Prijenosnik oko 5500kn

poruka: 52
|
čitano: 11.503
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Napokon sam skupio novaca i vremena da pronađem i kupim prvi laptop. Stolno računalo sam riješio prije 18 mjeseci i upravo sam pokrenuo COD4MW2 sa visokim detaljima i radi bez problema.

Od prijenosnika očekujem da ima minimalno 16" a poželjno je 17.3" omjer ekrana obavezno treba biti 16:9  (nikako 16:10) jer gledam jako puno filmova i skoro sav sadržaj sa neta(NBA ILP ili NFL GamePass)  je 16:9 tako da je to obavezna stavka.

Grafička nikako ne smije biti Intelova jer tu i tamo bi želio pokrenuti neku igricu i neki Bluray. HDMI konektor je isto tako obavezan. Poželjno je da posjeduje posebne tipke za kontrolu glasnoće.

Što se CPU, MEM i HDD-a tiče nisam previše informiran ali mislim da bi Core 2 duo, 4GB DDR2 i 320GB@5400rpm bilo sasvim dosta.

Prijenosnik mi treba za prvenstveno programiranje web app (WAMP, text editor, preglednik su najkorišteniji), gledanje online videa (većinom HD sport), neki mkv ili bluray film i povremeno neku igricu.

U mojoj pretrazi u cjenovnom rangu oko 5500kn prvi favorit je navedeni Asus N71VG, HP ProBook 4710s, Acer Extensa 7630G, Compaq Presario CQ71. Ovaj HP mi se sviđa ali imam neugodna iskustva sa HP laptopima (na jednom modelu plastika oko trackpada se izlizala nakon nekoliko mjeseci).

Što se ovih naziva VGA kartica tiče nemam pojma što one znači i koliko vrijede npr. nVidia GeForce GT 220M (G 103M) ili ATI Mobility Radeon™ HD 3470. Znam da u prijenosnik  ispod 7000kn nikada neću pronaći VGA koja će pokrenuti sve modernije igrice.

Mislim da je Asus najbolji izbor ali ako slučajno imate neku preporuku slobodno mi javite. Najviše me muči to što ne znam nikoga tko ima Asus laptop i nigdje ne mogu pronaći review (recenziju) za ovu seriju prijenosnik. Što se Asusa tiče mislim da su kvalitetan proizvođač jer nikada nisam imao problema sa njihovim komponentama.

Da ne duljim zahvaljujem svima na pomoći.

Detaljni opis Asus N71VG

Asus N71Vg - 1 Asus N71Vg - 1
Asus N71Vg - 2 Asus N71Vg - 2
Asus N71Vg - 3 Asus N71Vg - 3
Asus N71Vg - 4 Asus N71Vg - 4
Asus N71Vg - 5 Asus N71Vg - 5
_ knock' yourself out
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 10:48 (markal).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Ja bih ti preporučio HP 4710s, s kojim imam dobra iskustva, a koji si i sam spomenuo, ali bih ti u tom slučaju preporučio da ga uzmeš u Mikronisu, jer ga tamo za istu cijenu dobiješ sa diskom od 500 GB i 4 GB ram-a, a dobiješ i torbu na poklon.

A usporedbe grafika možeš izvršiti na ovoj stranici, gdje osim specifikacije možeš vidjeti i rezultate benchmarka.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 11:11 (macak).

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Prijenosnik oko 5500kn
macak kaže...

Ja bih ti preporučio HP 4710s, s kojim imam dobra iskustva, a koji si i sam spomenuo, ali bih ti u tom slučaju preporučio da ga uzmeš u Mikronisu, jer ga tamo za istu cijenu dobiješ sa diskom od 500 GB i 4 GB ram-a, a dobiješ i torbu na poklon.

A usporedbe grafika možeš izvršiti na ovoj stranici, gdje osim specifikacije možeš vidjeti i rezultate benchmarka.

što se tiče HP slažen se s kolegom samo neznam čemu usporedba ili test grafi na lap topu od 5000kn takav lap nije napravljen za igru ako se misliš igrat na lapu onda moraš keširat nekih 8000kn do 12000kn

I Jadantisi
17 godina
neaktivan
Napisao sam da ne mislim igrati COD4MW2 ali bi želio da mogu pokrenuti PES2010 ili recimo NBA 2K10. Takva grafička mi treba na paptopu.

tnx
_ knock' yourself out
17 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Meni se ovaj Asus jako sviđ

a jer naprema HP-u ima odlične zvučnike. Mislim da su čak 2.1 zvučnici. Kakvi su zvučnici na HP 4710s?

Ne očekujem da mogu napraviti tulum sa laptopom ali nebi želio da se moram naljepiti na laptop kako bi nešto čuo. IBM R50e kojeg povremeno koristim ima katastrofalne zvučnike tj. zvučnik i uvijek je pojačan na maksimumu ali nikada se ništa ne čuje. Nadam se da HP ima ipak nešto bolje zvučnike.

_ knock' yourself out

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

DELL inspirion 1750 izgleda odlično, svaka čast asusu ali njihova me garancija ne oduševljava...

kad smo već kod toga, dali je moguće produljiti garanciju kod ASUSA i koliko se to odražava na cijenu?

365 dana za kompom :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja mislim da Asus ima dvije godine garanciju a kod HP moraš nadoplatiti za drugu godinu.

Ja mislim da je tako ako sam u krivu javite.!!

_ knock' yourself out
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2009 20:17 (markal).
17 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

nadam se da će netko odgovoriti na moju molbu o preporuci računala a da nije niti jedno od navedenih

_ knock' yourself out http://www.speedtest.net/result/623479705.png]

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Preporucujem ti Toshibu Sattelite serija a300...predobra Procesor Amd Turion x2 2.2 ultra64...odlicnos sljaka igra pes10 malo je manji monitor 15.3 incha ali inace je predobar...

Svasta MaJka rodi ali traktorsku gumu ne
16 godina
neaktivan
markal kaže...

Ja mislim da Asus ima dvije godine garanciju a kod HP moraš nadoplatiti za drugu godinu.

Ja mislim da je tako ako sam u krivu javite.!!

Asus ima 1 god garanciju ,a navodno se da produljiti do 3 godine...

15 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Ja sam ti oko 1mj istrazivao na netu po forumima, zvao firme i na kraju si uzeo tog asusa, jer ti je taj HP dosta ne kvalitetan sto se tice same izrade kucista. Kod dosta ljudi ti taj HP puca, odnosno plastika kucista, dok se kod drugih uz to dogadja da i tipke iskacu.

Asus ti i ima bolje i spec i dizajn. Garancija ti je 2god, mozes je produziti na 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
black6 kaže...

Ja sam ti oko 1mj istrazivao na netu po forumima, zvao firme i na kraju si uzeo tog asusa, jer ti je taj HP dosta ne kvalitetan sto se tice same izrade kucista. Kod dosta ljudi ti taj HP puca, odnosno plastika kucista, dok se kod drugih uz to dogadja da i tipke iskacu.

Asus ti i ima bolje i spec i dizajn. Garancija ti je 2god, mozes je produziti na 3.

Daj pogledaj malo bolje što se tiče asusa...garancija ti varira od modela do modela...nije baš da svaki ima 2 god.

Ovo sitnim slovima piše na asusovoj stranici:

2-year limited global hardware warranty
*different by country
1-year battery pack warranty

90% ih ima samo 1 god garancije na bateriju...obično od 5000kn pa nadalje znaju imati po 2 godine...

U svakom slučaju zavisi o modelu...

Evo malo sam istraživao jer žena kupuje laptop pa reko da ne kupi hp-a Izlanuo se

Ovo bi bio moj odabir, sad samo treba čekati da dođe na tržište!

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=4480

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 21:50 (Phobocaster).
15 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Ne znam kako je za ostale modele, znam kako je za ovaj.

Taj model sam si ja uzeo i mislim da je odlican, pogotovo za te novce!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Prijenosnik oko 5500kn

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=10601&catid=23 ovo je super za tu lovu ja imam malo slabiji pa sve igrice pa cak i cod mw 2 rade na max rezoluciji i detaljima bez aa

zvowea
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
black6 kaže...

Ne znam kako je za ostale modele, znam kako je za ovaj.

Taj model sam si ja uzeo i mislim da je odlican, pogotovo za te novce!

Ja kako got ponovno birao uvijek se vratim na ovaj Asus N71 pa ako nije problem molim te da mi javiš kakav je zvuk iz tih 2.1 zvučnika kako radi grafika i koliko mu treba da se boot-a.

Hvala

_ knock' yourself out
15 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Zvuk je dobar, imas dosta opcija na zvucnoj za konfiguriranje. Laptop je dosta brz u svakom pogledu. Ako zelis 17'' laptop uzmi ovaj, to ti je moja preporuka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ga ima još di za kupit???

Koliko sam skužio da se rasprodao... Plač

15 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Ne, znam. Ja sam isto bio uporan sto se tice toga laptopa. Probaj u Prosat-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Nemaga u Prosatu jučer sam bio i vidio ga uživo po prvi put i stvarno je impresivan. Nisam očekivao da će biti tako dobar. Kolega svakodnevno retušira fotke pa sam mislio da su fotke jako sredili ali baš i nisu.

dobio sam i informaciju za drugu verziju laptopa sa jačom grafičkom nVidia GT 240M (ovaj ima  GT 220M) i cijena je cca 7500kn Asus N71Vn

Trebali bi dobiti još ovih laptopa (sa gt 220m) pa sam rezervirao jednog kada dođe.

Ako slučajno nebude mislim uzeti jačeg sa produženom garancijom da 3 godine i to je to.

Hvala svim na pomoći.

P.S Za sve one koji špekuliraju oko trajanja garancije osnovna garancija je 24 mjeseca.

_ knock' yourself out

0 0 hvala 0
17 godina
Prijenosnik oko 5500kn

Ja takodjer uzimam laptop ovih dana, izbor mi je pao na HP 4710s, T5870 2.0GHz, 4 GB rama, 500 HB HDD 7200RPM i ona 4330@512MB rama

Mislio sam se izmedju Della i ovog, ali presudio je 17'' ekran koji mi je jako bitan, dobra baterija (8 celija - slicna kao i na mom drugom lapu 6830s, traje po 3 i pol sata), 4 vs 2 USB porta (!?!?!)... a pogotovo 7200rpm disk koji je kod laptopa zapravo usko grlo...

Jedino sto me nervira je ona glupa tastatura (testirao sam je na 15'' modelu, ugodna je za tipkanje ali mi glupo izgleda) no preko toga cu nekako proci :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da vas obavjestim da do kraja tjedna stiže ASUS N71VG na moju adresu Cool

hebeno ga je teško nabavit...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 19:26 (Phobocaster).
15 godina
neaktivan

Bas trazim informacije za doticni asus jel ga i ja imam u uzem krugu..

Pa kad dobijes laptop bio bi jako zahvalan na dojam i par informacija, ponajvise za bateriju.

E da vidim da si uzeo N71VD ? ja gledam N71VG, u cemu je razlika ? I od kud si ga uzeo ako nije tajna.

Unaprijed hvala Phobocaster !

E da, HP sam izbacio iz izbora :

ASUS n1 !

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 23:42 (n!Cola).
17 godina
neaktivan
n!Cola kaže...

E da vidim da si uzeo N71VD ? ja gledam N71VG, u cemu je razlika ? I od kud si ga uzeo ako nije tajna.

Asus N71VG - Intel® Core™2 Quad, DDR2 800MHz, nVidia GT220M

Asus N71VN - Intel® Core™2 Duo, DDR3 1066 MHz, nVidia GT240M

To su najbitnije razlike s Asus stranice.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=7KwyhKMnOmRQZyba

_ knock' yourself out
15 godina
neaktivan
Prijenosnik oko 5500kn

Znaci krivo je napisao za N71D ?

Za G i N verziju znam razlike.

A i GT240M nema jos kod nas, bar za sad, koliko ja znam.

Kod nas N verzija znaci : 2x500Gb diskovi i T8700 cpu, sto stvarno ne opravdava cijenu bar ne za mene.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 13:18 (n!Cola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
n!Cola kaže...

Znaci krivo je napisao za N71D ?

Za G i N verziju znam razlike.

A i GT240M nema jos kod nas, bar za sad, koliko ja znam.

Kod nas N verzija znaci : 2x500Gb diskovi i T8700 cpu, sto stvarno ne opravdava cijenu bar ne za mene.

N71VG   sorry malo sam krivo napisao...

trebao bi stići do kraja ovog tjedna ili početkom idućeg...stvarno jako teško nabavljiv...u hrvatskoj mislim da nema trenutačno niti jedan komad...sve je rasprodano...znači treba se naručit preko neta i čekati da ga zastupnici nabave...ja sam imao sreće...

Inače ovo i otkuda...

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.bdf153273ba045938fa0180d5bafcf73.notebook_asus_n71vg-ty044d.aspx

Kad stigne budem rekao svima što ih zanima...cijena za cash me ispala (naruđba preko interneta) 5030kn

+instalacija win7 (samo nju podržavaju driveri) cca 150kn ali to drugdje

+poštarina cca 50 kn

ukupno: cca 5230 kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 19:25 (Phobocaster).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja takodjer uzimam laptop ovih dana, izbor mi je pao na HP 4710s, T5870 2.0GHz, 4 GB rama, 500 HB HDD 7200RPM i ona 4330@512MB rama

Mislio sam se izmedju Della i ovog, ali presudio je 17'' ekran koji mi je jako bitan, dobra baterija (8 celija - slicna kao i na mom drugom lapu 6830s, traje po 3 i pol sata), 4 vs 2 USB porta (!?!?!)... a pogotovo 7200rpm disk koji je kod laptopa zapravo usko grlo...

Jedino sto me nervira je ona glupa tastatura (testirao sam je na 15'' modelu, ugodna je za tipkanje ali mi glupo izgleda) no preko toga cu nekako proci :)

sorry ali dell inspirion 1750 također ima 17" ekran

hm...ja bi radije uzeo della...jednostavno mi djeluje kvalitetniji model i postoji USB HUB za takve stvari a s tipkovnicom ćeš vidjet kad ti tipke počnu iskakat van...

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.d6d121c1fd504c8d96b35efb040e739c.notebook_dell_inspiron_1750_di1750lmc3g21ef5ybc6b_black.aspx

17 godina
Prijenosnik oko 5500kn

Kakva je firma optimum online? Nisam nikada sa njima poslovao?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Moram priznati da sam s njima sad 1.put poslovao, malo su loši s strane javljanja na telefon ali sam s njima uspio sve lijepo dogovoriti, sad ćemo vidjeti kakva će biti roba kad je isporuče. Inače kolega mi radi u "ishopu" u sisku i kaže da su tu firmu otvorili baš dvojica sisčana i da ih poznaje...

Kad dostave javim vam dali sam zadovoljan...

17 godina
Phobocaster kaže...
tnakir kaže...

Moram priznati da sam s njima sad 1.put poslovao, malo su loši s strane javljanja na telefon ali sam s njima uspio sve lijepo dogovoriti, sad ćemo vidjeti kakva će biti roba kad je isporuče. Inače kolega mi radi u "ishopu" u sisku i kaže da su tu firmu otvorili baš dvojica sisčana i da ih poznaje...

Kad dostave javim vam dali sam zadovoljan...

Apač, Chriss, Sale,Goc tko?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
Prijenosnik oko 5500kn

EH neznam bash... mislim ipak ici na HP... ovakvu tastaturu ako se ne varam ima Apple negdje i radi uredno... jest malo cudna ali ugodno je na nju tipkati. Ovi tvoji nigdje na sajtu nemaju podatke o garanciju, ne placaju dostavu (nije mi do 50 kn ali ako sam kupio nesto za 5000+ kn onda ce me derat za 50 kn)... malo mi je firma khm... u Mikronisa sam siguran...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice