Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.670
|
čitano: 14.630.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Evo da vas pitam, trebao bi mi jedan laptop koji bi na sebi imao Linux. Na njemu bi većinom programirao (web-dev - XHTML/CSS, Javascript, PHP, MySQL, C++, ...) i surfao internetom.

Znači, najbolji laptop za tu svrhu. Bez pretjerivanja.

Cijena = Što je niža moguća.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 22:05 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jel velika razlika između 15 inča i 17 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
glikoprotein kaže...

jel velika razlika između 15 inča i 17 ?

razlika je 2 inča

14 godina
neaktivan

Možda nešto ovakvo za moj prijašnji upit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poštovanje svima,

treba mi pomoć za odabir laptopa u cijeni do 5.999,00kn {#}

Naravno da je manje potrošnje love bitnije, no ako performanse zaslužuju kune, onda nek cijena i ide do te navedene.

Laptop nebi služio za igranje. Ja sam old school igrač, tako da ako se nešto i bude vrtilo od igri, to će vjerojatno biti settlersi, stronghold 1-2, kojekakvi football manageri, stare strategije turn based i slično.

Laptopu bi glavna namjena bilo surfanje, gledanje filmova, slušanje muzike, baktanje sa održavanjem jednog foruma itd.

Bitno mi je da su dobre perfomanse za gore navedene stvari. Dobar zvuk, dobra slika (HD rezolucija?) kod filmova i surfanja, te također dobra tipkovnica jer poradi foruma puno pišem odnosno lupam po njoj. Što se tiče integrirane kamere poželjno da bude dobra kvaliteta slike. Ne znam dal postoje laptopi sa integriranim mikrofonima ili ne?

Također da može podržat npr. 10 otvorenih tabova (youtube, forum, vijesti...) ili par otvorenih aplikacija u radnom moodu (npr. otvoren word, adobe pretvara neki fajl u svoj , u pozadini muzika sa harda, radi se upload nečega na forum, fajl od 1GB se rar-a i sl.)

Poželjno barem 750GB hard diska. Što se veličine ekrana tiče, pretpostavljam da mora biti 17 inčni ili manji pošto namjeravam laptop nosat po vani, koristit ga po bircevima na terasi i slično? Kvaliteta baterije što bolja te po mogućnosti zagrijavanje toliko da ga se ipak može držat na koljenima.

USB utori bar 3+ i v3.0 pokoji. Obavezno da ima DVD pržilicu i da nema nekih problema sa spajanjem na internet, bilo žično bilo bežično. Poželjno također mogućnost za instaliranje x64 verzije windowsa. Te da se ne raspadne ako ga krivo pogledam...

Ako dolazi bez windowsa(free dos ili što već), to ne znači da se windowsi ne mogu doma nakon kupnje instalirat, zar ne? Windows 7 bez problema ima integrirane drivere za sve komponente na laptopu ili je neophodan dostup internetu tijekom instalacije windowsa??? Ako dolazi sa Linuxom, to se može pregazit doma sa windowsima, jel?

Izbjegao bi HP brand i Toshibu. Poželjno da se može nabaviti u Rijeci (Links ili nešto slično).

Ovo su neki koje sam pronašao, pa molim vaš sud te linkove i za bolje.

Asus K53SM-SX160

ASUS K55VM-SX031

Acer V3-571G-53218G75MAII

Aspire V3-571G-53218G75 Maii (ne znam dal je isti ko i ovaj prethodni jer je drastična razlika u cijeni)

DELL Inspiron N5110

Pošto nisam u toku zadnje vrijeme sa hardwareom, uzdam se u vas. {#}

Hvala puno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Regati kaže...

Poštovanje svima,

treba mi pomoć za odabir laptopa u cijeni do 5.999,00kn {#}

Naravno da je manje potrošnje love bitnije, no ako performanse zaslužuju kune, onda nek cijena i ide do te navedene.

Laptop nebi služio za igranje. Ja sam old school igrač, tako da ako se nešto i bude vrtilo od igri, to će vjerojatno biti settlersi, stronghold 1-2, kojekakvi football manageri, stare strategije turn based i slično.

Laptopu bi glavna namjena bilo surfanje, gledanje filmova, slušanje muzike, baktanje sa održavanjem jednog foruma itd.

Bitno mi je da su dobre perfomanse za gore navedene stvari. Dobar zvuk, dobra slika (HD rezolucija?) kod filmova i surfanja, te također dobra tipkovnica jer poradi foruma puno pišem odnosno lupam po njoj. Što se tiče integrirane kamere poželjno da bude dobra kvaliteta slike. Ne znam dal postoje laptopi sa integriranim mikrofonima ili ne?

Također da može podržat npr. 10 otvorenih tabova (youtube, forum, vijesti...) ili par otvorenih aplikacija u radnom moodu (npr. otvoren word, adobe pretvara neki fajl u svoj , u pozadini muzika sa harda, radi se upload nečega na forum, fajl od 1GB se rar-a i sl.)

Poželjno barem 750GB hard diska. Što se veličine ekrana tiče, pretpostavljam da mora biti 17 inčni ili manji pošto namjeravam laptop nosat po vani, koristit ga po bircevima na terasi i slično? Kvaliteta baterije što bolja te po mogućnosti zagrijavanje toliko da ga se ipak može držat na koljenima.

USB utori bar 3+ i v3.0 pokoji. Obavezno da ima DVD pržilicu i da nema nekih problema sa spajanjem na internet, bilo žično bilo bežično. Poželjno također mogućnost za instaliranje x64 verzije windowsa. Te da se ne raspadne ako ga krivo pogledam...

Ako dolazi bez windowsa(free dos ili što već), to ne znači da se windowsi ne mogu doma nakon kupnje instalirat, zar ne? Windows 7 bez problema ima integrirane drivere za sve komponente na laptopu ili je neophodan dostup internetu tijekom instalacije windowsa??? Ako dolazi sa Linuxom, to se može pregazit doma sa windowsima, jel?

Izbjegao bi HP brand i Toshibu. Poželjno da se može nabaviti u Rijeci (Links ili nešto slično).

Ovo su neki koje sam pronašao, pa molim vaš sud te linkove i za bolje.

Asus K53SM-SX160

ASUS K55VM-SX031

Acer V3-571G-53218G75MAII

Aspire V3-571G-53218G75 Maii (ne znam dal je isti ko i ovaj prethodni jer je drastična razlika u cijeni)

DELL Inspiron N5110

Pošto nisam u toku zadnje vrijeme sa hardwareom, uzdam se u vas. {#}

Hvala puno

Ova dva acer su potpuno ista, a zašto ne toshiba, kvalitetnija je od acera, i ima 2 godine garancije + NMW garanciju, za razliku od acera koji ima samo godinu dana. Ovaj dell je dobar: http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-n5520-156-core-i7__2166561 i ima 3 godine garanciju.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 13:25 (cedevita od limuna).
13 godina
neaktivan
cedevita od limuna kaže...

Ova dva acer su potpuno ista, a zašto ne toshiba, kvalitetnija je od acera, i ima 2 godine garancije + NMW garanciju, za razliku od acera koji ima samo godinu dana. Ovaj dell je dobar: http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-n5520-156-core-i7__2166561 i ima 3 godine garanciju.
Nemam povjerenje u Toshibu, to je jedini razlog.

14 godina
neaktivan
Regati kaže...
cedevita od limuna kaže...

Nemam povjerenje u Toshibu, to je jedini razlog.

Nemas povjerenja u firmu koja daje 4 godine no matter what garancije na laptope, dok ostale firme kojima vjerujes daju 1 godinu garancije na svoje.

Japanci imaju superkvalitetnu i mocnu industriju, a toshiba je vrhunski brand.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan

Imao sam prilike živjet pored par HP laptopa i jednog Toshibinog pa otud moja sumnjičavost prema njima.

Ne mislim da Toshiba ima sve loše modele, no taj koji je bio mi je ubio za dugo vremenapovjerenje u Toshibu.

{#}

13 godina
neaktivan

Preporucila bih ti asus K55VM, uzela neki dan, super sam zadovoljna, bez nekih vecih zamjerki. Nemoj acera, kad vec neces koristiti za igre (on ima jacu grafu, a slabiji proc). Inace nemoj da ti se odluka temelji na jednom losijem iskustvu, toshiba je super i ja sam je htjela, ali nije bilo na raspolaganju pa... baci oko na L850-13R model, ako ti ne smeta bijela boja :P

0 0 hvala 0
15 godina

pozdrav svima

trebao bi mi sto bolji laptop do 5k kn

trebao bi mi za sve po malo

edit: + - 200 kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 23:13 (lnova65).

0 0 hvala 0
16 godina

Jel ima netko ovaj ASUS N56VZ-S3045, ako ima dali vrijedi te novce? Isto tak me zanima, na nekim stranicama ima backlight keyboard, a na nekim ne, ima ili ne na kraju? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 9:06 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo posto si pred kraj mjeseca planiram kupit laptop trebao bih prijedlog za neki solidan gaming laptop u okviru 9000kn.Inace bi uzeo kuciste ali mi treba jer cu svaki vikend putovat. Trebam nesto sta ce moci zamjenit kuciste. Planirao sam uzeti Asus G74SX. Zanima me jel ima netko kakav bolji prijedlog i htio bi cuti vasa iskustva s tim laptopom.

Cheers :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zegolat kaže...

Pozdrav!

Evo posto si pred kraj mjeseca planiram kupit laptop trebao bih prijedlog za neki solidan gaming laptop u okviru 9000kn.Inace bi uzeo kuciste ali mi treba jer cu svaki vikend putovat. Trebam nesto sta ce moci zamjenit kuciste. Planirao sam uzeti Asus G74SX. Zanima me jel ima netko kakav bolji prijedlog i htio bi cuti vasa iskustva s tim laptopom.

Koju dijagonalu preferiras? Posto je desktop replacement pretpostavljam 17.3".

17.3:

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4052

Nazalost izvan budžeta (neopravdano preskup u nas), trebao bi bit oko 8500 realno, al ako se mozes protegnit odlican izbor

15.6:

http://www.telebit.hr/NB-Asus-G55VW-SO039--crna--Intel-Core-i7-3610QM-2-3GHz--750GB-HDD--4GB--15-6--1366x768-sjajni--nVidia-Geforce-GTX-660M-2/p/130060746.aspx

Asusova G serija je stvarno brutalan laptop, tih i hladan unatoc snaznim komponentama unutra. ekran odlican, zvuk također (iako pretpostavljamd a sluske koristis), unutra su kepler i ivy, tako da ces se cak moc igrat na bateriji, al ne predugo.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

pozdrav svima

bingo: http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=ACR-NX.RZPEX.007

15 godina

nemogu otvoriti link i zaboravio sam navesti da je veci od 17"

14 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

pozdrav svima

Ovako nešto: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=8880187 , ali bi trebalo produžiti garanciju (http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=013100189)

14 godina
neaktivan

cecenac kaže...
Zegolat kaže...

Pozdrav!

Koju dijagonalu preferiras? Posto je desktop replacement pretpostavljam 17.3".

17.3:

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4052

Nazalost izvan budžeta (neopravdano preskup u nas), trebao bi bit oko 8500 realno, al ako se mozes protegnit odlican izbor

15.6:

http://www.telebit.hr/NB-Asus-G55VW-SO039--crna--Intel-Core-i7-3610QM-2-3GHz--750GB-HDD--4GB--15-6--1366x768-sjajni--nVidia-Geforce-GTX-660M-2/p/130060746.aspx

Asusova G serija je stvarno brutalan laptop, tih i hladan unatoc snaznim komponentama unutra. ekran odlican, zvuk također (iako pretpostavljamd a sluske koristis), unutra su kepler i ivy, tako da ces se cak moc igrat na bateriji, al ne predugo.

da preferiram 17.3

Mogu potegnut do 10k max jer cu prek veze laptop dobit oko 15% jeftinije. Citam da G74 ima dosta problema sa Fps-om u igrama kad se frapsa il kad se stave max postavke.

Cini mi se da se isplati dat koju stotku vise za G75. Ak ima jos netko nekakav prijedlog nek nabaci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 13:57 (Zegolat).
14 godina
neaktivan
Zegolat kaže...

da preferiram 17.3

Mogu potegnut do 10k max jer cu prek veze laptop dobit oko 15% jeftinije. Citam da G74 ima dosta problema sa Fps-om u igrama kad se frapsa il kad se stave max postavke.

Cini mi se da se isplati dat koju stotku vise za G75. Ak ima jos netko nekakav prijedlog nek nabaci.

ivy i kepler su oboje efikasniji, idi na g75

13 godina
neaktivan

Bok :). Trebam pomoć u izboru laptopa. Svrha bi mu bila faks, igranje (ništa zahtjevno), malo programiranja, koji film, glazba & net. Zbog prenosivosti, trebao bi biti 15,6", a cijena oko 5000 kn (nije fiksno, samo orijentir). 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
provincijalka08 kaže...

Bok :). Trebam pomoć u izboru laptopa. Svrha bi mu bila faks, igranje (ništa zahtjevno), malo programiranja, koji film, glazba & net. Zbog prenosivosti, trebao bi biti 15,6", a cijena oko 5000 kn (nije fiksno, samo orijentir). 

Ovaj mi se čini najboljim za tu cijenu.

Dell n5110 (i7 quad core,4gb ram,nVidi geforce gt525m 1GB,JAMSTVO 3 godine)

review grafičke kartice (http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-525M.43889.0.html)

14 godina
neaktivan
tomo4vk kaže...
provincijalka08 kaže...

Ovaj mi se čini najboljim za tu cijenu.

Dell n5110 (i7 quad core,4gb ram,nVidi geforce gt525m 1GB,JAMSTVO 3 godine)

review grafičke kartice (http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-525M.43889.0.html)

Nije, grafika je ok, ali slaba za novije igre, i7 sandy je overkill za njegovu namjenu (i5 mu je sasvim dovoljan). Taj dell nemoze bas najkvalitetniji ohladit tog i7 u full loadu i laptop se malo zagrije. moja preporuka za 5000 kun:

http://www.vixus.hr/shop2/prijenosna-racunala-acer/10008595-ACER-Aspire-V3-571G---NXRZPEX007.html

Odlican midrange laptop od strane acera, sa nelosim hlađenjem (iako to be fair, i5 ivy i 640m kepler se ne zagrijaju bas previse), odlicnim dizajnom i kvalitetnom izradom. I5 ivy je efikasniji od sandya, odlican procesor za tvoje potrebe, kepler je također dosta efikasniji od fermija, a razlika između 525m i 640m je nebo zemlja i moc ce se lipo i zagejmat na v3-ici

14 godina
neaktivan

@cecenac, mislim da si pogriješio.

tomo4vk je odabrao super laptop, a evo ti argumenti :

1. Jamstvo je duže za 2 godine.

2. Ovaj tvoj laptop ima 8 gb RAM-a. Po meni, bacanje novaca. Šta će njemu 8 gb rama? Renderirat će enormnu 3D scenu ili što? U bilo kojem pogledu, žestoko pretjerivanje sa RAM-om.

3. Ne treba mu jača grafička, autor je rekao igranje (ništa zahtjevno), prema tome ne treba mu nekakva extra grafička.

Jedino s čime se (donekle) slažem jeste da je i7 overkill. i5 jeste sasvim dovoljan za gaming, ali dobro, kada gledam omjer bacanje novca na pretjeranu količinu RAM-a ili bolji procesor, bolje je uzeti bolji procesor.

@provincijalka, za tu cijenu koju daješ, laptop koji je tomo4vk našao je super.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

@cecenac, mislim da si pogriješio.

tomo4vk je odabrao super laptop, a evo ti argumenti :

1. Jamstvo je duže za 2 godine.

2. Ovaj tvoj laptop ima 8 gb RAM-a. Po meni, bacanje novaca. Šta će njemu 8 gb rama? Renderirat će enormnu 3D scenu ili što? U bilo kojem pogledu, žestoko pretjerivanje sa RAM-om.

3. Ne treba mu jača grafička, autor je rekao igranje (ništa zahtjevno), prema tome ne treba mu nekakva extra grafička.

Jedino s čime se (donekle) slažem jeste da je i7 overkill. i5 jeste sasvim dovoljan za gaming, ali dobro, kada gledam omjer bacanje novca na pretjeranu količinu RAM-a ili bolji procesor, bolje je uzeti bolji procesor.

Znači argumenti su ti da je moj prijedlog los, jer ima 4 GB rama vise (za sto se slazem da je nepotrebno, al je to opet fer od strane acera da su popunili i drugi memorisjki slot jer nabavljaju radnu memoriju po bagatelnim cijenama), al opet rec da je to žestoko pretjerivanje sa ramom je pretjerano, ko zna kakvi ce biti zahtjevi za radnom memorijom u bližoj/daljoj buducnosti.. Uostalom ako si kojim slucajme nabaci bf3 na laptop, ekstra ram navodno dobro dodje (ne znam jer sam gotovo prestao game-at i benchat i bavit se time)..

Treći argument je da sam pretjerao sto sam stavio graficku koja ima jednak TDP od 25W kao i GT 525m, a daje neusporedivo bolje rezultate. Kepler je fenomenalana arhitektura i steta je ne uzet ako se moze..

Što se tiče jamstva tu se slažem, acer mora dići dvije godine jamstva baš zbog toga sto su u svojim pocecima imali losije lower end laptope koji su se zagrijavali i rikavali

.. Svejedno acer danas prodaje gotovo najvise laptopa, i i dalje stojim iza toga da je acer v3, sa ivy i5-icom i 640m keplerom puno bolji izbor od della sa nekvalitetnim hlađenjem i overkillom od procesora (koji je uz to "stari" sandy) koji muci to hlađenje. 

P.S. Ima par dana si tu trazio laptop, sad si se odjednom upio veliko znanje u tri dana i vrijedjas moje prijedloge

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 15:53 (cecenac).
13 godina
neaktivan

Evo onda ovako:

HP 4540s (i5,6gb ram,750gb hdd,amd hd 7650 2gb...)

Garanciju možeš produžiti sa 1 na 2,3,a za 5 godina mora se provjeriti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@cecenac, sve je OK (vidiš i sam da si pretjerao, tj. da su moji argumenti točni). Moje mišljenje je da, ako se kupi laptop sa recimo 4 gb RAM-a, a onda treba više, može si još staviti, tako da to uopče nije problem. Kažem, "I got what are you trying to say", ali po mome iskustvu sve ide do 4 gb i onda dođe novi DDR. Recimo, kada je bio DDR2, igre su tražile 4 GB, a kada je došao DDR3, onda su se spustile na 2. Više mHz, veće frekvencije, što ćeš. Ako kužiš poantu, po meni je besmisleno kupiti laptop sa 8 gb RAM-a, ako neću multitaskat kao zmaj, a za recimo 2 mj. izađe DDR4 čija je najveća frekvencija nekih 4000 mHz. Kužiš šta želim reći?

Ovo iznad nije kritika, nego samo moje mišljenje o svom tom hardveru.

P.S. Znam se ja poprilično dobro u hardver, nego se ne znam u Linux i njegove optimalne hardverske zahtjeve, pa sam zato pitao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 19:50 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tomo4vk kaže...

Evo onda ovako:

HP 4540s (i5,6gb ram,750gb hdd,amd hd 7650 2gb...)

Garanciju možeš produžiti sa 1 na 2,3,a za 5 godina mora se provjeriti.

to je i dalje sandy bridge plus rebrendirani 6650 al sa nizim taktovima nego 6650 (dakle i dalje i procesor i grafika su stara arhitektura, neefikasnija i inferiorna novim tek izaslim). Produžit garancija se može i aceru kojeg sam gore linkao. hp-ovo hlađenje u ovom laptopu cak nije katastrofalno al je i dalje lose, kao i ekran koji je losiji nego u konkurencije:

http://translate.google.com/translate?sl=pl&tl=en&js=n&prev=_t&hl=hr&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.notebookcheck.pl%2FRecenzja-HP-ProBook-4540s.78320.0.html

ovo ti je recenzija na poljskom koja je prosla google transalte..

14 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...

@cecenac, sve je OK (vidiš i sam da si pretjerao, tj. da su moji argumenti točni). Moje mišljenje je da, ako se kupi laptop sa recimo 4 gb RAM-a, a onda treba više, može si još staviti, tako da to uopče nije problem. Kažem, "I got what are you trying to say", ali po mome iskustvu sve ide do 4 gb i onda dođe novi DDR. Recimo, kada je bio DDR2, igre su tražile 4 GB, a kada je došao DDR3, onda su se spustile na 2. Više mHz, veće frekvencije, što ćeš. Ako kužiš poantu, po meni je besmisleno kupiti laptop sa 8 gb RAM-a, ako neću multitaskat kao zmaj, a za recimo 2 mj. izađe DDR4 čija je najveća frekvencija nekih 4000 mHz. Kužiš šta želim reći?

Ovo iznad nije kritika, nego samo moje mišljenje o svom tom hardveru.

P.S. Znam se ja poprilično dobro u hardver, nego se ne znam u Linux i njegove optimalne hardverske zahtjeve, pa sam zato pitao.

Moje je misljenje: Ima taj acer 4GB rama ili 8GB rama, i dalje je i5 (ivy) plus 640m (kepler) za njene potrebe puno bolji izbor od i7 (sandy) i 525m (fermi).

tih ekstra 4GB DDR3 joj nece smetat

14 godina
neaktivan

@provincijalka08, najbolje bi ti bilo uzeti ovakvo nešto. Jedan moj član obitelji ima isličan model (ista serija) i svaki dan uredno igra Sims-e 3 do negdje 5 sati, nikakvih problema.

Tu su ti benchmark resultovi u igricama (malo scrollas dolje), možeš čak i Battlefield 3 pokrenuti, pa čak i Skyrim.

Kažem, nije grafa top, ne može sve biti na "Ultra", ali ako ne težiš grafičkim detaljima i pikiraš što manju cijenu, onda je ovo laptop za tebe. Glazba, internet, programiranje - sve ide glatko. Naravno, ako ti je bitno da sve bude "Ultra", ovo nije idealan izbor, ali ako ti je sam gameplay i priča igre bitnija od grafičkih detalja, onda je ovo definitivno laptop za tebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice