Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.624.633
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pa to je razlika količina Vrama. Cijela serija ima DDR3. 

14 godina
neaktivan
To kuzim, ali ne mogu naci koliko to uopce utjece na rad tj. da li je razlika vrijedna spomena?
Ipak je graficka ista...
12 godina

Nije vrijedna spomena na full hd-u.

11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav!

Molim pomoć oko odabira laptopa.... Troumim se između ovih, ovako bi ih nekako posložila po "jačini":

HP 2000 s Intel grafikom: http://www.ventex.hr/pd/0754379/pg/793/Prijenosna-racunala-NB-HP-2000-2d03SM--F1Y41EA-i3-2-40-15-6-4-750-Free.wshtml

Toshiba Sat. c55: http://www.ventex.hr/SearchResults.aspx?sw=c55-a-19k

HP 15 s Pentium Quadcore: http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/HP-15_d051-F8R08EA/

Meni laptop treba za osnovne zadaće tipa surfanje, mailovi, internet i multimedija pa bih uzela najjeftinijeg ali ne bih uzela ni nekoga koji za 2 godine neće moći odraditi iste te funkcije jer je preslab. Ova 3 imaju ono što mi trenutno treba za korištenje (wifi, hdmi, bluetotth,...). Bitno mi je i trajanje baterije, ali ne mogu nać podatke kojem od ovih koliko treje baterija.

Da li bi mi vi preporučili HP 15 s Pentium 2,0 GHz procesorom za 2.500 kn ili da uzmem neki od ova dva modela koji koštaju gotovo 1.000 kn skučlje i, u tom slučaju, koji?

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovako kupit cu si laptopt sad za koji dan pa posto nisam strucan po tom pitanju htio bi i Vase misljenje.

limit mi je 4.5k kn, uskoro krecem na faks pa ce mi trebati za to i uz to bi ga koristio za multimediju i lagani gameing, sto se tice grafike na igricama nista preko medium settings mi ne treba.

Za sada mi se ovaj cini kao najbolji u toj cjenovnoj kategoriji, ali svaka druga preporuka s vase strane je dobrodosla.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10643

0 0 hvala 0
17 godina
Peverell02 kaže...

Ovako kupit cu si laptopt sad za koji dan pa posto nisam strucan po tom pitanju htio bi i Vase misljenje.

limit mi je 4.5k kn, uskoro krecem na faks pa ce mi trebati za to i uz to bi ga koristio za multimediju i lagani gameing, sto se tice grafike na igricama nista preko medium settings mi ne treba.

Za sada mi se ovaj cini kao najbolji u toj cjenovnoj kategoriji, ali svaka druga preporuka s vase strane je dobrodosla.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10643

radije ovaj zbog jace graficke:  (ta 720m je prilicno slaba)
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10921

ili ovaj (malo preko budžeta ali vrijedi - 17" mat ekran, alu kuciste, lak pristup komponentama, više rama, haswell proc)
http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=26239 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 19:06 (zzZZzz).
11 godina
neaktivan
KociMana kaže...

Pozdrav!

Trenutno imam Toshibu Satellite C660-1FD i laptop je bio super za moje prijašnje potrebe (internet, glazba i filmovi, nista posebno)
Sada mi laptop treba za grafički dizajn (Photoshop, Illustrator, InDesign), sto mi bas i ne ide s ovom Toshibom.

Zanimaju me vase preporuke za novi laptop, na kojem bih mogla raditi s navedenim programima bez problema i blokiranja.

Bilo bi idealno da je cijena do 4000 kn ali ako za taj novac necu dobiti nesto osjetno bolje od ovog sto imam, onda cu nekako nagrebat 5000.

Je li uopce moguce dobiti to sto trazim u cjenovnom rangu od 4-5k kn?

Moze bilo koji internet shop s dostavom, links ili emmezeta (OS)

Hvala vam unaprijed {#}

nitko nema prijedloga? {#}

12 godina
neaktivan
Peverell02 kaže...

ProBook 470

KociMana kaže...
KociMana kaže...

Pozdrav!

Trenutno imam Toshibu Satellite C660-1FD i laptop je bio super za moje prijašnje potrebe (internet, glazba i filmovi, nista posebno)
Sada mi laptop treba za grafički dizajn (Photoshop, Illustrator, InDesign), sto mi bas i ne ide s ovom Toshibom.

Zanimaju me vase preporuke za novi laptop, na kojem bih mogla raditi s navedenim programima bez problema i blokiranja.

Bilo bi idealno da je cijena do 4000 kn ali ako za taj novac necu dobiti nesto osjetno bolje od ovog sto imam, onda cu nekako nagrebat 5000.

Je li uopce moguce dobiti to sto trazim u cjenovnom rangu od 4-5k kn?

Moze bilo koji internet shop s dostavom, links ili emmezeta (OS)

Hvala vam unaprijed {#}

nitko nema prijedloga? {#}

ProBook 470 - i5 4200M, 8GB, Radeon 8750M, ako hoćeš baš fluidnost, onda uzmi ovo.

Lenovo G510Acer Aspire V5 552G - Najbolje do 4k Kn

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
Peverell02 kaže...

ProBook 470

Hvala na preporuci, može li još samo mišljenje o ovom latopu naišao sam na njega na akciji i zapeo mi je za oko, ali nekako nisam bas ljubitelj amd-ovih procesora, kao ni hp-ovih laptopa, pa ako može mišljenje o njemu.

http://www.ekupi.hr/HP-Pavilion-17-e115sm-G1M18EA-173-AMD-Quad-Core-12-GB-1000GB-HD8670M-1GB-382779.aspx

11 godina
Peverell02 kaže...
TheMenstalist kaže...
Peverell02 kaže...

ProBook 470

Hvala na preporuci, može li još samo mišljenje o ovom latopu naišao sam na njega na akciji i zapeo mi je za oko, ali nekako nisam bas ljubitelj amd-ovih procesora, kao ni hp-ovih laptopa, pa ako može mišljenje o njemu.

http://www.ekupi.hr/HP-Pavilion-17-e115sm-G1M18EA-173-AMD-Quad-Core-12-GB-1000GB-HD8670M-1GB-382779.aspx

Koliko ja znam Pavilion serija nije Bog zna sta, dok je Probook serija druga prica i super serija. Tako se prica po forumu.

Graficka na 470 je puno puno bolja (pogotovo ako oces npr. igrati dotu2 i tako neke igre koje profitiraju na radeonkama, za vise info gledaj notebookcheck.net), procesor je puno puno bolji (jedan od najboljih i5 za laptope danas). 470 ima matte ekran, pavilion ne. Jako malo laptopa ispod 5 tisuca uopce ima matte ekran. Rezolucija je standardna za 17.3", nedostatak fullHD-a je ipak kompromis za taj cijenovni rang. 750Gb harda je zlatna sredina, mislim da ti nece trebati vise, kao i rama. 12Gb rama na pavilionu je pretjerano, 8 na probooku je taman. Probook ima 1 usb 2.0 utor vise te odvojene mikrophon i headphone utore sto je korisno za razliku od paviliona i npr. mog acera di ja sad moram kupovat dodatni usb hub ili nesto da mogu prikopcat u laptop i onda na to spajat slusalice, mikrofon itd.

Sve u svemu Mislim da je taj Probok 470 G1 jednostavno savrsen za jednog laptopa do 5 tisuca. Stavili su sve sto je potrebno za dobar kompaktan laptop. Cijena je slicna kao kod starog modela jer novi intel procesori 4. generacije bolje reguliraju struju te se samim time manje griju pa su nove maticne ploce za te procesore jeftinije. Novci su "ustedjeni" i na normalnim kolicinama Gb kod harda i rama.

Ako oces igrati jace igrice na boljoj rezoluciji od medium kupuj stolni PC ili skupi par tisuca kuna za laptop sa nesto jacom grafickom..

Ako te zanimaju performance 8750m u nekim posebnim igrama guglaj tu grafu i otvori prvi link (notebookcheck.net).

Kratka digresija: 8750m je puno bolja za igre kao sto su Dota2, dok je Nvidia bolja za igre kao sto su Assassin´s Creed.

Hint ako ces gledati nvidiju: po meni prva isplativa nvidijna graficka za laptope je gt 750m koju i sam imam jer navodno vrti sve igre tak negdi oko 50fps + - (30-80fps) na medium, dok gt 740m to vrti nesto nize, po meni bas tolko da nije isplativo.

Samo da se nadovezem laptopi sa gt750m su dost skuplji u odnosu na hp probook 470 i jeftiniji modeli s njom cesto imaju neke kompromise (4gb ram, glossy ekran, 500gb hard itd.) tak da mislim da su laptopi sa radeon 8750m trenutno zlatna sredina sto se tice grafickih kod laptopa (npr. lenovo g510). Samo da se razumijemo ne ocekuj nista extra od svih tih grafickih srednje klase. Ako si zagrizeni fan nekolicine igara najbolje ti je provjeriti na notebookchecku.net  kako ce se koja graficka ponasati kod koje igre.

Nadam se da ce jos netko procitati ovaj post prije objave posta jer vidim da je ljudima tesko prelistat par stranica foruma unazad.

Lp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 1:22 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Imam kod kuće stariju pavilion seriju, a neki dan sam radio na jednom, serija 17 u usporedbi sa probook-om, probook je dosta bolji.Bolji je po svemu, po izradi, materijalu, ekranu itd..

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Odlučio sam se za: Asus N550JV-CN303 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14034 Jedino sto još fali je dodatnih 4gb rama, pa ću ih naknadno ugraditi... Da li postoje neki parametri rama na koje moram paziti prilikom kupnje? Mislio sam uzet kingstone ddr3. Btw, za sve koji možda biraju nešto slično, ovaj model ima IPS FHD i dodatnih 16 mssd-a na hardu...
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 7:22 (BIPS).
11 godina
neaktivan

Znaci laptop za old school gaming inace imam pc intel i5 3570k i gtx660ti ali me uhvatila malo nostalgija... :D sad bi htio neki laptop koji bi pokretao far cry ne na max ali na high, diablo1,2, torchlight1,2, nox, dungeon siege 1,2, counter strike 1.6, quake, unreal turnoment, age of empires, civillization i ostale starije igre koje mi molim vas i predlozite inace sam igrao sve novije igre ali nikad nisam imao osjecaj ima pentium4 geforce4 512ram itd hehe

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Molim vas preporuka nekog laptopa, do cca 3000KN, što kvalitetnije, multimedija, te pokoja igra (COD4 MP, Skyrim), ako je moguće za tu lovu

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
kresoCTs kaže...

Znaci laptop za old school gaming inace imam pc intel i5 3570k i gtx660ti ali me uhvatila malo nostalgija... :D sad bi htio neki laptop koji bi pokretao far cry ne na max ali na high, diablo1,2, torchlight1,2, nox, dungeon siege 1,2, counter strike 1.6, quake, unreal turnoment, age of empires, civillization i ostale starije igre koje mi molim vas i predlozite inace sam igrao sve novije igre ali nikad nisam imao osjecaj ima pentium4 geforce4 512ram itd hehe

Koliko novaca misliš izdvojiti ?

MARKOZD15 kaže...

Molim vas preporuka nekog laptopa, do cca 3000KN, što kvalitetnije, multimedija, te pokoja igra (COD4 MP, Skyrim), ako je moguće za tu lovu

Lenovo G510 - Nešto skuplji

Lenovo B590

Nisu baš za gaming, ali mogu poslužiti za manje zahtjevne igre zbog integrirane grafičke.

12 godina
neaktivan
BIPS kaže...
Odlučio sam se za: Asus N550JV-CN303 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14034 Jedino sto još fali je dodatnih 4gb rama, pa ću ih naknadno ugraditi... Da li postoje neki parametri rama na koje moram paziti prilikom kupnje? Mislio sam uzet kingstone ddr3. Btw, za sve koji možda biraju nešto slično, ovaj model ima IPS FHD i dodatnih 16 mssd-a na hardu...

Prilikom kupnje RAMa gledaš koji je utor na matičnoj ( radi se o laptopu i gledaš ddr(x) RAM za laptop ).

Provjeri koja je brzina, jer brzina RAMa će biti na brzini najsporijeg rama.

Provjeri koliko ploča podržava rama. Također bi bilo dobro da su proizvođači isti, ali nije obavezno.

14 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...

Lenovo B590

Nisu baš za gaming, ali mogu poslužiti za manje zahtjevne igre zbog integrirane grafičke.

Hmm, zaš integrirana? Nema za tu lovu bolje ili? 

Može i negdje do cca 3500KN, ako može za tu lovu quad core, zasebna grafa i sl? U linksa može i do cca 3700/3800KN jer imam popust 

*Sony Xperia Z1 Compact*
12 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
TheMenstalist kaže...

Lenovo B590

Hmm, zaš integrirana? Nema za tu lovu bolje ili? 

Može i negdje do cca 3500KN, ako može za tu lovu quad core, zasebna grafa i sl? U linksa može i do cca 3700/3800KN jer imam popust 

Za 3k kn je to najbolje!

Lenovo G510

Acer Aspire V5 552G

Za te novce bolje nećeš naći !

14 godina
odjavljen

Hvala ti ;)

Načuo sam za Acer laptope da su totalna koma što se tiče reklamacija, dal je to istina? A hlađenje?

trenutno imam HD 4520S i ovo mi je zadnji HP-ov laptop, katastrofa mu je hlađenje 

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Hvala ti ;)

Načuo sam za Acer laptope da su totalna koma što se tiče reklamacija, dal je to istina? A hlađenje?

trenutno imam HD 4520S i ovo mi je zadnji HP-ov laptop, katastrofa mu je hlađenje 

Ja imam toga Acera, kupljen u linksu, ja ga reklamiram linksu, a za dalje me briga.

Dok radim normalno na laptopu ne treba mi hlađenje, a dok igram držim ga na ugašenom cooleru.

Review

14 godina
odjavljen

Ok hvala ti puno na pomoći, uzimat ću laptop za 10-ak dana, pa ću ti se još naknadno javiti gdje uzimam i sl. 

Iako mislim da firma neće biti bitna..

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
11 godina
TheMenstalist kaže...
MARKOZD15 kaže...

Hvala ti ;)

Ja imam toga Acera, kupljen u linksu, ja ga reklamiram linksu, a za dalje me briga.

Dok radim normalno na laptopu ne treba mi hlađenje, a dok igram držim ga na ugašenom cooleru.

Review

Ja isto iam acera, v5-573g, po izradi jako slican v5-552g. Malo se zagrijava samo u gornjem desnom dijelu u kojem je graficka samo neznam koja, palm rest i tipkovnica su hladni. Mislim da ti je bolje kupit lenova ako nisi fan amd-a. Ne zbog hladjenja, nego zbog intel procesora koji je po benchmarkovima malo bolji, zbog duplo vise mjesta na hardu i 8gb ssd-a. To nije klasican ssd, nego je to sshd koji ce ti sam po sebi ubrzavat ucitavanja necega s cime ces se najvise sluzit. Mozda je dobro spomenut i da i3-4000m u buducnosti mozes vadit van laptopa i zamjenit s boljim, dok to nemozes uciniti sa 10-5757m. Naravno u oba mozes staviti rama ako ces htjeti upgrade. Acer ti dolazi sa 8gb rama ako ti je u startu to vaznije te mu je prednost jos sto ima bolje zvucnike te je laksi za pol kile i tanji.

Mislim da ti je najbolje kupiti lenovo u futuri, ustedit ces 100kn u odnosu na kupnju acera iz hgspota i 300kn u odnosu na kupnju lenova u linksu, a kupovat ces iz najcjenjenijeg ducana na forumu + besplatna dostava ako ne zivis u zg. Lp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 17:43 (The_Fichek).
14 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Ja isto iam acera, v5-573g, po izradi jako slican v5-552g. Malo se zagrijava samo u gornjem desnom dijelu u kojem je graficka samo neznam koja, palm rest i tipkovnica su hladni. Mislim da ti je bolje kupit lenova ako nisi fan amd-a. Ne zbog hladjenja, nego zbog intel procesora koji je po benchmarkovima malo bolji, zbog duplo vise mjesta na hardu i 8gb ssd-a. To nije klasican ssd, nego je to sshd koji ce ti sam po sebi ubrzavat ucitavanja necega s cime ces se najvise sluzit. Mozda je dobro spomenut i da i3-4000m u buducnosti mozes vadit van laptopa i zamjenit s boljim, dok to nemozes uciniti sa 10-5757m. Naravno u oba mozes staviti rama ako ces htjeti upgrade. Acer ti dolazi sa 8gb rama ako ti je u startu to vaznije te mu je prednost jos sto ima bolje zvucnike te je laksi za pol kile i tanji.

Mislim da ti je najbolje kupiti lenovo u futuri, ustedit ces 100kn u odnosu na kupnju acera iz hgspota i 300kn u odnosu na kupnju lenova u linksu, a kupovat ces iz najcjenjenijeg ducana na forumu + besplatna dostava ako ne zivis u zg. Lp.

Ja si baš gledam taj u Linksa: http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g510-59-390417-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-radeon-hd-8750m-15-6-led-lan-bt-hdmi-kamera-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.065

Čini mi se super, iako mi se ni Acer ne čini puno lošiji, al vidjet ću još za desetak dana, pa bi usput i Sharkoon Fireglider glodavca uzea :D 

*Sony Xperia Z1 Compact*
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Ja si baš gledam taj u Linksa: http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g510-59-390417-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-radeon-hd-8750m-15-6-led-lan-bt-hdmi-kamera-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.065

Čini mi se super, iako mi se ni Acer ne čini puno lošiji, al vidjet ću još za desetak dana, pa bi usput i Sharkoon Fireglider glodavca uzea :D 

Zasto u Linksa, kad mozes ustediti 300kn kupovinom u Futuri. Ustedjenim novcem kupis Sharkoon Drakoniu u Futuri/Linksu di vec, nadodas max. 100kn (zavisi di ces kupovati mis i podlogu) i kupis jos razer goliathus speed small podlogu. Plus sto imas besplatnu dostavu ako nisi iz zagreba u futuri. Sto se tice reklamacija i futura i links su vrhunski ducani po tom pitanju i siguran sam da ce ti ustupit ako bilosta ode ukrivo. Lp.

14 godina
odjavljen

Iz zadra sam i pokupia bi u ducanu, a u Linksa bi dobia popust oko 300KN :)

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Iz zadra sam i pokupia bi u ducanu, a u Linksa bi dobia popust oko 300KN :)

Onda ti je tak svejedno xD Ako ces igrat mmo/rpg igre mislim da ce ti se sharkoon drakonia vise svidjet. Neki dan sam ga probao kod bratica i fino pristaje ergonomski u ruci. Kaj se tice podloga cuo sam da sharkoon podloge nisu nist extra i za 6 mjeseci ce otic kvragu, dok to nije slucaj kod razerovih ako se odlucis jos za podlogu. Sretno s kupovinom, lp.

12 godina
neaktivan
Ako je za gaming onda je acer bolji, ako je za uredski rad onda je lenovo.

Acer je bolji u grafici ( APU+GPU), a procesori nigdje nisu baš uspoređeni kako treba. 

Acer dobija više bodova u benchmarku baš zbog te grafičke, raspravljalo se o tome par puta o tome.

I3 je u prednosti što se može kasnije zamjeniti što u aceru ne možeš. Acer ima bolje zvučnike, tanji, lakši, bolje specifikacije (barem na papiru).

Lenovo je bolji za ured i tako to. Po nekima ima bolju tipkovnicu, nije baš lagan..

Ti uzmi koji ti bolje paše, mene moj acer dobro služi, ali i taj lenovo te isto mora služiti par godina bez problema. 

Uz acera ako se misliš igrati bilo bi dobra da imaš cooler (a za koji laptop ne?).

Odluka je na tebi, a ja da ponovno uzimam uzeo bih acera, jer on mi se svidjeo 'na prvu'..

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 18:17 (TheMenstalist).
14 godina
odjavljen

Imao sam Drakoniu :) imam ogromnu šapu i iskreno nije mi pristajao, Fireglider će mi više pristajat probao sam ga kod frenda i super je!!

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Fireglider je dosta dobar miš, imao sam ga i meni je taman pasao. Čvrsta izrada, lijep izgled, jako dobar miš, a nije ni skup ( barem kada sam ga ja kupovao ).

0 2 hvala 1
14 godina
odjavljen

Mene bi ovaj Lenovo+Fireglider+ladica za HDD (da ga pretvorim u eksterni) došlo točno 4000KN, tako da mislim da će biti tako na kraju :)

Thementalist, što kažeš na taj Lenovo?
http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g510-59-390417-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-radeon-hd-8750m-15-6-led-lan-bt-hdmi-kamera-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.065 

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice