Toshiba Satellite P300D-15C

poruka: 15
|
čitano: 4.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Toshiba Satellite P300D-15C - nadogradnja

Dobar dan.

Naime, imam laptop sa sljedecim karakteristikama:

Procesor: AMD Turion x2 Dual-Core RM-70 2.0 GHz , 2nd level cache 1MB

Graficki sustav: ATI Mobility Radeon™ HD 3650 supporting HyperMemory™ technology memorija : 512 MB dedicated VRAM (up to 2,302 MB total available graphics memory using HyperMemory™ technology with 4 GB system memory)

Sistemska memorija:4096 MB (DDR-800 Registered DDR2 SDRAM), max 8GB
 Tvrdi disk:400GB

Optički uređaj:  DVD SuperMulti DL
 Modem: da
 Mreža: da (LAN)
 Bežična mreža: da (802.11b/g/n)
 Bluetooth: da
 Audio ulazi/izlazi: da
 SP/DIF (optički) zajedno s utičnicom za slušalice
 USB podrška: 4 x USB 2.0
 eSata: 1x (dijeljen s jednim USB portom)
 FireWire: da
 HDMI-CEC
 VGA izlaz: da
 TV izlaz: da
 ExpressCard: da
 Čitač kartica: da (5-u-1)
 Kamera: 1.3MP s ugrađenim mikrofonom

Naime, instalirao sam neke nove igrice, no poceo mi se kompjuter pregrijavati do nivoa kada bi se samo tokom igre ugasio na par min, te vecinu igara moram igrat na losoj kvaliteti. Nasao sam vec na internetu za kupit rashlađivač, no zanima me ako biste mi mogli pomoći glede što bih trebao kupiti kako bih mogao igrice poput Metro 2033 i Crysis igrati na visokoj kvaliteti slike, a da ne šteka? Gledao sam kupiti još 2GB RAM memorije, te ako mi možete reći koja je dobra grafička kartica, a da nije previše skupa (do 800kn). Jel bi mi trebao novi procesor mozda i koja bi cijena toga bila?

Zahvaljujem na svakom odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 17:28 (davor25ri).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Toshiba Satellite P300D-15C - nadogradnja
davor25ri kaže...

Dobar dan.

Naime, imam laptop sa sljedecim karakteristikama:

Procesor: AMD Turion x2 Dual-Core RM-70 2.0 GHz , 2nd level cache 1MB

Graficki sustav: ATI Mobility Radeon™ HD 3650 supporting HyperMemory™ technology

geheugengrootte : 512 MB dedicated VRAM (up to 2,302 MB total available graphics memory using HyperMemory™ technology with 4 GB system memory)

Sistemska memorija:4096 MB (DDR-800 Registered DDR2 SDRAM), max 8GB
Tvrdi disk:400GB

Naime, instalirao sam neke nove igrice, no poceo mi se kompjuter pregrijavati do nivoa kada bi se samo tokom igre ugasio na par min, te vecinu igara moram igrat na losoj kvaliteti. Nasao sam vec na internetu za kupit rashlađivač, no zanima me ako biste mi mogli pomoći glede što bih trebao kupiti kako bih mogao igrice poput Metro 2033 i Crysis igrati na visokoj kvaliteti slike, a da ne šteka? Gledao sam kupiti još 2GB RAM memorije, te ako mi možete reći koja je dobra grafička kartica, a da nije previše skupa (do 800kn). Jel bi mi trebao novi procesor mozda i koja bi cijena toga bila?

Zahvaljujem na svakom odgovoru.

Sto se tice pregrijavanja mozes ga ocistiti od prasine.

a taj laptop nije previse jak da bi igrao metro i crysis na high kvaliteti.

ti mislis nadogradjivati taj laptop? nisam siguran da mozes mijenjati procesor,graficku itd. 

a i ako mozes to ce biti neisplativo, bolje kupi novi laptop.

14 godina
neaktivan
RE: Toshiba Satellite P300D-15C - nadogradnja

Trebao bih ga otvoriti? Ja sam malo iza sa usisacem kroz resetkice, jer su bile pune prasine, a bas se ne usudim otvarat laptop.

Mislio sam barem povecat RAM memoriju na 6gb i sa vecom brzinom jer mi ima 400MHz.

Trenutno sam stavio letvice ispod njega pa sam spustio temp sa 80 na 57 stupnjeva za procesor.

A za novi Medal Of Honor?

Sto se tice Metro igrice, cak mi je bila dobra i na low quality, no kod restore-a kompa, nestala je instalacija pa moram ponovno instalirat. I nije stekala :D

A jel bi ja trebao mozda stavit 64-bitni windows? Jer frend mi kaze da bi trebao, a ja nisam siguran.

15 godina
neaktivan

Ma nemas se sta bojat otvorit, polegni ga lagano na stol, otvori zadnji poklopac od ventilatora i sa kompresorom dobro to ispusi i bude ti bio kao novi.

Meni se nakon 10mj. koristenja laptop poceo pregrijavati kao i tebi i bilo je dovoljno da sam ga sa kompresorom rijesio i sada vrti igre na 60°C.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Besmisleno ti je nadograđivati taj laptop.

Grafu i proc ne možeš promijeniti, a ram-a imaš dovoljno i previše za tu konfiguraciju. Dodatni ram ti neće donjeti apsolutno nikakve prednosti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Toshiba Satellite P300D-15C
Znaci nema pomoci.. Samo ga malo ocistit jer nije nikada ociscen.. A sta, otvorim iza poklopac i sa fenom propusem ili? Znaci dodatna memorija ne treba. A jel bi mogao stavit 64 bitni win 7 ili bolje da ostavim 32 bit?
14 godina
neaktivan
A jel bi pomoglo za igrice ako dodam jos 2gb RAM memorije, instaliram 64 bit win, i s obzirom da graficka podrzava hypermemory sistem, te u BIOS-u omoguim da vuce jos memorije graficka?
15 godina
neaktivan

Moj savjet ako bas zelis igrati na laptopu, nemoj taj nista nadogradjivati vec ga prodaj.

dodaj jos novca i kupi novi bolji.. {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hmm.. Imam doma taj laptop i hp pavillion dv6000.. Koliko bih mogao dobit za ta dva zajedno?
15 godina
neaktivan

Nisam dobar u procjenama al vjerujem da ce ti neko od kolega odgovoriti. {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Necu sam cistit laptop jer koliko sam citao po netu, dobro ga je sam cistit svaka 2mj ili manje, ali moj nije god i pol ciscen pa cu ga dat na servis da ociste sve, stave pastu za hladjenje itd.. ocito je da se zbog toga gasi prilikom igranja novih igrica..

15 godina
neaktivan
davor25ri kaže...

Necu sam cistit laptop jer koliko sam citao po netu, dobro ga je sam cistit svaka 2mj ili manje, ali moj nije god i pol ciscen pa cu ga dat na servis da ociste sve, stave pastu za hladjenje itd.. ocito je da se zbog toga gasi prilikom igranja novih igrica..

Ako to nisi prije radio i ne znas, onda je bolje da nosis na servis. samo oni ce ti naplatiti.. {#}

14 godina
neaktivan
Nisam radio prije.. Znao bih propuhat ventilator i oko njega, ali ne mijenjat pastu itd.. A znam, 250kn kosta.. Ako ne treba pastu mijenjat, onda bih sam ocistio.. Sano kako znat?! Mislim da cu ga prvo sam sa onim komprimiranim zrakom u bocici ocistit, pa cemo vidjet kako igre rade.. I kupit cu coolermaster pad..
14 godina
neaktivan

imam toshibu p300d-10ev  i  prije sam imao isto problem kao ti.

kao 1, da bi dosao do kompletnog hladnjaka moras skroz izvadit maticnu iz kucista , sto je posao od milijun sarafa i moja preporuka je definitivno nemoj ! nije kao kod nekih da skines poklopac i voila !

kao 2, nakon ciscenja kompletnog hladjenja, i grila , cak i ventilatora lol , problem je kod mog laptopa ostao ! do sada je prosao par servisa i jos vise servisera i nema uspjeha.

jednostavno laptop se pregrijava i tocka. nikakova pasta , nikakovi strucni ljudi, nista u mom slucaju nije pomoglo..  a od idiota sa foruma koji su mi savjetovali da sam ocistim hladnjak dobio sam samo ponistenje garancije tako da ga na kraju nisam mogao niti vratiti pod garanciju..  Zadnja dijagnoza je bila greska na maticnoj...

moj savjet , odnesi u ovlasteni servis da ga srede, i to je to.  nemoj ni sanjat kupit kompr. zrak u bacici , to je korisno kao i da das djetetu od 6mjeseci  novcanicu od 50 kn.

pozz

14 godina
neaktivan

Ma ocistit cu u ponedjeljak kad dodjem doma sam sa kompriminiranim zrakom, naravno samo oko ventilatora, dalje necu otvarat ni dirat CPU.

Vidio sam na internetu da se spominje pojam "undervolting" za smanjit par stupnjeva temperaturu, a zanima me koliko to steti kompu i koje mogu biti posljedice toga?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice