Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.690
|
čitano: 14.673.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Šogor si uzima novi laptop, razlog tome je sto mu je krepao komp, a kako je cesto na putu uzeo si bi zbog toga laptop.

Sad cijena je izmedu 5000-6000kn. Moze nesto vise,ali malo vise ali po mogucnosti manje

Za sto bi  njemu najvise sluzio je za filmove, photoshop, video editiranje i slicno,ali kad je na putu da i neku igru pokrene, netreba na max ali glavno da pokrene :D

Kako sam ja gledao nasao sam mu naprimjer lenovo y570, ima 32gb ssd, solidnu grafu jedino neznam kvalitetu kakva je jer nisam nikad imao lenova...Kako sam oduvijek imao asus laptope nasao sam mu i asusa k73sv za nekih 5400, taj ima i5, slabiju grafu veci ekran, vecu rezoluciju,ali nema ssd...

Sad sto vi preporucujete te koji je najbolji za tu cijenu

ps..po mogucnosti da mu je kvaliteta izrade dobra te da se ne grije bas toliko da na njemu moze jaja na oko ispeci :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi gledao ovaj Dell?

Kvaliteta je ok... a isto tako se ne zagrijava previše...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Pozdrav. Zelim kupiti laptop (i gaming mi je bitan). Cijena do 4500 kn i da se moze kupit u udcanu, ne zelim narucivat. Novi amd a8 3500 ili i3 2330? Jako sam zbunjen pretrazivanjem preko Googla. Na razlicitim stranicama isti lap dobiva drugacije ocjene.

Za sada imam ova dva favorita:

http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=5560g&pid=66289  ACER Aspire 5560G

http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=5750g&pid=68445 Acer Aspire 5750g

Molio bi ako netko ima jos koju sugestiju. Za kupnju u ducanu. THX

Brutal Truth \m/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim vas, možete li mi preporučiti neki prijenosnik koji bi mogao zadovoljavati moje kriterije. Tražim Lenovo Y560 laptop sa i7 procesorom, ali ne mogu ga nigdje naći. Pronađem njegovog nasljednika, Y560p ali njega ne.

Dakle, treba mi prijenosnik (bilo koji proizvođač) sa i7 procesorom (mislim da je i7 720QM). Treba imati grafičku Ati 5730 ili neku sličnu. HDD je poželjan da ima 500 GB (320 je isto ok). RAM 4GB.

Lijepo bi bilo da ga mogu kupiti u RH.

Vi samo navedite neke, pa ću ja vidjeti je li cijena dobra.

Hvala

'mrzim kad mi Metro 2033 ide manje od 250fps || EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

najbolji ces laptop za sebe dobiti ako kazes do koliko novaca si spreman potrositi i da li ti laptop sluzi za multimediu, igranje, rad ili slicno.

Support the software developers. If you like their products buy them !
16 godina
protjeran

Dobar dan, ako mi ne pomognete ovdje, ja ću si otvoriti temu.

Tražim laptop, dobar, odličan, od kvalitete izrade, pouzdanosti i dobrih komponenata.

Imam spremne novce 1550KM (bilo bi dobro da je nabavljiv u BiH), to je otprilike 5550Kn. Slobodno dajte preporuke i sve dobronamjerne savjete koje imate.

Planirano je da kupimo ovaj: KLIK  . Kakav je to laptop i kakvi su ostali u odnosu na njega? Na šta treba paziti pri kupnji laptopa?

To je najbolje što sam mogao naći u BiH pretraživanjem stranica. Kakvi su vaši komentari na njega.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 18:40 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molim vas pomozite... trebam laptop do max. 3300 kn

Namjena laptopa: multimedija, tu i tamo da zavrti pokoju igricu na nižim ili srednjim postavkama, surfanje, youtube i sl...

Kriteriji...

- 15,6''

- da bude solidna graf, da je OK procesor, ako može i3... poželjno...

- barem 3 GB RAM memorije, poželjno više

- da ima OS, Home ili bilo koja druga verzija Windows 7... svejedno... ako je to neizvedivo s obzirom na financijski limit, može i bez OS

Treba za poklon pa molim prijedloge da izaberem neki best buy laptop u tom cjenovnom rangu...

Kupujem u Zagrebu...

Molim prijedlog modela po kriteriju best buy... linkovi...

Hvala

16 godina

Izabrao si odlican laptop. Msm, bar sto se tice komponenti, a za omjer ulozeno/dobiveno nezz.

Najvazniju stvar koju trebas gledati je njegovo hladjenje. Tj. grijanje. Trazi na internetu korisnike istih, pa vidi imaju li problema s temperaturama. I to se moze rijesiti stavljanjem hladnjaka ispod, ali nepotrebno je. Ja imam lenovo sl510 i vec 2g nemam problema s njim. Moja preporuka je opcenito bilo koji lenovo, a ti kako hoces. (nemogu reci da druge marke ne uzimas zato jer nisam imao iskustva s njima,..osim hp-a 6735s koji je sranje.

Drugo, fokusiraj se na graficku. One su inace katastrofa kod prijenosnika, no to neznaci da se nemoze naci neka dobra.

Moj savjet je i da trazenje prebacis na trgovine hrv, jer za iste novce, mozes naci daleko bolju konfiguraciju. 

Primjerice, grafa kod ovog Acera spada negdje u sredinu druge klase... ona nije losa, naprotiv, ali mozda bi mogao naci neku malo bolju, a npr ustedjeti na RAM-u. Neznam za sto ce ti lap prvenstveno sluziti, ali sumnjam da ces moci iskoristiti svih 6GB,..4gb su i vise nego dovoljna.

eto,...to bi bilo zasad, ako se jos cega sjetim, edit-at cu :)

Doctor Who ; Dexter ; True Blood
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Dobar dan, ako mi ne pomognete ovdje, ja ću si otvoriti temu.

Tražim laptop, dobar, odličan, od kvalitete izrade, pouzdanosti i dobrih komponenata.

Imam spremne novce 1550KM (bilo bi dobro da je nabavljiv u BiH), to je otprilike 5550Kn. Slobodno dajte preporuke i sve dobronamjerne savjete koje imate.

Planirano je da kupimo ovaj: KLIK . Kakav je to laptop i kakvi su ostali u odnosu na njega? Na šta treba paziti pri kupnji laptopa?

To je najbolje što sam mogao naći u BiH pretraživanjem stranica. Kakvi su vaši komentari na njega.

Ako možeš nadotegnuti još 30KM na taj iznos onda ti preporučujem da uzmešovaj Dell

Provjereno znam da je prilično kvalitetan što se izrade tiče. A isto nema problema sa zagrijavanjem. Posjedujem Dell i znam da se ne griju previše ni kod igranja.

15 godina
neaktivan

a sta bi ti preporucio nego della....odlican procesor, nepotentna grafika. pitanje je sad oce se covjek igrati? ako nece, onda mu ni takav proc ne treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xyan kaže...

a sta bi ti preporucio nego della....odlican procesor, nepotentna grafika. pitanje je sad oce se covjek igrati? ako nece, onda mu ni takav proc ne treba...

A u onog Acer-a iz mog posta, kakva je ona grafička (ne znam baš kako te mobilne idu)?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
15 godina
Mentalist kaže...
xyan kaže...

A u onog Acer-a iz mog posta, kakva je ona grafička (ne znam baš kako te mobilne idu)?

U Acera ti je mid range grafa i dosta bolja od one u dellu. Imam u svom DV7 model prije ove, znaci 5650 i radi sve ok, recimo Dirt 2 na high na nativnoj rezi ekrana, dok recimo Crysis ide na medium postavkama.

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima

Trebao bi preporuku laptopa za brata,1000-1300 kn,ne zanima me polovno.

Služio bi za surfanje,i iako ikako može za CoD2.

Hvala unaprijed

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Pozdrav svima

Hvala unaprijed

16 godina
donator_bubrega kaže...

Pozdrav svima

Hvala unaprijed

Nemoze

Doctor Who ; Dexter ; True Blood
16 godina
donator_bubrega kaže...

Pozdrav svima

Hvala unaprijed

ili ti ne voliš brata ili brat ne voli tebe pa te je malo strolal da pitaš nekaj takvog za njega :D 
za tu lovu ni polovni nebreš naći kaj bude pokrenul cod2... 

14 godina
neaktivan
Blade18 kaže...
donator_bubrega kaže...

Pozdrav svima

Hvala unaprijed

ili ti ne voliš brata ili brat ne voli tebe pa te je malo strolal da pitaš nekaj takvog za njega :D 

Nije baš nužno to za CoD2,koliko bi me došao najjeftiniji za surfanje?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Ja u paklu i vraga zajebavam ;)
13 godina
protjeran

Dali se isplati ovo uzeti?

Vidio sam neke probleme s displayom i matičnom po netu oko ovog modela...da vidim još vaše stručno mišljenje?

Acer Aspire 7740G
PROC: intel core i3 4CPUs @ 2.13 GHZ
Grafa: Ati Radeon 5470 512 MB
RAM: 4 GB DDR3
HARD: 320 GB
monitor: 17.3" HD+LED LCD (1600x900)
blu-ray disc čitač

A mi smo stranci u vlastitoj zemlji, zbog ljudskog šljama. Lijepa Naša silovana...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Doxy_CRO kaže...

Dali se isplati ovo uzeti?

Vidio sam neke probleme s displayom i matičnom po netu oko ovog modela...da vidim još vaše stručno mišljenje?

Acer Aspire 7740G
PROC: intel core i3 4CPUs @ 2.13 GHZ
Grafa: Ati Radeon 5470 512 MB
RAM: 4 GB DDR3
HARD: 320 GB
monitor: 17.3" HD+LED LCD (1600x900)
blu-ray disc čitač

Da i ja sam također čuo i čitao neka loša iskustva od ljudi koji su ga imali... ne mogu nigdje pronaći kolika mu je cjena sada.. ali vjerujem da možeš puno bolje proći..

Koliko si mislio izdvojiti za lap?

13 godina
protjeran

Evo, ova je situacija.

A mi smo stranci u vlastitoj zemlji, zbog ljudskog šljama. Lijepa Naša silovana...

0 0 hvala 0
16 godina
donator_bubrega kaže...
Blade18 kaže...
donator_bubrega kaže...

Pozdrav svima

Hvala unaprijed

Nije baš nužno to za CoD2,koliko bi me došao najjeftiniji za surfanje?

evo ovaj , jeftinije stvarno neide pogotvo kad ne želiš polovan... ali s tim si možeš zaboraviti bilo kakvo igranje, a ako ti bude samo za surfanje onda će poslužit. Iskreno, ak ti je stiska s novcima, a kaj vjerujem da je kak i većini danas, pogledaj na njuškalu rabljenje do godinu dana, trebalo bi se naći nekaj bar 40% bolje od ovog kaj sam ti linkal...

16 godina

znači trebam nekoga ko se zbilja kuži u stvar... kupujem laptop tak do 6 k kuna max. evo sad imam par opcija i neznam za koju da se odlučim, više manje kupujem laptop kaj budem mogel i novije igrice pokrenuti i znam da mi za to treba dobra grafa, pogledajte linkove pa procjenite koji bi mix najbolje pasal za igrice...
 - prva opcija mi je ovaj Asus , ima I7 proc, 6 gb rama i 750 GB harda koji se vrti na 7500 RPM-a... to je sve super, ali grafa mu je class 2 tj. GT 540M(2GB rama), tu mi je dilema da neznam kolko budu se još mogle igrati igre na njemu. zadnje ali ne nebitno, cijena mu je 5700 kn
 - druga opcija mi je lenovo , on ima I5 proc, 4 gb rama, znači slabije od asusa, 'prednost' mu je ta da ima 32 GB SSD i grafu GT 555(2GB rama)... jasno mi je da je jača grafa, ali dok pogledaš da je proc slabiji i da ima manje rama, te manju vrtnju harda nisam siguran kolko mu jačina te grafe dolazi do izražaja... dosta bitno, cijena mu je niža, točnije on košta 5100 kn

- treća opcija mi je ovaj Hp , kod njega mi je najveća prednost u grafi koja je ati 6770(2GB), makar po jednoj tech stranici nije velika razlika između te i gt 555... 

e sad, kaj uzeti, nebi htel zeznuti jer znam da nema drugog laptopa bar 3 ili 4 godine, isto tak znam da nema te šanse da se na tim laptopima igraju nove igre duže od godinu dana... 

lijepo bi molil one koji se kuže bolje od mene da vele kaj uzeti od ova tri laptopa? 

hoće li asus svojim procom i ramima nadoknaditi zaostatak u grafi ili je to najslabiji njegov dio? Uzeti lenovo bez obzira na to kaj je proc slabiji i ima manje rama, ali bolju grafu? 

hvala svima na odgovorima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto toliko kukaš na ram memoriju. Pa lako nabaviš i ugradiš još 2 ili 4 GB ram-a i tu si riješio problem. Jedino ostaje cpu. Ako baš ne mora biti i7 procesor onda idi na ovaj s jačom grafom.

Planiraš baš laptop koristiti za igranje? Onda idi na ovaj što ima najbolju grafičku... nema tu neke mudrolije. Mada ti tu igra veliku ulogu i samo hlađenje laptopa. Ako se laptop zagrijava previše kakve ti koristi od jake grafičke i procesora... moraš kupovati dodatna hlađenja ili improvizirati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Koju marku??

Asus,Lenovo,Dell,Hp??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trazim laptop od cca 5500 Kuna 
Namjena : Internet , Word , BF3 , Cod 2 :D , League of legends .
Hvala :) 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sokre2896 kaže...

Trazim laptop od cca 5500 Kuna 
Namjena : Internet , Word , BF3 , Cod 2 :D , League of legends .
Hvala :) 

Dakle najviše planiraš igrati na njemu... onda obrati pažnju na ovaj Asus

Procesor Intel Core i3-2330M, 2.2 GHz
Memorija DDRIII 1333 4 GB
Grafika NVIDIA® GeForce® GT 555M (N12E-GE2)

Dok ovaj drugi ima slabiju grafičku ali bolji procesor...

Ti ćeš moći igrati sve te igrice i s i3 procesorom ali opet na tebi je da odlučiš koji želiš ako budeš slušao ove preporuke..

16 godina

Jesu Fujitsu pouzdani?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
16 godina
neaktivan
emerik kaže...

Jesu Fujitsu pouzdani?

Ja osobno nebih preporučio... ali.. dalo bi se raspravljati o tome..

16 godina

A koji su onda najpouzdaniji?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
16 godina
neaktivan

Najmanje loših iskustava ljudi imaju sa Asus, Toshiba, Dell prijenosnicima. Ali sve to ovisi od modela do modela..

Gledaj laptop sa što duljom garancijom 2-3 god. Što dulja garancija to bolje.. To ti je bolji oslonac nego da gledaš koji je pouzdaniji po marki..

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice