Nemoguce instalirat win na particiju

poruka: 20
|
čitano: 3.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Ovako,

imam jedan problem sa novim HP DV6 laptopm...

naime, dosao mi je sa 750GB diskom u komadu, i ja sam isao podjelit particije sa nekim windows wizardom za shrinkanje particija...

Kod sljedeceg paljenja je dao gresku da je doslo do promjene hardvera ili softvera...

sada kod boota mi ne dozvoljava na tu particiju koja je kreirana nakon shrinkanja niti da instaliram software niti da formatiram ili izbrisem particiju?!

mogu samo na onu koja je bila...

molim za savjet

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nemoguce instalirat win na particiju
Hacker-ri kaže...

Ovako,

imam jedan problem sa novim HP DV6 laptopm...

naime, dosao mi je sa 750GB diskom u komadu, i ja sam isao podjelit particije sa nekim windows wizardom za shrinkanje particija...

Kod sljedeceg paljenja je dao gresku da je doslo do promjene hardvera ili softvera...

sada kod boota mi ne dozvoljava na tu particiju koja je kreirana nakon shrinkanja niti da instaliram software niti da formatiram ili izbrisem particiju?!

molim za savjet

Kao prvo nisi smio shrinkat, da bi to vratilo prvotno stanje, skini hirens i potražiš Easeus Partition i tamo će popravit jer siguro si promjenio kada si kod type stavio Logical umjesto da staviš Primary.  Nakon toga će opet češ moć instalirat windowse. Jer ako disk postavljen type na Logical jer on tada onemogučava instalirati. Sličan stvar imao sa SD memorijski karticu za mobitel i tako da sam sve riješio i tako i riješio problem na hdd-u.

14 godina
neaktivan

Vidi da nova part nije extened, ako je obrisi i napravi primarnu-aktivnu

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 0:55 (Hardwhelper!!!).
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

molim za savjet

Može slika Disk Managementa (najbrže - Start -> Run -> diskmgmt) ,pa ćemo dalje?

U svakom slučaju ,Easus ili MiniTool Partition Wizard ,ali sa cd-a ,su dobro rješenje.

Ali ,pošto je riječ o HP-u ,nadam se da si napravil recovery disc.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 1:14 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

nisam radio recovery jer je potpuno nov ...

nis nistam stavio na njega

evo je evo je
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro ,još bolje. Napravil si upravo ono kaj sam i mislil da jesi! {#} Ne možeš ništa instalirati ,pogotovo ne Windowse jel si pretvorio disk u dinamički!

Imaš instalacijski dvd ili stick? Briši sve ,napravi nove particije i instaliraj nanovo!

Problem je samo kaj je to HP i ne znam kak ćeš aktivirati te Windowse ,pošto su HP OEM.

A koliko vidim ,nema ni recovery particije ,na koju HP stavlja instalaciju Windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 1:36 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

Problem je da kada udem u boot meni, on meni ne daje ovu particiju da je formatiram nego je drzi takvu...

a kada vec instaliram win na njega, opet imam 2x 350GB ?!

HP recovery sam izbrisao jer imam original ultimate pa mi ovaj oem ni ne treba

problem mi stvaraju driveri...

ne prepoznaje ni wifi adapter ni lan port sada...

pa googlam po netu

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 1:51 (Hacker-ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ti je najbolje rješenje za to MiniTool Partition Wizard i izrda bootabilnog diska u njemu. Onda ,kad bootaš s cd-a ,izbriši sve particije.

Tek tad ćeš moći napraviti nove particije na cijelom disku.

Kaj se tiče Windowsa ,OK ,ako imaš i ključ za taj Ultimate.

Driveri? To moraš naći točno po modelu i OS-u - KLIK

18 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

Problem je da kada udem u boot meni, on meni ne daje ovu particiju da je formatiram nego je drzi takvu...

a kada vec instaliram win na njega, opet imam 2x 350GB ?!

HP recovery sam izbrisao jer imam original ultimate pa mi ovaj oem ni ne treba

problem mi stvaraju driveri...

ne prepoznaje ni wifi adapter ni lan port sada...

pa googlam po netu

HP Recovery Manager ...to je ono sto ti smeta i ono sto te ne ostavlja instalirati Windoze. Dakle, moras obrisati recovery particiju ali i  mbr(!)

Moras "sici" dole sa instalacionim od Windowsa i u command promptu bootrec /fixmbr

How to use the Bootrec.exe tool in the Windows Recovery Environment to troubleshoot and repair startup issues in Windows 

Ili ako imas vremena, nukaj ga sa Darens Boot and Nuke (doduse, ovo je vrlo sporo i nepotrebno)

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A koliko vidim ,nema ni recovery particije ,na koju HP stavlja instalaciju Windowsa.

Uprosteno, HP koristi neki svoj custom Linux file system koji se tesko moze vidjeti cak i sa drugim alatima (slicno postupa i Acronis kada stvori Acronis Secure Zone)

Resenje je, kao sto sam napisao, silazak "na hladno" u recovery environment, brisanje i rekreiranje Master Boot Recorda (tu je HP zapisao podatke o Recovery-u, zato se ne moze instalirati drugi OS) i zatim brisanje particija.

Nakon ovoga bootanje sa instalacionim od sedmice, custom install > create partition > unos velicine particije > i/ili krerianje ostalih particija [to se moze nakon instalacije Windowsa u Disk Manageru

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Resenje je, kao sto sam napisao, silazak "na hladno" u recovery environment, brisanje i rekreiranje Master Boot Recorda (tu je HP zapisao podatke o Recovery-u, zato se ne moze instalirati drugi OS) i zatim brisanje particija.

Nakon ovoga bootanje sa instalacionim od sedmice, custom install > create partition > unos velicine particije > i/ili krerianje ostalih particija [to se moze nakon instalacije Windowsa u Disk Manageru

Da ,Low level format hdd-a sa vanjskog diska je jedina opcija.

Wipe diska sa MiniTool Partition Wizard CD-a bi obavio posao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 12:26 (kizo2703).
18 godina

Bootaj računalo s nekom live Linux distribucijom i reparticioniraj disk ili obriši particije pa prilikom Windows instalacije reparticioniraj po želji.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Da ,Low level format hdd-a sa vanjskog diska je jedina opcija.

Zasto sa vanjskog?

Dovoljno je "nukati" bmr i zatim nukati sve particije sa kakvim Live CD-om

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Zasto sa vanjskog?

Dovoljno je "nukati" bmr i zatim nukati sve particije sa kakvim Live CD-om

Na ''vanjski'' mislim na bilo kakav cd ili usb - bilo koji Live Linux ,MiniTool® ,Hiren's ,Dban - iako je on overkill!

Najjednostavnija opcija bi bilo priključiti hdd na drugi PC i ''očistiti'' ga od svega (ako hdd nije zaštićen lozinkom)!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 13:31 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

instalirao sam win opet...

shrinkao jos jednom da mi sys bude 120 GB, onda izbrisao unlocated u jedan i njega formatirao i dobio ono sta hocu, a onda sam opet srusio win i dignuo i sada radi :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

jos uvijek imam problema sa hp softwarom, onajvise sa onim qucik webom

i sto opcenito napravit kada kupis hp laptop sa svim softwarom a zelis preinstalirat win?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 23:48 (Hacker-ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

i sto opcenito napravit kada kupis hp laptop sa svim softwarom a zelis preinstalirat win?

Deinstaliraj to smeće.

Općenito ,najbolje je prvo napraviti instalacijski dvd i onda backup bitnih podataka.

Sljedeći je wipe cijelog diska i onda instalacija.

I da ,obavezno backup drivera sa DD-om - spašava mnogo živaca i vremena ,pogotovo na HP laptopima!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 17:55 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

kizo2703 kaže...

Deinstaliraj to smeće.

Da, smece na kvadrat. Predinstalirani HP software ima na umu "najnepismeniji" dio publike koja se "ne kuzi u kompjutere" i namjenjen je za zastitu od njih samih.

Dok za recovery particiju imam razumjevanja za ostalo, blago receno, nemam komentara. Taj software se ponasa kao da je jedini na kompjuteru, smeta, podize se sa Windowsom i sto je najbitnije za laptop > trosi bateriju

Windows 7 je krasan OS koji se vrlo lako da stelati za "laptop okolinu" u smislu potrosnje baterije, povezivanja svega i svacega....

17 godina
odjavljen

Realtekov wireless config ništa nemože nadhebati {#}

Tih 20MB smeća uniši login screen (umjesto standardnog logina dobiješ onaj "klasični" login prozor), guta 10ak MB RAMa, pali se 3 gladne godine u startupu i generalno, živcira.

A kada ga nesretni korisnik pokuša deinstalirati, setup obriše i drivere {#}

[edit] isprike na offtopicu ali nisam mogao ne spomenuti taj korisni utility zajedno sa ovim HPovim mudrostima.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 13:33 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Dok za recovery particiju imam razumjevanja za ostalo, blago receno, nemam komentara.

Windows 7 je krasan OS koji se vrlo lako da stelati za "laptop okolinu" u smislu potrosnje baterije, povezivanja svega i svacega....

Recovery particija je dobra stvar i dobra ideja ,ali je postala alibi za škrtarenje na optičkim medijima i zaradu na njima!

Kao ,imate instalaciju ,šta će vam instalacijski dvd ,ali ako ga hoćete OK ,ali to košta XX $!!

Sum_of_all_fears kaže...

Realtekov wireless config ništa nemože nadhebati {#}

A kada ga nesretni korisnik pokuša deinstalirati, setup obriše i drivere {#}

Za takve piydarije postoji jednostavni programčić ,Double Driver ,s kojim se napravi backup SAMO drivera i spremi ih se na sigurno.

Onda deinstaliraš kompletno to wlan govno ,i kad završi ,vratiš si samo drivere s DD-om.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 17:52 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice