Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.645.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Thnx na odgovoru, nisam baš nešta u grafičkim karticama pa nisam znao da je to SLI {#}  Kasnije kako sam gledao po netu i "naučio" šta je SLI al več sam tutno pitanje na forum {#}

ovaj acer mi je sasvim ok, samo kad bi još imao neku grafičku GTX 770M il tak nešta ... al ok bu i ova ak ne naiđem na bolje {#}  thnx

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

molio bih mišljenja za navedene laptope: http://www.ventex.hr/pd/0754454/pg/793/Prijenosna-racunala-NB-HP-Pavilion-F4B82EA-A10-2-10-15-6-6-750-8610-8670-Free.wshtml i http://www.ventex.hr/pd/0754320/pg/793/Prijenosna-racunala-NB-Asus-X75VB-TY023-i5-17-3--8-1TB-GT740-Free.wshtml

Kolege su ih odabrali jer će ih dobiti od firme, te imaju sklopljen ugovor samo sa tom trgovinom ( tako da mi ne govorite imas tu i tu bolje, za manje para jer to i sam znam). Meni se po komponentama cine ok, znam da je asus jaci ali jedan kolega bas zeli AMD. Zanima me da li mozda na stranici ima kakav bolji za tu cijenu ( oko 5000kn) te jedan obavezno mora biti 17'. Kakvi su ti HP danas sto ce tice pregrijavanja i to? Imao sam dosta losa iskustva sa njima prije.

Hvala unaprijed! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Malo mi je hitno pa ako ima nekog da mi pojasni neke stvari, posto sutra treba da cura da uzme laptop. 

E sad imam ova dva primera i ako neko moze da mi pojasni kakva je to graficka 7500g tacnije kod ovog modela http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/acer-laptop-aapire-v5-551-64454g50makk.html

Drugi primerak je ovaj http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/asus-laptop-x552ep-sx007d.html 

Kod ovo grugog tj. kod asusa je dosta slab procesor samo 1.5 Ghz, dok je kod ovog prvog iznad dva iako je dual core. Ali me buni koja je to grafika 7500G (da li je to dual graphic ili ili neka 75xxM ili kako to vec ide) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
animal4444 kaže...

Malo mi je hitno pa ako ima nekog da mi pojasni neke stvari, posto sutra treba da cura da uzme laptop. 

E sad imam ova dva primera i ako neko moze da mi pojasni kakva je to graficka 7500g tacnije kod ovog modela http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/acer-laptop-aapire-v5-551-64454g50makk.html

Drugi primerak je ovaj http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/asus-laptop-x552ep-sx007d.html 

Kod ovo grugog tj. kod asusa je dosta slab procesor samo 1.5 Ghz, dok je kod ovog prvog iznad dva iako je dual core. Ali me buni koja je to grafika 7500G (da li je to dual graphic ili ili neka 75xxM ili kako to vec ide) 

Ta 7500G ti je integrirana grafika unutar procesora. Nemoj procesor gledati samo po taktu, ovaj A4 je quad core a A6 dual core ( evo ti uspredba http://cpuboss.com/cpus/AMD-A6-4455M-vs-AMD-A4-5000) procesori su ajmo reci tu negdje, iako su slabiji od neke intelove i3. U Asusu imas i diskretnu graficku AMD Radeon HD 8670M dok je Acer nema. Takoder i kvaliteta izrade i dizajn je na strani Asusa. Koliko vidim Asus ti je i jeftniji, tako da bez razmisljanja od ta dva ja bih uzeo Asusa, pozdrav :)

12 godina
RiBoy kaže...

Pozdrav,

molio bih mišljenja za navedene laptope: http://www.ventex.hr/pd/0754454/pg/793/Prijenosna-racunala-NB-HP-Pavilion-F4B82EA-A10-2-10-15-6-6-750-8610-8670-Free.wshtml i http://www.ventex.hr/pd/0754320/pg/793/Prijenosna-racunala-NB-Asus-X75VB-TY023-i5-17-3--8-1TB-GT740-Free.wshtml

Kolege su ih odabrali jer će ih dobiti od firme, te imaju sklopljen ugovor samo sa tom trgovinom ( tako da mi ne govorite imas tu i tu bolje, za manje para jer to i sam znam). Meni se po komponentama cine ok, znam da je asus jaci ali jedan kolega bas zeli AMD. Zanima me da li mozda na stranici ima kakav bolji za tu cijenu ( oko 5000kn) te jedan obavezno mora biti 17'. Kakvi su ti HP danas sto ce tice pregrijavanja i to? Imao sam dosta losa iskustva sa njima prije.

Hvala unaprijed! {#}

Osobno bi na tvom mjestu za tu cifru izbjegavao Pavilion seriju jer imaju loše sređeno hlađenje i plastične su glossy izrade. Gledaj si ProBook seriju koja je odlična ili taj Asus isto jako dobar s tihim i efikasnim hlađenjem.

12 godina

HP 450 svakako prije nego taj plastikaner Dell serije 3, tu imaš dosta jeftinije klik

13 godina
neaktivan
roby27 kaže...
RiBoy kaže...

Pozdrav,

Hvala unaprijed! {#}

Osobno bi na tvom mjestu za tu cifru izbjegavao Pavilion seriju jer imaju loše sređeno hlađenje i plastične su glossy izrade. Gledaj si ProBook seriju koja je odlična ili taj Asus isto jako dobar s tihim i efikasnim hlađenjem.

Hvala, toga sam se i bojao. Znači da mu kažem da uzme http://www.ventex.hr/pd/0754452/pg/793/Prijenosna-racunala-NB-HP-ProBook-455-H6E42EA-A8-1-90-15-6-4-1TB-8750-Win7Pro.wshtml ili možda http://www.ventex.hr/pd/0754274/pg/793/Prijenosna-racunala-NB-Acer--V5-552G-85558G1TAII-A8-3-1-15-6-8-1TB-8750M-Free.wshtml ??

12 godina

U ovom slučaju je Acer jači(noviji bolji APU + više rama) ali bez optike. 

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

molio bih za savjet oko kupnje novog laptopa.

Gornja granica je cca 3500 kuna, a najvažnije karakteristike su mi dobra radna memorija, dobra grafička, barem 500 GB harda i da ima Windowse.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze preporuka za laptop do 5000kn.

Ak je moguce 17,3" za filmove i igre da sve to pristojno radi{#}

tnx

0 0 hvala 0
12 godina
johnlocke kaže...

Pozdrav,

molio bih za savjet oko kupnje novog laptopa.

Gornja granica je cca 3500 kuna, a najvažnije karakteristike su mi dobra radna memorija, dobra grafička, barem 500 GB harda i da ima Windowse.

Hvala!

Previše tražiš za visinu buđeta tako da bi bilo isplativije da se snađeš za windowse, klik, klik, klik

fizikala kaže...

Moze preporuka za laptop do 5000kn.

Ak je moguce 17,3" za filmove i igre da sve to pristojno radi{#}

tnx

Acer Aspire V3-772G

HP ProBook 470 G0

Asus X75VB-TY023

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 15:05 (roby27).
14 godina
neaktivan

Pozdrav! Zanima me koji od ova dva laptopa je bolji izbor?

Lenovo G500

Asus X552VL-SX030D

Procesori su isti, sad neznam koja bi grafika bila bolja i koji ima bolje hlađenje da ne dolazi do pregrijavanja kao na mom trenutnom hp-u. Laptop bi se koristio za faks i povremeno neke starije igre.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebao bi preporuku najboljeg laptopa iz links.hr ili experta do 3000 kn MAXIMALNO. Trebao bi malo poslužiti i za igrice laptop. Nemojte samo da ima intelovu grafičku :D  Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 15:21 (Marko5552).

0 1 hvala 0
12 godina
Bendo kaže...

Pozdrav! Zanima me koji od ova dva laptopa je bolji izbor?

Lenovo G500

Asus X552VL-SX030D

Procesori su isti, sad neznam koja bi grafika bila bolja i koji ima bolje hlađenje da ne dolazi do pregrijavanja kao na mom trenutnom hp-u. Laptop bi se koristio za faks i povremeno neke starije igre.

Lenovo!

11 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi moze mi neko rec misljenje o ovom laptopu,znaci sta valja a sta ne.Hvala!! ASUS X75VB-TY028

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a koliko sam vidio dosta se 'pljuje' po ovim proizvođačima pa sam ih i ja izbjegavao u pretrazi... ali eto, imat ću ih u vidu... a kod ovih gore navednih jel mi možeš nešto savjetovati

12 godina

Od ta tri osobno bi išao na Toshibu samo ona nema diskretnu grafiku, ako te zanimaju igre onda srednji link. 

11 godina
neaktivan

ma i nisam od nekih prezahtjevnih igrica... više pes, eventualno nba... ali nekako mi se čini premalo 4gb rama kod ove toshibe, šta ti misliš... a i možeš li mi reći koji od ovih ima najbolju grafičku i jeli bolja grafička u ove toshibe ili asusa sa intelovim procesorom

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 17:34 (kroos).
17 godina

Primjećujem da je Acer cijelu seriju prijenosnika od, da tako kažemo, niže srednje klase do nabrijanih imenovao oznakom V3.

Primjećujem, također, da tu idu različiti procesori (čak i generacijski), različita količina radne memorije, različite grafičke kartice, neki imaju disk, neki disk i SSD, neki imaju DVD, neki blueray. No ono što uočavam kao najzanimljivije je da neki modeli imaju dodatan utor (prazan) za disk ili SSD te da neki imaju čak 4 slota za memorijske module što bi im omogućilo teoretsku nadogradivost do čak 32 gigabajta RAM-a.

E sad, ono što mene zanima je neki srednjoklasni model, ali da budem siguran da su mu preostali prazni slotovi za memoriju (još barem 2) i prazan utor za disk/SSD. Kako tu informaciju saznati prije kupnje?

Da li je od 17 colnih ekrana bolji onaj s rezolucijom 1600 × 900 točaka ili onaj s full HD rezolucijom? Koje su prednosti i mane jednog odnosno drugog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
kroos kaže...

ma i nisam od nekih prezahtjevnih igrica... više pes, eventualno nba... ali nekako mi se čini premalo 4gb rama kod ove toshibe, šta ti misliš... a i možeš li mi reći koji od ovih ima najbolju grafičku i jeli bolja grafička u ove toshibe ili asusa sa intelovim procesorom

Rekao sam ti da toshiba nema diskretnu grafiku ali ima dovoljnu za igre koje su certificirane od strane intela. Asus ovaj prvi link ima U cpu koji malo troši ali je srezan u taktu, grafika je ajmo rec dovoljna za low-middle detalje ovisno o igri i postavkama. Srednji Asus ima dobar quad apu i grafiku u rangu sa nvidiom kao u prvom linku, samo sto se ovdje moze crossfire odraditi (apu+gpu) za bolje gaming performanse.  

12 godina
neaktivan

Po meni, ovaj prvi, sa intel + nvidia 720 kombinacijom, stari mi ima sličan, ali sa i3 i laptop je ko keksić. Nemoj doduše očekivat da ćeš igrat jake igre na fulu, ali za LOL i te fore je sasvim na mjestu. isto tako, ono što je dobro je baterija, asusi su već poznati po dobrom menadžmentu baterije, tako i ova kod mog starog traje oko 4 sata normalnog korištenja. Jedino što ne valja je to što je DVD sa driverima namjenjen pogonjenju samo na win8 sustavu, na 7ici neće radit, ali se mogu izvuć driveri i velika većina će radit najnormalnije.

12 godina
BMT kaže...

Primjećujem da je Acer cijelu seriju prijenosnika od, da tako kažemo, niže srednje klase do nabrijanih imenovao oznakom V3.

Primjećujem, također, da tu idu različiti procesori (čak i generacijski), različita količina radne memorije, različite grafičke kartice, neki imaju disk, neki disk i SSD, neki imaju DVD, neki blueray. No ono što uočavam kao najzanimljivije je da neki modeli imaju dodatan utor (prazan) za disk ili SSD te da neki imaju čak 4 slota za memorijske module što bi im omogućilo teoretsku nadogradivost do čak 32 gigabajta RAM-a.

E sad, ono što mene zanima je neki srednjoklasni model, ali da budem siguran da su mu preostali prazni slotovi za memoriju (još barem 2) i prazan utor za disk/SSD. Kako tu informaciju saznati prije kupnje?

Da li je od 17 colnih ekrana bolji onaj s rezolucijom 1600 × 900 točaka ili onaj s full HD rezolucijom? Koje su prednosti i mane jednog odnosno drugog.

Ravnaj se po mikronisu oni imaju detaljno razrađene specke laptopa. 

Recimo ovaj model bi ti bio taman klik, Full HD je super opčenito, ako imaš Win8 onda je dojam još i bolji jer vizualno "modern UI" sučelje još atraktivnije izgleda i više pločica stane u ekran.

Eto u mikronisu imaš specke detaljno prikazane klik

15 godina
Koji je najbolji ultrabook do 4500-5000kn? Ako se izvadi hdd i stavi ssd, dali ce se povecat autonomija baterije.?
PUTA MADRID
12 godina

Ovisi koji ekran te zanima? Imaš recimo ovaj ultra tanki model Samsung Ativ 9 Lite sa 128GB ssdom i Win8. Jedino je taj amd apu slabašan za nešto zahtjevnije radnje ali je cijena dosta dobra s obzirom na tanak dizajn i dobru tipkovnicu. 

Drugi model koji bi mogao preporučiti je Lenovo U510 debljih dimenzija i 15" ekran.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 3:02 (roby27).
15 godina
roby27 kaže...

Ovisi koji ekran te zanima? Imaš recimo ovaj ultra tanki model Samsung Ativ 9 Lite sa 128GB ssdom i Win8. Jedino je taj amd apu slabašan za nešto zahtjevnije radnje ali je cijena dosta dobra s obzirom na tanak dizajn i dobru tipkovnicu. 

Drugi model koji bi mogao preporučiti je Lenovo U510 debljih dimenzija i 15" ekran.

Loši processori i reza na oba. Za tako skupe uredjaje bi to trebalo biti bolje.

PUTA MADRID
12 godina

A šta ti očekuješ? Pa u ultrabookove se stavljaju slabiji ULV procesori to ti mora biti jasno ko vodu pit. I i7U nije slab procesor pogotovo za taj rang cijene, mnogo skuplji modeli nemaju i7U.

15 godina
roby27 kaže...

A šta ti očekuješ? Pa u ultrabookove se stavljaju slabiji ULV procesori to ti mora biti jasno ko vodu pit. I i7U nije slab procesor pogotovo za taj rang cijene, mnogo skuplji modeli nemaju i7U.

Gle, mogao bi prijeći i preko toga. Jednimo me zanima dali bi dulje trajala baterija ako se stavi ssd?

PUTA MADRID
12 godina

Da trajala bi jer ssd troši manje struje od hdd-a. 

17 godina

Pozdrav.

Trenutno me zanima ovaj model laptopa (Lenovo Z710 59-390167):

http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=24336

Moje je pitanje: koji tip matrice ima ovaj laptop i da li ga netko od vas koristi? Zanimaju me iskustva s tim laptopom...

Hvala. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 8:21 (kule).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice