Macbook VS Dell studio

poruka: 38
|
čitano: 5.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

Uskoro kupujem prvi laptop iako znam dosta o računarima i svoj izbor sam sveo na dvije mogućnosti

Dell ili Apple imam okvirnu cijenu 8000-9000 kn laptop ću da koristim za photoshoping,pisanje i provodit ću dosta vremena na njemu treba mi nesto kvalitetno,stabilno i brzo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

da sam na tvom mjestu isao bi na dell(windowsi-vj.).....mac os x......mi se nikako se sviđa....NIKAKO....

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Macbook VS Dell studio
iKAR kaže...

Uskoro kupujem prvi laptop iako znam dosta o računarima i svoj izbor sam sveo na dvije mogućnosti

Dell ili Apple imam okvirnu cijenu 8000-9000 kn laptop ću da koristim za photoshoping,pisanje i provodit ću dosta vremena na njemu treba mi nesto kvalitetno,stabilno i brzo.

Preporucujem Macbook.(makar to nevoljko kazem)

Zivim u Starigradu,selu sa 1150 stanovnika.
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

Dell je 13 ili 15"?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iKAR kaže...

onda svakako OSx tj. mac

16 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

kako je hardwer...identičan...preporuka bi se trebala odnositi...win ili osX...

druga je priča...ako imaš nekih dvadesetak tisuća kuna viška...

do something while necrknes

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

ako radis u photoshopu i treba ti pouzdan sistem na kojem neces problema ja bi ti preporucio mac os x 

cijene su tu negdje...

ja sam sebi narucio novi ovaj 13" macbook pro :D

jedva cekam da stigne

dosao je me oko $1700 

konfiguracija:

2.53Ghz dual core

4GB 1066 DDR3 Rama

320GB HDD (5400 obrtaja)

i apple remote

jos sam uzeo sleeve i speck providni protiv ogrebotina....

EDIT:

samo molim vas nemojte jos jedan mac os vs win war...

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 13:50 (xxtoni).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iKAR kaže...

Kratko i jasno:MAC.

Ja sam koji jesam.
16 godina

Ako ti je 13" dostatan, ja osobno, ukoliko stvarno tražiš laptop za obradu fotografije i pisanje, bih odabrao, u ovom slučaju, Mac.

Sad, opet zavisi, koliko si ti upoznat s OSXom.

BTW, ako se ne varam, najjeftiniji MacBook Pro košta nešto manje od 10k kuna. Ak ti nije problem od nekud izvući još 1000 kuna...

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

macbook te neče iznevjerit kao ni OSx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

Osobno moj savjet ti je

Ako nemozes sebi priustit dobar Macbook nemoj bezvzeze uzimat puno slabiju masinu naspram dell-om...

Ja sam uzeo 13" zato sto sam trazio sto bolju prenosivost...tj. da je manji i nadam se da ce mi odgovarat...

Sad je tu naravno stvar sto je kod vas Macbook apsurdno skuplji nego u US,meni ce ga covjek donijet pa mi to nije briga...

MacOS X ti je (po mom misljenju) puno stabilniji i pouzadiniji od bilog kojeg windowsa i inace mislim da je najbolji laptop koji mozes kupit Macbook od kvalitete izrade do design-a...

uglavnom ako nemas novca da uzmes dobar macbook,radije si uzmi Dell-a ali ja mislim da ti je macbook puno bolja solucija

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

Uredu mnogi navijaju za mac ali sa trenutnim budžetom dva laptopa mogu da izaberem šteta što nemam nikoga vani..

MacBook 2.0GHz /2GB/160GB/GeForce 9400M/SuperDrive, Localized

ili

• Dell Studio 17
  • Intel Core 2 Duo procesor T5800 (2.0GHz / 2MB L2 Cache / 800MHz FSB)
  • 4GB (2x2) 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM memorije
  • 17" WXGA+ CCFL display (1440 x 900), s integriranom kamerom 2.0M pixela
  • 250GB Serial-ATA (5400 okr/min) tvrdi disk
  • 8x DVD±/R/±RW Double-Layer pogon
  • ATI Mobility Radeon HD3650 grafika sa 256MB memorije
  • Microsoft Windows Vista Home Premium
  • CRNI

Mislim da je dell bolji u ovom slučaju.

jedno pitanje još,da li ovi dell problemi imaju problema sa hlađenjem,kakav je opšti utisak?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

pri usporedbi jesi uzeo u obzir tezhinu, dimenzije, iLife paket, bateriju, slot loading drive, kvalitetu izrade

da ti pojasnim : dell je 1,5kg tezhi - duplo vechi - lošije kvalitete izrade, 2 puta krache trajanje baterije...

ja ti preporuchavam 13" mbpro šta che doch, u m-computersa bi treba bit u tvom budgetu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 21:30 (Thog).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iKAR kaže...

Uredu mnogi navijaju za mac ali sa trenutnim budžetom dva laptopa mogu da izaberem šteta što nemam nikoga vani..

MacBook 2.0GHz /2GB/160GB/GeForce 9400M/SuperDrive, Localized

ili

• Dell Studio 17
  • Intel Core 2 Duo procesor T5800 (2.0GHz / 2MB L2 Cache / 800MHz FSB)
  • 4GB (2x2) 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM memorije
  • 17" WXGA+ CCFL display (1440 x 900), s integriranom kamerom 2.0M pixela
  • 250GB Serial-ATA (5400 okr/min) tvrdi disk
  • 8x DVD±/R/±RW Double-Layer pogon
  • ATI Mobility Radeon HD3650 grafika sa 256MB memorije
  • Microsoft Windows Vista Home Premium
  • CRNI

Mislim da je dell bolji u ovom slučaju.

jedno pitanje još,da li ovi dell problemi imaju problema sa hlađenjem,kakav je opšti utisak?

Ako ti je to izbor uzmi Dell-a,moj prijedlog ti je da probas nac negdje novi macbook

jer neznam taj laptop je prilicno slab za 9k...

Skupo je to,za te pare dobijes 15 inch 2.53 dual,250GB disk-a,4GB rama i on nudi 7 sati baterije...ja bi stvarno razmislio da sam na tvom mjestu da cekas ili probas izvest neku kombinaciju...stvarno taj laptop nije vrijedan toliko novca

17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

Pa imam par sedmica jos do kupovine macbook kod nas povoljnoga nema nigdje a rado bih ga kupio dell je dobar i poprilično se isplati kupiti za taj novac ali opet bih rado macbook.

Ima li gdje povoljno macbook kupiti?

edit : Pa sve sam to uze o u obzir ali nisam uspio nigdje da nađem macbook pro u mom budžetu ima macbook,macbook white  ali ne macbook pro

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 8:14 (iKAR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iKAR kaže...

laptop ću da koristim za photoshoping,pisanje i provodit ću dosta.

Nemam pojma kakav je dell, ali macbook nema smisla za photoshop ako nemas eksterni monitor.

Problem je u malom i losem ekranu.

go pirate bay go
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

http://www.finder.hr/proizvodi.cfm?id=3406&proizvodac_id=13

Da li je ovaj pametno kupiti?

8000kn je sa pdvom ali ja sam iz Bosne pa dosao bi kupiti u Hrvatsku tako bi dobio povrat pdva kako ja znam.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

Ja bih uzeo MacBook, ponajprije radi OSX-a, koi cu pokušat instalirat na svoj laptop, a ako je to radi posla sigurniji je i bolji mac, ja imam vistu i to je opća katastrofa, 3 puta sam je reinstalirao otkad imam ovaj komp., ali kao što je rekao branimir problem je mali ekran, ali više nije nikakav problem spojit komp/laptop na TV/LCD ili nešto slično.

MacBook Pro ti je najjeftinije (1600-1700$) naručit u americi pa platit dostavu i uštediš, a i dobiješ nešto još bolje(to je cijena MBPro-a sa proc. od 2.53GHz i 15 inčnin monitorem)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 9:18 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Macbook VS Dell studio

Evo zbog čega bi jos kupio dell zato što  za dvije godine idem u Ameriku pa mi se ne isplati plaćati xtra troškove za macbook kad bi tamo mogao uzeti jeftinije ,ovaj dell studio ce me do tada dobro sluziti jos ako bacim linux na njega ima da radi super..Hvala vam na pomoći ali gledajući na sve ipak Dell.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iKAR kaže...

Evo zbog čega bi jos kupio dell zato što  za dvije godine idem u Ameriku pa mi se ne isplati plaćati xtra troškove za macbook kad bi tamo mogao uzeti jeftinije ,ovaj dell studio ce me do tada dobro sluziti jos ako bacim linux na njega ima da radi super..Hvala vam na pomoći ali gledajući na sve ipak Dell.

Neznam ako nemas izbora uzmi Dell ali nisu ni jedan ni drugi bas nesto jaki...a poskupa su oba

Sto se tice display netko rece gore,macbook ima 100% bolji display od Dell-a to je sigurno,a za rad u PS-u neces uzimat svakako 2.0 procesor ili 13"

Ja osobno msilim da je 2 ghz pomalo za rad u photoshopu

Ima situacija kad se iznerviram sa Quad-Core Xeon-om (ali to je vise radi loseg OS-a nego snage...)

17 godina
neaktivan
Thog kaže...

ja ti preporuchavam 13" mbpro šta che doch, u m-computersa bi treba bit u tvom budgetu...

Kada će doći ovaj mbpro?

Koliko glatko radi photoshop na macbook-u ako je itko probao?Ne bojim se za photoshop jer imam u školi iMac  generacija prije ove poprilično dobar.Uredu iako zelim da kupim macbook,koji da kupim?

17 godina
neaktivan
iKAR kaže...
Thog kaže...

Kada će doći ovaj mbpro?

Koliko glatko radi photoshop na macbook-u ako je itko probao?Ne bojim se za photoshop jer imam u školi iMac  generacija prije ove poprilično dobar.Uredu iako zelim da kupim macbook,koji da kupim?

Ako ga ne trebas nosat (ja sam uzeo 13" zato sto mi je trebao prenosiv,da je bio 10" ja bi ga uzeo...:P)

anyway ispod 15" nemoj ici,$1700 imat ces najbolji laptop za photoshop i inace za opci rad,nemozes kupit bolji laptop od macbook-a,sta ti god tko drugi kaze laze,najbolja izrada,najbolji design,najbolji OS koji mozes kupit za novac...

13" nije ti dobro ako ces ga koristit cesto macbook,ja sam sad na starom aceru i koristim ga vise od desktop-a...

15" je taman u tvom rangu oko 9k a bit ces prezadovoljan

Speck ti je obavezan...ako njega stavis i prodavo macbook mozes dobit 800-1000kn vise jer nebi trebao imat ogrebotina u cemu je macbook jos jedan + jer mu cijena ne opada kao normalni laptopa

16 godina
neaktivan
xxtoni kaže...

Ako ga ne trebas nosat (ja sam uzeo 13" zato sto mi je trebao prenosiv,da je bio 10" ja bi ga uzeo...:P)

anyway ispod 15" nemoj ici,$1700 imat ces najbolji laptop za photoshop i inace za opci rad,nemozes kupit bolji laptop od macbook-a,sta ti god tko drugi kaze laze,najbolja izrada,najbolji design,najbolji OS koji mozes kupit za novac...

13" nije ti dobro ako ces ga koristit cesto macbook,ja sam sad na starom aceru i koristim ga vise od desktop-a...

15" je taman u tvom rangu oko 9k a bit ces prezadovoljan

Speck ti je obavezan...ako njega stavis i prodavo macbook mozes dobit 800-1000kn vise jer nebi trebao imat ogrebotina u cemu je macbook jos jedan + jer mu cijena ne opada kao normalni laptopa

13" prijenosnik nije prijenosnik za normalan rad u photoshopu, a to covjeku treba. 1700 usd je cijena vani a kod nas je visestruko veca ili mozes kupit ona  s*anja s 9400 nvidiom i prastarim procesorom.

Macbook pro je masina i pol, ali ne vrijedi te novce,  ovo kaj ti pricas o konstrukciji, designu i OS-u je rekla kazala, jer pitaj bilo kojeg servisera apple racunala pa ce ti reci kako stvarno stvari stoje.

Radio sam na par macova, od onih sra*nja od 13" do pro verzija i desktopa. Jedino kaj na njima vrijedi tih novaca je ekran, ali samo kod pro verzija i to je to. Sve drugo se moze naci kod drugih proizvodjaca za puno manje novaca...e sad jedino ako se palis na onaj macovski dizajn, koji im u biti i prodaje proizvode, onda je mac tvoj izbor....

Zed's dead baby, Zed's dead...
16 godina
neaktivan
iKAR kaže...

Za 9000kn se moze kupiti jako dobro racunalo. Ono kaj ti nisi napisao, a kaj je jako vazno kod odabira prijenosnika je koje velicine ekran trazis, ako ti je bitno da ima prostora za rad, onda ti ne gine 17-ica koja ima svoje mane, a ponajveca je masa i kratko trajanje baterije zbog poveceg ekrana. U toj kategoriji bi bilo najbolje pogledati nekakav hp iz W ili P serije, pa mozda cak i stariji model, koji se jos uvijek mogu naci na trzistu, a imaju 3 godine jamstva, metalno kuciste, odlicne ekrane...

Ako ciljas na nekakvo racunalo na kojem ces moci normalno raditi, a da nije premali ekran, a da opet s druge strane ne tezi par kilograma, onda ti preostaju 15,4" prijenosnici, a sve manje od toga je jednostavno premaleno za normalan radu koji se dotice nekakve grafike...

Tu imas sarolik izbor u cjenovnom rangu kojeg si si odredio. Moj prvi izbor bi bio Toshibina Tecra - S10 ili A10 model, zatim HP-ov 6930p model, čak bi se nasao i kakav zgodan lenovo r500 za tvoje potrebe.

Inace, za photoshop je dovoljno da racunalo ima nekakav core2duo ili amd-ov ekvivalent, takta 2.0 ghz ili vise i cim vise rama. Sve ostalo je relativno nebitno. Naravno, ekran neka bude cim bolji. Sve to se da pronaci i po dosta manjoj cijeni od 8-9 tisuca kuna. Nekakav HP iz 6730b ili 6735b serije ce biti i vise nego dovoljan ili recimo jos bolja solucija nekakva toshiba iz satellite pro serije, a sve to se da naci ispod 8 tisuca kuna.

Pozdraf....

17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...
iKAR kaže...

Za 9000kn se moze kupiti jako dobro racunalo. Ono kaj ti nisi napisao, a kaj je jako vazno kod odabira prijenosnika je koje velicine ekran trazis, ako ti je bitno da ima prostora za rad, onda ti ne gine 17-ica koja ima svoje mane, a ponajveca je masa i kratko trajanje baterije zbog poveceg ekrana. U toj kategoriji bi bilo najbolje pogledati nekakav hp iz W ili P serije, pa mozda cak i stariji model, koji se jos uvijek mogu naci na trzistu, a imaju 3 godine jamstva, metalno kuciste, odlicne ekrane...

Ako ciljas na nekakvo racunalo na kojem ces moci normalno raditi, a da nije premali ekran, a da opet s druge strane ne tezi par kilograma, onda ti preostaju 15,4" prijenosnici, a sve manje od toga je jednostavno premaleno za normalan radu koji se dotice nekakve grafike...

Tu imas sarolik izbor u cjenovnom rangu kojeg si si odredio. Moj prvi izbor bi bio Toshibina Tecra - S10 ili A10 model, zatim HP-ov 6930p model, čak bi se nasao i kakav zgodan lenovo r500 za tvoje potrebe.

Inace, za photoshop je dovoljno da racunalo ima nekakav core2duo ili amd-ov ekvivalent, takta 2.0 ghz ili vise i cim vise rama. Sve ostalo je relativno nebitno. Naravno, ekran neka bude cim bolji. Sve to se da pronaci i po dosta manjoj cijeni od 8-9 tisuca kuna. Nekakav HP iz 6730b ili 6735b serije ce biti i vise nego dovoljan ili recimo jos bolja solucija nekakva toshiba iz satellite pro serije, a sve to se da naci ispod 8 tisuca kuna.

Pozdraf....

Kao prvo nauci se koristit edit...double poster...anyway

Ti ocigledno nemas pojma o cemu pricas

Macbook pro je u razlika cijene $100 sa ostalim racunalima u kategoriji a meni je osobno ti novaca samo mac os x vrijedan

Drugo momku treba laptop za fax neznam zasto uopce spominjes 17"

Nosat laptop tezi od 2.5kg je totalni apsurd...

ok sto se tice ostalog uredu je i slazem se uglavnom

ali ja i dalje mislim da je mac vrijedan cisto radi lijepog design-a,kvalitetne izrade i brzog i efikasnog rada zahvaljujuci mac os x-u

necu sad da ovdje nastane neki mac os x vs windows war,za tim nema potrebe sta ti se sviđa uzmi nije tu dilema nikakva

16 godina
neaktivan
xxtoni kaže...

Macbook pro je u razlika cijene $100 sa ostalim racunalima u kategoriji a meni je osobno ti novaca samo mac os x vrijedan

ali ja i dalje mislim da je mac vrijedan cisto radi lijepog design-a,kvalitetne izrade i brzog i efikasnog rada zahvaljujuci mac os x-u

necu sad da ovdje nastane neki mac os x vs windows war,za tim nema potrebe sta ti se sviđa uzmi nije tu dilema nikakva

Ja spominjem 17-ice zato kaj je on naveo da se dvoumi oko dell-a studio 17 i mac-a, a dell studio 17, je izmedju ostalog 17" prijenosnik.

Kaj se tice toga koliko pojma imam ili nemam, to ti nikako ne mozes znati, no imam iskustva s prijenosnicima vise nego kaj ces ti vjerojatno ikad imati, pa znam kaj apple prodaje i kakve je to kvalitete.

Kaj se tice razlike u cijeni, daj se molim te uozbilji i nemoj pisati nebuloze. macbook pro 15" kosta preko 10000kn, a ko sto rekoh 13" prijenosnik nema smisla uopce spominjat kad se radi o nekakvom radu u photoshopu.

Ne zelim da me se krivo shvati, meni je mac sasvim ok, ali tek od pro verzije. Sve ispod toga je preskupo s obzirom da ima losu konstrukciju, katastrofa tipkovnicu...itd.

Macbook pro je masina koja vrijedi svake kune ulozene u njega, jer odusevljava ekranom, trajanjem baterije i kvalitetom konstrukcije, no to isto se moze dobiti kod drugih proizvodjaca po dosta nizoj cijeni.

17 godina
neaktivan
Na kraju sam skontao da mi laptop treba samo 2 godine veličinu ekrana nisam pominjao trenutno po težini nesto od 15 " bi mi godilo a ima i dell studio 15ka o tome cu jos razmisliti
17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...
xxtoni kaže...

Ja spominjem 17-ice zato kaj je on naveo da se dvoumi oko dell-a studio 17 i mac-a, a dell studio 17, je izmedju ostalog 17" prijenosnik.

Kaj se tice toga koliko pojma imam ili nemam, to ti nikako ne mozes znati, no imam iskustva s prijenosnicima vise nego kaj ces ti vjerojatno ikad imati, pa znam kaj apple prodaje i kakve je to kvalitete.

Kaj se tice razlike u cijeni, daj se molim te uozbilji i nemoj pisati nebuloze. macbook pro 15" kosta preko 10000kn, a ko sto rekoh 13" prijenosnik nema smisla uopce spominjat kad se radi o nekakvom radu u photoshopu.

Ne zelim da me se krivo shvati, meni je mac sasvim ok, ali tek od pro verzije. Sve ispod toga je preskupo s obzirom da ima losu konstrukciju, katastrofa tipkovnicu...itd.

Macbook pro je masina koja vrijedi svake kune ulozene u njega, jer odusevljava ekranom, trajanjem baterije i kvalitetom konstrukcije, no to isto se moze dobiti kod drugih proizvodjaca po dosta nizoj cijeni.

Znas sta,necu sad ovdje pa pocinjem svađu ali kako si samo arogantan...

Covjek nikad nije spomenuo koliko incha hoce i nemoj ovda sirit dezinformacije,to si sad ti izmislio...

Ja tebe neznam ali citam ti izjave i po tome zakljucujem koliko imas/nemas pojma i do sad sam samo procitao da pravis neke tvrdnje koje nemaju cvrstu bazu.

Kad vec tako znas sve,jesi li ti uopce ikad imao Macbook pa pravis takve tvrdnje ?

To sto kosta preko 10000kn...to je kod vas izgleda problem ja neznam gdje ti gledas cijene ali ja sam jucer sastavljao XPS Studio 16 vs Macbook Pro 15 i razlika u cijeni je negdje oko $200-250

To sa 13" stoji,iako ne vidim zasto si tako usko uman,nemora znacit da nista nemozes radit na 13",ako nesto jednostavno trebas napravit sta fali brzinski uradit i na 13,snage svakako dovoljno ima

Jos nesto kad sam vec na tome,momku treba za faxa laptop,znaci nemoj mu uopce preporucivat neki laptop od 3.5kg

To sto se tice ovo ispod pro ja to svima kazem,to uzimanje neki stvari kao imac,air,mini i co...to je cista sminka i bacanje novca kroz prozor,bolje bacit u more/rijeku

Zelim sto se tice cijene samo ponovit eto ja sam sastavljao razlika je oko $250,to i nije malo da budem posten to je mozda 500GB disk ili vise rama...

Ali sta ja znam ako je nekom vrijedan i misli da mu treba mac os x ili jednostavno ga hoces,uzet ces ga...

Ovo je moje misljenje i nemoj da ovdje sad nastaju neke svađe,mi se neznamo i nemoj mi ti prica da ja nista neznam,posteno receno i moja je greska bila ako sam napisao da ti nemas pojma,izvinjavam se ako sam to napiso ali ako cemo vec debatu nek bude po cinjenicama a ne po zeljama/mrznjama prema nekom brandu,ti si se vec izjasnio da ne zelis to a ja svakako ne...

16 godina
neaktivan
xxtoni kaže...

Covjek nikad nije spomenuo koliko incha hoce i nemoj ovda sirit dezinformacije,to si sad ti izmislio...

Ja tebe neznam ali citam ti izjave i po tome zakljucujem koliko imas/nemas pojma i do sad sam samo procitao da pravis neke tvrdnje koje nemaju cvrstu bazu.

Kad vec tako znas sve,jesi li ti uopce ikad imao Macbook pa pravis takve tvrdnje ?

To sto kosta preko 10000kn...to je kod vas izgleda problem ja neznam gdje ti gledas cijene ali ja sam jucer sastavljao XPS Studio 16 vs Macbook Pro 15 i razlika u cijeni je negdje oko $200-250

To sa 13" stoji,iako ne vidim zasto si tako usko uman,nemora znacit da nista nemozes radit na 13",ako nesto jednostavno trebas napravit sta fali brzinski uradit i na 13,snage svakako dovoljno ima

Jos nesto kad sam vec na tome,momku treba za faxa laptop,znaci nemoj mu uopce preporucivat neki laptop od 3.5kg

To sto se tice ovo ispod pro ja to svima kazem,to uzimanje neki stvari kao imac,air,mini i co...to je cista sminka i bacanje novca kroz prozor,bolje bacit u more/rijeku

Zelim sto se tice cijene samo ponovit eto ja sam sastavljao razlika je oko $250,to i nije malo da budem posten to je mozda 500GB disk ili vise rama...

Ali sta ja znam ako je nekom vrijedan i misli da mu treba mac os x ili jednostavno ga hoces,uzet ces ga...

Ovo je moje misljenje i nemoj da ovdje sad nastaju neke svađe,mi se neznamo i nemoj mi ti prica da ja nista neznam,posteno receno i moja je greska bila ako sam napisao da ti nemas pojma,izvinjavam se ako sam to napiso ali ako cemo vec debatu nek bude po cinjenicama a ne po zeljama/mrznjama prema nekom brandu,ti si se vec izjasnio da ne zelis to a ja svakako ne...

Ma kakva svađa stari moj...svatko ima pravo na svoje misljenje, a isto tako ja imam pravo da pobijem tvoje. Ja radim vec dugo sa prijenosnicima. Popravljao sam ih, slagao i koristio, tako da ipak imam nekakvo pokrice. Cijene gledam u hrvatskoj jer covjek ovdje kupuje prijenosnik, sam je naveo 17" prijenosnik kao opciju (ja sam ga upozorio na tezinu i nisam mu predlozio niti jedan laptop te velicine), a naveo je i cijenu do nekih 9000kn. Isto tako je naveo da mu laptop treba za photoshop, pa se pretpostvalja da je 13" prijenosnik ipak malo premalen za ugodan rad u takvom programu.

Kaj se tice Macova, radio sam na jedno dvadesetak modela. Malo koji je na mene ostavio jak dojam, a cijena jednog macbook pro prijenosnika od 15" u hrvatskoj krece od 13000kn, a to je ipak malo vise od onoga kaj je covjek naveo.

Nemam ja nikakvu namjeru svađati se s tobom, dapace, cijenim svacije misljenje...

Budi mi pozdravljen i nemoj se bezveze zivcirati...

:)

Pozdraf....

17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...
xxtoni kaže...

Ma kakva svađa stari moj...svatko ima pravo na svoje misljenje, a isto tako ja imam pravo da pobijem tvoje. Ja radim vec dugo sa prijenosnicima. Popravljao sam ih, slagao i koristio, tako da ipak imam nekakvo pokrice. Cijene gledam u hrvatskoj jer covjek ovdje kupuje prijenosnik, sam je naveo 17" prijenosnik kao opciju (ja sam ga upozorio na tezinu i nisam mu predlozio niti jedan laptop te velicine), a naveo je i cijenu do nekih 9000kn. Isto tako je naveo da mu laptop treba za photoshop, pa se pretpostvalja da je 13" prijenosnik ipak malo premalen za ugodan rad u takvom programu.

Kaj se tice Macova, radio sam na jedno dvadesetak modela. Malo koji je na mene ostavio jak dojam, a cijena jednog macbook pro prijenosnika od 15" u hrvatskoj krece od 13000kn, a to je ipak malo vise od onoga kaj je covjek naveo.

Nemam ja nikakvu namjeru svađati se s tobom, dapace, cijenim svacije misljenje...

Budi mi pozdravljen i nemoj se bezveze zivcirati...

:)

Pozdraf....

Pozdrav

Sto se tice cijene ja jednostavo ne razumijem zasto su ti macovi kod nas (ja sam iz Bosne kao i momak sto je otvorio temu) tako skupi,mislim kad sastavljas npr.Dell XPS 16 vs Pro 15 razlika dođe oko $200 (sto mozda vecini i nije malo) ali bit je u tome ako je razlika cijene tamo $200 ovdje nebi trebala biti tolika ako je tamo XPS $1500 i Pro $1700 onda nebi ovdje trebale cijene za Dell-a biti 9k a za Pro 13k (to si ti rekao neznam kakvo je stanje cijena) jer to je ipak razlika od $800 između cijene u HR i USA.$800 nije mala stvar,to je lijep digitalac ili mozda i kakav laptop lijep...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice