Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.639.134
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Scorp21 kaže...
The_Fichek kaže...

@Scorp21

Znaci da gledam samo emmezetu kao ducan jer tamo imas neki popust ili bilokoji ducan?? Kako got bilo mislim da je to onak jedini bijeli laptop u tom rangu tak da ak se taj uvjet mora ispostovat idi na toshibu. Eventualno bi mogao dobiti nesto sa malo jacim procom, ali takav laptop bi bio vise sive boje, srebrne boje (HP 250, Acer Aspire E1..)

Svejedno je koja je trgovina u RH. Bitno je da laptop bude isključivo bijeli (jer tako cura zahtijeva). Ovaj laptop što sam linkao je isti kao što mi je jedan lokalni trgovac IT opremom ponudio a spustio je cijenu za mene sa 2699 na 2199 kn jer se poznajemo. Osobno smatram da je to izrazito dobra ponuda ali opet, ako netko ima nešto slično/bolje neka slobodno posta.

PS: ako netko ima iskustva sa Toshibom C55-A-1RM neka slobodno ukratko napiše svoje dojmove 

Idi na tu toshibu onda. Nema drugih bijelih laptopa nego toshibinih. Ponuda je oke da i bice ok laptop za surfanje i filmove. Radi izrazito malene potrosnje procesora baterija bi trebala trajat dost dugo dok laptop nije ustekan. Eventualno pogledaj ima li taj trgovac kakvu bijelu toshibu sa n3520 procom ili pentium 2020m cisto radi malo vece snage procesora. n3520 je isti ko n2820 samo ima 4 jezgre, dok pentium trosi nesto vise te ima 2, ali jace jezgre. Mozes ga pitat ima li i bijelu toshibu sa nekim i3 procom (bez U u imenu), mozda ti se posreci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 17:40 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Cobralion kaže...
The_Fichek kaže...

Ja bih bez zezancije gledao ovaj HP 250 Cijena se cini smijesna ali taj laptop se u drugim pa i istim varijantama nudi za vise novca. Pentium 2020m je po meni prvi najbolji proc iza i3-3110m. Ovo ti je znaci HP 250 model sad neznam je li G1 ili ne, ima i G2 model i neznam koja je tocno razlika. Uglavnom svi imaju antiglare ekrane i svi su okej izrade.

Ovdje je review G2 modela 

Lista svih hp 250 kod nas: lista

G1 dolazi sa celeronom 1000m koji je slabiji od pentiuma, a G2 sa N2810 koji je jos slabiji, tako da neznam koja je fora sa tim G-ovima u imenu... Je li razlika samo u procesorima ili mozda jos necemu, mozda maloj razlici u kvaliteti ekrana i izradi, iako sumnjam..

Oko 3200kn i da je iz Linksa imas ovako: lenovo g510 i3-4000m je mrvu jaci od i3-3110m (klik), a pogle kako lijepo pise opis razlike izmedju i3-3110m i pentiuma: klik2

Naso sam preview HP 250 na kojeg sam mislio i kojeg sam prvog linkao ovdje:

Stvarno mislim da se to isplati uzet, za ogromnu novcanu razliku u odnosu na modele sa i3-3110m procom koji se vrte blize 3000kn mozes kupit fin SSD i stavit na mjesto optike, a ako ce optika biti potrebna kupis vanjski opticki citac za malo vise od 100kn. Sa razlikom isto mozes produljit jamstvo sto se toplo preporucuje.

Necu vise editat ovaj post, mozes sad prokomentirat slobodno ako zelis :P

hehehe Hvala na opsirnom odgovoru, i ja sam za za ovo vrijeme bavio CPUBoss-om, pa smo dosli do zakljucka da je poredak u procesorima ovakav: 

i5-2450M

i3-400M

i3-3110M

Pentium 2020M

Pa kad sve skontam, neki redosljed bi bio:

1. HP 250 H6Q53EA / Pentium 2020M --- 2250 KN (Za razliku u novcima mogu sebi uzet jedan SSD na svoj laptop (asus n73sv), a ovaj novi bi isao sestri i njoj nije potrebna posebna brzina, samo normalan rad)

2. LENOVO G500 59-390517 / Pentium 2020M, WIN 8 --- 3000 KN

2. TOSHIBA Satellite C50-A-1FW / Pentium 2020M --- 2790 KN

3. FUJITSU Lifebook AH512 GL / Core i5-2450M --- 3240 KN

4. LENOVO G510 59-390423 / Core i3 4000M --- 3399 KN

5. LENOVO G500 59-390044 / Core i3 3110M --- 3324 KN

Ovako je nekako moj poredak.. Ako mislis da nesto treba promijenit, reci..

Ja neku listu moram proslijedit ocu, koji ce mozda sutra ic do Slavonskog Broda ili Osijeka, a posto je problem sa stanjima laptopa u tim gradovima, ne bi da ga saljem zbog jednog laptopa, kojeg nece mozda bit na stanju, pa je ovako bolje da ima neku listu..

Ja bi rado da uzme ovaj 1., razlika u brzini nije mnogo velika, a u cijeni između tog 2020m i prvog jaceg je oko 1000 KN, a za te novce mogu uzet 2 SSD-a (60 i 120 GB), mada sestri nije potrebna posebna brzina).. Ako se razumijes i u SSD, mozes i njega preporucit za moj laptop :D

Znam generalno o SSD-ovima i koji se preporucuju, ali za najbolji odgovor radje pitaj pod temu SSD-ova ili tema za nadogradnju racunala ili pitaj robya..

Sto se tice tvoje liste nisam uopce znao za tog fujitsu sa i5 procom, al u njemu je vec dosta stari i5 koji je losiji od i5-3230m i najnovijeg i5-4200m i neznam nista o izradi istog modela. Znao sam za ovaj model, al tog nema u linksu. Neznam postoji li razlika u izradi izmedju tog modela i modela sa i5-2450m procom i koliko se isplati uzimati i5 star vec 2 generacije, a uskoro ce biti stariji i 3 generacije. Onda kad to tako kazem trebao bi reci isto i za pentium 2020m koji je isto tako dosta star.. Doduse pentium ima 22 nm arhitekturu, a taj i5 32 nm arhitekturu. Klik Tu ti je mala sluzbena usporedba procova i jos sam stavio n3520 kojeg se moze nac u aspire e1 serijama, isto nelos, samo malo slabiji od pentiuma. Sto se tog acera tice komentiran je u mom pretproslom postu..

Nadalje sto se liste tice lenovo g500 model ima slabiju i plasticniju izradu od g510 i b590 pa ga nebih bas preporucio.

Toshiba Satelita ima mali milijun i po meni je najveci best buy onaj od 3400kn u kojem dobis i5-4200m proc, ali opet tog nema u linksu. Od ovih jeftinijh stvarno neznam razlike u izradi ili cemu vec osim u procesorima koji su stavljeni u njih.

Idem sad malo vidit kaj ima na njuskalu za tebe..

Nasao sam ovo: http://www.njuskalo.hr/acer-prijenosnici/acer-v5-552g-85558g1taii-amd-a8-5557m-8gb-1tb-radeon-8570-2gb-oglas-11760836
Kod covjeka koji prodaje ovaj hp 250: klik mozes iz prve ruke vidit kakav je laptop xD Isti slucaj s ovim Isti lik prodaje vise toshiba laptopa pa mos pogleat..

Znaci jedino taj v5-552g izgleda kao dobra ponuda sa njuskala u osijecko-baranjskoj i brodsko-posavskoj zupaniji do 3500kn. Jos bi se dala snizit cijena. To ti je inace ovaj iz linksa. Taj laptop je dosta dobar za gaming i mogao bi zamijeniti tvoj sadasnji laptop ako ti laptop sluzi za gaming, pa tog starog asusa das sestri. I jesi li mozda razmisljao da das stari laptop sestri pa sebi slozis neku konfu za nekih 3500kn. Za gaming ili bilosta, stvarno se da slozit lijepi komp do 4000kn. Pogledaj malo teme za slaganje konfi pa ces vidjet.

*pazi da se ne zbunis u tom aceru je 8750m grafa, a ne to sto je on napisao u naslovu..

Hvala na odgovoru.. Nisam spomeno da sam iz BiH i da njuskalo ne dolazu u obzir, nego samo novi uređaji iz radnje jer su jeftiniji nego u BiH i zbog mogucnosti povrata PDV... Kombinacije sa stolnim racunalom ne idu, jer mi je potreban laptop, a ja sam sa svojim zasad zadovoljan, a sestri je potreban manji zbog prenosa (ovaj moj je preko 3 kg tezak i sa glomaznom torbom)..

Samo bi volio da mi preporucis neku Best Buy listu od par laptopa u tom cjenovnom rangu o kojem smo pricali, a ja cu to jos razmotrit i onda proslijedit, pa nek otac vidi koliko ce dat para i koji ce bit dostupan od njih..

11 godina
budget kaže...

Poz svima,

namjeravam u kupnju laptopa do 6000,00 kn . treba mi za posao ništa zahtjevno ali i za igre novije generacije. Molio bih prijedloge  cijenjenih profića {#}

hvala svima

pozdrav

Acer v3-772g Gledaj sa ekranom FHD rezolucije od 5500kn nadalje. Svi su isti, ti biras ducan. Pazi da ne piknes onog mrvu ispod 5500kn u linksu sa stedljivim i5-4200U.

U obzir uzmi i novog kod nas Lenovo y50-70 Ako ti nije zao izac 700kn van budzeta. Jos uvijek se ceka IPS model i nezna se hoce li se docekati jer je to jedino sto fali tom super novom laptopu. Dobijes manji ekran u odnosu na acera vjerojatno iste kvalitete, ali zato dobijes i7 proc i ono najbitnije za igranje puno jacu gtx860m graficku. Radi se o razlici od cak 50% klik, za tocne rezultate u igricama ukucaj graficke u notebookcheck.net pa usporedjuj. Generalno govoreci, Acer je za igranje novih igara na medium settings, a y50 za igranje na high settings. Razliku ces najbolje vidjeti na notebookchecku, iako ta stranica nije sveta krava, ali daje dobru sliku onoga sto mozes ocekivati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 17:56 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
11 godina

Puno su to slabije graficke od 750m, pogotovo ova u drugom starijem i losijem modelu. 8750m grafa se gleda za laptope oko 4000kn. Ona je u tim laptopima jer je unutra i7 proc. Kako ti trazis nesto vise za igranje bolje je uzeti malo slabiji procesor, a puno bolju graficku + FHD ekran kao dodatni plus.

11 godina

@Cobralion

Napokon da rjesimo tvoj slucaj. Znaci ovako lista od najjeftinih do skupljih sa napomenama uz neke modele:

HP 250 H6Q53EA

ACER Aspire E1-510 - ima 4 verzije ovog laptopa u Linksu (napises ovaj model u trazilicu i gledas sto ti izbaci). Ja sam stavio model za kojeg mislim da je najisplativiji jer odmah imas 8gb rama unutra. Onaj najjeftiniji i najnoviji model ti ima slabiji proc i nema opticki citac tako da se nemoj zavarat. Mislim da je ovo najnoviji Aspire E1 pa ga zato i preporucujem.

Toshiba satellite - tu neznam sta linkat jer je jednostavno previse raznih modela. Mozes izabrat par ili samo jedan model sa nekim od procesora koje smo vec komentirali, znaci od n2820, n3520, pentiuma 2020m do i3.

LENOVO G510 - Super stvar, ali i najskuplja. Osim proca, i super izrade, nisam spomenuo da ovaj laptop ima i SSHD disk sto je vrijedno spomena. Znaci unutar 1tb obicnog hard diska dobis i 8gb SSD diska. Stvar funkcionira da ti automatski ubrzava programe koje najvise koristis ukljucujuci i samo bootanje windowsa do kapaciteta 8gb i tako ti stalno brze vrti ono sto najvise koristis ako nije prevelikog kapaciteta. To je kao mali SSD kojeg nemozes kontrolirat. Radi ovog laptopa bih izbacio i fujitsu-a jer je i3-4000m ustvari samo mrvu slabiji, ali puno efikasniji od onog i5 u fujitsu-u, a znam da je izrada bolja u lenovu. Isto tako radi ovog modela bih izbacio i g500 i g505 lenove.

* DELL Inspiron 3542 - najnovija linija dell inspirona nedavno dosla i kod nas. Ovaj sam ti zaboravio napomenut. Unutra ti je haswell pentium najnovije generacije slican onom 2020m samo sa manjim clockom. Znaci radi toga i radi toga sto je to haswell proc ovaj ce laptop dulje trajat u radu istekan. Inace u tom rangu se u nekim drugim ducanima vrti jednako dobar dell inspiron 3537 sa i3-4010u procom, istim ko ovaj pentium samo sto ima hyperthreading. Znaci ovo mozes stavit na listu isto jer se radi o dosta kvalitetnoj izradi, ovdje imas

. Izgleda zgodnije nego stariji spomenuti 3537 model, samo da je unutra nesto jaci proc za tu cijenu bilo bi super. Ono sto je ovdje najvrijednije spomena jeste 3 god garancije u startu. Npr. da bi HP 250 ili Lenovo G510 podigao garanciju na 3 god trebas platiti oko 600kn. Na to isto racunaj.. 

Inace ne znam smijes li produljiti jamstvo u nekom drugom ducanu koji nije links, mislim da smijes, ali radje provjeri. Evo linka za produljenje HP 250 da imas jer neznam bi li se sam sjetio da moras kucat 2xx u trazilicu.

Produljenje Lenovo garancije imas u Linksu, kao i produljenje toshibine garancije koja je dosta interesantna: klik Citaj prve dvije stvari sa liste. Produljenje Acer jamstva takodjer imas u Linksu: klik

Ipak sam se malo potrudio i detaljno potrazio modele koje bih smjestio u neku zlatnu sredinu za taj rang u Linksu u obzir uzevsi da je produljenje jamstva Lenova i HP-a duplo skuplja od toshibe i acera:

1) TOSHIBA Satellite C50-A-1KZ - n3520, 2800kn, sluzbena stranica

2) TOSHIBA Satellite C50-A-1FW - 2020m, 2800kn, sluzbena stranica

3) ACER Aspire E1-510 NX.MGREX.089 - n3520, 8gb ram, 2850kn, sluzbena stranica

4) ACER Aspire E1-570 NX.MEPEX.005 - i3-3217U, 3000kn Preletio sam sve moguce E1 modele i naso jos ovaj kao okej izbor. Iako je samo malo starija serija (jesen 2013.), vidim da po britanskom amazonu ekipa u vecinskom broju pise pozitivne komentare, sluzbena stranica

5) DELL Inspiron 3542 - Pentium 3558U, slican kao 2020m, efikasniji, ali sa dost manjim clockom, 3100kn, 3 god jamstva bez opcija produljenja (ima isti model sav u crnoj boji.. i u plavoj boji skuplji)

*Evo linkova najboljih usporedbi procesora koji se nalaze u tim po meni best buy laptopima do cca. 3000kn u Linksu, s obzirom na sveukupno moguce jamstvo:

Intel Core i3-3217U vs Mobile Pentium N3520

Intel Core i3-3217U vs Pentium 2020M

Intel Mobile Pentium N3520 vs Pentium 2020M

Intel Pentium 2020M vs 3558U

Kako mozes vidjeti po tim linkovima, kako i po grubljoj usporedbi na cpubossu, same performanse u radu su kod sva 4 proca jako jako izjednacene i tesko je rec da ijedan zaostaje za drugim. Pentium mozda ima najbolje jezgre sto se vidi po single core performansama, ali 3520 i i3-2317U su iako to CPUboss ne pokazuje bolji za "rukovanje" sa vise threadova, u pravom svijetu mislim npr. na rukovanje sa vecom kolicinom tabova i programa u isto vrijeme. Stoga ako se sestra nebi sluzila nesto zahtijevnim stvarima mislim da su ovo zapravo bolji procesori od pentiuma s tim da bih prednost dao i3-2317U jer u odnosu na 3520 i pentiume podrzava neke instrukcije, prvenstveno mislim na AVX instrukcije. Naravno nemoj birat laptop na temelju takve sitnice.

Moj osobni favorit je ACER Aspire E1-510 radi meni najljepseg dizajna i jer dobis odmah 8gb rama sto je super ako ces npr. vrtit windows8 koji je gladan resursi. Proc je okej, pogotovo kao sto rekoh za rukovanje vise manjih zadataka. Produljenje na 3 god kosta samo 300kn i to mozes rjesit bilokada dok ti traje normalna garancija.

Ovo mi je najiscrpniji post do sada heh, ali sam i sam nesto naucio trazec modele u rangu koji mi inace ide na zivce za trazit :P

Najbolje ti je otic sa ocem i sestrom u ducan i malo sam vidit kako uopce izgledaju ti laptopi, a prije toga malo prosvrljat jos na youtube-u i reviewove na amazonu i tako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 20:57 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Hvala puno na iscrpnom odgovoru.. Nisam u mogucnosti ja ic u kupovinu, jer studiram pa sam u drugom gradu, a imam i fakultetske obaveze, pa cu dobro proucit ove sto si dao, pa im proslijedit one najbollje..

Edit:

I dok mi raspravljamo, HP 250 vise nije na stanju xD

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 21:28 (Cobralion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znam da ovo nije prava tema ali moze mala pomoc? Kupio sam y50 i zelim instalirat najnovije nvidia drivere (vec imam instaliranu stariju verziju) ali nakon sto skinem i odem instalirat pojavi mi se sljedeca poruka: Nvidia installer cannot continue, this graphics driver could not find compatible graphics hardware. E sad, puno sam trazio i probavao ali nista neide, a ni na netu nema nekog jedinstvenog sigurnog rjesenja. Pa ako moze mala pomoc puno bi cijenio.

0 0 hvala 0
11 godina

Koje windowse imas?

11 godina
neaktivan

8,1 64-bita

0 0 hvala 0
11 godina
11 godina
neaktivan

Da tocno s njima

0 0 hvala 0
11 godina

Onda ostavi stare drivere, znaci bilokoje koji ti rade. Mozda je problem i u tome sto nisu instalirani svi ostali driveri, mozda neki driver za procesor, iako sumnjam..

13 godina

crocop1 probaj da ti na njihovoj stranici automatski detektira grafičku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sve sam ih instalirao koje sam i dobio, ali ja mislim da bi problem mogao lezati u dvostrukim karticama.Imam on stedljivu intelovu i gtx 860m, no jos nisam nasao gdje ih switchati

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Vec jesam

11 godina

Mozda ti neda da stavis nove drivere jer vec jesu stavljeni, na device manageru si gledaj koje drivere imas, ili jednostavnu pokreni geforce experience pa tamo vidi.

Switchat mozes najlakse pomocu ikonice strelice desno od action centar ikonice (zastavice) dole desno u kutu i onda odes na ikonicu od nvidije i onda open nvidia control panel i tamo stavis za sto zelis da ti se sluzi grafa. Mislim da se ona sama prebacuje za npr. igre. A ako zelis da ti se vrti npr. za mozillu ili neki browser namjestis si sam tako kako sam objasnio

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 1:00 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

A neće moć tako lako. Vidio sam neki dan na youtubu pajdo napravio tutorial baš za to. Dost komplicirano neš, al reži mi sve ne mogu ga naći di je...

Traje video kojih 6-7 min kako to sve složiti... Ima neki problem...

Ako uspijem nać poslat ću ti ga....

EDIT: Evo uspio sam naći tutorial. Poprati ovaj i sve radi :)

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 0:13 (EchoOne).
11 godina
neaktivan

A majkicu im njihovu....Sredit cu ja to vec nekako, puno puno hvala svima na pomoci!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me ponuda laptopa do 4000kn. Bez ikakvih igrica, zahtjevnih programa itd. Znači samo surfanje, filmovi i office. Baterija nije toliko bitna. Važno je da je tanak i da onako lijepo izgleda - ženski.Dizajn>performans. Bilo koja trgovina u ZG, poželjno što blže Maksimiru. Plaćanje american karticom na rate.

0 0 hvala 0
17 godina

Molio bih preporuku za neki lakši laptop (do cca 2 kg), poželjno 14" (ali može i 13.3"). U rangu i3, 4GB, 500GB, grafika nebitna, Win ne trebaju. Cjenovni rang je oko 4500 kn, ali mogu se malo "razvući".

Naime, u tom rangu sam našao jedino Lenovo Edge E440 i on mi odgovara, ali volio bih čuti još koji prijedlog ako imate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
crowingz kaže...

Pozdrav, zanima me ponuda laptopa do 4000kn. Bez ikakvih igrica, zahtjevnih programa itd. Znači samo surfanje, filmovi i office. Baterija nije toliko bitna. Važno je da je tanak i da onako lijepo izgleda - ženski.Dizajn>performans. Bilo koja trgovina u ZG, poželjno što blže Maksimiru. Plaćanje american karticom na rate.

1) Lenovo B590 - trenutno dostupan po akcijskoj cijeni samo jos na ekupi.hr, najveci omjer ulozeno/dobiveno do 3000kn pa i nesto vise kn

2) Lenovo G510 - vidim nesto niza cijena nego sto je bila za ovaj model, ista stvar je bila i sa b590 kod portia pa im je ponestao. U odnosu na b590 ima glossy ekran (b590 ima anti-glare, nebljestav ekran). Izrada je jednako dobra kao kod b590 i uz HP probook kojeg cu navest nesto kvalitetnija u odnosu na konkurenciju. Ono sto ovaj model dijeli od b590 je malo jaci i3 procesor novije generacije (klik), a ono sto ga jos vise dijeli u odnosu i na sve druge laptope jeste hibridni SSHD disk sa doduse malenim, ali vrijednim 8gb SSD-om unutra.

3) TOSHIBA C55-A-1M7 - meni i dalje enigmaticna izrada kako ove tako i vecine toshiba jer je malo reviewova, mislim da bi ovaj mogao pomoc. Uglavno C55-A ima puno modela i da izgledaju svi jako plasticno te se zbog toga cini najslabija izrada. Na ovom malo starijem modelu se vidi da je bilo malo netipicno visih, ne strasno, ali visih temperatura sa relativno hladnim procesorom nego npr. kod lenova ili HP-a koji se radi svoje izrade najbolje drze i sa novijim vrucim procesorima kao sto je upravo takav kakav je u toshibi. Znaci i3, i5-4xxx su novi haswell procovi, a i3, i5-3xxx malo stariji, mrvu slabiji i malo hladniji procesori cisto informacije radi jer neznam koliko je vase hardversko znanje.

*Ima i bijelih modela koji se vrte u tom rangu, ali sa slabijim i3 ili nekim drugim procesorima, npr. ova

Ta toshiba je najjeftiniji model sa i5-4200m zato ju i preporucujem, nadalje imamo isti lenovo g510 samo sa tim i5 procesorom te HP probook koji je isto klasa od racunala, ali ne preporucujem onog slabijeg sa i3 procom jer u tom rangu lenovo g510 ima 500gb vise hard diska te taj mali SSD u sebi.

4) Lenovo g510 i5 - sve isto kao spomenuti model, samo i5 unutra

5) HP Probook i5, ako nije potreban i5, slobodno razmotrit i onog sa i3 ako bi se dizajn svidio vise nego npr. lenova ili toshibe.

*Jedini uz lenova b590 od ovih laptopa koje sam naveo i koje cu navest ima matt, nebljestav ekran.

Inace probook je sluzbeno visok svega 23mm, lenovo najvise od svih 34mm, toshiba isto tako 31mm prema specifikacijama sa sluzbenih stranica.. Eh sad dolazimo do manje efikasnih laptopa u smislu procesorske snage, ali mozda nesto ljepsih kako za koga naravno:

6) Acer v5-552 - super tanak, sluzbeno po specifikacijama tanak kao probook, iako ja imam v5-573g visokog svega 18mm (sa poklopljenim monitorom) za koji sam 99% siguran da je identicnog dizajna kao 552. Zavrsna obrada je aluminijska i dizajnom podsjeca najvise na HP probook. Jedina moja zamjerka ide na racun touchpada jer nije bas nesto, pogotovo tipke. Iako ima proc koji je nesto slabiji u odnosu na spomenute i3 procove bit ce to skroz ok za filmove i surfanje (klik razlike). Model se osim malo posebnijeg dizajna u odnosu na ostale istice i sto dolazi sa 8gb rama. *Napomena: sluzbeni driveri postoje samo za win8 nadalje (nema za win7) ako to ista znaci..

*Najtanji i najlaksi (samo 2kg) od svih navedenih laptopa

7) Doduse jako slican tom aceru bi bio ovaj HP Probook 455 koji dolazi sa nesto jacim procesorom (klik, inace koliko ja znam a10-5750m je najbolji amd-ov proc za laptope), isto 8gb rama i budzet "gejmerskom" grafickom. Inace Probook ima malo kvalitetnije hladjenje i ako bi se islo na duge vode sa laptopom ovog bi prije preporucio nego Acera, iako npr. produljenje jamstva acera je 2x jeftinije nego HP-a. O tome cu uskoro. Laptop dolazi i sa windowsom 8. Nisam prije uocio ovaj model, stvarno je dosta dobar ulozeno/dobiveno omjer iako nije intelov procesor unutra.

8) Eh sad, za kraj cu predlozit jednu opciju sa stedljivim procesorom, kojeg nebi preporucio u ovom rangu, ali moram jer se radi o najnovijem dizajnu Della friskog na nasem trzistu:

Dell Inspiron 3542 - dizajn nesto bolji u odnosu na starije 3537 i 3737 modele. Touchpad nesto manji u odnosu na konkurenciju, tipkovnica ok.. Procesor se moze smjestiti izmedju slabijeg amd-a iz acera i jaceg u probooku. Inace ovih modela ima u 3 varijante, od kojih je jedna i u skupljoj svijetlo plavoj boji.

Kako laptop ima za intela slab procesor koji se nemoze mjerit s obicnim i3 (bez U u imenu) i kako laptop vec dolazi sa 3g garancije preporucio bih skuplju varijantu sa stedljivim i5 procesorom: klik Oni su trenutno jedini ducan koji drze taj dell sa i5 za okej cijenu. Mislim da se podrazumijeva da ce sa takvim stedljivim procovima baterija dulje trajati.. ali kolko sam skuzio to nije toliko bitno?..

Laptop je navodno visok 25.5mm i tezak 2.16kg, znaci navodno drugi najlaksi nakon acera. Ostali se svi navedeni laptopi vrte oko 2.3, 2.4kg, a lenovo g510 je najtezi sa 2.6kg (b590 mrvu tanji i mrvu laksi)

*Uz lenovo i probook kvalitetu izrade della bih smjestio odma uz njih. Kako Dell radi stedljivog procesora nema s cim prakticki zagrijati laptop tu nemam sta usporedjivat hladjenje. Nakon njih bih smjestio acera koji ne odstupa puno i iznenadjujuce dobro se drzi s obzirom da je najtanji, a ima i necujne ventove koji se pale samo u slucaju kada je to potrebno (iz iskustva). Toshiba mi je najnepoznatija po pitanju izrade i neznam di bih je smjestio. Radi cijelog plasticnog dizajna stavio bi je na zadnje mjesto.

***Sad jedna bitna stvar za napomenuti sto se tice produljenja garancija:

HP je najskuplji, produljenje na 3g oko 600kn, na 2g oko 300kn.

Lenovo produljenje na 3g oko 500kn, na 2g oko 200kn

Toshiba produljenje na 3g 275kn, na cak 4g 400kn! Vecina modela ima NMWT garanciju, znaci garanciju na gotovo sve, npr. na proljevanje tekucine po tipkovnici itd.

Acer produljenje na 3g 300kn!

Dell nema produljenja, dolazi sa najvise od svih, 3g jamstva.

EDIT: Zabunom sam mislio da Probook 455 kosta 3300kn, kad ono kosta 4300kn, necu ga brisat jer sam se dalje par puta nadovezao na njega pa mise neda mjenjat sav text.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 21:44 (The_Fichek).
11 godina
Darmarko kaže...

Molio bih preporuku za neki lakši laptop (do cca 2 kg), poželjno 14" (ali može i 13.3"). U rangu i3, 4GB, 500GB, grafika nebitna, Win ne trebaju. Cjenovni rang je oko 4500 kn, ali mogu se malo "razvući".

Naime, u tom rangu sam našao jedino Lenovo Edge E440 i on mi odgovara, ali volio bih čuti još koji prijedlog ako imate.

Iako je nesto veceg ekrana (15.6") u tom cijenovnom rangu bih ti preporucio najnoviji dell. U ostale ducane jos nisu dosli modeli sa stedljivim i5 procom pa je ovo zasad jedini izbor. Gledam sada malo taj lenovo kojeg si nasao i zanimljivo je kako su unutra stavili nestedljiv procesor. Znaci taj i3-4000m je jednako jak kao stedljivi i5: klik, klik2

Inace ne kuzim se u laptope ispod 15.6", ali znam da na njima cesto ima ogromnih kompromisa sto se tice samih specifikacija u odnosu na 15.6" ili vece modele istog cijenovnog ranga.

Dell je ustvari slab za svoj cijenovni rang jer se tu lagano moze naci nesto sa nestedljivim i5 procom, ali sam ti ga preporucio jer je jako lagan i tanak, nov i ima 3 god garancije u startu dok bi te produljenje na 3g jamstva kod lenova kostalo najmanje 640kn: link

Takodjer sa stedljivim procom dobivas duplo dulji rad baterije dok je laptop istekan. Iz iskustva sa svojim i5-4200U mogu rec da se radi o otprilike 5-6h surfanja i gledanja gluposti sa dosta visokom razinom svjetlosti te istom baterijom kakva je u Dellu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 18:36 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Mišljenje o ovam aceru, već sam prije pitao za mišljenje i dobio odgovor da bi bilo dobro da se protegnem. No izgleda da ću morat ostat na buđetu od 4000kn, gledao sam na nabavi ovaj Acer mi se čni najbolji za te pare. Sad da li ima bolje rješenje od ovog, namjena je gaming, photoshop i video obrada.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kalko1212 kaže...

Mišljenje o ovam aceru, već sam prije pitao za mišljenje i dobio odgovor da bi bilo dobro da se protegnem. No izgleda da ću morat ostat na buđetu od 4000kn, gledao sam na nabavi ovaj Acer mi se čni najbolji za te pare. Sad da li ima bolje rješenje od ovog, namjena je gaming, photoshop i video obrada.

Kod mene je sličan , s tim da je orig Win 8.1 došao , 8GH ram, nema optike , ali nema diskretne grafike nego integrirana i fHD je !  Preporuka !

11 godina
joyjoy kaže...
kalko1212 kaže...

Kod mene je sličan , s tim da je orig Win 8.1 došao , 8GH ram, nema optike , ali nema diskretne grafike nego integrirana i fHD je !  Preporuka !

Ja bih radje gledao ovaj probook jer dobis nestedljiv i5 sa istom grafom ko u aceru sto je puno bolja kombinacija za igranje. Ako te igranje ne zanima nemoj ici na diskretnu graficku nego na nesto od silnih laptopa koje sam predlozio pri dnu prosle stranice u ogromnom postu.

Pogledaj konkurenciju ovdje pa ces vidjet da ima boljih stvari. Nije los laptop, ali za te pare se da naci bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 19:47 (The_Fichek).
11 godina

@kalko1212
Citao sam malo zahtjeve sto tocno treba biti bolje za photoshop link i za videoeditanje link2
i dosao do zakljucka da bi ti za tu namjenu dobro dosao i stedljivi i5-4200U, ali kako zelis jos i igranje bolje da imas nestedljivi procesor.
Onda sam se sjetio da sam danas nasao jos jednog probooka kojeg ima kolega oldy: Probook 455
A10-5750m vs i5-3230m
Razlika je jako malena, a kako i photoshop i videoeditanje traze cim bolji multithreading AMD bi ustvari mogao biti bolja opcija. Za gaming je ja mislim takodjer bolja opcija. Dobis jos i 8gb rama te windows8, sve za 4300kn. Sa razlikom mozes ici na SSD ili odmah kupiti produljenje jamstva.

Edit: Ajme ajme, ucinilo mi se da je u pitanju 3300kn, pisem jednu cijenu mislim na drugu :S U svakom slucaju razmisli o tom probooku isto... Makar tu je ustvari mozda bolje uzet i5-4200M + 8750m probook ili onaj Asus sa i5-4200U i 840m grafom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 21:48 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@kalko1212
Citao sam malo zahtjeve sto tocno treba biti bolje za photoshop link i za videoeditanje link2
i dosao do zakljucka da bi ti za tu namjenu dobro dosao i stedljivi i5-4200U, ali kako zelis jos i igranje bolje da imas nestedljivi procesor.
Onda sam se sjetio da sam danas nasao jos jednog probooka kojeg ima kolega oldy: Probook 455
A10-5750m vs i5-3230m
Razlika je jako malena, a kako i photoshop i videoeditanje traze cim bolji multithreading AMD bi ustvari mogao biti bolja opcija. Za gaming je ja mislim takodjer bolja opcija. Dobis jos i 8gb rama te windows8, sve za 4300kn. Sa razlikom mozes ici na SSD ili odmah kupiti produljenje jamstva.

Edit: Ajme ajme, ucinilo mi se da je u pitanju 3300kn, pisem jednu cijenu mislim na drugu :S U svakom slucaju razmisli o tom probooku isto... Makar tu je ustvari mozda bolje uzet i5-4200M + 8750m probook ili onaj Asus sa i5-4200U i 840m grafom...

Hvala na svakoj preporuci, ako nađem 300kn više uzimam ovaj Probook, ako ne onda onaj Acer koji sam rekao.

Kalko1212 ingame
16 godina
neaktivan

Trebao bi preporuku laptopa do 2500kn, bez OS-a ili eventualno sa linuxom jer ne zelim jos i to placati bez potrebe.

Sto mislite o ovome? U zadnjih dvije godine bas i ne pratim previse izlazak novih procesora niti opcenito bas hardware-a pa sam ispao iz stosa..

http://www.ekupi.hr/HP-15-g000sm-Intel-Quad-Core-4GB-500GB-nbsp;F8R08EA-417591.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 9:58 (Makavelii).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice