mislim da nije aluminij kućište, već je to samo tanki sloj preko pastike, završna obrada i nije nešto i ekran se na dodir podosta uvija, iako za te novce v5-552g je extra stvar, ja sam birao između njega, nekog i3/740m asusa i g510, na kraju stvarno se ne mogu požalit što sam uzeo acera....
Ultimativna tema za odabir prijenosnika
- poruka: 37.569
- |
- čitano: 14.475.801
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imas temu i za to da. Tipkovnica na laptopu bi trebala biti u stanju poslati HR znak jer tipkovnice imaju standarde kojih se moraju pridrzavati. Oce li na tipkovnici bit ucrtan znak ili ne to neznam, ali ako ga nece bit lako zakeljis. Vise o tome guglaj ili searchaj forum. Ja sam to pitao jednog forumasa i reko je da postoje 2 standarda i neki hibridi izmedju tih standardi, ali svi imaju mjesta s desna za nase znakove. Oni bi se trebali sami nastimati nakon instalacije Windowsa, ak se ne pojave sigurno ima neka opcija za to da se rjesi.
Super, hvala ti na odgovoru!
Evo ti usporedbe procesora pa odluci:
http://ark.intel.com/compare/79053,79049
http://www.cpu-world.com/Compare/718/Intel_Mobile_Celeron_N2920_vs_Intel_Mobile_Pentium_N3520.html
http://cpuboss.com/cpus/Intel-N3520-vs-Intel-N2920
Postoji i ASPIRE E1-510 sa n3520 procesorom sa nizom cijenom od toshibe isto sa 500gb hard diska kao i toshiba dok asus ima 750gb.
Ovo je najjeftiniji model za gotovinu: link - 2400kn Jedino sto mogu primjetiti razlicito od toshibe i asusa je sto ima gigabitni ethernet (10/100/1000, a ne 10/100) od cega ces imati koristi samo ako imas internet brzi od 100mpbs sto cist sumnjam da imas..
Znaci n3520 ima clock jezgre za skoro 25% veci od n2920 sto ce pomoci u programima koji koriste 1 i 2 jezgre, a takva je vecina. To se moze vidjeti i iz testova gdje vidis da za Passmark i Passmark(single core) je n3520 upravo za 20-25% bolji od n2920.
Stoga moj glas ide aceru sto se tice ulozeno/dobiveno, a ti mozes uzeti i toshibu ili pak asusa ako ti se vise svidjaju. Sto se tice grijanja mislim da neces fulati niti sa jednim modelom jer su to termalno stedljivi procesori (4.5W - max. 7.5W potrosnja).
Hvala, svida mi se taj Acer i cijena je super, samo me je malo strah toga pregrijavanja, mogu to negdje tocno provjeriti?
Nemas se sta brinut. Ne radi se o gaming laptopu nego onome za mediu i office. Procesor je valjda najstedljiviji moguci koji postoji, samim time ce se jako jako malo grijati, a opet ima cak 4 fizicke jezgre sto je fenomenalno ulozeno/dobivena stvar. Evo review da budes siguran. To su fenomenalne temperature s obzirom da je to testirano kad je laptop na sobnoj temperaturi.
Ono sto sam uocio iz tog reviewa je da acer ovdje ima TN a ne TFT LED matricu sto bi moglo biti lose. Malo pogledaj kakve su matrice zaslona na toj toshibi i asusu koje si linkao pa mozda na temelju tog presudi. Gledaj da imas cim vecu mogucu svjetlinu na laptopu, po mogucnosti osrednje kuteve gledanja (nemozes imat vrhunske jer se ne radi o IPS matrici) i da ti matrica bude LED TFT active matrix kako vec, uglavnom ovo prvo LED je najbitnije.
Btw evo ti review sa istim acerom samo 2920 procesorom kakav je u asusu da vidis kako se laptop malo teze nosi, ali i dalje super sa generacijom unazadnim intel procesorom.
Hvala puno, pogledao sam review i sve ok ali grafa mi se cini jako slaba, pa me sad zanima da li bi mogla vrtjeti cod4 mp na low-med postavkama na oko 100fps(s nekim dobrim cfgom)?
Zahvaljujem na odgovorima, morati cu pronaci u osijeku shop da ga vidim uzivo, jedino tako cu ga kupiti ako budem zadovoljan onim sto vidim.
Postoji li jos koji laptop u tom cjenovnom rangu da tadovoljava moje potrebe?
Taman je ali nastojim zaobici acer jer kao sto sam rekao nikad mi se nije sviđala njihova kvaliteta izrade.
EDIT: also backlight tipkovnica bi bio ogroman plus
Zaobilazi acer ak oces al nema puno drugih laptopa kaj imaju aluminijsku zavrsnu obradu kao noviji aceri za nesto nizu cijenu, pogotovo ne ispod 4000kn. Ovdje si citaj review malo starijeg istog modela v5-552g: link, evo i domaceg reviewa sa foruma: link2 HP probook 450 g1 ili bez g1 je isto kvalitetne izrade, ali nesto skuplji. Sa kvalitetnom izradom tu bi se uvrstio i Dell inspiron, al on je malo rubosniji od acera. Asus je isto ok izrade. Jeftiniji npr. popularni lenovo g510 bi tu bio na zadnjem mjestu po izradi i po ekranu ispod 5000kn, ali mozda sa najboljom tipkovnicom. To sa tipkovnicom je subjektivna stvar i ak bas zelis laptop za pisanje da ti se svidja izrada trebo bi ic od ducana do ducana ili dobro pretrazit po internetu ove modele koje sam nabrojao ili malo prelistat temu par stranica u iza pa vidit kaj jos ima.
Za to kaj si ti rekao da ti treba laptop ja bi kupio acera, stavio neki hladnjak ispod njega za 150-200kn ne tolko zbog hladjenja posto neces igrati nist posebno nego da podigne laptop vise na razinu ociju. Kupio bi jeftinijiu mehanicku tipkovnicu i mozes uzivat u pisanju.
Ak ti se to ne svidja mislim da bi te HP probook 450 sa 8750m grafickom i i3 ili i5 procesorom po zelji dobro posluzio: lista probookova, mozda nesto sa i5 3. generacije za samo 4000kn: hp1, ili sa novijim i5-4200m: hp2
Ovdje ti je usporeda i5-3230m i amd procesora iz acera: klik, za detaljnije usporedbe idi na cpuworld.com
Nemoj podcijenit amd-ov procesor jer je stvarno top klasa sto se tice amd procesora za laptope, a po performansama se moze usporedit sa i3-4000m. Za programiranje, surfanje, office, igrice te nece iznevjeriti, dapace. U aceru dobijes isto 8gb rama, a u ova 2 malo zgodnija hp-a ne (verzija sa i3-4000m HP za 4170kn: hp3 dobis 8gb rama, al mislim da je isplativije i bolje ici na i5-3230m pa naknadno stavit 4gb rama ak se odlucis na budzet probook)
Nesto sa backlight tipkovnicom stvarno neznam, ako ti treba laptop za dugosatno pisanje radova itd. preporucio bi ti da uzmes neku mehanicku tipkovnicu sa osvjetljenjem za pare koje bi ti ostale da ides na acer v5-552g ili jeftiniji probook 450.
Btw. acer stvarno je ultrabook jako je tanak i tezi samo 2kg, dok je HP nesto deblji, neznam tocno kolko i navodno tezak 2.4kg
http://www.cpu-world.com/Compare/718/Intel_Mobile_Celeron_N2920_vs_Intel_Mobile_Pentium_N3520.html
Postoji i ASPIRE E1-510 sa n3520 procesorom sa nizom cijenom od toshibe isto sa 500gb hard diska kao i toshiba dok asus ima 750gb.
Ovo je najjeftiniji model za gotovinu: link - 2400kn
....................
Hvala puno, pogledao sam review i sve ok ali grafa mi se cini jako slaba, pa me sad zanima da li bi mogla vrtjeti cod4 mp na low-med postavkama na oko 100fps(s nekim dobrim cfgom)?
Znaci ti nikad nisi do sad niti napisao za sto zelis laptop nego si odma izbacio 2 valjda najjeftinija modela s obzirom na to da nije bas pametno dat manje od 2000kn za laptop u ducanu. Prema tome ja sam pretpostavio da je namjena office i multimedia, gaming nisam uopce gledao da zelis.,
Naravno da su grafe slabe kada su integrirane sa tim malim stedljivim procesorima. Za bilokakvo igranje bilo bi lijepo da uzmes laptop sa diskretnom radeon grafickom. Trenutno na trzistu diskretna super ulozeno/dobivena graficka jeste radeon 8750m. Ili mozes ici na nvidia 740m graficku ili 730m ako mislis igrati samo COD.
U svakom slucaju morat ces povisit budzet za nekih 1000kn ako tako zelis.. Uglavnom best buy opcija koju bi ti preporucio je acer v5-552g, zgodan laptop jako dobar za igranje, ali i za sve ostalo sto nije super zahtjevno. Ili ovaj asus, ali kod njega bi dobio procesor koji nebi iskoristio potencijal jako dobre graficke u njemu te bi dobio 4gb rama, tako da sve u svemu mislim da je acer bolji.
To je sad vec dosta van ~2500kn, zapravo ja nemam pojma niti koji je tvoj budzet.
Znaci zapocetak napisi kolko si spreman dat za laptop i zelis li igrati jos sta osim modern warfare.
mislim da nije aluminij kućište, već je to samo tanki sloj preko pastike, završna obrada i nije nešto i ekran se na dodir podosta uvija, iako za te novce v5-552g je extra stvar, ja sam birao između njega, nekog i3/740m asusa i g510, na kraju stvarno se ne mogu požalit što sam uzeo acera....
Kako ocekujes da 15.6" ekran sa okvirom sve skupa tankim samo 0.5-0.6cm se ne savija, a ima duzinu i sirinu koju ima. Fizicki je nemoguce da se ne uvija kad ima samo ta 2 pomicna oslonca sa strane. I novi tanki asusi itd. svi ultrabookovi se tako uvijaju po kojoj got cijeni dosli. Do problema dolazi kad su isti ti ekrani touch screenovi za win8.
Ja imam v5-573g model i mislim da je ista izrada kao kod v5-552g. Ima sigurno dosta plastike, ali je zavrsna aluminijska obrada stvarno dobra te ovaj metalni dio di se stavljaju dlanovi sluzi svrsi da hladi ruke. Isto mi se malo uvija i savija ekran pri dodiru, al nisam kupio laptop da ispitujem vlacna i tlacna svojstva materijala ekrana nego da uzivam u njemu. Sve u svemu super izrada i mislim da je puno bolja od lenova g510, usporedbu sa bilocim prakticki nemogu napravit kad nemam druge modele, al reko bi da su u toj klasi dobre izrade za te pare jos probook, asus i dell inspiron.
Zahvaljujem na odgovorima, morati cu pronaci u osijeku shop da ga vidim uzivo, jedino tako cu ga kupiti ako budem zadovoljan onim sto vidim.
Postoji li jos koji laptop u tom cjenovnom rangu da tadovoljava moje potrebe?
Ako ti zbilja treba jako dobra tipkovnica od Think Padove neces bolje naci u ovom cijenovnom rangu, samo nema vanjske grafike ali to je ionako poslovna klasa laptopa gdje se cijeni pouzdanost.
zanima me nekakav lapotop za rad na autocedu da bude priblizno ovim conf- cpu i5, graficka 1-2gb, rama 4-8gb
HP ProBook 450 G1 - sa novim i5 Haswell procesorom
HP ProBook 450 - sa i5 Ivy Bridge procesorom
Obadva imaju solidnu diskretnu ddr3 2gb 8750m graficku.
Cijela lista: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=probook+i5+8750m
Kao sto mos primjetit kad dobis iste te modele ali sa 8gb rama cijena im skoci malo vise nego sto tih 4gb rama zbilja kosta.
Npr. za ovaj sa IB procesorom i 8gb rama cijena je 4500kn, a 4gb rama kosta u ducanu 250-300kn a ne 500kn tako da ti preporucujem ak bi htio dodatne rame da ih sam ugradis ili velis njima u ducanu da ti ugrade ak je moguce (mislim da bi trebalo bit moguce ako kupis rame kod njih.. npr. Prosat ima iste cijene ko arhiteh, ali prodaju racunalane komponente)
Graficka je solidna: test je ovdje, ali kao sto je tu napomenuto pri dnu prosle stranice ove teme i jos puno puta u probooku 455 dolazi bolja verzija 8750m nego koja je testirana na notebookchecku, tako da bi ti trebao dobit istu takvu bolju verziju + sto moras pazit koji su sistemi uzeti u testiranje graficke. Nije isti fps sa nekim i7 i i5 iako je najcesce to relativno. Npr. U verzije procesora jesu stedljive, ali npr. i5-4200u ima turboclock od 2.6ghz radi kojeg bi se trebale maxat igre koje koriste 2 jezgre. Da skratim pricu mislim da bi sa obadva i5 procesora trebao iskoristit puni potencijal 8750m graficke.
Nesto sa jacom grafickom neznam bas. Mozda novi Asus sa 840m grafom i i5-4200u, ali bi tu izgubio na performansama procesora, iako neznam tocno koliko.
Neke grube razlike u procesorima gledaj na cpuboss: klik1, klik2, klik3.
Detaljnije na cpuworld: klik ..
Ili na ark intel napises i5-3230m pa compare sa drugim modelima. Btw. u probooku dobis tog i5-3230m koji ima turbo do 3.2ghz, znaci jacu verziju.
Ovo je najjeftiniji model za gotovinu: link - 2400kn
....................
Znaci ti nikad nisi do sad niti napisao za sto zelis laptop nego si odma izbacio 2 valjda najjeftinija modela s obzirom na to da nije bas pametno dat manje od 2000kn za laptop u ducanu. Prema tome ja sam pretpostavio da je namjena office i multimedia, gaming nisam uopce gledao da zelis.,
Naravno da su grafe slabe kada su integrirane sa tim malim stedljivim procesorima. Za bilokakvo igranje bilo bi lijepo da uzmes laptop sa diskretnom radeon grafickom. Trenutno na trzistu diskretna super ulozeno/dobivena graficka jeste radeon 8750m. Ili mozes ici na nvidia 740m graficku ili 730m ako mislis igrati samo COD.
U svakom slucaju morat ces povisit budzet za nekih 1000kn ako tako zelis.. Uglavnom best buy opcija koju bi ti preporucio je acer v5-552g, zgodan laptop jako dobar za igranje, ali i za sve ostalo sto nije super zahtjevno. Ili ovaj asus, ali kod njega bi dobio procesor koji nebi iskoristio potencijal jako dobre graficke u njemu te bi dobio 4gb rama, tako da sve u svemu mislim da je acer bolji.
To je sad vec dosta van ~2500kn, zapravo ja nemam pojma niti koji je tvoj budzet.
Znaci zapocetak napisi kolko si spreman dat za laptop i zelis li igrati jos sta osim modern warfare.
Ma puno si mi pomogao, i da trebam laptop najvise za filmove, internet i office i znam da za te novce (cca 2500kn) ne mogu kupiti nis posebno. Za cod4 (i cod2) pitam samo zbog toga da nebi trebao nositi komp na tipa neki lan party organiziran s frendovima, znaci nikakav "teski" gaming, samo da ovo mogu pokrenuti. E da, i pronasao sam jos ovaj Acer pa ako mozes reci sto mislis o njemu.
http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8400.93720.0.html
cini se jako losa
Btw. 8750m nije za nikakav teski gaming. 8750m je za igrat dost novih igara na medium settings na laptopu na nekom vise manje igrivom fpsu, a za neke ajmo rec nove igre se to vrti na lijepom fluidnom fpsu bez lagga, naravno na medium settings (npr. dota2, dead space3, tomb raider....)
Neznam na koji modern warfare mislis, ali u usporedbama na notebookchecku se uvijek prikazuje modern warfare 3. Ispod toga se vise niti ne usporedjuju igre kao npr. prastari COD2 i sta ja znam.
Za modern warfare3 bi mozda bila ok integrirana HD 4600 intelova graficka kartica. S njom bi imao nesto manji fps od broja 60 za modern warfare 3 na medium settings, a mislim da je najjeftiniji laptop sa njom ovaj probook 450 g1: link za 3200kn sa poklon torbom. To bi bilo to ako zelis nov laptop da vrti solidno neke starije igre iz 2011 i prije na medium settings.
Za pak samo 400-600kn imas solidnih laptopa sa 8750m koji vec mogu igrat dosta novih igara na medium, ali one najzahtjevnije popularne igre se opet nece vrtit nest dobro, iako za vecinu takvih to ide nest prek 30fps kao sto mos vidjet iz linka kojeg sam ti dao i opet cu ti dat: link2
Do 3000kn fakat neznam neznam ako mislis na onaj prvi modern warfaare i onaj cod2 star 10 godina. Neznam koja graficka bi tu najbolje dosla, ali mislim da je sigurno bolje ustedit novce ili nazicat onog ko ce ti kupit laptop da da malo vise para pa kupit nest barem sa HD4600, nvidia 740m ili HD 8750m.
Uzmi u obzir jos Acer Aspire E1-570G ako si stvarno stisnut s budzetom koji ima 740m graficku, tu negdje je u borbi sa 8750m, i bolja je od hd 4600, ali taj laptop ima stedljivi i3-3217U koji je nece u potpunosti iskoristit u novijim igrama. Bas za modern cod4, cod2 ovo bi mogao biti najbolji izbor.
Sestra mi kupuje laptop pa me pitala za savjet. Treba joj za filmove, net, office i nikad neće igrat nikakve igre. Neće ga često prenositi pa joj težina nije bitna i zbog toga sam joj preporučio 17,3". Još bi htjela da laptop bude zgodan, onak u nekoj boji, ali koliko sam vidio i nema baš takvih u cjenovnom rangu do 4000 kn kolika joj je gornja granica. Dell me privukao zbog 3-godišnjeg jamstva i tu su ova dva modela:
Prvi ima slabiji procesor, Pentium Dual-Core 2127U u odnosu na Core i3-4010U u drugom modelu. Osim toga ne vidim druge razlike pa se pitam da li ta razlika u procesoru opravdava razliku u cijeni od 800 kn?
Još mi je u igri i ovaj bijeli Asus.
Vidio sam da i Lenovo nudi puno modela u ovoj kategoriji, ali njoj se ne sviđa dizajn. Htio bih čuti vaše komentare i preporuke.
Sestra mi kupuje laptop pa me pitala za savjet. Treba joj za filmove, net, office i nikad neće igrat nikakve igre. Neće ga često prenositi pa joj težina nije bitna i zbog toga sam joj preporučio 17,3". Još bi htjela da laptop bude zgodan, onak u nekoj boji, ali koliko sam vidio i nema baš takvih u cjenovnom rangu do 4000 kn kolika joj je gornja granica. Dell me privukao zbog 3-godišnjeg jamstva i tu su ova dva modela:
Prvi ima slabiji procesor, Pentium Dual-Core 2127U u odnosu na Core i3-4010U u drugom modelu. Osim toga ne vidim druge razlike pa se pitam da li ta razlika u procesoru opravdava razliku u cijeni od 800 kn?
Još mi je u igri i ovaj bijeli Asus.
Vidio sam da i Lenovo nudi puno modela u ovoj kategoriji, ali njoj se ne sviđa dizajn. Htio bih čuti vaše komentare i preporuke.
Za 4000 kn najbolje ti je uzeti nešto od ovoga :
Lenovo G510 - Intel Core i3 4000M 2,40GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB + 8GB SSHD, 15.6" HD LED (1366x768), AMD MR HD 8750M 2 GB -3600Kn - jako dobra tipkovnica, hardver, laka nadogradnja.
HP probook 470 G1 - Intel Core i3 4000M 2,40GHz, 4 GB DDR3, 500GB HDD, 17,3" , Kamera, DVD-RW, AMD MR HD 8750M
Acer V5-552G - AMD Quad Core, 8GB, 1TB, HD8750 2GB - 3799Kn - jako dobar hardver, hibridni crossfire, lijep izgled, nema optički čitač !
Ili ako nađeš model ovoga laptopa sa boljim (A10) procesorom !
Za 4000 kn najbolje ti je uzeti nešto od ovoga :
Lenovo G510 - Intel Core i3 4000M 2,40GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB + 8GB SSHD, 15.6" HD LED (1366x768), AMD MR HD 8750M 2 GB -3600Kn - jako dobra tipkovnica, hardver, laka nadogradnja.
HP probook 470 G1 - Intel Core i3 4000M 2,40GHz, 4 GB DDR3, 500GB HDD, 17,3" , Kamera, DVD-RW, AMD MR HD 8750M
Acer V5-552G - AMD Quad Core, 8GB, 1TB, HD8750 2GB - 3799Kn - jako dobar hardver, hibridni crossfire, lijep izgled, nema optički čitač !
Ili ako nađeš model ovoga laptopa sa boljim (A10) procesorom !
Opet naglašavam da prednost imaju 17,3" modeli, dakle od onih koje si mi preporučio zadovoljava jedino HP probook 470 G1, a ima samo jednu godinu jamstva i najskuplji je, čak 1100 kn više od onog prvog Della. Istina je da dolazi s boljim procesorom i grafičkom, ali rekao sam i to da joj laptop ne treba za igre.
Cuj, ak imas isti model 17.3" i isti 15.6" ovaj drugi ce uvijek biti jeftiniji i to do 500kn. Velicina ekrana nije neka stvar koja ne utjece na novac. Do 4000kn i ja neznam nist bolje sa 17.3" ekranom. Za 4000kn tu je vec probook 470 kojeg je kolega preporucio.
Znaci ako bas zelis 17.3" rekao bih da je taj Dell Inspiron najjeftinija opcija, i ako bas mora bit stedljiv procesor uvijek je bolje da bude one zadnje 4xxx generacije, znaci taj sa 4010u bi bio ok odabir. Posto joj nece trebati za nista posebnog onda bi i taj slabiji inspiron mogao biti ok. Razlika procesora ti je ovdje Najveca je u tome sto i3-4010u ima tehnologiju hyperthreadanja sto znaci da se moze lakse nositi sa vise zadataka (npr. hrpa otvorenih tabova). Ta usporedba je ugrubo i nije nest extra, detaljnije si trazi na cpuwolrd.com, ark intel ili google/youtube..
Za 15.6" imas npr. Lenovo B590 sa i3-3110M isto oke izrade, niske temperature, nesto jaci procesor, razlika: link, 1tb hard disk za 2900kn!!
Ima tu jos atraktivnih toshiba bijele boje: lista, razlike u procesorima opet ugrubo gledaj na CPU boss, pa ak te zanimaju detalji trazi.
Iako je jos stedljivija stvar od i3-4010u i ostalih U procesora za ne bas malo opada performansa u single-core performansama, a to nije bas za odbacit jer hrpa programa i dalje koristi samo 1 ili 2 jezgre.
Ja sam tek sad skuzio da se Dell sa i3-4010u nudi po 3600kn i mislim da je to malo puno. Ako si bas pri budzetu uzmi taj jeftiniji Dell Inspiron 3721 ili lenovo b590 sa dost jacim procesorom (link) 15.6".
Review Della , review lenova Mos vidjet da obadva nemaju nest poseban ekran kao i hrpetina ostalih laptopa ispod 5000kn
Konacna preporuka je taj jeftiniji dell i kaj got uzimao provjeri malo kakav je laptop prije kupovine, ekran, izrada, izgled..
@Mentalist citaj zahtjeve ...
Samo me zanima kratko što uzeti:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_203&products_id=14376
ili
http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-pavilion-17-e113sm-g5f80ea-core-e1-2500-dvdrw-4gb-750gb-radeon-hd-8240-17-3-led-lan-hdmi-kamera-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.210.075
0 | Lenovo |
---|---|
0 | HP |
namjena? budzet? koda si s marsa pao.. postoje puno bolji modeli, a taj pavillion nemoj ni gledat
Jedino je bitno da je kamera dobra i 17" ekran. To je čisto uredski laptop. Više od 4000 ne mislim davati
budzet?????? procesorska snaga nije nimalo bitna? ako ce sluzit samo za word i excel mos uzet koji oces laptop, makar pavillion je po glasinama losa serija, i bolje ti je ici na probook novu seriju
budzet?????? procesorska snaga nije nimalo bitna? ako ce sluzit samo za word i excel mos uzet koji oces laptop, makar pavillion je po glasinama losa serija, i bolje ti je ici na probook novu seriju
OK. Pogledat ću. Da služit će za word, excell. Pronaći ću nešto
OK. Pogledat ću. Da služit će za word, excell. Pronaći ću nešto
17.3" na nabavi.net se javljaju od 2600kn nadalje. Da ne dobijes ipak nesto full staro za 300kn vise mozes gledati jeftiniji lenovo g710: klik Ovdje mozes vidjeti da nije puno slabiji od istog modela kojeg si ti linkao: link Mozes check i della kojeg sam prijemalo preporucio, ali taj je nest slabiji: klik2 Zasto slabiji: link2
Check jos i ovog lenova g710, da nije bilo kupca prije nebi se sjetio da postoji. Bolji je od della po snazi, ali nije stedljiviji, procitaj i usporedbu dolje: link Jedina stvar sto je tezi. Lenovo je tezak 2.9kg, a dell 2.25kg Cijena je ista, 2900kn, najbolje da se odluci na temelju izgleda i ekrana i da vidi kakav je touchpad kod obadva modela.
edit: Ona malo slabija toshiba, 15.6" bijele boje se spominje i ovdje kao neki best buy za zene.. instar i njegova propaganda xD
Pozdrav, potrebna mi je pomoć u izboru novog notebooka, budući da me je stari napustio. Dakle, trebam notebook kojeg bi koristio primarno za surfanje, pregled videa na internetu, pohranjivanje slika i videa (do 500 GB), gledanje filmova, rad u office-u, a igranje me ne zanima. Preferiram zaslon 15.6'', procesor intel (barem i3), grafička nije potrebna, OS nije uvjet iako bih volio Windows 8, garancija što dulja (od 2 godine), a kupnja na webshopovima mi odgovara. Budžet je 3.500 kn, ali naravno što jeftinije. Ovi su mi interesantni:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000104446
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000102458
Hvala na bilo kakvom savjetu i preporuci:)
Pozdrav, potrebna mi je pomoć u izboru novog notebooka, budući da me je stari napustio. Dakle, trebam notebook kojeg bi koristio primarno za surfanje, pregled videa na internetu, pohranjivanje slika i videa (do 500 GB), gledanje filmova, rad u office-u, a igranje me ne zanima. Preferiram zaslon 15.6'', procesor intel (barem i3), grafička nije potrebna, OS nije uvjet iako bih volio Windows 8, garancija što dulja (od 2 godine), a kupnja na webshopovima mi odgovara. Budžet je 3.500 kn, ali naravno što jeftinije. Ovi su mi interesantni:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000104446
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000102458
Hvala na bilo kakvom savjetu i preporuci:)
Ak oces cim jaci laptop bez ikakvih stedljivih procesora za te pare a da nema diskretne graficke kartice koja je inace potrebna za nekakvo igranje onda mislim da si samom sebi najbolje odabrao.
Jako los odabir radi jako lose graficke kartice. Vec sam ti napisao sta da uzmes ako ces vec ici na stedljivi i5-4200u, znaci imas onog asusa sa 3x boljom 840m grafickom od te radeonke koja je u Dellu.
I da mislim da ce samo za autocad, ako nije neki superzahtjevni autocad biti dovoljan taj i5-4200u, ali najbolje da si uguglas tocnu verziju autocada s kojom se sluzis i vidis oce li i5-4200u biti ok za to.
Ako ces htjet jaci procesor, a opet solidnu graficku (8750m koja je 2x bolja od te radeonke iz della, kad kazem 2x ne mislim na neke testove i sranja nego duplo veci fps u svemu) idi na jedan od 2 probooka koje sam ti linkao.
Nemoj se mislit vise neg uzmi nest od 3 ponudjene opcije koje sam ti napisao prije i opet sad. 4. opcija ti je njuskalo. Lp.
@The_Fichek i ekipa, hvala puno na odgovorima i pomoci.
Sada sam cak razmisljao o 13.3 laptopima s kojima bi dobio jos na prenosivosti ali vjerojatno nebi mogao gejmati pa me zanima postoji li nekakav ultrabook tipa Asus UX31 a da nije toliko skup i da je dobar, jer mi ne treba toliko jak procesor.
@The_Fichek i ekipa, hvala puno na odgovorima i pomoci.
Sada sam cak razmisljao o 13.3 laptopima s kojima bi dobio jos na prenosivosti ali vjerojatno nebi mogao gejmati pa me zanima postoji li nekakav ultrabook tipa Asus UX31 a da nije toliko skup i da je dobar, jer mi ne treba toliko jak procesor.
Wtf, taj asus kosta 7500kn, a ne dobijes diskretnu graficku, znaci gejmanje 0 bodova, i kak se mislis igrati na 13.3 laptopu. Ti laptopi su striktno za poslovnu klasu kojoj je bas potreban procesor. Ak si spreman dat tolko para, nadje se fenomalan asus 15.6" sa gtx850m grafickom i novim i7 procesorom. 15.6" su najvise mainstream laptopi. Vece i manje od toga ces dobiti manje ulozeno/dobiveno za istu cifru.
Pa rekao sam da se odricem gaminga a razmisljam o nekom 13.3 ali ne sa tako jakim procesorom odnosno da je tako light aulazi u budget
Kakva je zastita od vode na danasnjim laptopima? Konkretno na lenovo g seriji? Slucajno sam prolio malo vode po tipkovnici i nisam ga izgasio ni pustio da se osusi i radi sve zasac no cuo sam da je tekucina silent killer tj nece se odmah pokvarit nego nakon nekog vremena