Hvala svima na savjetima, otkad sam izbrisa Aviru sve radi po starom. Sad zasto je ona uzrokovala pregrijavanje procesora i pojacan rad ventilatora ostavljam vama na istrazivanje :D
E da laptop je kupljen prije otpr godinu dana, a cuvam ga najbolje sta mogu posto mi glavni alat za faks tako da nema na njemu nikakvih livih softwarea i sranja. Ugl sad sve super radi pa po starom pravilu dok radi ne diraj cemo i nastavit.
bio sam probao nema slike, u jednom trenutku pri bootanju mi se pojavila slika, inace kaj pise tokom dizanja, verzija biosa i te stvari, no nema ni slike na lcdu, sad pak sumnjam da je grafa nesto. Vase misljenje?
Imam Acer Aspire V17 Nitro,kupljen je prije mjesec dana otprilike.Problem je u pregrijavanju procesora,znam da ne bi trebala biti normalna temperatura od 95 ili 97 °C,na 95 se digla kad sam upalio GTA V,na 97 jednom dok sam igrao Fallout 4.Zanima me sta vi mislite o ovome,laptop je odignut od stola radi bolje cirkulacije zraka i nakon toga mi je na falloutu temp oko 90 °C.Laptop je nov pa nikako ne moze biti problem u prasini,uz to Acer ima Dust defender aplikaciju s kojom okrece ventilatore u suprotnom smjeru da se prasina ne bi skupljala.Temp mjerim sa HWiNFO64.
Ps. nemam nikakvih problema u radu racunala ni pri igranju igara sve ide fluidno,nego od pocetka pratim temperature pa me zanima.
Konfiguracija:
Intel core i7 4720hq
Nvidia geforce gtx 960m
8gb ram
Pred 2 tjedna sam laptop nosio u Links na čišćenje od prašine i premazivanje termalnom pastom. Dosad sam imao super mišljenje o njima, ali lik mi je sjebao plastiku, valjda je slomio nešto unutra šta više ne može sjest na svoje mjesto, tako da se plastika na kutu označenom na slici diže kad ju slučajno zakačim podlakticom:
Nažalost, to sam primijetio tek nakon nekoliko dana, nije mi se više ni dalo zvati ih jer sam znao da ne mogu ništa, čim nisam to primijetio na licu mjesta. To mi je škola za ubuduće.
Se da to kako riješit? Ili uzet novu plastiku?
Imam jedno onako malo bezvezno pitanje al eto da cujem misljenja. Imam laptop hp mini, star vec nekih 3-4 godine, unutra je neki intel atom, giga rama i disk sam zanjenio ssd-om. Gore je win 7 ultimate i sad imam problem a to je da je laptop uzasno spor, mislim brzo se dize windows i to je ustvari jedina stvar koja se brzo odradio na tom laptopu, digne se za 8-9 sekundi ali onda kad otvaram browser to traje i traje a kad uspije mogu koristit samo jedan tab jer ako otvorim dva il vise gotovo, zasteka skroz, da ne duljim sve se sporo radi a u njemu je ssd. sad me zanima dal je to do rama? Ako bi stavio jos gigu jel bi se to popravilo? E i da, video uzasno steka na netu, you tube zastekava i kad stavim najmanju kvalitetu, streamanje tekmi uzasno steka(ne neki kineski stream nego bas placeni od nba-a). Laptop ionako sluzi samo za net i nesto malo koristenja officea i gledanja filmova i serija.
Pozdrav, imam problem sa laptopom vec duze vremena pa da se malo raspitam o cemu se radi.. Znaci sve radi normalno ali mu se na jednom zna pojaviti hrpa crtica na ekranu tek tako(u 99% slucajeva pojave se kad micem ekranom, jako rijetko samo od sebe), sve se vidi normalno ali su te crtice prisutne, kako micem lcdom naprijed nazad one znaju skroz nestat ili u nekom slucaju se pojave samo crtice u raznim bojama i ne vidim nista osim njih dok nekad dodje crni ekran, uvjek postane normalno nakon sto malo micem ekran.. Nadam se da ste shvatili o cemu pricam, radi se o nekom Aceru ne znam tocan model, ako treba mogu provjerit i takodjer prilozit slike svega sto sam naveo.
Imam jedno onako malo bezvezno pitanje al eto da cujem misljenja. Imam laptop hp mini, star vec nekih 3-4 godine, unutra je neki intel atom, giga rama i disk sam zanjenio ssd-om. Gore je win 7 ultimate i sad imam problem a to je da je laptop uzasno spor, mislim brzo se dize windows i to je ustvari jedina stvar koja se brzo odradio na tom laptopu, digne se za 8-9 sekundi ali onda kad otvaram browser to traje i traje a kad uspije mogu koristit samo jedan tab jer ako otvorim dva il vise gotovo, zasteka skroz, da ne duljim sve se sporo radi a u njemu je ssd. sad me zanima dal je to do rama? Ako bi stavio jos gigu jel bi se to popravilo? E i da, video uzasno steka na netu, you tube zastekava i kad stavim najmanju kvalitetu, streamanje tekmi uzasno steka(ne neki kineski stream nego bas placeni od nba-a). Laptop ionako sluzi samo za net i nesto malo koristenja officea i gledanja filmova i serija.
Giga rama danas nije dosta ni za šta. Barem 2 gige, preporuka 4 gige.
Giga rama danas nije dosta ni za šta. Barem 2 gige, preporuka 4 gige.
ma sranje je sto taj laptop ima samo jedan utor za ram, tako da cu vjerojatno uzet plocicu od 2 gb.
..
Pozdrav ekipa.
Imam pitanje u vezi laptopa..dakle kad ga upalim dođe do login screen-a i tu stane,samo je crna slika..ostavio sam ga tako sat vremena i nista.Prije jedno mjesec dana se isto to događalo i nakon reinstalacije windowsa radio je do sad (win8.1).
Ako izvadim bateriju i ponovo je stavim laptop radi normalno,tj pokrene windows.
Radi se o modelu HP 15r178nm.
Sumnjam na neki hardwerski kvar... dali je netko imao slicnih problema?neka ideja sta bi moglo stvarat problem?
Ima li netko ovdje starog HPa Compaq 6730b? Ili od Intela 45 Express Chipset Family? Imam problem, a to je da kada instaliram drivere, performanse su lošije nego inače. Zna li netko zašto je to tako, i imaju li neki third party bolji driveri možda?
.
Pozdrav ekipa.
Imam pitanje u vezi laptopa..dakle kad ga upalim dođe do login screen-a i tu stane,samo je crna slika..ostavio sam ga tako sat vremena i nista.Prije jedno mjesec dana se isto to događalo i nakon reinstalacije windowsa radio je do sad (win8.1).
Ako izvadim bateriju i ponovo je stavim laptop radi normalno,tj pokrene windows.
Radi se o modelu HP 15r178nm.
Sumnjam na neki hardwerski kvar... dali je netko imao slicnih problema?neka ideja sta bi moglo stvarat problem?
crna slika i miš jedino radi?
to je problem s driverima za grafičku. Meni je najjednostavije bilo na sljepo se ulogirati u windowse i onda kliknuti lock (windows tipka+L), pa se pojavi slika.
Imam 2 laptopa (točnije 1 i pol)
- Prve dvije slike su Toshiba Sattelite L655-1FH (Core i5 M480, Ati Mobility Radeon HD5650, 4 gb DDR3, HDD 320 GB). Laptop ima original Win10, novu bateriju (tek par ciklusa prošla) i radi uredno osim što je u zadnje vrijeme krenuo ponekada izbacivati grešku: "Display driver stopped responding and has recovered". Probao sam reinstall Windowsa, očistio ga te promijenio paste na CPU i GPU ali i dalje ponekada izbaci tu grešku. Za vrijeme pisanja ovog posta na njemu vrti FurMark već pola sata i nikakvih problema...
- Treća slika je HP Compaq 15-s122nz (Intel Celeron N2840, Intel HD Graphics, 4 GB DDR3, HDD 1 TB). Bratić je razbio display i slomio okvir oko njega tako da je ostalo samo kućište koje uredno radi. Pošto je bratić iz Švicarske dao mi je taj laptop jer ga je mislio baciti.
Zanima me:
- da li se može šta srediti u vezi one greške kod prvog laptopa?
- da li je isplativo kupiti na net-u (ebay, amazon ili dr.) display i okvir za drugi laptop?
- da li paše display od prvog laptopa na drugi pošto su oba 15,6" ako se npr. ne bi mogao popraviti prvi laptop pa onda samo kupim okvir za drugi ako paše display?
- koliko bi mogao dobiti novaca za oba laptopa ako bi ih prodavao u ovakvom stanju?
Imam jedno ajmo reću neobičan problem. Ako se to može nazvat problem. No tokom korištenja laptopa, ja se ponekad stavim prste sa desne strane tik uz vga izlaz na laptopu. I kroz neko vrijeme počnem osjetit kako me čipa nešto. Meni ništa jasno zašto. Pipam tamo ovak i ništa se ne dešava. I ja iz znatiželje uzmem ispitivač za struju i kad ono konektor za vga svijetli. Ajmo probat šarafe. SVI šarafi svijetle.
Priložio sam sliku, makar je mrak, ali se vidi na ispitivaču da svijetli žaruljica.
Jeli to normalno, tj. jel tko to probao isto napravit da ispita šarafe i konektore na laptopu. Ili laptop ima negdje kratki spoj? Ali laptop normalno radi, nema zamrzavanja. Jedino nekad wi-fi me zeza i odjednom prestane radit pa sam prisiljen ugasit-upalit laptop.
Dotični laptop je LENOVO 3000 N200
Ovako:
Kupio sam novi laptop od Acera i imam neki osjecaj da ne daje sve od sebe,jer imam otprilike 10 fpsa manje nego na kompu starom 5 godina na kojem imam HD 5670 512MB (DDR5),intel pentium dual core e6600 3.06 Ghz,4gb RAM,i na tom kompjuteru imam vise fpsa u nekim igram kao sto je CSGO,a kada sam gledao benchmarks za moj laptop puno je vise mogao nego sto ja mogu sada.Gledao sam i videa na youtubeu sa slabijom konfiguracijom da pokrecu igre sa boljim fps-om,pa ako netko zna mozda pomoci volio bih da mi pomogne.
Konfiguracija laptopa:
Intel core i3 5005u 2.0Ghz
Nvidia Geforce 940m 2gb
4GB RAM
i koliko sam ja gledao ova konfiguracija na laptopu je poprilicno bolja nego ona na kompu starom 5 god.
Stari komp je bio komp ili laptop?
ove "mobile" verzije procesora i grafičkih kartica su neusporedivo sporije od "desktop" verzija.
Imam jedno ajmo reću neobičan problem. Ako se to može nazvat problem. No tokom korištenja laptopa, ja se ponekad stavim prste sa desne strane tik uz vga izlaz na laptopu. I kroz neko vrijeme počnem osjetit kako me čipa nešto. Meni ništa jasno zašto. Pipam tamo ovak i ništa se ne dešava. I ja iz znatiželje uzmem ispitivač za struju i kad ono konektor za vga svijetli. Ajmo probat šarafe. SVI šarafi svijetle.
Priložio sam sliku, makar je mrak, ali se vidi na ispitivaču da svijetli žaruljica.
Jeli to normalno, tj. jel tko to probao isto napravit da ispita šarafe i konektore na laptopu. Ili laptop ima negdje kratki spoj? Ali laptop normalno radi, nema zamrzavanja. Jedino nekad wi-fi me zeza i odjednom prestane radit pa sam prisiljen ugasit-upalit laptop.
Dotični laptop je LENOVO 3000 N200
Nikome se još ovo nije desilo? Jel tko možda probao, ili zna u ćemu bi bio problem?
Da podijelim iskustvo... Naime, imam Lenovo T520 već nekoliko godina i u zadnje vrijeme se izuzetno pregrijavao. U toj mjeri da je bilo skoro nemoguće držati prste na određenim dijelovima. CPU je išao uredno preko 90C prilikom lakših zadataka poput surfanja. Danas sam uhvatio malo vremena i odlučio očistiti hladnjake i zamijeniti pastu. Ono što me je dočekalo možete vidjeti na slikama. :-) Čudim se što nešto nije otišlo uslijed tolikog zagrijavanja. Nakon temeljitog čišćenja i zamjene paste (stara se skroz skorila) mogu reći da je sve opet kako je bilo i prvog dana. Ventilator se sad pali po potrebi za razliku od konstantnog zujanja u zadnje vrijeme. Temperature su bitno niže. Tako da svakome tko ima problem sa zagrijavanjem laptopa savjetujem da izvede ovaj postupak ukoliko se radi o laptopu starom par godina.
Šta je ovo kava? :D hahah
Ja to radim skoro 3-4 puta godišnje.
No meni se cpu opali između 50% i 90% svaki put kad upalim mozzilu ili google chrome sa nekim u pozadini programom u pregledniku.
Čime se čistio?
Ja svoje kante čistim kistom, papirnatim maramicama, te hladnim zrakom od sušila za kosu.
Dal' je isti princip i za laptop?
Ja uzeo usisavač i udri miško. :)
Treba mi pomoc oko ovog laptopa Asus F555LN Intel i3-4030u Nvidia GT 840M.Evo ovako o cemu se radi .Sam problem koji mene muci je baterija posto kod ovog modela je fiksna baterija i nemogu je ukloniti kad laptop radi na gradskoj el.mrezi ona se uvjek puni pa me zanima jel ima neki program koji moze zaustaviti punjenje kad dodje do 100%
Oko toga se ne moraš zamarati, time se brine sklop za punjenje baterije na matičnoj ploči koji radi upravo to.
x
Pozdrav!
pronasao sam lenovov laptop u instaru. Moze li mi netko reci dal je to dobro za svakodnevno koristenje i moze li se instalirati barem cod ghosts
Lenovo G500 star godinu dana ( Intel Celeron 1005m,4 GB DDR3,HDD 1 TB ).
Baterija otpocetka na punjacu,mozda bio 10-tak puta na bateriji i to ne vjerujem da je do kraja ispraznjenon.
Jedino sam instalirao sve Lenovo programe pa sam namjestio da se ne puni više od 60 % radi očuvanja kapaciteta baterije.
Jel moguće da baterija uopće nije dotrajala,evo sto pokazuje Aida64,cisto me informativno zanima.
Jel moguće da baterija uopće nije dotrajala,evo sto pokazuje Aida64,cisto me informativno zanima.
Moguće je iako sumnjam.
Ne može ti točno pokazati dotrajalost sve dok bateriju ne napuniš do kraja. Dakle prvo potpuno punjenje, papražnjenje i opet punjenje pa ćeš znati.