Macbook VS Dell studio

poruka: 38
|
čitano: 5.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Macbook VS Dell studio

Problem je u tome kaj se kod nas placa na tu cijenu porez, carina, marza uvoznika, atesti, marza resellera i onda se dodje do astronomskih razlika u cijeni. Nema uopce smisla gledati cijene u USA i ovdje, jer u nekim slucajevima je razlika duplo, pa cak i vise puta, veca. Kod Macbook pro modela od 15" je konkretno razlika citavih 5000kn i to za konfiguraciju od 2,5 ghz, 4 gb rama, 250gb hdd i 9400m grafikom(u USA kosta 1700 USD sto je cca 8500kn, a kod nas je 13500kn), a to je konfiguracija koja je preslaba za danasnje standarde u tom cijenovnom rangu, jer se za te novce onda uzme nekakav HP-ov elitebook ili recimo lenovo t-serija koji su jeftiniji od maca, a nude isto, ako ne i vise za tu cijenu...

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

ma kupi della i licencu za leoparda i pukni leopard gore i da vidis masinu

ako patis na dizajn i imas para na bacanje onda mac u kompletu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...

Problem je u tome kaj se kod nas placa na tu cijenu porez, carina, marza uvoznika, atesti, marza resellera i onda se dodje do astronomskih razlika u cijeni. Nema uopce smisla gledati cijene u USA i ovdje, jer u nekim slucajevima je razlika duplo, pa cak i vise puta, veca. Kod Macbook pro modela od 15" je konkretno razlika citavih 5000kn i to za konfiguraciju od 2,5 ghz, 4 gb rama, 250gb hdd i 9400m grafikom(u USA kosta 1700 USD sto je cca 8500kn, a kod nas je 13500kn), a to je konfiguracija koja je preslaba za danasnje standarde u tom cijenovnom rangu, jer se za te novce onda uzme nekakav HP-ov elitebook ili recimo lenovo t-serija koji su jeftiniji od maca, a nude isto, ako ne i vise za tu cijenu...

Pozdraf...

Da ali porez,carina,marze i co...vaze i za Dell-a,nije mi jasno zasto bi Apple proizvod bio toliko skuplji od HP-a ili Lenovo...

ma kupi della i licencu za leoparda i pukni leopard gore i da vidis masinu

ako patis na dizajn i imas para na bacanje onda mac u kompletu

Ja ljudima uvijek savjetujem PROTIV hackintosha zato sto je to vise "geek project" nego ozbiljna platforma za rad...zna tu doc do komplikacija,ne kazem ja da hoce...ali cisto sansa da izgubis sve ili dio podataka i da sistem padne u pola rada,nije bas profesjonalno rjesenje i cisto ponistava Mac ideju koja je "Kad trebas nesto radit da ne moras ucit kako komputer funkcjonise,nego radi svoj posao ako sta rikne nemoj ni razmisljat kako,samo nama donesi i mi cemo rijesit"

To ce mozda nekima zvucat kao idiotizam ali to je ustvari profesjonalcima prilicno korisno

zamislite ovaj scenario

vi ste muzicar koji zna koristit recimo Pro Tools,takvu osobu ne zanima kako kompjuter radi,povijest kompjutera ili ista uopce vezano za kompjuter,on hoce da snimi pjesmu sto brze i sa sto manje problema i tu bi mu bolja solucija bila Mac jer je to platforma za takve ljude...i budimo realni da takvi ljudi nije ona nikad nebi ostala u bordi protiv PC-a

od oko 10% ljudi koji koriste Maca njih je sigurno 5% takvi,oko 2% sminkera i 3% ljudi koji su kupili mac iz nekog treceg razloga...kao sto nemaju pameti,sto im se sviđa design,sto su apple-fan boys/girls...

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
16 godina
neaktivan
xxtoni kaže...

Da ali porez,carina,marze i co...vaze i za Dell-a,nije mi jasno zasto bi Apple proizvod bio toliko skuplji od HP-a ili Lenovo...

Zato kaj moze i zato kaj ljudi popuše foru kak je to super kvalitetno, kak je mac os nenadje*iv, kak je ovo, kak je ono...kad imas dobru prodaju i visoke cijene, zasto bi netko isao rusiti cijene.

Dok god ima ljudi koji ce placati nebulozne cijene za apple racunala i cijena ce im bit visoka. Dobro im ide po pitanju prodaje i nemaju potrebe zbog konkurencije snizavati cijene.

17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...
xxtoni kaže...

Zato kaj moze i zato kaj ljudi popuše foru kak je to super kvalitetno, kak je mac os nenadje*iv, kak je ovo, kak je ono...kad imas dobru prodaju i visoke cijene, zasto bi netko isao rusiti cijene.

Dok god ima ljudi koji ce placati nebulozne cijene za apple racunala i cijena ce im bit visoka. Dobro im ide po pitanju prodaje i nemaju potrebe zbog konkurencije snizavati cijene.

Da...ja sam i dalje za solucije MacBook Pro i Mac Pro

Ali osim ipoda i MOZDA iphone-a sve ostalo sto proizvode je vise manje bezveze...

Ali kupovat vamo nema smisla,meni i nije osobno prevelik problem jer mi covjek dovuce...ali meni se MacOS vise sviđa od bilo kojeg OS-a kojeg sam do sad koristio...ali malo je podosadan jer nema problema pa imam nekad viska vremena :P

16 godina
neaktivan

Ma sve je to ok, ali meni ce mac uvijek bit prodavanje muda pod bubrege, ma koliko god ta racunala bila dobra, a ne kazem da nisu dobra. Stvar je u tome da je cijela pro serija jako dobra, rekao bih cak i odlicna, ali brate mili cijena toga je pre pre velika i jednostavno se ne isplati, kad se za par tisuca kuna manje moze dobiti jednako kvalitetno, ako ne i kvalitetnije prijenosno racunalo, a o stolnim modelima da ne pricam, no svatko ima svoj ukus i svoje misljenje i to treba postovati.

Kaj se tice os-a tu se slazem. Mac os je nesto kaj ce ovi dripci iz microsofta tesko ikad dostici i tu nema dileme.

Ipod i iphone ne zelim uopce komentirati. Iphone sam imao jedno kratko vrijeme i brzo sam ga se rijesio i hvala bogu na tome.

Pozdraf....

16 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

Ja preporučujem MacBook.

Vrline:

1.Brz stabilan sustav

2.Nema virusa

3.Tanak i lagan

Mane:

1.Nedostatak programa i igrica

2.Onaj ekran na kojem ostaju otisci prstiju

sa poštovanjem vaš crazy_frog
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...

Ma sve je to ok, ali meni ce mac uvijek bit prodavanje muda pod bubrege, ma koliko god ta racunala bila dobra, a ne kazem da nisu dobra. Stvar je u tome da je cijela pro serija jako dobra, rekao bih cak i odlicna, ali brate mili cijena toga je pre pre velika i jednostavno se ne isplati, kad se za par tisuca kuna manje moze dobiti jednako kvalitetno, ako ne i kvalitetnije prijenosno racunalo, a o stolnim modelima da ne pricam, no svatko ima svoj ukus i svoje misljenje i to treba postovati.

Kaj se tice os-a tu se slazem. Mac os je nesto kaj ce ovi dripci iz microsofta tesko ikad dostici i tu nema dileme.

Ipod i iphone ne zelim uopce komentirati. Iphone sam imao jedno kratko vrijeme i brzo sam ga se rijesio i hvala bogu na tome.

Pozdraf....

Da....neznam Mac pro vecinom bi samo preporucio ljudima koji se bave:intenzivnom video obradom,3d animacijom,stampon,designom i co...jer je to izuzetno skupa masina,ali stvarno tu nema dileme sto se tice efikasnosti i brzine rada...ali to su masine kao sto im ime govori za profesjonalce...a to se pokazuje i cijemom.

Sto se tice macbook rekao bi radi design-a i OS-a najbolji laptopi trenutno na trzistu,steta da je vam takva pljacka inace sumnjam da bi ih i ja vamo kupio jer cijene su stvarno apsurd,bolje se sa vistom mucit nego dat toliko za laptop pred-prosle generacije...

Ali stvarno kod njih moras se slozit da nije bas skupo kao sto sam vec rekao kako sam ja sastavljao Book 15 vs XPS 16 razlika je mozda oko $200...to i nije pretjerano skupo...

Ipod bez dileme najbolji mp3/4 player ikad napravljen...tu mi nije nikakva dilema to reci

e sad iphone druga prica,imao sam prvu generaciju i brzo ga prodao jer sam mislio da je sminka i za mentalno retardirane...ali da budem posten sad imam k850 i bio sam zadovoljniji sa iphone-om

uglavnom radi sjajne tipkovnice i dobri aplikacija...pricaju svi da ima dobri i za winmobile i symbian ali tesko ih je naci i u tome je problem,za sad iphone ima najvise aplikacija i stvarno su definitvno najbolje urađene

npr meni osobno treba:
password manager,dobra tipkovnica (iphone ima super tipkovnicu,ja sam se vrlo brzo naviko i stvarno brzo pisem),konvertiranje deviza,dobar calendar,dobar mail client i to je sve imao...sad mi je ustvari zao sto sam ga prodao ali eto...

back on topic

Ja preporučujem MacBook.

Vrline:

1.Brz stabilan sustav

2.Nema virusa

3.Tanak i lagan

Mane:

1.Nedostatak programa i igrica

2.Onaj ekran na kojem ostaju otisci prstiju

Zaboravio si navjecu manu...kod nas/vas su cijene apsurda uostalom ja mislim da je izabrao neku Toshibu ako se ne varam...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice