Laptopi: kvarovi, objašnjena, održavanje, kupovina

poruka: 721
|
čitano: 229.617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovin
keyofdestiny13 kaže...
ivo454 kaže...

Najprije provjeri temperature.

Neznam, meni temperature izgledaju ok.

Neka bude otvoren HW monitor, idi na jubito ( Youtube) pokreni neki film ili pjesme. pa ako puštaš i vidi kako rastu temp. Jer onda od videa ili igru počne naprezat pa rastu temp. S ozbirom da temp do 40- 50c je u normali sa videom a bez njega u mirovanju oko 35c. Ako prelazi prekon 60c i tad laptop gase jer ima ugrađen sistem čim pređe preko 60 pa se gase zbog zaštite kvara. 

Nenad
11 godina
odjavljen
Nello kaže...
keyofdestiny13 kaže...
ivo454 kaže...

Najprije provjeri temperature.

Neznam, meni temperature izgledaju ok.

Neka bude otvoren HW monitor, idi na jubito ( Youtube) pokreni neki film ili pjesme. pa ako puštaš i vidi kako rastu temp. Jer onda od videa ili igru počne naprezat pa rastu temp. S ozbirom da temp do 40- 50c je u normali sa videom a bez njega u mirovanju oko 35c. Ako prelazi prekon 60c i tad laptop gase jer ima ugrađen sistem čim pređe preko 60 pa se gase zbog zaštite kvara. 

Temperature sa otvorenim youtubeom i miniclip.

EDIT: nove temperature, ovaj put otvoren s soccer stars mobile, youtube video i top eleven.

EDIT: nove temperature EDIT: nove temperature
Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 19:59 (keyofdestiny13).
16 godina
neaktivan
keyofdestiny13 kaže...  

Temperature sa otvorenim youtubeom i miniclip.

EDIT: nove temperature, ovaj put otvoren s soccer stars mobile, youtube video i top eleven.

E onda su ok. Vjerovatno neki bug u programi pa se gase a rijetko se događa. Po mom mišljenju da netrebaš otvarat 4 taba na pregledniku jer vjerovatno to guše u radu. Dovoljno sa 2 taba otvorenih. Npr otvaraš jubito zasvira glazba, a druga film, treča facebook a četvrta njuškalo onda se u laptopi preskoči cpu na 100% pa se servisi polude i dolazi do kočenja vjerovatno i to problem bio. 

Nenad
16 godina
Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovina)

Kakvo se zujanje čuje, ventilatora? Što se tiče grafike, ona je integrirana na ploči i nije odvojiva. Kod mene se isto na HP-u dogodi "zamrzavanje", odnosno blokiranje svega i onda ga samo mogu prisilno ugasiti. Događa se u Chrome-u, ali evo zadnjih dana nije se više dogodilo, možda je nešto bilo do Chrome-a.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
ivo454 kaže...

Kakvo se zujanje čuje, ventilatora? Što se tiče grafike, ona je integrirana na ploči i nije odvojiva. Kod mene se isto na HP-u dogodi "zamrzavanje", odnosno blokiranje svega i onda ga samo mogu prisilno ugasiti. Događa se u Chrome-u, ali evo zadnjih dana nije se više dogodilo, možda je nešto bilo do Chrome-a.

Ja sam koristio Operu, kad se to dogodilo. S druge strane laptopa, ,gdje je usis i ispuh zraka ima dosta prašine, pa ja mislim da je zbog toga bilo. Moguće da je ventilator zujao. Hvala ti. 

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2016 12:14 (keyofdestiny13).
13 godina

Stigle su ljetne temperature a s njima i povišene temperature mog laptopa (hp 625) pa bih trebao preporuku nekog hladnjaka, ne trebam ništa specijalno ali da baš ne uzmem neki šrot.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Bok, ljudi, za one koje imaju Lenovo laptoppe  i koji namjeravaju kupiti iste, dolazi li još uvijek virus SUPERFISH na laptope. Ima li kakvih vijeti o tome?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ekipa, pokvario mi se wlan adapter iliti wlan kartica(neam pojma kako se zove) uglavnom ne skenira mi niti jednu dostupnu vezu..

Radi se o packard bell easynote tv44hc, sto mi je ciniti? Moze li se zamjeniti? Alternativa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jeti kaže...

Ekipa, pokvario mi se wlan adapter iliti wlan kartica(neam pojma kako se zove) uglavnom ne skenira mi niti jednu dostupnu vezu..

Radi se o packard bell easynote tv44hc, sto mi je ciniti? Moze li se zamjeniti? Alternativa?

Može, naravno, bilo koja mini pci-e kartica istih dimenzija(čak i duža izvedba ako ima mjesta, ali sumnjam), praktički 99% latop wifi kartica u zadnjih 10-ak godina ti odgovara, a ugradnja ti je doslovno par šarafa odšarafit.

A kaj se tiče problema, moguće da nije kvar kartice, nego da Windowsi zezaju.

Ili driveri ili neki service.

Prvo probaj reinstalirati drivere od te kartice.

Kruha i igala...
12 godina
neaktivan

Valjda nisam fulao temu. Da ne otvaram sad posebnu.

Zanima me vaše mišljenje. Imam laptop koji stoji nekorišten. Izvadim ga tu i tamo da se ne kupi prašina na njega. Kupio sam ga za fax od kojeg sam kasnije odustao i sada mi ne treba, a budući da imam i stolno računalo, laptop ni ne pomišljam koristiti jer su za mene te dvije stvari neusporedive, tj. stolno računalo mi je neusporedivo bolje od laptopa (ne govorim o performansama nego općenito moja preferencija).

Budući da je tako, razmišljam da prodam laptop u slučaju kad bi mogao dobiti neke novce za koje bi se to isplatilo. Ako ne, neka stoji, možda nekome zatreba.

Laptop je Asus K550LB
Procesor: Intel Core i5-4200U 1.6GHz (turbo do 2.6GHz, 3MB cache)
Memorija: 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 1TB
Grafička: nVidia GeForce GT 740M 2GB DDR3 + Intel® HD 4400 (Dual Graphics)
Ekran: 15.6"

Star je skoro dvije godine, istekla je garancija. Očuvanost 10/10 jer (kako sam već rekao) gotovo da se ne koristi.

Sad me zanima koliko bi vi procjenili ovaj laptop i isplati li ga se uopće prodavati za te pare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

se desilo kome   naime laptop koji je konstantno na punjacu vadim bateriju i povremeno ju stavim u laptop malo ispraznim i napunim..zadnjih ne znam.tjedan dana manje vise je baterija bila  u laptopu(mama koristi lap poslovno) odjednom se baterija vise ne puni blica naranđasta  lampica i to je to.Samsung lap

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

pozdrav svima, kolega ima problem s laptopom, dakle radi se o hp probooku 4710s, kupljen je prije 8 godina, ne radi već neko vrijeme, al kolega je sad odlučio to probati riješiti, dakle kada s upali ekran ne prikazuje ništa, tj. prikazuje onak crno bijele crte, on ga je nosio na popravak i rekli su mu da je matična otišla i da se ne isplati popravljati, sad ne znam koliko su oni u pravu, ja sam probao sa hdmi kablom se spojiti na monitor i ništa se ne događa, a bilo bi dosta zgodno kad bi se uspjele spasiti neke stvari sa harda, slike većinom. ono što sam primjetio kad sam ga upalio je da se strašno zagrijava (doslovno bi se moglo ispeći jaje) na dijelu gdje su ulazi za vga i hdmi, tu bi trebala biti grafička, pa moguće da je u tome problem?

u svakom slučaju i da se uspije popraviti jel bi se moglo to prodati za neku kintu? čak i da se ne uspije popraviti, jel znate jel ima netko da bi dao 100-200 kn za tako nešto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kupio sam Acer Aspire V5-591G-55NF i pokusavam instalirati windowse 7 ali mi svaki put kad kliknem install now kaze "CD/DVD drive device driver is missing". Instalaciju vrisim preko USBa. I da odmah kazem, pokusavao sam u svim portovima, .iso file nije ostecen jer mi na kompu funkcionira, u BIOSu su postavke za boot stavljene na legacy...isprobao sam skoro sve sta sam nasao guglajuci no i dalje ne mogu doc do rjesenja. Win 8 i 10 mi ne dolaze u obzir. Pomoc bi mi stvarno puno znacila.

0 0 hvala 0
16 godina

Jeli koristiš F12 tipku za "boot drive", mislim da je to ta tipka, pa onda izaberi usb drive X

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 18:04 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, sa F12 udem u boot manager i tamo odaberem svoj USB

16 godina

Da. Mislim da je F12 ili F11, probaj prvo jednu, pa drugu. Prije toga moraš sa F2 ući u bios i postaviti "enable F12", ako već nije. Pogledaj 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 18:32 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

I to sam vec probao. Mogu ja bootat taj usb, ali kad odaberem jezik i kliknem install now onda mi izbaci da moram te neke drivere nac ili nesto

16 godina
neaktivan
apphole kaže...

I to sam vec probao. Mogu ja bootat taj usb, ali kad odaberem jezik i kliknem install now onda mi izbaci da moram te neke drivere nac ili nesto

Outdated OS za takav hardware... Na ovo ide Win 8.1 ili novije, nažalost da se instalira Win 7 potrebni su određeni "hackovi" na installeru ili poseban utility koji riješava problem sa kompatibilnošću... Ako CPU i3/5/7-6xxx serija nema više Win 7, samo 8.1 ili 10

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
12 godina
neaktivan

A daj me nemoj...ovo me totalno ohladilo. Hvala na pomoci!

14 godina
neaktivan

Pozdrav, već ranije sam imao problema s nadogradnjom na Windows 10, čak sam se i tu informirao malo o tome, nažalost nisam uspio i da ne duljim o tome, nabavio sam vanjski HDD, danas napravio backup, odlučio napokon napraviti clean install i probao sam to napaviti preko opcije Remove everything and reinstall Windows. U pola posla mi se laptop ugasio (isto kao i kad sam radio upgrade) i sada se laptop više ne boota već uvijek bezuspješno pokušava napraviti repair Windowsa. U redu, odlučio sam onda dovršiti posao preko sticka, ali novi problem. U boot meniju uopće nemam ponuđen stick. Isključio sam Secure boot, prebacio na Legacy Boot, probao sam i na Both i opet je isto. Do sticka nije, na drugom laptopu radi iz prve i to se radi o 2 sticka, na jednom su Windowsi, na drugom imam složene bootbilne Linuxe, Hiren's Boot itd. tako da nije niti do stickova. Što mi je najbolje u ovom trenu poduzeti? Mogao bih spržiti Windowse na DVD, ali znam da nekako mogu namjestiti da vidim stick kod bootanja. Radi se o Lenovo laptopu s preinstalled Windows 8 (vjerojatno to i radi probleme).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ljudi.

Imam problem s prikazom slike na jednom starijem Hp laptopu. Naime, pola ekrana je sve ok, a druga polovica izmješane boje i prikaz u duplo. Što bi moglo biti?....pošto se zna na tren normalizirati, pretpostavljam da je mozda flat kabel. Rastavio sam ekran i došao do tog kabela i točno na jednoj točki pri dodiru se gubi sva slika. Jel moguće pokrpati taj kabel, da ga otvorim iz onog omota u kojeg je umotan?

Što kažete?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nitar kaže...

Pozdrav ljudi.

Imam problem s prikazom slike na jednom starijem Hp laptopu. Naime, pola ekrana je sve ok, a druga polovica izmješane boje i prikaz u duplo. Što bi moglo biti?....pošto se zna na tren normalizirati, pretpostavljam da je mozda flat kabel. Rastavio sam ekran i došao do tog kabela i točno na jednoj točki pri dodiru se gubi sva slika. Jel moguće pokrpati taj kabel, da ga otvorim iz onog omota u kojeg je umotan?

Što kažete?

hvala

Zamjeniti kabel je jednostavnije, ppronađi polovni, dosta se toga prodaje,

13 godina
neaktivan

Za vrijeme igranja slika se freezala i izmjesala kao nekakva slagalica, te je laptop skroz blokirao, nisam mogao doci do Task managera. Ugasio sam ga preko power tipke na tipkovnici i od tada se ne pali - prilikom paljenja ledica kod power tipke se upali na pola sekunde, te se nakon toga ugasi. Do cega bi moglo biti? I hoce li servis priznati garanciju, upgrejdao sam laptop sa 2x8gb rama i 256gb ssd. Laptop je Asus N551JK-CN111D, kupljen u ADM-a proslo ljeto. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Balkana kaže...

Za vrijeme igranja slika se freezala i izmjesala kao nekakva slagalica, te je laptop skroz blokirao, nisam mogao doci do Task managera. Ugasio sam ga preko power tipke na tipkovnici i od tada se ne pali - prilikom paljenja ledica kod power tipke se upali na pola sekunde, te se nakon toga ugasi. Do cega bi moglo biti? I hoce li servis priznati garanciju, upgrejdao sam laptop sa 2x8gb rama i 256gb ssd. Laptop je Asus N551JK-CN111D, kupljen u ADM-a proslo ljeto. Hvala!

Vrati sve kako je bilo i ne spominji nikakve nadogradnje, iako ne bi trebalo biti problema, ako je ugrađena kompatibilna memorija i SSD.

15 godina

Jedno pitanje za Asus F555LN  i3 4030U GT840M 8GB ovako o čemu se radi bio je na servisu prije mjesec mijenjali su matičnu ploču još je pod garancijom.Znaci kad nisam kući nego na terenu koristim ga nekad igram igre na njemu temperatura procesora bude nekih 75*C a grafička ide i na 90*C jeli to zabrinjavajuće što se tiče grafičke kartice  ili ona može ići do 100*C naravno u full loadu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije normalna temperatura.Preko 85 je zabrinjavajuca.Rjesavaj to sto prije inace bi mogao riknut gpu pa onda mozes sa maticnom u kantu za smece.Ako vrijedi jos garancija salji na servis.Da li ti se ugasi tokom igranja igara? I da li je laptop vruc da mozes jaje na njemu ispec ?Ako je odgovor da obavezno to rijesavaj i kupi dodatno hlađenje sta ide ispod laptopa puno pomaze....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MGloc kaže...

Nije normalna temperatura.Preko 85 je zabrinjavajuca.Rjesavaj to sto prije inace bi mogao riknut gpu pa onda mozes sa maticnom u kantu za smece.Ako vrijedi jos garancija salji na servis.Da li ti se ugasi tokom igranja igara? I da li je laptop vruc da mozes jaje na njemu ispec ?Ako je odgovor da obavezno to rijesavaj i kupi dodatno hlađenje sta ide ispod laptopa puno pomaze....

Evo kako to izgleda a sto se laptopa tice  ja na tipkovnici ne osjetim d je se on pregrijao ili da mi isijava toplotu a hladnjak mu dodje sa zadnje stranice i stoji izmedju monitora i kucista tako da mi dodatno hlađenje nemoze puno pomoci

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 21:45 (dreadmoore).
15 godina

Frend mi donio neku toshibu (ne znam model napamet) pali se, ali nema slike, ekran je crn. Vjerojatno je grafička otišla. Jesam li u pravu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Frend mi donio neku toshibu (ne znam model napamet) pali se, ali nema slike, ekran je crn. Vjerojatno je grafička otišla. Jesam li u pravu?

Ili northbridge....

Kruha i igala...
15 godina
fer-de-lance kaže...
softwaremaniac kaže...

Ili northbridge....

Može li biti nešto s ekranom?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice