Toshiba A300 se gasi non stop

poruka: 12
|
čitano: 3.451
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

U pitanju je Toshiba A300. Laptop se prije gasio kod "preopterećenja" i to je bio problem zapuštenosti,prljavštine. Nije bio čišćen i tako ali je radio normalno prilikom ovih lakših zadataka.

Zadnje vrijeme se i tu počeo gasiti ali naprasno, bez upozorenja samo se ugasi kao kad TV ištekate iz utičnice i ponovo upali.

Laptop je očišćen,promjenjena mu je pasta i sve sređeno, sadašnji problem je taj. Upalim laptop i radi neko vrijeme i ugasi se (kao gore što sam opisao) prije bi se reklo restarta. Ne mogu ni koji vrag da uradim, tamam nešto krenem on se turn off. Mislio sam upgrade ga na win10 ali nema šanse da skine neki update. Nekad se ugasi nakon 30sec, nekad nakon 5min, nekad 13min...nema pravila.

Probao sam sa linux live cd, međutim krene da ga učitava i onda se ugasi (nisam siguran ni da je dvd drive ispravan). Sve upućuje na hardware kvar i da mu je nekaj otišlo (oko napajanja) ali u safe modu sve radi ko doksa, evo već sat vremena sve funkcionira (više puta sam isprobavao regularan mode gasi se, u safe modu radi bez problema).

U čemu je fazon i kako da ga riješim? Djelovati mogu samo iz safe moda i BIOSA tu se jedino ne gasi.

PS: slike su iz vremena dok se nije bio očistio i dok se restartao sa ovakavim screenom, sad je to bum i restartuje se bez ikakvog texta,BSOF...

PS2: Probao sam i s instalacijom linux minta s USB-a i ugasi mi se u toku instalacije kao i u slučaju korištenja live verzije

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima neko ideju šta se dešava, u čemu je problem i kako bi mogao pokušati riješiti ga?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Toshiba A300 se gasi non stop
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

U pitanju je Toshiba A300. Laptop se prije gasio kod "preopterećenja" i to je bio problem zapuštenosti,prljavštine. Nije bio čišćen i tako ali je radio normalno prilikom ovih lakših zadataka.

Zadnje vrijeme se i tu počeo gasiti ali naprasno, bez upozorenja samo se ugasi kao kad TV ištekate iz utičnice i ponovo upali.

Laptop je očišćen,promjenjena mu je pasta i sve sređeno, sadašnji problem je taj. Upalim laptop i radi neko vrijeme i ugasi se (kao gore što sam opisao) prije bi se reklo restarta. Ne mogu ni koji vrag da uradim, tamam nešto krenem on se turn off. Mislio sam upgrade ga na win10 ali nema šanse da skine neki update. Nekad se ugasi nakon 30sec, nekad nakon 5min, nekad 13min...nema pravila.

Probao sam sa linux live cd, međutim krene da ga učitava i onda se ugasi (nisam siguran ni da je dvd drive ispravan). Sve upućuje na hardware kvar i da mu je nekaj otišlo (oko napajanja) ali u safe modu sve radi ko doksa, evo već sat vremena sve funkcionira (više puta sam isprobavao regularan mode gasi se, u safe modu radi bez problema).

U čemu je fazon i kako da ga riješim? Djelovati mogu samo iz safe moda i BIOSA tu se jedino ne gasi.

PS: slike su iz vremena dok se nije bio očistio i dok se restartao sa ovakavim screenom, sad je to bum i restartuje se bez ikakvog texta,BSOF...

PS2: Probao sam i s instalacijom linux minta s USB-a i ugasi mi se u toku instalacije kao i u slučaju korištenja live verzije

Ako piše "Checking file system on C: ..." to može značiti da je HDD u pitanju. Skini i sprži na CD Hiren's Boot CD (nisam sigurna kako to napraviti; raspitaj se kod drugog forumaša. Ako ustanoviš da je HDD u pitanju, pitaj u ovoj temi : http://www.bug.hr/forum/board/tvrdi-opticki-diskovi/71.aspx?sort=act

Windows 8 + DVDROM
13 godina
neaktivan

To je bilo prije čišćenja i prije nekog vremena, sad nema nikakvih upozorenja. Ja sam mislio da je hardwareski kvar (disk,napajanje...) ali u safe modu laptop radi bez ikakvih problema. Odvrtio sam HD Tune i nema nikakvih problema s diskom. Fakat nemam pojma odakle da krenem i šta bi uopšte mogao pokušati.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa ako ti se dogodilo naglo gašenje dok su windowsi bili u funkciji, i to tako desetak puta, gotovo sigurno su windowsi u banani. Zato i radi sve u Safe Mode-u. Naravno, uvijek postoji mogućnost da griješim, ali ja bih tu radio nove windowse. Eventualno izvadio disk van i spojio kod nekoga na komp radi provjere i spašavanja podataka ako za to ima potrebe.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Pa ako ti se dogodilo naglo gašenje dok su windowsi bili u funkciji, i to tako desetak puta, gotovo sigurno su windowsi u banani. Zato i radi sve u Safe Mode-u. Naravno, uvijek postoji mogućnost da griješim, ali ja bih tu radio nove windowse. Eventualno izvadio disk van i spojio kod nekoga na komp radi provjere i spašavanja podataka ako za to ima potrebe.

I ja vjerujem da je do windowsa, kronologija dijagnoze je bila  hardware tačnije gasi se zbog toplote, pa onda software, pa hardware i na kraju je moj zaključak da je u pitanju software.

Ne znam samo kako da odradim novi OS (nisam siguran da dvd-rom radi, nije moj laptop a ta osoba kaže nekad radio,nekad ne ali se nije koristio "100godina"), probao sam da sve pregazim linuxom, napravio bootabilni usb i krenuo s instalacijom i onda mi se usred nje laptop ponovo resetova. Resetovao mi se i kad sam koristio live verziju linuxa sa stika...

Kontao sam odraditi update na Win10 ali nema terije da stignem išta zbog gašenja, staviti linux iako je win7 original... ništa mi ne uspjeva.

17 godina

Meni se čini da se i dalje pregrijava, da je nešto pošlo po zlu kod zamjene paste. Kad se resetira, šta kažu temperature u Biosu?

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

punjac ti ne valja

otkup neispravne elektronike
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Meni se čini da se i dalje pregrijava, da je nešto pošlo po zlu kod zamjene paste. Kad se resetira, šta kažu temperature u Biosu?

Ne mogu da vidim tmp u BIOS-u, neka stara revizija BIOS-a. Opcija ima na kapaljku. Ne bi rekao da se pregrijava više jer se nekad ugasi u roku 10ak sekundi nakon što je bio ugašen satima dok u Safe modu radi satima bez problema. Pasta i sve je rađeno u servisu.

starsam kaže...

punjac ti ne valja

Sad ću probati sa svojim od Lenova bez baterije, probao sam sa svojim i s baterijom umetnutom ali se također ugasio.

Realno kad se sagleda rekao bi da je neki hardwarski kvar 99.9% da nije safe moda, ali tu radi sve. Da je otišla ploča,ram,grafika da ima problema sa strujom.... ne bi radio ni u safe modu vjerujem. Ne znam ni sam više, gotov sam ga opalio nekom macolom

13 godina
neaktivan

Probao sam i sa svojim punjačem sa baterijom unutra i sa svojim punjačem bez baterije isti vrag, Toshibin punjač radi bez problema na mom laptopu. Nemam više ideja

0 0 hvala 0
11 godina

Prema svemu što si opisao čini se kao  problem koji je poprilično standardan za tu seriju laptopa. Problem je s Nec/Tokin kondenzatorom koji se nalazi u krugu regulacije napajanja procesora. Na svojim stranicama sam opisao problem, uzrok i način na koji se diagnosticira te riješenje koje smatram da je najbolje za taj slučaj. Link;

www.itelektronika.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 7:09 (ITelektronika).

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ITelektronika kaže...

Prema svemu što si opisao čini se kao  problem koji je poprilično standardan za tu seriju laptopa. Problem je s Nec/Tokin kondenzatorom koji se nalazi u krugu regulacije napajanja procesora. Na svojim stranicama sam opisao problem, uzrok i način na koji se diagnosticira te riješenje koje smatram da je najbolje za taj slučaj. Link;

Hvala puno, morat ću se pozabaviti time. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice