Laptop ima samo jedan utor za mic/slusalice

poruka: 8
|
čitano: 8.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ima kakav nacin da u taj jedan utor mogu ukljucit headset da mogu slusati+mikrofon, ili si moram 

Ovakvo nesto da kupim bi radilo ? http://images.mypilotstore.com/products/3299.jpg

btw imam asus x75vb-ty029

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa imaš ugrađeni mikrofon. Šta će ti takav headset, dovoljne su samo slušalice.

Ad astra peronospora

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Laptop ima samo jedan utor za mic/slusalice

pitao je kako moze ubosti a ne jel mu treba ili ne. zasto se uvijek neko nadje pametan da komentarise da nekome nesto ne treba.

ako pita moze li toster ugurati u laptop odgovor je  moze ili ne, a ne sta ce ti to :)

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
17 godina

USB zvučna jedina opcija.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
srsly? a da uzmem headset sa utorom na usb, bi radilo? ili mi bas treba ta zvucna
17 godina
ironlion kaže...
srsly? a da uzmem headset sa utorom na usb, bi radilo? ili mi bas treba ta zvucna

"headset sa utorom na usb" je obični headset (analogni) s USB zvučnom koja je na nekima USB headsetima odvojiva a na nekima ugrađena.

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan
ahaa super, budem si nasao takav headset onda, thanks
16 godina
neaktivan

Prema postovima drugih korisnika koje sam našao na netu, utor je TRRS tipa, što znači da ti je dovoljan konverter sa slike. Ono na što treba pripaziti o kojem se tipu radi. Naime, TRRS priključci dolaze u dva tipa - jedan koji je stvorila Nokia negdje oko 2000. godine, prihvaćen od strane gotovo cijele industrije, kod kojeg je raspored kanala Left, Right, Mic, Ground i poznat je kao OMTP tip, te drugi kojeg je stvorio Apple s rasporedom Left, Right, Ground, Mic i poznat je kao CTIA tip

Budući da je imaš noviji prijenosnik, vjerojatno koristi CTIA (iPhone) tip - ako nabaviš TRRS konverter kompatibilan s iPhoneom, a mikrofon ne radi ispravno, trebaš nabaviti OMTP (Nokia) tip.

Malo pozadine: većina mobilnih uređaja starijih od 2012. godine koriste OMTP tip - nažalost, većina proizvođača aftermarket headsetova proizvodi HS-ove kompatibilne s iPhoneom i oglašavaju kompatibilnost - što je značilo da nisu ispravno radili sa svim ostalim mobilnim uređajima na tržištu. Stoga je velik dio proizvođača mobilnih uređaja, pogotovo kineskih, prošle godine počela ugrađivati CTIA tip da se izbjegne potreba za konverterima. Nadalje, način upravljanja (play/pause, skip, volume up/down) kod CTIA tipa je patentiran od strane Applea, tako da je moguće da upravljanje reprodukcijom ne radi ispravno (ili uopće) na svim uređajima. Gumb za odgovaranje na pozive radi bez problema jer se radi o jednostavnom kratkom spoju Mic i Ground linija, dok se ostale kontrole izvode spajanjem impedancija određene vrijednosti između Mic i Ground linija (Appleove vrijednosti impedancija su patentirane).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 9:29 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice