Kompjuter koristim za sve, odnosno zamjena za desktop. Pretpostavljam da mi izbor jedne ili druge marke ne garantira dugotrajnost monitora ili drugih važnijih komponenti tako da mi najvažniji problem ostaje pregrijavanje ( kod igranja normalno ) s kojim na trenutnom lapu imam problema od početka, ali se u zadnje vrjeme dosta pogoršalo - u prostoriji sa normalnom temperaturom koristim dvije deblje knjige za podizanje radi bolje ventilacije, a sada po ljeti ni to ne pomaže na duže od koji sat vremena. Planiram kupiti nešto u gornjoj kategoriji 17"-nih ali ipak ne namjeravam ići na alienware ili neki sličan preskupi nabrijani do kraja model, pa me najviše zanimaju iskustva sa grijanjem ( odnosno nepregrijavanjem pri dužem igranju ) jačih marki da se odlučim ostati sa Toshibom ( koja mi se u ostalim stvarima dosta sviđa ) ili na promjenu...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ni sa jednim ne bi trbao imati problema. povremeno ciscenje i mijenjanje paste i to je to.
Oprosti na mojoj ignoranciji, ali na koju pastu misliš ( za zube ) ?
Izmedju procesora i hladnjaka nalazi se termovodljiva pasta koja popunjava mikroskopske neravnine i povecava povrsinu nalijeganja hladnjaka na procesor. Vremenom se susi i gubi svoja svojstva pa je treba promijenuti. Vjerujem da bi se tvoj sadasnji lap dao srediti da se ne grije. daj to nekome ko se kuzi u to da ti ga ocisti i promijeni pastu i radit ce kao i prvi dan.

Acer Aspire... Je acer al su komponente dobre. Asus ili Toshiba koja je 4500kn

Izmedju procesora i hladnjaka nalazi se termovodljiva pasta koja popunjava mikroskopske neravnine i povecava povrsinu nalijeganja hladnjaka na procesor. Vremenom se susi i gubi svoja svojstva pa je treba promijenuti. Vjerujem da bi se tvoj sadasnji lap dao srediti da se ne grije. daj to nekome ko se kuzi u to da ti ga ocisti i promijeni pastu i radit ce kao i prvi dan.
Vjerojatno imaš pravo čul sam za to, ali nikad se nisam u to upuštal ni na kućnom kompu, a kamo li na lapu. Znam i nekoga ko bi mi to mogao napravit, ali kako to nije jedini problem ( ekran pred komom - treća crta u šest mjeseci ) odlučio sam se na novi, ipak sjetit ću se tvog savjeta ako mi zatreba u budućnosti ( nadam se da neće ).
Siguran sam da je to točno jer sam ih vidio u akciji, ali 17" lap sa dodacima i hrpom papira koja završi sa njim u ruksaku već teži poprilično, a i zauzima dosta mjesta, pa mi se ne da tegliti još i to po aerodromima i brodovima. Rađe bi si našao model koji već u startu ima dobro hlađenje.
Da li je taj cooler potreban, laptop mi se ne pregrijava jer je novi, ali mislim jel to potrebno npr. ako hoću na krevet stavit laptop?
Tesko ces naci komp za te stvari u tom cjenovnom rangu.
Vjerojatno imaš pravo čul sam za to, ali nikad se nisam u to upuštal ni na kućnom kompu, a kamo li na lapu. Znam i nekoga ko bi mi to mogao napravit, ali kako to nije jedini problem ( ekran pred komom - treća crta u šest mjeseci ) odlučio sam se na novi, ipak sjetit ću se tvog savjeta ako mi zatreba u budućnosti ( nadam se da neće ).
A neces ga baciti radi 10 minuta posla. Mozes na njega prikopcati vanjski monitor i eto ti kompa.
A neces ga baciti radi 10 minuta posla. Mozes na njega prikopcati vanjski monitor i eto ti kompa.
Nisam ni rekal da ću ga bacit, ali moraš priznat da bi bilo prilično nespretno teglit okolo lap + stolni monitor.
Vjerujem. Nisam probao ;)
Poenta je bila da ocistis taj lap i koristis ga kuci a kupis novi kao sto si i planirao.
znaci treba mi lap za faks 5500-6000kn max na njemu ce se vrtit multimedija i autocad i ciljam nekako na 17"
za oko su mi zapele toshibe cine mi se kvalitetne a sad imate vi neku preporuku jer procita sam dosta tema i nisam vise pametan sta kupit hehehe
http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+TOSHIBA+Satellite+L670-110+%2F+DualCore+P600%2C+DVDRW%2C+4GB%2C+500GB%2C+Radeon+HD+5145%2C+17.3%27%27+LED%2C+kamera%2C++LAN%2C+HDMI%2C+eSATA%2C+Windows7+Home+Premium%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=0115&id_artikl=011.500.407
znaci treba mi lap za faks 5500-6000kn max na njemu ce se vrtit multimedija i autocad i ciljam nekako na 17"
za oko su mi zapele toshibe cine mi se kvalitetne a sad imate vi neku preporuku jer procita sam dosta tema i nisam vise pametan sta kupit hehehe
http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+TOSHIBA+Satellite+L670-110+%2F+DualCore+P600%2C+DVDRW%2C+4GB%2C+500GB%2C+Radeon+HD+5145%2C+17.3%27%27+LED%2C+kamera%2C++LAN%2C+HDMI%2C+eSATA%2C+Windows7+Home+Premium%2C+crni&option=artikl&id_kategorija=0115&id_artikl=011.500.407
http://www.njuskalo.hr/toshiba-prijenosnici/toshiba-satellite-a660-134-vrlo-povoljno-oglas-1442292
;)
Hoces reci da lenovo iste konfiguracije to ne vrtio tako?
Jedan Lenovo takve iste konfiguracije kosta 2000 kuna vise, a ti ako si ga mozes priustit, onda kupuj.
Ja se zapitam zast je taj acer jeftiniji 2000 kn i gdje su to ustedjeli. Obicno je to na kucistu tj. kvaliteti izrade.
Ja se zapitam zast je taj acer jeftiniji 2000 kn i gdje su to ustedjeli. Obicno je to na kucistu tj. kvaliteti izrade.
Si siguran u to?
Mislim da ih dosta prodaje svoje ime a razlika u kvaliteti (ako i postoji tj ako je i manja u jeftinijih) i nije bas tolika da pojedini proizvodjaci laptopa mogu puknut cijenu nekoliko tisućica kn veću
Vjeruj mi ima razlike. Primijetices za godinu dana intenzivnog nosanja okolo.
Vjeruj mi ima razlike. Primijetices za godinu dana intenzivnog nosanja okolo.
Mislim da sam ti negdje napisao da imam forcebook, kojeg je kao HGspot slagao, i dosad od problema jednom čišćenje i wlan. Konfa je onda bila 7500kn a HP sa praktički istom konfig oko 12000kn.
Kolega ima taj HP-ov i nema šta nije morao mijenjati na njemu, a još ga ne nosi toliko okolo nego je vecinom na dockingu.
Moj je išao na duga putovanja i na faks i svugdje pa evo još radi bez ikakvih problema, sad ću ga dati starome da se on igra s njim
Mislim da sam ja odlično prošao, sa 4500kn razlike i bez nekih velikih problema, za razliku od kolege.
evo upravo trazim sebi neki laptop na kojem cu neko vrijeme moci i zaigrati igricu ako je potrebno pa mi je zapeo za oko http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=29438-Notebook-Asus-N61JQJX002D
ovaj lap ima dobru grafu, ok proc, i 2 god garancije. ako pogledas HP, oni daju godinu dana garancije a mislim da je to velika i vrlo vazna stavka kad uzimas lap.
sad ti meni reci da postoji bolji HP za te pare?
Sta bi trebao da mislim o njemu? Meni premali i preslab za bilo sta ;)
Sta bi trebao da mislim o njemu? Meni premali i preslab za bilo sta ;)
Ma dobro je, ali ono jel moze on cemu posluziti? :) Pucam na mkv kako sam prije spominjao...
A ne bih znao. da nije malo preskupo da vrtis mkv?
A ne bih znao. da nije malo preskupo da vrtis mkv?
Ok, ajd onda ovako...trebam laptop, nekako sam se odlucio za mini iz nekoliko razloga...e sad bitno mi je da "normalno" vrti office, recimo cs3, mkv i da imam mogucnost bezicnog spajanja. Ne treba mi za igranje nego uglavnom za poslovna putovanja i prezentacije preko projektora.
Pitam tebe jer si mi se ovdje pokazao kao jedan od iskusnijih s prijenosnicima.