Laptop se ne može upaliti

poruka: 38
|
čitano: 49.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Radi se o modelu HP 6715b... kada ga uključim u struju samo ubrzano blinka zelena ledica od struje, ne reagira na power tipku.

Probao sam izvaditi RAM, HDD, bateriju, CMOS bateriju, ali ništa nije uspjelo vratiti ga u život. Da li netko ima ideju ili zna koja bi mogla biti greška ako lampica od struje (slika munje) ubrzano blinka kad je na struji?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Laptop se ne može upaliti
MatkoBB kaže...

Radi se o modelu HP 6715b... kada ga uključim u struju samo ubrzano blinka zelena ledica od struje, ne reagira na power tipku.

Probao sam izvaditi RAM, HDD, bateriju, CMOS bateriju, ali ništa nije uspjelo vratiti ga u život. Da li netko ima ideju ili zna koja bi mogla biti greška ako lampica od struje (slika munje) ubrzano blinka kad je na struji?

Meni je na ProBooku 4510s ubrzano blinkala lampica (8 puta) kad ne bi punjač bio dobro spojen,probaj mrdat malo kabel od adaptera na ulazu u laptop - možda pomogne .

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
16 godina

Dobro je punjač spojen, jer i sa baterijom i bez nje isto blinka... I ne radi se o 8 puta, nego neprestano blinka...

Probao sam sada malo mrdati, ali nije pomoglo...

0 0 hvala 0
14 godina
baterija ti je prazna a onaj jack od punjaca je sjeban
Ne mogu se nis sjetit!!!
16 godina
GeneralPag1997 kaže...
baterija ti je prazna a onaj jack od punjaca je sjeban

Nije... sad sam mjerio voltmetrom i jack od punjača na izlazu daje 19V koliko i treba... znači nije do punjača..

14 godina
a od laptopa ?
Ne mogu se nis sjetit!!!
16 godina
GeneralPag1997 kaže...
a od laptopa ?

Pa ako se lampica odmah pali čim ga priključim na struju, onda sigurno dobiva taj napon, da je do jacka onda ne bi svjetlila lampica, ne bi dobivao nikakav napon...

Probao sam ga sada malo mrdati, ali ništa, samo ubzano blinka i ne može se upaliti...

14 godina
hdd si probo izvaditi i stavit ??
Ne mogu se nis sjetit!!!
16 godina
GeneralPag1997 kaže...

HDD, RAM, CMOS bateriju... ništa nije pomoglo...

14 godina
proc onda nist drugo ako je pod garancijom jos onda odma nosi
Ne mogu se nis sjetit!!!
14 godina
MatkoBB kaže...
GeneralPag1997 kaže...

HDD, RAM, CMOS bateriju... ništa nije pomoglo...

Nosit u popravak, nije to stolni pc pa da probaš stavljat komponentu po komponentu sa drugog računala i isprobavat.

Valentin
16 godina

Laptop je star oko tri godine, tako da popravak nije opcija zbog isplativosti... rastavit ću ga i prodat u dijelovima...

0 0 hvala 0
14 godina
MatkoBB kaže...

Laptop je star oko tri godine, tako da popravak nije opcija zbog isplativosti... rastavit ću ga i prodat u dijelovima...

,,

Po volji, to je dobar laptop, sestra ima takav i zadovoljna je, za sada radi, star je 4 godine, ja bi ga dal u servis pa da se vidi, tko zna možda popravak ne bi skupo došal.

EDIT: Baš me kopa ovo, meni se čini da bi to mogal bit adapter za struju (odnosno trafo u njemu), a da je baterija prazna, to sam već vidil na jednom drugom laptopu, ti kad mjeriš instrumentom punjač nije opterećen (odnosno trafo u njemu) i instrument pokazuje normalan napon, ali kad ga opteretiš (paljenje laptopa) napon pada i nemaš ništa.

Evo na ovom linku imaš koji sve modeli laptopa koriste takav punjač, pa ako neko ima neki od ovih modela neka ti posudi punjač da si isprobaš, da ga ne raskapaš bez veze.

http://www.protis.hr/products/details/hp-90w-smart-ac-adapter-ed495aa/6237

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 21:28 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
MatkoBB kaže...

Po volji, to je dobar laptop, sestra ima takav i zadovoljna je, za sada radi, star je 4 godine, ja bi ga dal u servis pa da se vidi, tko zna možda popravak ne bi skupo došal.

Prošlo je njegovo vrijeme... već ranije mu je otkazao wifi, onda touch kontrole i sada je kompletno gotov...

Ovo je model s AMD turion procesorom, koji se dosta i grijao... vrijeme je za nešto novije...

14 godina
MatkoBB kaže...
Valentin17 kaže...
MatkoBB kaže...

Prošlo je njegovo vrijeme... već ranije mu je otkazao wifi, onda touch kontrole i sada je kompletno gotov...

Ovo je model s AMD turion procesorom, koji se dosta i grijao... vrijeme je za nešto novije...

Ne znam za tvoj, ovaj od moje sestre ima temp.oko 42*C, isto ima turion 64 x2 1.9ghz, 4GB RAMA I RADEON X1250 128MB, instaliran je win 7 x64 pro. Sve je jako dobro podešeno i radi bez problema. Laptop se koristi za fakultet, nikakve igre.

Valentin
13 godina
neaktivan

Ipak probaj posudit punjač kao što kolega kaže.. Za svaki slučaj..

Ja sam sve svoje probleme sa nx7300 uvijek rješavao tako da sam odspojio i ponovo zalemio jack od punjača.. A isto sam prije toga mislio da je gotovo s njim..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hrvojeee kaže...

Ipak probaj posudit punjač kao što kolega kaže.. Za svaki slučaj..

Ja sam sve svoje probleme sa nx7300 uvijek rješavao tako da sam odspojio i ponovo zalemio jack od punjača.. A isto sam prije toga mislio da je gotovo s njim..

Da ja još malo pojasnim - kad sam imao problema sa 4510s ,morao sam vrtit kabel od punjača minut-dva i podesit ga u određeni kut da bi laptop uhvatio kontakt te se počeo punit.
Nakon par dana sam malo izravnao kabel od punjača na par mjesta i držalo je tako par dana i onda opet ista stvar.

Kako autor navodi da njemu nije problem do adaptera,jer je naveo da daje 19v - neka rastavi laptop i pogleda ulaz za punjač ,da li ima oštećenja - jel se odlemio i sl.

Vjerujem da je u tome problem. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
17 godina
neaktivan
Jednostavno, neka izvadi bateriju prikljuci punjac pa proba upalit, ako i onda blinka laptop ima struju i punjac daje neki napon..
A onda neka vidi s drugim punjacem, ako mu tako barem blinka
15 godina
neaktivan

Napunit bateriju i probat upalit na bateriju, ne na punjač

Ako problem ostaje, matična ploča je neispravna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lucco85 kaže...

Napunit bateriju i probat upalit na bateriju, ne na punjač

Ako problem ostaje, matična ploča je neispravna

Probao sam danas s drugom baterijom koja je bila napunjena, ali opet isto... znači nije do napajanja nego je nešto na matičnoj otišlo... mislim da se to ne isplati popravljati..

14 godina
neaktivan

e ako ti blinka lampica u priručniku ti pise sta to znaci ako sam nesto krivo svatio ignoriraj post

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

bok! ja imam sličan problem

znači imam acer e-machines e 270, i kada ga upalim pojavi mi se ono veliko e na ekranu i poruku ''pritisnite f2 za setup''

ta poruka se pojavi i nače kada se pali, ali sada dalje od toga ne ide!!!

u cemu bi mogao biti problem?? nekada kada sam sretna pritisnem f2 i dobjem ''please wait'' i to je to!!!!

MOLIM POMOĆ

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najverovatnije Hdd

Izvadi ga van i probaj stiskati F2, ako uđe u bios problem će vjerovatno bit u njemu

13 godina
protjeran
the malla kaže...

bok! ja imam sličan problem

znači imam acer e-machines e 270, i kada ga upalim pojavi mi se ono veliko e na ekranu i poruku ''pritisnite f2 za setup''

ta poruka se pojavi i nače kada se pali, ali sada dalje od toga ne ide!!!

u cemu bi mogao biti problem?? nekada kada sam sretna pritisnem f2 i dobjem ''please wait'' i to je to!!!!

MOLIM POMOĆ

Probaj uć u BIOS bez HDD-a (ili s njim ako uspiješ) i onda vidi odakle se boota win/linux...

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
13 godina
neaktivan
Pokusat cu ga poslije izvadit i pogledat u cemo j problem ali mi nije jasno kako je mogo odjednom krepat kad nije ni blokiro ni nista...
Ali da su win pali trebala bi bez problema uc u bios :/
13 godina
protjeran

Može bit da je zbog vibracija neki kabel i slično,da je se isključio...

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
izvadi disk i onda probaj u bios!

bios nije samo ono kad stisnes f2i vidis ekran sa nekim tekstom ! bios je basic input-output system,znaci kad stisnes gumb za paljenje ,bios chip je prvi ,ajmo ga nazvat operativni sustav,koji govori ostalom hardware-u sto da radi i tko je i sto je! znaci bios pokusava zavrtit disk i odrediti kakva mu je funkcija,a disk mu vraca informaciju da se nemoze pokrenuti i onda bios chip opet to pokusava i to traje neko vrijeme dok mu disk ne kaze,gle fakat se nemogu zavrtiti i ne radim...onda bios odustaje i prelazi na druge boot device ili baca error! otprilike,laicki objasnjeno!

znaci izvadi disk i probaj onda!
otkup neispravne elektronike
13 godina
neaktivan
Znam sto je bios i kako funkcionira!
Meni laptop samo prikaze pocetni ekran i onda je mrtav! Nista ne radi...
I to se sve u sat vremena dogodilo, a prije je sve funkcioniralo savrseno; po mom iskusttvu hdd prvo blokira komp pa nakon nekog vremena vise ne radi..
13 godina
neaktivan
hoces ti prodat taj laptop pod neispravan?
otkup neispravne elektronike
13 godina
neaktivan
??
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice