Neradi ekran

poruka: 17
|
čitano: 2.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Neradi ekran ili nešto drugo ?

ovako neradi mi ekran na laptopu točnije toshibi satellite p100, sad neznam jeli to posljedica rastavljanja istog pošto sam išo popravit kabel za napajanje koji je spojen s utorom nakon toga laptop je uredno radio i odjednom neradi ekran a pali se normalno kako bih provjerio dali sve radi osim ekrana ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 16:46 (Over(C)lock).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Neradi ekran

Jednostavno spoji laptop sa bilo kojim monitorom ili tv-om.

1 0 hvala 1
14 godina
Re: Neradi ekran
Sint1 kaže...

Jednostavno spoji laptop sa bilo kojim monitorom ili tv-om.

eh super nisam se uopće sjetio ;)

14 godina
Neradi ekran

neradi niti na ekranu što bih sljedeće moglo bitr znači jednostavno nema slike a uredno se uključi i sve

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Neradi ekran

ajde pomozite trebam taj laptop prekosutra :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Neradi ekran

spiz.dija si grafičku...jesi proba stisnit ctrl+P 2 puta,nakon sta si spojio monitor?...ako ni to ne uspije,čupaj hard

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Neradi ekran

Vjerojatno je otisla graficka kartica ili mozda samo taj izlaz s kojim si se spojio sa monitorom, ali vrlo je tesko ovako tocno odrediti u cemu je problem. Moj savjet nosi ga u servis na procjenu stete, a ne bi bilo lose ni da se pomiris da mu nema spasa. Sretno!

0 0 hvala 0
14 godina
Sint1 kaže...

Vjerojatno je otisla graficka kartica ili mozda samo taj izlaz s kojim si se spojio sa monitorom, ali vrlo je tesko ovako tocno odrediti u cemu je problem. Moj savjet nosi ga u servis na procjenu stete, a ne bi bilo lose ni da se pomiris da mu nema spasa. Sreto

izgleda mi da nije do ekrana  /grafike jer bi se upalio meni radi a koliko vidim neučita windows nema zvuka niti mogu palit/gasit wifi niti ista slično trebala bi mi blinkat lampica za disk jelda, meni blinkne samo kada upalim i ne vise možda je u tome problem jel može bar početak prikazat bez diska ?

12 godina
neaktivan
Neradi ekran

može bit da je pregorio proc...

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kivic15 kaže...

može bit da je pregorio proc...

hmm skido sam proceso, prilikom zamjene termalne mogu probat sve to dobro pregledat pa sastavit natrag i probat..

14 godina
Neradi ekran

sad mi je nešto sinulo, kad sam mjenjo termalnu zamjenio sam onu termalnu trakicu na ovim neznam kako se zovu hah za pastu a u njoj su komadići srebra pa jeli to moglo možda utjecat ?

termalna termalna
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Neradi ekran

kada ga ostavim da radi uopće se negrije znači vent puše hladan zrak nakon možda cca sat rada ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...

kada ga ostavim da radi uopće se negrije znači vent puše hladan zrak nakon možda cca sat rada ..

Ako je hladan proc onda je procesor otišo.

Nenad
14 godina
Neradi ekran

narucio maticnu , na kojoj je i grafa odma pa ako bude proc kupit cu neki jaci koji bi mogo ic na taj socket p100-425 je laptop

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...

narucio maticnu , na kojoj je i grafa odma pa ako bude proc kupit cu neki jaci koji bi mogo ic na taj socket p100-425 je laptop

Sinko, trebo si odmah isprobat dali radi proc i rami. pa tek onda kupiš matičnu. S neispravnim proc može oštetit ploču.

Nenad
14 godina
Nello kaže...
Over(C)lock kaže...

Sinko, trebo si odmah isprobat dali radi proc i rami. pa tek onda kupiš matičnu. S neispravnim proc može oštetit ploču.

kako da testiram ? molio bih te da mi rečeš osim da pipnem i provjerim jeli se grije što sam učinio i grijala su se sva 3 čipa znači grafika proc i matična, a rame sam naizmjenično vadio i ostavljo po jedan keks da vidim jel bude što proradilo i ništa, uletila mi je odlična ponuda tako da bih kupio matičnu neovisno radi li ili neradi :) sad me muči kako bih testiro taj proc ili jednostavno da uzmem drugi samo bi uzo najači što može za taj socket a neznam koji bih išo pa ako može pomoć

16 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...
Nello kaže...
Over(C)lock kaže...

kako da testiram ? molio bih te da mi rečeš osim da pipnem i provjerim jeli se grije što sam učinio i grijala su se sva 3 čipa znači grafika proc i matična, a rame sam naizmjenično vadio i ostavljo po jedan keks da vidim jel bude što proradilo i ništa, uletila mi je odlična ponuda tako da bih kupio matičnu neovisno radi li ili neradi :) sad me muči kako bih testiro taj proc ili jednostavno da uzmem drugi samo bi uzo najači što može za taj socket a neznam koji bih išo pa ako može pomoć

Treba posudit proc da vidiš jel ploča ispravna.

Jedan je frendu isto ko tvoj , nije mu radila slike, pa mi je tražio pomoć oko popravka da nađem kvar i nakraju bio krivac proc ( u procu je puknuo nožice i pa sam zalemio nožicu i proradila).

A i isto tako nedavno frendu krepo hp 6735b a dijagnoza mu bila svjetlila 3 puta blinkala ( memorija ).

A kad je testiro memorija ispravna a ispala je proc neispravna a na netu pisalo da proc u sebi ima memory controler pa je memory controler u banani).

Predložio sam mu da kupi drugi CPU i laptop proradila nakon ugradnje drugog CPU, ali je on mislio da ploča neispravna a ispala proc krivac.

Zato kažem da prvo testiraš da vidiš koji šta valja. 

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice