Napokon sam skupio novaca i vremena da pronađem i kupim prvi laptop. Stolno računalo sam riješio prije 18 mjeseci i upravo sam pokrenuo COD4MW2 sa visokim detaljima i radi bez problema.
Od prijenosnika očekujem da ima minimalno 16" a poželjno je 17.3" omjer ekrana obavezno treba biti 16:9 (nikako 16:10) jer gledam jako puno filmova i skoro sav sadržaj sa neta(NBA ILP ili NFL GamePass) je 16:9 tako da je to obavezna stavka.
Grafička nikako ne smije biti Intelova jer tu i tamo bi želio pokrenuti neku igricu i neki Bluray. HDMI konektor je isto tako obavezan. Poželjno je da posjeduje posebne tipke za kontrolu glasnoće.
Što se CPU, MEM i HDD-a tiče nisam previše informiran ali mislim da bi Core 2 duo, 4GB DDR2 i 320GB@5400rpm bilo sasvim dosta.
Prijenosnik mi treba za prvenstveno programiranje web app (WAMP, text editor, preglednik su najkorišteniji), gledanje online videa (većinom HD sport), neki mkv ili bluray film i povremeno neku igricu.
U mojoj pretrazi u cjenovnom rangu oko 5500kn prvi favorit je navedeni Asus N71VG, HP ProBook 4710s, Acer Extensa 7630G, Compaq Presario CQ71. Ovaj HP mi se sviđa ali imam neugodna iskustva sa HP laptopima (na jednom modelu plastika oko trackpada se izlizala nakon nekoliko mjeseci).
Što se ovih naziva VGA kartica tiče nemam pojma što one znači i koliko vrijede npr. nVidia GeForce GT 220M (G 103M) ili ATI Mobility Radeon™ HD 3470. Znam da u prijenosnik ispod 7000kn nikada neću pronaći VGA koja će pokrenuti sve modernije igrice.
Mislim da je Asus najbolji izbor ali ako slučajno imate neku preporuku slobodno mi javite. Najviše me muči to što ne znam nikoga tko ima Asus laptop i nigdje ne mogu pronaći review (recenziju) za ovu seriju prijenosnik. Što se Asusa tiče mislim da su kvalitetan proizvođač jer nikada nisam imao problema sa njihovim komponentama.
Da ne duljim zahvaljujem svima na pomoći.
Detaljni opis Asus N71VG