupilo tog Acera.

Sve o cemu pricam mozes dobit izmedju oko 4000kn i nema potrebe da ides na vise.

Za konacnu preporuku bilo bi najlakse da napises koja dijagonala bi ti odgovarala. 13,3", 14", 15.6", 17,3" ??

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 21:04 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Pusti neka kupi probooka kao ja 455 prošle godine pa neka se zaj... sa prelošim ekranom.

Hvala Bogu i Lg-u na ovom nitru da konačno imam dobar ekran na lapu a ne šrot kao na probooku.

0 0 hvala 0
11 godina

Hebiga, vrlo mi je tesko sudit ekran u tom rangu. Jedino taj E5-771G je nekakav prilicno siguran odabir jer ga je vec dosta forumasa pohvalilo sto se ekrana tice. Zapravo i za V3 tog novog 15,6" Acera sa 1080p se par njih pohvalilo na ekran.

Navodno Probook 4xx serija ima bolji ekran nakon kalibracije, neznam jesi se ti zabavljao time?

On u prvu ruku trazi jacu izradu pa nisam mogao izostavit Probooka. Vidit cemo sto ce dalje napisati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 21:11 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Nemaš tu što kalibrirati a nije da nisam, jednostavno samo možeš oćoraviti na takvom ekranu, presuh je, prejadne boje isprane...... Probook mi je sada samo za rezervu od kada je nitro tu ali da volim sada gledati u njegov ekran baš i ne.

0 0 hvala 0
11 godina

Jednom kad odes na IPS nema povratka :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice