Prijenosnik do 3.5k kn, za faks i igranje
Dota2 i CS:GO, a pošto je CS:GO procesorski dosta zahtjevan trebao bi neki sa malo jacim procesorom od graficke.
Dota2 i CS:GO, a pošto je CS:GO procesorski dosta zahtjevan trebao bi neki sa malo jacim procesorom od graficke.
LP!
:)
Pavillion 15 s 8670 (2gb) grafickom i quad core AMD A10
Unaprijed hvala na pomoći:
1. Budžet 5000 Kn
2. Windows 8
3. i5
4. 6 do 8 GB RAM-a
5. 15.6"
Lap je za mlađu žensku osobu pa je bitno da bude malo fensi - šmensi
Iako lap neće biti izložen nekim silnim naporima gore napisani budžet je skupljen silnim naporima pa bi rado bila sigurna da je nekoliko godina bez brige. Zato su postavljeni hardwerski uvjeti relativno visoko.
HP, Toshiba... Ako ti fali rama u Toshibi mozes si stavit jos 4Gb od ostatka budžeta (ne kostaju tocno 5k), a HP ima 8gb.
LP :D
Unaprijed hvala na pomoći:
1. Budžet 5000 Kn
2. Windows 8
3. i5
4. 6 do 8 GB RAM-a
5. 15.6"
Lap je za mlađu žensku osobu pa je bitno da bude malo fensi - šmensi
Iako lap neće biti izložen nekim silnim naporima gore napisani budžet je skupljen silnim naporima pa bi rado bila sigurna da je nekoliko godina bez brige. Zato su postavljeni hardwerski uvjeti relativno visoko.
i5-4200M
15.6" zaslon
GT 740M
Windows 8.1 64-bit
Ali ima samo 4 GB rama, ali to se lako nadogradi.
Bijela boja !
LP!
molim pomoc laptop do 4000 kn bitno da moze pokrenuti diablo 3 i cs go !
Ako nađeš gdje moja osobna preporuka bi ti bila Acer Aspire V5 552g (10578G50AII) - model sa A10 procesorom !
LP!
Ako nađeš gdje moja osobna preporuka bi ti bila Acer Aspire V5 552g (10578G50AII) - model sa A10 procesorom !
LP!
Wow, ovaj HP me iznenadio. Anti-glare ekran za te pare :O Nesto jaci procesor u odnosu na lenovo i acer + vise usb utora i korisni audio i mikrofon jack (imam acera i fali mi to, iako postoji adapter)
samo me cudi kakav je taj RJ-45 ethernet
Lenovo je super radi ssd-a i vjerujem da ima najbolju tipkovnicu. Samo 1 usb 2.0 utor al to se da rjesit sa usb hubom.
Acer ima 8gb rama ak to kaj znaci, vjerujem najlosiji touchpad ak je to bitno korisniku, jedan usb2.0 utor vise od lenova, nema opticki citac, a ima podrsku sa sluzbene stranice samo od windowsa 8 nadalje za razliku od druga 2 modela koji imaju podrsku sa sluzbenih stranica i za win7 (nekima to znaci nekima ne..), takodjer ima najbolje zvucnike. Iako imamo acere i kolega i ja, neznam da li bi ga trebao uzet pored ova 2 modela.
Sva 3 imaju istu grafu koja je super za diablo (60fps), a vjerujem i za cs:go te je to jedna od boljih budget grafa za laptope.
Malo sam ukazao na detalje ako ce kupcu sta znaciti. Ja bih osobno u toj situaciji iso na HP, samo bi provjerio kakav je to ethernet i da li je moguca nadogradnja rama za svaki slucaj.
imam 17" verziju ovog hp-a (470) i diablo 3 radi bez problema, za cs:go ne znam jer ga ne igram.
rami se vrlo lako nadograde jer se strazni panel moze skinuti bez ikakvih sarafa i vrlo se lako pristupi komponentama i ne ponistava se jamstvo time.
mat ekran je vrlo dobar i nisam imao problema nikakvih sa ethernet portom a ni sa hvatanjem wirelessa. eto, nadam se da je to pomoglo sa odabirom bar malo :)
i5-4200M
15.6" zaslon
GT 740M
Windows 8.1 64-bit
Bijela boja !
LP!
mozda nisi vidio moj post ali iz ovog tvog posta sam donio 2 zakljucka ali ne znam koji je tocan:
1. imam predobru ponudu za laptop
2. ti si totalno neuracunljiv sto se tice prijedloga za laptope
e sad bilo bi dobro trece misljenje u vezi ovog drugog zakljucka...
PS imam na starom laptopu 2x2 rama i kontao sam ubacit jedan u novi laptop da bi imao 4+2, oba su DDR3 ali ovi stari su 1067mhz a novi je 1600mhz. malo sam guglo i ljudi govore da se moze ali da se to ne radi bez nekih konkretnih razloga? koliko sam skontao ubacivanjem bi dobio da oba rade na manjoj frekvenciji tj na 1067? jel to istina i jel bolje 4gb rama na 1600mhz ili 6gb na 1067mhz?
i5-4200M
15.6" zaslon
GT 740M
Windows 8.1 64-bit
Bijela boja !
LP!
mozda nisi vidio moj post ali iz ovog tvog posta sam donio 2 zakljucka ali ne znam koji je tocan:
Prijedlog je dan ck_kiki , a ne tebi. Neznam zasto izvlacis iz konteksta.
Ja sam procitao tvoj post i iako mislis igrat starije igre naveo si dotu2 medju njima koja se zapravo nece najbolje vrtiti na gt 740m (ovdje mozes vidit zasto, stisni ctrl+f i upisi dota).Gt 740m zapravo ima isti rezultat za dotu2 kao i integrirana hd 4600. Nemoj me krivo shvatiti, 46 fps je dobro, ali za jednu ne tako zahtjevnu dotu se vise moze izvuci sa npr. jeftinijom i za tu igru boljom varijantom - radeonkom 8750m (60fps za dotu2).
I vise nego posteno je dat za taj laptop kojeg ti nude 4200kn, ali ako si zagrizeni fan dote2 nemoj ici ispod radeon 8750m, a od nvidije ne ispod gt750m.
Neznam tocno da li ti treba tako jak i7 procesor, ako ti je vise stalo do igre, specificno dote idi na nesto sa navedenim grafickama (sa njima se moze nac super laptopi do 4200kn, jedan od primjera je prijemalo spomenuti hp probook 450)
Prijedlog je dan ck_kiki , a ne tebi. Neznam zasto izvlacis iz konteksta.
Ja sam procitao tvoj post i iako mislis igrat starije igre naveo si dotu2 medju njima koja se zapravo nece najbolje vrtiti na gt 740m (ovdje mozes vidit zasto, stisni ctrl+f i upisi dota).Gt 740m zapravo ima isti rezultat za dotu2 kao i integrirana hd 4600. Nemoj me krivo shvatiti, 46 fps je dobro, ali za jednu ne tako zahtjevnu dotu se vise moze izvuci sa npr. jeftinijom i za tu igru boljom varijantom - radeonkom 8750m (60fps za dotu2).
I vise nego posteno je dat za taj laptop kojeg ti nude 4200kn, ali ako si zagrizeni fan dote2 nemoj ici ispod radeon 8750m, a od nvidije ne ispod gt750m.
Neznam tocno da li ti treba tako jak i7 procesor, ako ti je vise stalo do igre, specificno dote idi na nesto sa navedenim grafickama (sa njima se moze nac super laptopi do 4200kn, jedan od primjera je prijemalo spomenuti hp probook 450)
nemoj pogresno shvatit, nisam nista lose mislio samo sam zakljucio da preporucujes ck_kiki isti laptop sa malo losijim procesorom za vise novaca
sto se tice dote citao sam da je source engine i da puno vise koristi procesor od graficke tako da ne znam koliko je taj link tocan, pored toga nisam toliko zagrizen i tih 40fps je vise nego dovoljno da bacim par carolija tu i tamo.
a sto se tice hp-a to ne bi uzimao jer ljudi imaju losa iskustva, drugi mi je izbor acer sa amd a10 quadom radeonkom i 8rama
PS imam na starom laptopu 2x2 rama i kontao sam ubacit jedan u novi laptop da bi imao 4+2, oba su DDR3 ali ovi stari su 1067mhz a novi je 1600mhz. malo sam guglo i ljudi govore da se moze ali da se to ne radi bez nekih konkretnih razloga? koliko sam skontao ubacivanjem bi dobio da oba rade na manjoj frekvenciji tj na 1067? jel to istina i jel bolje 4gb rama na 1600mhz ili 6gb na 1067mhz?
Ja ne znam odakle tebi da sam ja tebi preporučio ovaj laptop?! I uopće me ne znanimaju tvoje super, ulta ponude za laptop!
A zašto sam ja neuračunljiv u prijedlozima laptopa ?
nemoj pogresno shvatit, nisam nista lose mislio samo sam zakljucio da preporucujes ck_kiki isti laptop sa malo losijim procesorom za vise novaca
sto se tice dote citao sam da je source engine i da puno vise koristi procesor od graficke tako da ne znam koliko je taj link tocan, pored toga nisam toliko zagrizen i tih 40fps je vise nego dovoljno da bacim par carolija tu i tamo.
a sto se tice hp-a to ne bi uzimao jer ljudi imaju losa iskustva, drugi mi je izbor acer sa amd a10 quadom radeonkom i 8rama
Pa dobro, znaš li čitati ? Nije proporučio on nego ja.
LP!
ok, oprosti molim te
ako te ne zanimaju moje ponude oprosti jos jednom ali mislio sam da je ova tema bas suprotne prirode
btw "samo sam zakljucio da preporucujes ck_kiki isti laptop" tu recenicu mozemo malo rasclanit, da ti bude jasnije ili mozda meni jer ja ne znam da citam, na "sam" prvo lice "ja sam" i "preporucujes" drugo lice "ti preporucujes" uz "ck_kiki" trece lice osobne zamjenice "njemu"
znaci ja sam zakljucio iz nekih drugih postova, koji su u relaciji sa mojim postom, da ti preporucujes nekom drugom
Dobro, zaključio sam da ne znaš čitati !
Taj post ti je napisao The_Fichek, a ne ja, ti si njemu govorio da nije dobro preporucio, a ja sam napisao da treba kupiti taj laptop !
I bez daljnje rasprave !
LP!
hvala na odgovoru mislim da cu uzet aspire ima na hg spotu ako je to taj https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=189897
Da, to je taj!
Pozdrav,
ili
kasnije bi ugradio i SSD, pa pitanje lakoće nadogradnje isto dolazi u obzir.
Koristio bi ga za lagani gaming i faks.
Pozdrav,
ili
kasnije bi ugradio i SSD, pa pitanje lakoće nadogradnje isto dolazi u obzir.
Koristio bi ga za lagani gaming i faks.
Ako mislis ssd/hdd stavljati umjesto optike svakako onda Lenovo, kod Asus-a je lako doci do rama i hdd-a ali za optiku moras preko tipkovnice...
A i Lenovo ima punokrvni i7 tako da to bas i nisu jednaki modeli po snazi.
Hi, trebam ideje oko kupnje prijenosnog računala.
Svrha:
- generalno radim na desktop računalu koje zadovoljava sve moje gaming i ine potrebe, tako da bi mi laptop trebao više-manje kao backup.
- ne planiram se igrati ali trebao bi moći vrtiti igre
- SSD je must, ali to se ionako može kasnije ugraditi
- koristiti ću ga za učenje/programiranje/gledanje serija, posao/fax ako nisam u blizini ureda/kuće itd.
Budući da nemam nekih high end zahtjeva u vidu grafičke i RAMa, bitne su mi sljedeće stavke:
- Dobra tipkovnica, dakle, plastično smeće koje mi se utisne do pola laptopa kad tipkam je nono
- Dobro hlađenje
- Izdržljivost baterije
- Količina USB [i ostalih] portova
- Masa
- Kvalitetan ekran
- Izdržljivost na bumpove jer nisam poznat po tome da sam mr. Spretni
Dakle, primarno tražim dobar brend, a ne zvjer koja može izvrtiti 290392402394092 u benchmarku po izboru.
Neka normalna količina rama i proc koji nije Celeron ekvivalent tako da mogu multitaskati ko čovjek.
Extas:
- cijena, što manja, budući da neće biti tako često korišten
- veličina ekrana - ja bi idealno volio 17.3'', ali uz to neće ići zahtjev o masi, tako da me zanimaju opcije i te i 15.6'' varijante.
- OS(ove) ću si instalirati sam, naravno
Ono što sam našao guglajući su bili Dell 3737 ali Dell thread na ovom forumu me odgovorio iako mi je garancija od 3 godine primamljiva.
Svasta si tu stavio pod zahtjeve, s thinkpadom E540 ne mozes pogrijesiti osim sto nema diskretnu grafiku ali ionako si naveo da nisi gamer, nadogradivost je perolaka, hlađenje u samom vrhu, tipkovnica odlična za taj rang cijene, touchpad isto tako...ram nije skup danas tako da lako nadogradis jos 4 ili 8GB ovisno o potrebama, ssd lako ubacis na mjesto optike, za tu radnju potreban ti je caddy
Ako mislis na veci ekran onda ProBook 470
Hvala puno, pogotovo za hint s caddyem!
ekipa kakav je ovaj http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=22424
za pokretanje diabla i cs: go ?
ekipa kakav je ovaj http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=22424
za pokretanje diabla i cs: go ?
Los, dobio si najbolje prijedloge, sad ti biraj kaj oces.
molio bi preporuku laptopa 15,6 ekran , 3500-3800 kn
pošto vidim da se dosta preporučuje Lenovo G510
http://www.supernet.hr/prijenosna-racunala-za-kucne-korisnike_8#M06405050 za 3744kn
dal bi to bio best buy za te novce, ili bi preporučili nešto drugo (toshiba,asus,hp) u tom rangu
(kakve je kvalitete taj g510,i dal ide win 7 na njega)
i dal bi se isplatilo protegnuti do 4000kn,za i5 procesor
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14135 + 2god.garancije,i5 procesor,8gb ram
lp
Jel moze best buy za 4000kn. Namjena posao i lagani gaming. Dakle diskretna grafika pozeljna.
Jel moze best buy za 4000kn. Namjena posao i lagani gaming. Dakle diskretna grafika pozeljna.
Najnovi model Acera aspire V5 552g
LP!
Preporucili ste mi http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-772g-nx-m74ex-029-core-i5-4200m-dvdrw-dl-6gb-1000gb-geforce-gt-750m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_artikl=015.050.021&tab=opis
,uglavnom danas sam ga pogledao u linuksa i ekran je glossy sto mi ne pase jer previse reflektira.
Zanima me dali ovaj asus ima matt ekran http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-x75vb-ty028-173-intel-core-i5-3230-3230m-260-ghz__4573171
bilo bi dobro da neko moze reci iz prve ruke.
nekakva alternativa za ovaj asus mi je http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10403
gdje mogu produzit jamstvo za hp i koliko dode?
Pozdrav!
Trenutno imam Toshibu Satellite C660-1FD i laptop je bio super za moje prijašnje potrebe (internet, glazba i filmovi, nista posebno)
Sada mi laptop treba za grafički dizajn (Photoshop, Illustrator, InDesign), sto mi bas i ne ide s ovom Toshibom.
Zanimaju me vase preporuke za novi laptop, na kojem bih mogla raditi s navedenim programima bez problema i blokiranja.
Bilo bi idealno da je cijena do 4000 kn ali ako za taj novac necu dobiti nesto osjetno bolje od ovog sto imam, onda cu nekako nagrebat 5000.
Je li uopce moguce dobiti to sto trazim u cjenovnom rangu od 4-5k kn?
Moze bilo koji internet shop s dostavom, links ili emmezeta (OS)
Hvala vam unaprijed
Najnovi model Acera aspire V5 552g
LP!
Jel bi se dalo nac nesto s malo vise od godine garancije :/ link na lenovo ne radi... a ovaj acer je ultrabook, neznam bas koliko ce sretan bit ako krene gejmat na tome... rekao je da ce mu vecinu vremena provodit doma. Znaci tezina nije neki faktor.