Problem s notebookom

poruka: 14
|
čitano: 2.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Pozdrav,

prijatelj mi je dobio virus na notebook i sad se više neće upalit. Kad ga se proba upalit dođe crni ekran i malo zuji. Opisao bih ja više problem ali nisam vidio problem uživo. Jel možete naslutit u čemu je problem i što da pokuša?

Unaprijed hvala.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Bump

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Ako mu niti bios ne prikazuje, onda nije virus.

SILENCE! I kill you!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Problem s notebookom
blacko kaže...

Ako mu niti bios ne prikazuje, onda nije virus.

Pokazuje mu crni ekran i dosta toga piše, sad čekam da me nazove pa vam kažem što piše.

Kruger
14 godina
protjeran
Problem s notebookom

Vrlo lako moguće da su problemi sa Windowsima, ja sam na prvo mislio da je BIOS problem jer zna bit problema npr ko ja sa HP Support Assistant programom kao on ce meni drivere i bios nadogradit ono krepa matična.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Evo greška je ovakva:

"reboot and select proper boot device of insert boot media in selected boot device and press a key"

to je znači greška s windowsima. Samo on nema DVD/ CD čitač. Jeli svejdno da li instalira s USBa ili CDa? Mislim da li je isti postupak?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s notebookom

identična stvar samo moraš kopirat win7 image na usb pomoću ovog i odabrati boot from usb device pri startanju

14 godina
protjeran
Problem s notebookom

Isti je princip instalacije sa USB i DVD smao mora u BIOS namjestit da BOOT-a sa USB CD-DVD

Ukoliko instalirava sa DVD normalno zaprzi.

Ukoliko instalirava sa USB flash memorije Obicnu original verziju mozes sa ovim prebacit na stik sta je prethodni post napisan.

Ukoliko instalirava sa USB flash memorije Piratku ili neku modanu verziju moras prebacit na stik sa programom UNETBOOTIN ili WIN TO FLASH.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Meni piše u biosu na hp-u usb hard drive i da može i sa usb-a obaviti repair windowsa neka ide na repair start up-a ako neće od prve nek ide još jednom

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Evo još samo da provjerim.

Znači USB mi treba bit formatiran kao FAT32?

Ja imam tu iso datoteku na svom kompu pa ću mu ja to stavit s tim programom na USB, jeli tako? (znači ono što bih inače stavio na CD sad ide s tim programom na USB?)

Hvala

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Ne mislim da je fat32 po defaultu da treba ntfs (tu me nemoj hvatati za riječ dosta dugo je prošlo kako sam to radio) da samo taj iso staviš na stick i uz pomoć programa ga napraviš bootabilnim staviš usb hard drive na prvo mjesto u boot orderu i to je to

da pardon naravno da na tom sticku ne smije biti ništa drugo osim toga

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 17:07 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Evo nisam uspio instalirat windowse.

Piše da fali jedna dadoteka neka M....  Sad ja mislim da je problem u USBu jer ja imam Corsair Voyager 8 GB ali trenutno ga nemam kod sebe pa sam zato koristio jedan TakeMS od 4 GB. Mislim da je probem u tome što ja taj USB nemugu formatirau u NTFS nego samo u FAT32.

Da li mi možete potvrditi da je u tome probelm? I da li možda psotoji neki drugi program ta formatiranje?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s notebookom
Evo probaj raditi po ovom tutorijalu onda bi moralo formatirati u ntfs

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/upute-instalacija-win-viste-7-usb-sticka/25080.aspx

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Problem s notebookom

Evo nešto sam progoogleo i uspio riješit problem zašto ga nemogu formatirat kao NTFS ali sam uspio. Sutra se budem uvijerio da li je to bio problem.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice