Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.589.863
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Penzija kaže...

Pozdrav svima!
Tražim ultrabook za sestru pa mi treba pomoć :)

Zahtjevi:

-cijena oko 5000kn

- ekran oko 14'' (mogu i druge velicine ako ima sta dobro ali ne ispod 13'')

-da bude sto kvalitetnije izrade (nosiv u torbi/lagan)

-touchscreen nije obvezan

-korištenje samo za stvari tipa internet, muzika, filmovi, office

-po mogućnosti sa ugrađenim windowsima

Hvala unaprijed {#}

Toshiba U840W sa Win8 i NMW jamstvom, 21:9 omjer ekrana

Druga opcija Samsung 530U4C-A02HR, sa win8 i 5god. jamstva, 16:9 ekran

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 3:27 (roby27).
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav!

Dvoumim se između 2 laptopa, pa bih trebala vašu stručnu pomoć. Prvi: http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/ASUS-X55C_SX034D/ , drugi: http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/DELL-Inspiron-3521__272212569/

Trebala bih laptop do 3.500, za posao, dakle ne bih igrala nikakve igre niti bih radila na zahtjevnijim programima. Dakle, čisto za Office, Internet, pokoji film... Kod Dell-a me privlači jamstvo, ali nisam sigurna glede kvalitete i tehničkih specifikacija. Pa bih vas molila za savjet, koji se više isplati, manje zagrijava... 

Btw. da li bi obavezno pri kupnji preporučili cooler za laptop? Unaprijed hvala! :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Cooler ne mora nužno hladiti dovoljno je da samo stoji na njemu uzdignut od stola bolja je cirkulacija zraka nego da je lap direktno na stolu to isto možeš dobiti i sa raznim podmetanjima gumica, čepova ispod lapa, sama odaberi što je elegantnije rješenja.

Gumice, čepovi.... i kada će trebati hladiti to neće moći.

Pogotovo lap ne stavljati na deke, tepihe itd to nula bodova.... :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
Helena6 kaže...

Pozdrav!

Dvoumim se između 2 laptopa, pa bih trebala vašu stručnu pomoć. Prvi: http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/ASUS-X55C_SX034D/ , drugi: http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/DELL-Inspiron-3521__272212569/

Trebala bih laptop do 3.500, za posao, dakle ne bih igrala nikakve igre niti bih radila na zahtjevnijim programima. Dakle, čisto za Office, Internet, pokoji film... Kod Dell-a me privlači jamstvo, ali nisam sigurna glede kvalitete i tehničkih specifikacija. Pa bih vas molila za savjet, koji se više isplati, manje zagrijava... 

Btw. da li bi obavezno pri kupnji preporučili cooler za laptop? Unaprijed hvala! :)

Ja bih na tvom mjestu kupio ovaj modeL: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_244&products_id=10425

Razlog: Mrvicu bolji procesor, dosta bolja integrirana grafika (nije bitno sta ne igras igre, vazno je i za filmove) i veci HDD.

Dostava iz te trgovine ti je besplatna i iako im stranica ne lici na nista, firma je pouzdana.

p.s Ako mora biti elipso onda definitivno ovaj ASUS, DELL ima stari procesor/grafiku.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 19:50 (OriginalEXE).
15 godina
Deawood kaže...

Ja sam osobno bio vlasnik Acera i znam da su ti laptopovi dno, a trenutno posjedujem Lenovo koji je nevjerojatno hladan laptop i ne zahtijeva redovito čišćenje kao Acer i ne zahtijeva postolje (dok je Aceru trebalo postolje sa hlađenjem čak i u IDLEu). Acer V5 bi trebao biti bolji od ostalih Acera, ali tu nema neke drastične promjene. A i vidim da bi ga koristio i za gaming što nije pametno s obzirom na zagrijavanje, odnosno ako ne kupiš postolje resetiravat će se nakon nekoliko mjeseci zbog gore spomenutog.

EDIT: Tebi bi najbolje došlo nešto ovako: Asus ili ovaj Lenovo.

U oba imaš jako brz procesor, Lenovo ima nešto jaču grafičku karticu od Asusa, Asus ima 24 mjeseca garanciju, a Lenovo 12 mjeseci, 1TB HDD kod oba, Asus ima 8GB RAMa, dok Lenovo ima 6GB.

Brzi procesor i puno rama omogućava da ova dva laptopa rade savršeno fluidno u PSu i sl.

Je li ti mislis da si zbog jednog laptopa mjerodavan da odlucujes koji je brand dobar a koji ne?

14 godina
odjavljen

Joj daj ne glumataj. Opće je poznato koji brand valja, a koji ne, zašto ne, zašto da.

Već ptica na grani zna da je Alienware precijenjeni brand, da Acer ima lošu izradu i izvedbu hlađenja...

0 3 hvala 0
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Joj daj ne glumataj. Opće je poznato koji brand valja, a koji ne, zašto ne, zašto da.

Već ptica na grani zna da je Alienware precijenjeni brand, da Acer ima lošu izradu i izvedbu hlađenja...

Ja se nadam da ti samo pokušavaš biti sarkastičan?!

Prošao si kroz sve njihove modele ili si za usporedbu uzeo Lenovo laptop od 8000 kuna i Acerov model od 2500 kuna?

14 godina
odjavljen

"Prošao" sam kroz nekoliko modela, odnosno isprobao sam ih.

Osobno sam imao Acer za 5000kn, a trenutno imam Lenovo Y500 za 7 i nešto sitno (i7 4700 HQ, 8GB RAM...).

A da ti jednostavno otiđeš do nekog frenda koji ima V5 pa isprobaš, a ne što tu samo visiš na forumu...?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 21:07 (Deawood).

0 3 hvala 0
11 godina

Pozdrav,

Odma da napomenem da ovo citaju oni koji se malo bolje kuze u laptope, npr. gejmeri :P

I takodjer za napomenu da je u pitanju kupnja prvog laptopa, i da Dell i HP laptope ne uzimam bas u obzir jer sam puno cito zadnjih par dana o laptopima i skuzio da su ti laptopi ili extra ili sranje, pogotovo HP.

Kratko i jasno trazim laptop koji vrti dotu2 na medium i po mogucnosti high postavkama na pristojnom fpsu (amo rec min. oko 30, najbolje bi bilo oko 40, 50 valjda..) i ako je moguce neke malo zahtjevnije igre tipa assassins creed 3. Bitan mi je i procesor naravno. Znaci sasvim pristojan laptop za svakodnevnu upotrebu i nesto gejmanja, prije svega dote2 :P. Cijena od 3-6k kuna. Laptop mislim kupiti oko zimskih praznika kad ce bit kakvo snizenje ili nesto, ali me sada zanima bilocije misljenje oko takvoga laptopa.. trazio sam po svakakvim stranicama, najvise na nabava.net i instar-informatika.. evo nekih zanimljivih laptopa koje sam naso (molim procitat full opis laptopa u linkovima ak mi mislite odg jer u osnovnim opisima cesto znaju fulat nekaj):

Za ovaj laptop http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-c50d-a-10u/PSCH4E-00300DY4 bi mi trebalo strucno misljenje ak neko zna kak funkcioniraju te 2 graficke skupa, posto za taj toshiba satellite nigdi ne pise nista za dual graphics (cekam odg od instara al nemogu docekat xd), i ak iko zna dal valja kaj cetverojezgreni A6-5200 Apu "Kabini" procesor za laptop (http://www.notebookcheck.net/Short-Review-AMD-A4-5000-APU-Kabini.93173.0.html , tu ima svasta nesto o procesorskom mu bratu malo slabijem A4-5000 procesoru.. a u tom linku i o A6-5200, samo napomena!!!: tu se sve navodi kad je u prici samo integrirana, a ne i dodana graficka kao u instarovoj ponudi)

Taj mi se laptop svidja jer je ful jeftin za svoje mogucnosti (tak mi se cini), baterija traje do 6h, malo trosi i slabo se grije, a taj procesor je mozda underrated...

http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-772g-54208g1tmakk-17-fullhd-intel-haswell-i5-8gb-1gb-geforce-gt-750m-4gb-nxm74ex035-best-buy/NX.M74EX.035 ovo je nekakav vrh koji sam naso do 6k kuna (6300 na kredit xd)

Izmedju ta 2 ekstrema ima npr. jedan ovakav lijepi Asus X75VB i5/6GB/HDD1TB/GT 740/17.3" http://www.supernet.hr/prijenosna-racunala-za-kucne-korisnike_12#L_asus-x75vb-ty028 (kad otvoris link, 4. odozdola..) i nesto takvo je mozda najrealnije jer ta graficka http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89900.0.html vrti taman i ass creed i dotu2 i dost toga, pitanje je npr. da li ce se laptop brzo zagrijat, da li se grafa i procesor dobro slazu, da li ima kaj povoljnije od ovog sa slicnim konfiguracijama, blabla

Samo da kazem da se interesiram za laptope tek 3-4 dana, prije toga se nisam nista informiro o bilocemu za laptope, pogotovo ne za novije kompove jer je tehnologija otisla u nebo, doma imam 2 kompa stara sramotno puno godina xd. Procito sam i da ce izac neki noviji Haswell intelovi procesori koji ce imat bolje baterije i da ce se kupnja laptopa mozda vise isplatit za mozda god dana blabla, znaci zanima me sve vezano o kupnji postenog laptopa pa ako ima itko kakva dobra saznanja ili savjete slobodno nek podijeli, hvala unaprijed i oprostite za mozda predugacak post (novi sam ovdje pa ne znam kolko se toleriraju dulji postovi :P)

P.S. gamersject member pomagaj, znam da se kuzis u ovo, hehe :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 1:39 (The_Fichek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Osobno sam imao Acer za 5000kn, a trenutno imam Lenovo Y500 za 7 i nešto sitno (i7 4700 HQ, 8GB RAM...).

A da ti jednostavno otiđeš do nekog frenda koji ima V5 pa isprobaš, a ne što tu samo visiš na forumu...?

y500 nema haswella, y510 ima...  

Kupovina laptopa je cista sreca i koliko je imas toliko ce ti trajat, stoga je ljude najbolje savjetovat po pitanju potrebne konfiguracije i cijene, pa cak i trgovine u koju idu i gdje mogu dobiti najbolju uslugu :D Brand nije toliko ni bitan.

@The_Fichek

Prevelika je razlika izmedju 3-6k kn, a i predaleko gledas, za 3 mjeseca ce doci novi modeli i nove akcije, u onom trenutku kad se odlucis kupiti uredjaj onda pitaj za savjet :D  Sta se tice toshibe radje si za igranje uzmi jacu konfu od toga, a baterija ti nikako nece trajat 6h.

Ako ti je striktno za igranje, onda je svakako za 6k bolje slozit stolnu konfu osim ako nije imperativ da to mora biti laptop.

Uglavnom svi modeli koje si stavio su super za svoj cjenovni rang, al daj se samo odlucio koliko novaca mislis potrosit :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 2:16 (gamersject.com seVE!).
16 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Pusti čovjeka da kupi što hoće što si dosadan? Ne kupuje za tvoju lovu.

Richland bi se kao i trinity trebao puno manje grijati od turiona i athlona itd koji su bili ranije tako da ohladi malo.

12 godina
zunipro kaže...

Pozdrav svima,

Spremam se na kupnju laptopa pa molim mišljenja o Lenovo G510 (59390423) http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.9a0d2297fae242829b59c950a95f3b26.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g510-notebook-15-6-59390423-59-390423.aspx i osvrt na kvalitetu usporedba s Dell i Asus

Puno hvala unaprijed

Nova serija sa Haswell cpu, kvaliteta kucista je vrlo dobra, tipkovnica vrlo precizna i ugodna za tipkanje tako da sve u svemu ovo je odlična kupnja. Svijetla točka je i sshd disk kojeg trenutno jedino Lenovo nudi u svojoj low end seriji. Dell i Asus u ovom rangu nude slim laptope sa prosjecnim komponentama, barem sto se tice 15".

kongobongo kaže...

Pozdrav, želio bih vašu preporuku za laptop. Ovo su neke moje želje,zahtjevi,prohtjevi: želio bih da ima dobar procesor-nisam gamer i ne namjeravam postati u budućnosti ali programiram dosta i začudilo me kako je laptop jednog mog prijatelja dosta dugo vrtio jedan kod koji nije bio nikakva zahtjevna igrica niti tako nešto pa bih želio da se mogu pouzdati da mi laptop neće vrtiti 10sek nekaj kaj iole ozbiljnije stolno računalo odvrti za 2sek. Volio bih da je lagan i relativno tanak i da mu je ekran 15(i koliko već)inča tako da mi to stvarno bude prijenosno računalo a ne stolni komp kojeg mogu zaklopiti. Ne treba mi neki čitač CD-a ili DVD-a,toga ću se rado odreći. Bio sam gledao jedan samsung (mislim ativ book 4) ali trenutno ga po nekim internet trgovinama nemogu baš naći a i nisam vidio puno iskustava sa tim (a i općenito samsung laptopima) Neki cjenovni raspon bi mi bio od 3500-5000kn.Može čisto i preporuka na kaj da pazim ili tak nekak

ThinkPad Edge E531 za laptop namijenjen poslu nema boljeg u toj klasi. Skuplji je od laptopa sa istim ili boljim komponentama ali ipak kada se ide na kvalitetu i pouzdanost onda se gleda ThinkPad serija.

Helena6 kaže...

Pozdrav!

Uzmi Lenovo G510 ,nema buke, nema zagrijavanja i dolazi sa 4. generacijom procesora i sshd diskom velikog kapaciteta. 

Ako zelis proci jeftinije onda gledaj AMD SOC kabini, malo trosi a za tvoje potrebe i vise nego dovoljan G505

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 2:45 (roby27).
12 godina
Deawood kaže...

Ajde ako mozes stavi slike u temi za slike vaseg hardwera ako ti nije problem {#} jer mi se ne poklapa specke sa modelom kojeg si naveo.

13 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bi preporuku za kupnju laptopa, koristio bi ga uglavnom za surfanje i mozda nekakvu igru tu i tamo (nije neophodno).
Mislim da bi mi cesto bio doma, nebi ga nosao okolo. Moze li se kupiti nesto sto bi bilo dovoljno za ove potrebe za 1400-1900 kn? Ako nema nista novo
kupio bi i rabljeno, ako netko ima preporuku za nesto starije modele moze i tako, hvala  

{#}

LG Optimus L9
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Na forumu visim upravo zato jer nitko od frendova nema taj laptop pa trazim iskustva korisnika,a koliko vidim iskustva su pozitivna tako da cu za par dana naruciti upravo taj model.

Kad ga kupim stavit cu ovdje par slika i kratki osvrt :)

15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. Planiram po prvi put kupiti laptop pa sam odlucio potraziti pomoc jer neznam puno o tome. Treba mi nesto da moze pokretati Football Manager 2014, office,AutoCAD, Catia i da mogu ici na internet, znaci nista spektakularno. Moj favorit je Lenovo Z575.

http://www.pik.ba/artikal/9136568/nov-laptop-lenovo-ideapad-z575/

Citao sam na stranim stranicama korisnicke recenzije i sve su bile pozitivne. Svidja mi se zato sto ima i neku graficku karticu pa mozda uspjem pokrenuti i neku stariju igru ako pozelim.

Zanima me koliko je Lenovo pozdan kao proizvodjac i da li vrijedi ovih para(3600KN)?

Unaprad hvala!

0 0 hvala 0
13 godina

Samo jedna mala opaska vezana uz Acer, pripazite na jamstvo tj trajanje jamstva pri kupnji laptopa. Ako imate opciju produljenja, produljite.

Kada sam radio u servisu prije par godina, primali smo strašno strašno puno Acera, a rezervni dijelovi nisu baš jeftini. Ne znam kakva je situacija sad, uvijek su oni bili i lijepi i jeftini, samo nikako najpouzdaniji brand.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
guls kaže...

Samo jedna mala opaska vezana uz Acer, pripazite na jamstvo tj trajanje jamstva pri kupnji laptopa. Ako imate opciju produljenja, produljite.

Kada sam radio u servisu prije par godina, primali smo strašno strašno puno Acera, a rezervni dijelovi nisu baš jeftini. Ne znam kakva je situacija sad, uvijek su oni bili i lijepi i jeftini, samo nikako najpouzdaniji brand.

Ok super,hvala na savjeru.Ionako sam mislio pri isteku osnovnog jamstva nadokupit

16 godina
neaktivan

A zavisi koliko jeftin Acer onaj od 8000-12000 i više tisuća je sve samo ne jeftin. :)

Ja imam zamjerke na taj Acer eto zbog čega ga ja ne bih uzeo : Ima samo jedan utor za memoriju znači vječni single channel, samo 4 čelije baterija, nema optike, APU se ne može upgradeati koliko znam takav je socket navodno i 25% je valjda tanji od normalnog lapa e tu je sada pitanje hlađenja..... Ima možda još toga ali ovo je iz glave.... :)

0 0 hvala 0
11 godina

@gamersject.com seVE!

Pravo da ti kazem htio bi konficu za gejmanje (stolni pc), al sam odlucio ovaj semestar vise ucit tako da za tu konficu mogu cekat do zime ili vise od toga. Tak da bi radje laptop odmah kupio, jer mi treba djelomicno za faks, za gledanje streamova, serija u lezecem polozaju :D i zapravo stvarno za laptop mi netreba nijedna druga igra nego dota2 jer sam fan dote, a em sto je laptop pa ga mogu svuda nosit. Znaci pratkicki mi treba i laptop i komp, obadvoje mogu odgodit do zime, aaaaali slusaj sad..

Bilo mi je dosadno ovih dana pa sam iso malo gledat ponude laptopa i tako to, i tako ja nadjem taj toshibin satellite laptop sa pojacanim kabini procesorom, znaci ne 1.5 nego 2.0 Ghz x4 sto je ja mislim trenutno najjaci kabini procesor (izaso je polovicom ove god). Procitaj malo di sam stavio link za njega, znaci stvarno traje do 6h baterija jer se ti kabini procesori inace stavljaju u manje laptope tablete i mobitele, zapravo i u plejku4 i xbox (to je konkurencija atomovom procesoru iz intela kojeg nema kod nas za kupit).

I na sve to jedino instar nudi + jos jednu graficku na njega, znaci neznam jel im to tiskarska greska al cist sumnjam, di got sam drugdje trazio uvijek dobis samo integriranu graficku uz njega koja nije bas nest al je isto dost dobra i sad u ovoj ponudi dobis jos radeon HD 8550M (prva se vrti u razini Intel Graphics HD 4000, a druga u razini Intel Iris Graphics 5100, pitanje je samo kak rade skupa..). Izvor: http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8400.93720.0.html i http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8550M.84267.0.html

Znaci jos jednom: grafički prilagodnik vrsta : AMD A6-5200 APU with AMD Radeon™ HD 8400 + 8550M Graphic (to ti pise u detaljnom opisu http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-c50d-a-10u/PSCH4E-00300DY4, a u osnovnom opisu je valjda slucajno izostavljena 8550M). Cekam jos odg od instara, mozda su se stvarno zabunili ali sumnjam, ako mi jave da je doslo do greske ili nesto ti javim..

Btw. ovdje http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-c55d-a-103-quad-a41564gb750gbradeon8550m-best-buy/0149114 je za mrvu slabiji slican model, i opisan je dosta dobro u smislu za svakodnevnu upotrebu, gledanje filmova i slusanje glazbe (poboljšanom tehnologijom SRS Premium Sound HD™ sta got to bilo xd). Best buy je ponuda, procitaj malo..

Znaci zapravo me trenutno zanima samo crni toshibin laptop (http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-c50d-a-10u/PSCH4E-00300DY4) jer mislim da je za te pare cudesno dobar i da se isplati kupiti sad, za pol god i za god dana.. Jedini problem bi mi bio ako bi slabo vrtio dotu2 na medium, ako procesor suxa i ako se te 2 graficke ne podrzavaju bas nesto. Za neke od tih sumnji sam pitao instar, ali jos uvijek cekam odg..

Et, sad sam se pojasnio i tebi i sebi pa mozda i jos nekom ko procita ovo :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 13:40 (The_Fichek).
14 godina

Pozdrav, trebao bih preporuku laptopa za frenda za oko 3500kn. Trebalo bi mu za Photoshop i tu i tamo zaigrati Battlefield4free. Da li bi ovaj npr. bio ok? Hvala unaprijed na prijedlozima.

CroHQ.org - mutligaming community
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Odlučio sam početi štedjeti pa je moje pitanje koliko bi trebao uštedjeti da si kupim laptop koji bi služio za gejming, hd filmove...
Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
roby27 kaže...
Deawood kaže...

Ajde ako mozes stavi slike u temi za slike vaseg hardwera ako ti nije problem {#} jer mi se ne poklapa specke sa modelom kojeg si naveo.

Ispričavam se, radi se o Y510 59390539.

14 godina
neaktivan

pozdrav svima.hitno trebam pomoc jer danas bratu moram uzeti laptop.dvojim izmedju toshibe qosmio x870-15q sto mi je prvi izbor i asusa jer mi je dobri covjek iz adm-a rekao da su i oni dobri do 10000kn.molim pomoc.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj prvi izbor toshiba.ako je koji od ovih ostalih bolji ili ima nesto sto ovaj moj buduci nema slobodno glasajte.

2 Toshiba Qosmio X870-15Q
1 ASUS N750JV-T4159
0 ASUS G750JW-T4031
0 ASUS N750JV-T4118H
4 ASUS N750JV-T4158H

0 0 hvala 0
11 godina
roby27 kaže...
Uzmi Lenovo G510 ,nema buke, nema zagrijavanja i dolazi sa 4. generacijom procesora i sshd diskom velikog kapaciteta. 

Jel mos pls objasnit sta znaci taj SSHD?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 16:18 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Kratko pitanje, koliko ce laptop od 8-9 glavi dugo vrtit igre, i dali ce ih moc vrtit kao ps4

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
vanko kaže...
Kratko pitanje, koliko ce laptop od 8-9 glavi dugo vrtit igre, i dali ce ih moc vrtit kao ps4

Vjeruj mi, teže pitanje nego što misliš. Pogledaj si ovaj benchmark sa GTX 770M grafom pa si nekako okvirno razmisli, laptopovi sa GTX 770M grafom koštaju cca. 9-10 pa naviše.

Vrtiti će i bolje od PS4 samo ne baš dugi period zato jer se najnovije igre optimiziravaju za 2 (odnosno 4) konzole dok se za računala nemogu tako dobro optimizirati pošto računala nisu samo 2 (modela) nego su u dijelovima i dijelova je puno više od 2 različita (ako razumiješ što želim reći ovime). Ako baš ciljaš na dugoročni gaming i doma si onda je laptop kako da to kulturno kažem... neisplativ, odnosno nemožeš ga samo nadograditi kao desktop nego moraš kupiti cijeli novi.

16 godina
neaktivan

Konzola ima tu prednost sve što je rađeno za nju dobro radi a kod pc-a baš i nije tako jer je hrpa različitog hardweraja.

Točno tako.

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav

djevojka kupuje laptop za surfanje, gledanje filmova i rad u office-u.

Bitno je da bude lijep  (najbitnije)  {#} , 15,6"  i po mogućnosti da ima dobre zvučnike.

Tražio sam nešto i našao ovo:

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.2c65d2099fd74469a0fbbd645c473e8f.acer-aspire-v5-572-intel-core-i3-3227u-1-90ghz-4gb-500gb-w8-15-6-hd-intel-hd-graphics-4000-p-n-nx-ma3ex-007.aspx

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.a76d736916ba454c93a71c6bacaad88e.acer-aspire-v5-552g-amd-a8-5557m-2-10ghz-8gb-1tb-linux-15-6-hd-amd-radeon-8750m-2gb-p-n-nx-mctex-008.asp

Isti su, ona je oduševljena izgledom, mene zanima zašto je ovaj sa AMD procesorom i grafičkom jeftiniji od Intelovog iako gledajući http://www.cpubenchmark.net/ AMD ima bolje ocjene.

Molim vas dajte svoje mišljenje o ovom laptopu, a isto tako ako ima nešto bolje u cjenovnom razredu do 4000kn (+- 300kn) preporučite mi.

Hvala 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 19:59 (rajko07).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice