U pitanju je Toshiba A300. Laptop se prije gasio kod "preopterećenja" i to je bio problem zapuštenosti,prljavštine. Nije bio čišćen i tako ali je radio normalno prilikom ovih lakših zadataka.
Zadnje vrijeme se i tu počeo gasiti ali naprasno, bez upozorenja samo se ugasi kao kad TV ištekate iz utičnice i ponovo upali.
Laptop je očišćen,promjenjena mu je pasta i sve sređeno, sadašnji problem je taj. Upalim laptop i radi neko vrijeme i ugasi se (kao gore što sam opisao) prije bi se reklo restarta. Ne mogu ni koji vrag da uradim, tamam nešto krenem on se turn off. Mislio sam upgrade ga na win10 ali nema šanse da skine neki update. Nekad se ugasi nakon 30sec, nekad nakon 5min, nekad 13min...nema pravila.
Probao sam sa linux live cd, međutim krene da ga učitava i onda se ugasi (nisam siguran ni da je dvd drive ispravan). Sve upućuje na hardware kvar i da mu je nekaj otišlo (oko napajanja) ali u safe modu sve radi ko doksa, evo već sat vremena sve funkcionira (više puta sam isprobavao regularan mode gasi se, u safe modu radi bez problema).
U čemu je fazon i kako da ga riješim? Djelovati mogu samo iz safe moda i BIOSA tu se jedino ne gasi.
PS: slike su iz vremena dok se nije bio očistio i dok se restartao sa ovakavim screenom, sad je to bum i restartuje se bez ikakvog texta,BSOF...
PS2: Probao sam i s instalacijom linux minta s USB-a i ugasi mi se u toku instalacije kao i u slučaju korištenja live verzije