Problem sa laptopom hp 4530s

poruka: 17
|
čitano: 5.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

DIGNEM NOVI WINDOWS 7 I SE NORMALNLO KA SE ZAVRSI UGASISE I SAM SE UPALI PRIKAZE SLIKU OD HP I SAMO SE RESERTUJE U CEMU JE PROBLEM LAPTOP KORISTEN 2 MIJESECA

eno
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa laptopom hp 4530s
eno kaže...

DIGNEM NOVI WINDOWS 7 I SE NORMALNLO KA SE ZAVRSI UGASISE I SAM SE UPALI PRIKAZE SLIKU OD HP I SAMO SE RESERTUJE U CEMU JE PROBLEM LAPTOP KORISTEN 2 MIJESECA

Probaj s drugim instalacijskim medijem, ako nije to nosi na garanciju, možeš pogledat (BIOS) jel ti HDD prvi boot uređaj nakon instalacije windowsa.

Valentin
12 godina
neaktivan

probacu

eno
12 godina
neaktivan

Drug hvala uspilo je 

sami je tastetura na eng mogu li je kako prevesti na bosanski 

eno
12 godina
protjeran

go to Keyboard layout

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu postat ću ovdje svoj problem. Imam isto hp 4530s -qj763av-tc1 star 11 mjeseci i do prije mjesec dana je radio bez problema i onda mi se odjednom počeo gasiti dok sam bio na internetu, pa sam reinstalirao windows 7 64bit-a i opet je radio dobro do instalacije drajvera od grafičke(amd 7470m). Nakon što njih instaliram( pokušao sam i starije verzije i ovaj zadnji release), ali uvijek isto, računalo mi neće podignuti windowse dok u biosu ne disejblam switchable graphics i onda kad radi na ovoj drugoj slabijoj intelovoj grafičkoj kartici radi normalno. probao sam i u catalyst control centru staviti na ručno i postaviti amd kao primarnu grafičku ali mi opet zablokira. Da li je netko imao takav problem ili zna kako ga riješiti, jer mi ovak laptop radi s pola snage?! Hvala vam unaprijed!!

0 0 hvala 0
16 godina
fantom x6 kaže...

.. i opet je radio dobro do instalacije drajvera od grafičke(amd 7470m). Nakon što njih instaliram( pokušao sam i starije verzije i ovaj zadnji release), ali uvijek isto, računalo mi neće podignuti windowse dok u biosu ne disejblam switchable graphics i onda kad radi na ovoj drugoj slabijoj intelovoj grafičkoj kartici radi normalno..

iskoristi garanciju, problem (kvar) mora biti u Radeonki. Ako imaš volje, prvo probaj noviji BIOS (ako postoji) i ponovo clean install, ako se nakon isnstalacije drivera (custom, instaliraj samo driver za M seriju, bez updatea, hydra i sl., čak bez CCCa, lako ga dodaš kasnije) pojavi isti problem možeš biti siguran da je VGA-Radeonka otišla.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 14:45 (ihush).
12 godina
neaktivan

ok, hvala, probat ću to...  Laptop je došao sa servisa prije 4-5 dana i izmijenili su mi ventilator jer se previše grijao, a ostalo je kao sve ok, da je preko njihovog sustava sve normalno radilo i da su na mome drajveri krivo posloženi. Jel možda igraju na kartu da mi se za mjesec dana izlazi garancija pa da neću produživati?? jel mi se isplati produžiti još na godinu dana??

16 godina

-neobično da se nakon servisa dešava takav kvar... (da ne kažem, sumnjivo)... Klasično pravilo, u svim branšama (nije ograničeno na PC) da nakon servisa kvar snosi servis (nema veze s garancijom, tj može isteći) ali kod nas se to teško može istjerati, tj z aPC bi morali nekako (barem logično) dokazati da uzrok kvara nije povezan s njihovim servisiranjem. Pošto su mijenjali ventilator... to je direktno povezano, dakle krivi su (ako ne mogu konkretno dakazati suprotno), jednako pravilo bi vrijedilo za tebe, da si ti mijenjao neku komponentu i da nakon tog imaš kvar koji je povezan, to se zove nestručno rukovanje (i može biti razlog odbijanja garancije), posto su ovlašteni servis, tad se naziva profesionalna odgovornost, tj ako njihov popravak izaziva kvarove tad nisu servis. Posljednja stvar kao primjer, nedavno (jesen) sam nazvao vodoinstelatera za održavanje bojlera, rutinski servis prije sezone grijanja. Nakon par dana su počeli problemi, jednostavan poziv tom servisu i isti dan je kvar otklonjen bez ikakvod spominjanja računa ili garancije, to je profesionalan servis.

Jednostavno ne dozvoliti im drugačiji odnos s PCjem (notebookom), ali često odbiju reklamaciju, npr zbog piratskog OSa kažu da je soft uzrok... i tad korisnik zašuti. Ne daj se, kvar je hardwara.

-garancija se kupuje kad se kupuje uređaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 15:13 (ihush).
15 godina
neaktivan
fantom x6 kaže...

ok, hvala, probat ću to...  Laptop je došao sa servisa prije 4-5 dana i izmijenili su mi ventilator jer se previše grijao, a ostalo je kao sve ok, da je preko njihovog sustava sve normalno radilo i da su na mome drajveri krivo posloženi. Jel možda igraju na kartu da mi se za mjesec dana izlazi garancija pa da neću produživati?? jel mi se isplati produžiti još na godinu dana??

kako li su izveli ovaj podebljani dio? 

12 godina
neaktivan

Krivo si me shvatio, malo sam i ja nejasno napisao. Ja sam laptop dao na servis jer mi se je i prije to dešavalo, pa sam posumnjao na grafičku, a onda su oni testirali uređaj i vidjeli kao da se zagrijava previše.. Ev prepisat ću vam njihov opis: "Test uređaja-ne podiže operativni sistem, problem softverske prirode, te se korisniku predlaže reinstalacija operativnog sistema. Nakupina prašine unutar rashladnog sistema-nakon čišćenja napravljeno testiranje uređaja našim OS-om, te nije pokazao nikakve anomalije u radu. Uredno prošao dijagnostičke testove, no još uvijek se sporadično zna jače zagrijati-naručeno zamjensko hladilo rashladnog sistema (heatsink). Zamijenjeno hladilo rashladnog sistema, uređaj testiran-nema znakova pregrijavanja, radi uredno". eto, to mi poslali...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ja123789 kaže...
fantom x6 kaže...

kako li su izveli ovaj podebljani dio? 

Jednostavno. Stavili su drugi hard disk, digli na njega Windows i drajvere i testirali da eliminišu probleme sa lošim OS-om. To se standardno radi.

17 godina
neaktivan
fantom x6 kaže...

Krivo si me shvatio, malo sam i ja nejasno napisao. Ja sam laptop dao na servis jer mi se je i prije to dešavalo, pa sam posumnjao na grafičku, a onda su oni testirali uređaj i vidjeli kao da se zagrijava previše.. Ev prepisat ću vam njihov opis: "Test uređaja-ne podiže operativni sistem, problem softverske prirode, te se korisniku predlaže reinstalacija operativnog sistema. Nakupina prašine unutar rashladnog sistema-nakon čišćenja napravljeno testiranje uređaja našim OS-om, te nije pokazao nikakve anomalije u radu. Uredno prošao dijagnostičke testove, no još uvijek se sporadično zna jače zagrijati-naručeno zamjensko hladilo rashladnog sistema (heatsink). Zamijenjeno hladilo rashladnog sistema, uređaj testiran-nema znakova pregrijavanja, radi uredno". eto, to mi poslali...

Tebi nisu zamijenili samo ventilator već kompletan rashladni sistem. Ako još imaš problema reklamiraj dok je još pod garancijom.

12 godina
neaktivan

Napravio sam ponovo cistu instalaciju kako mi je ihush rekao i instalirao samo amd display driver bez ccc i icega i opet mi ne podigne sustav... Znaci ponovno ga vracam u servis, otisla je graficka? A ne kuzim neprofesionalnost ili nesposobnost servisa.. jel bolje da idem sad u neki drugi servis ili u ovaj isti i da im se zalim na uslugu?

0 0 hvala 0
16 godina
fantom x6 kaže...

..

- nema spomena o Radeonki, ako im nisi opisao problem, možda nisu ni instalirali driver... nisu otklonili kvar.

-ono što Dragans kaže je OK, ako su pošteni u servisu, u zadnje vrijeme kriza je opravdanje za svakakve muljaže, pošto nisu otklonili kvar, rashladni sustav je malo mutna kategorija (ali je moguć uzrok kvara Radeonke).. uz klasično 'software' prebacivanje kvara na korisnika.

-traži da otklone problem, ali prvo provjeri (prošli postovi) BIOS i clean install dali je stvar ista. (koristi original bez loadera, radi 30 dana bez aktivacije, to je dovoljno za provjeru).

edit-1:

-potvrdio si kvar. Reklamiraj..

edit-2: u isti servis jer je reklamacija-reklamacije.. naravno legalan OS..

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 17:13 (ihush).
12 godina
neaktivan

Napravio sam ponovo cistu instalaciju kako mi je ihush rekao i instalirao samo amd display driver bez ccc i icega i opet mi ne podigne sustav... Znaci ponovno ga vracam u servis, otisla je graficka? A ne kuzim neprofesionalnost ili nesposobnost servisa.. jel bolje da idem sad u neki drugi servis ili u ovaj isti i da im se zalim na uslugu?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ok, ici cu ovaj tjedan do njih pa reklamirati... Hvala svima na pomoci!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice