Pojačavanje RAM-A

poruka: 8
|
čitano: 2.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pojačavanje RAM-A

Imama toshiba satellite c660 koja ima 2 gb RAM-a i ne znam mogu li ga nadograditi sa još 2-4 gb...

raja007

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pojačavanje RAM-A

Mozes bez problema:

http://www.notebookcheck.net/Review-Toshiba-Satellite-C660-Notebook.43702.0.html

sastrane imas slike kako pristupiti memoriji. Znaci trazis ddr3 sodimm - ako mozes priustiti kupi 4gb sodimm ddr3 1300 - 1 modul.

16 godina
neaktivan
raja1999 kaže...

Imama toshiba satellite c660 koja ima 2 gb RAM-a i ne znam mogu li ga nadograditi sa još 2-4 gb...

Ako windows radi na 32 bita dakle on će u memoriji priznat samo do 3,25gb a ako imaš windows 64 bita tada memoriju večinu prizna. Pozdrav!

Nenad
17 godina
Pojačavanje RAM-A

isto to pitanje za satellite l830-106 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
4mal kaže...

isto to pitanje za satellite l830-106 

Max 8gb

http://www.toshibamea.com/ComputerProduct/4/Satellite_L830-106/50535?pageid=4

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 16:35 (F1-IVO).
12 godina
neaktivan
Pojačavanje RAM-A

hvala

raja007

0 0 hvala 0
17 godina
Pojačavanje RAM-A
Nemoras pisat hvala imas gumb dole pa stisnes :)
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Nello kaže...
raja1999 kaže...

Ako windows radi na 32 bita dakle on će u memoriji priznat samo do 3,25gb a ako imaš windows 64 bita tada memoriju večinu prizna. Pozdrav!

-preciznije:

na notebooku zbog integriranih komponenti koje uzimaju dio systemskih resursa, na 32bitnom OSu je dostupnost RAMa između 2.7-3.5 GB. Prosjek notebooka je ispod 3.25.

Desktop-MBO, 3.25 do max 3.5 GB.

Prvi kriterij za količinu i dosupnost RAMa je chipset, BIOS, CPU. Ako CPU i chipset podržavaju do 4GB-Max tad je dostupan dio manji, tj nema veze dali je OS 32-64 bitni.

Notebookovi često imaju ogranilčene opcije u BIOSu, npr rempaing. Tako da u odnosu na isti chipset desktopa ima razlike, ponekad treba nadograditi BIOS.

-Noviji chispetovi ugl podržavaju 8GB (ili više 16-32) i izbačna je opcija remapinga, tj automatski. U većini je samo potrebno resetirati BIOS da aktivira nove postavke, tj ne QuickBoot/ExpressBoot i sl. koji može preskočiti detektiranje i omogućivanje RAMa. Pogotovo paziti kod nadogradnje na npr hybernaciju.. traba UGASITI, ukloniit bateriju..

btw, za korisnike koji imaju 32 bitni OS, ako chipset podržava više od 4 GB postoji patch za win7. Tad je dostupan RAM jednak (i veći) nego na 64bitnom OSu, cca 3.9x GB Inače patch služi za više, ali i ovih 0.5GB može dobro doći u nekim zahtijevnijim aplikacijama kao BF3..

btw2, za one koji pitaju dali mogu dodati RAM, prvo provjeriti podatke-specifikacije (ili vidjeti koji je chipset) i svakako provjeriti dali su podržani moduli jer nazivno isti kapacitet ne mora biti iste gustoće (chipova od kojih je složen memorijski modul, 4-8/9, jednostrano-dvostrano..) i brzine, jer može se desiti da ga ne prepozna, odnosno da je potrebno nabaviti neki stariji DIMM, sporiji... i uvjek reset BIOSa, poželjan i memtest (ne bootati OS prije testa).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.4.2013 15:54 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice