Koliko zaista pomaže stalak sa hlađenjem za laptop

poruka: 88
|
čitano: 66.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Sinoc sam igrao igre jedno 4 sata ako ne i vise i radio je kao beba, superodlicno, a sada ga upalim, prvo temp odmah preko 80, pa vent okrene malo i pusti na 65-70 pa opet stane do 85 i tako stalno,...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koliko zaista pomaže stalak sa hlađenjem za la
mp9 kaže...

Sinoc sam igrao igre jedno 4 sata ako ne i vise i radio je kao beba, superodlicno, a sada ga upalim, prvo temp odmah preko 80, pa vent okrene malo i pusti na 65-70 pa opet stane do 85 i tako stalno,...

Možda ti skine nešto u pozadini? Naprimjer Windows Update. Jer ako skine update proc radi na 100%.

Kod palenja obično podiže temperature jer se u toku uključuje servisi, pa se poslije ustali.

Reci mi jesi li kada mjenjao termopastu, nakon čišćenja?

14 godina
neaktivan
Nello kaže...
mp9 kaže...

Možda ti skine nešto u pozadini? Naprimjer Windows Update. Jer ako skine update proc radi na 100%.

Kod palenja obično podiže temperature jer se u toku uključuje servisi, pa se poslije ustali.

Reci mi jesi li kada mjenjao termopastu, nakon čišćenja?

winows update mi je iskljucen tako da to otpada...

Pastu nisam mijenjao jos nikada, a laptop je star, evo 2 god taman!!

Ali pratim procesor normalnog je rada, a temp skace kao luda...

15 godina
neaktivan

Promjeni tu pastu!

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

zaista mislis da je stvar u pasti??? koliko si siguran??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mp9 kaže...

{#} PA čovječe rasturi taj svoj laptop i mjenjaj tu staru pastu!{#} Taj lap uopće nije za igre i što ga forsaš nije mi jasno? Što ne vidiš šta ti se preporuča da učiniš. Malo si naporan, a i ja što si mi navukao na ovakvo pisanje.{#}

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 17:47 (TONYA_).
14 godina
neaktivan
TONYA_ kaže...
mp9 kaže...

{#} PA čovječe rasturi taj svoj laptop i mjenjaj tu staru pastu!{#} Taj lap uopće nije za igre i što ga forsaš nije mi jasno? Što ne vidiš šta ti se preporuča da učiniš. Malo si naporan, a i ja što si mi navukao na ovakvo pisanje.{#}

Kao prvo ako ces biti tako bezobrazan iskljuci se jednostavno iz posta, jer ima ovdje i ljudi koji zele pomoci na lijep nacin, a ne tako bezobrazno kao i ti!! i da, ako je tebi dat 200kn za pastu i mjenjanje tako lako onda svaka cast, jer ja sam ipak student!! Odi sa ove teme jer takvi mi netrebaju!! Zbogom

14 godina
neaktivan

A sada za sve ostale, dobrih namjera...imam puno u task manageru services pokrenutih, mozda ga to pati i zato temp divljaju...a vjerovatno imam i nepotrebne neke services, a neznam koji su to?!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mp9 kaže...
TONYA_ kaže...
mp9 kaže...
Kao prvo ako ces biti tako bezobrazan iskljuci se jednostavno iz posta, jer ima ovdje i ljudi koji zele pomoci na lijep nacin, a ne tako bezobrazno kao i ti!! i da, ako je tebi dat 200kn za pastu i mjenjanje tako lako onda svaka cast, jer ja sam ipak student!! Odi sa ove teme jer takvi mi netrebaju!! Zbogom

Nisam želio biti nepristojan. Sorry!{#} Ti asociraš na Winse, a ne na prljavštinu(kućnu prašinu) koju imamo svi manje-više u kompu ili lapu. Ovdje je jedan od postova vezan za tvoj problem, malo je šarolik i zanemari model lapa i vrijeme pisanja, svodi se na isto, a pasta je. Još jednom oprosti što sam bio malo neugodan

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
15 godina
neaktivan

U biti čovjek ti nije ništa krivo rekao, dobro možda na krivi način

Ja nikad nebih kupio auto da nemam za benzin

Pasta košta 30kn i ona se s vremena na vrijeme mijenja.

Prvo promjeni pastu a onda ako problem bude i dalje prisutan možemo dalje... a 30kn ćeš kroz tjedan dana valjda već nekako prebolit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lucco85 kaže...

Prvo promjeni pastu a onda ako problem bude i dalje prisutan možemo dalje... a 30kn ćeš kroz tjedan dana valjda već nekako prebolit

Nije problem cijena paste, nego cijena servisa. Nije tako jednostavno promijeniti pastu na laptopu, budući da on to ne zna onda bi morao platiti.

Ako misliš da imaš previše tih procesa i ostalo, format c i ponovno instaliraj windows, kad instaliraš windoes pokreni everest stress test i furmark test za grafičku i ostavi ga par sati, ako ti se laptop ne ugasi nemaš problema s pregrijavanjem, ako se ugasi odnesi u servis na detaljno čišćenje i promjenu paste.

EDIT: 

evo ti video rastavljanja tvoje toshibe, pročitaj komentare o temeraturama nakon čišćenja i mijenjanja paste. Ako ne znaš sam rastavit, a servis ti je skup zamoli nekog od prijatelja sigurno netko mora znati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 21:26 (abt).
14 godina
neaktivan
abt kaže...
lucco85 kaže...

Nije problem cijena paste, nego cijena servisa. Nije tako jednostavno promijeniti pastu na laptopu, budući da on to ne zna onda bi morao platiti.

Ako misliš da imaš previše tih procesa i ostalo, format c i ponovno instaliraj windows, kad instaliraš windoes pokreni everest stress test i furmark test za grafičku i ostavi ga par sati, ako ti se laptop ne ugasi nemaš problema s pregrijavanjem, ako se ugasi odnesi u servis na detaljno čišćenje i promjenu paste.

EDIT: 

evo ti video rastavljanja tvoje toshibe, pročitaj komentare o temeraturama nakon čišćenja i mijenjanja paste. Ako ne znaš sam rastavit, a servis ti je skup zamoli nekog od prijatelja sigurno netko mora znati.

ciscenje i mjenjaje paste je 200kn!! tako da pokusavam to nekako izbjeci, a opet ako je bas neizbjezno...napravit cu to i gotovo

14 godina
neaktivan

bte, sto se tice services-a imam ih stvarno pun, ali dosta njih je status stoped...da li to utjece??

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Evo da ti olakšam - neizbježno je, pripremi se na to.

Zaboravi na servise.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 22:12 (Jakovp).
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Zaboravi na servise.

Kako mislis sada, neizbjezno je zaboravi na servis...a gdje da ga onda cistim, ja ga neznam cistiti, tj.menjati pastu...

15 godina
odjavljen
mp9 kaže...
Jakovp kaže...

Zaboravi na servise.

Kako mislis sada, neizbjezno je zaboravi na servis...a gdje da ga onda cistim, ja ga neznam cistiti, tj.menjati pastu...

Znao sam da će se ovo dogoditi.

Zaboravi na services{#}

15 godina
neaktivan
mp9 kaže...
abt kaže...
lucco85 kaže...

EDIT: 

ciscenje i mjenjaje paste je 200kn!! tako da pokusavam to nekako izbjeci, a opet ako je bas neizbjezno...napravit cu to i gotovo

Ma daj vidi si malo s nekim ko je u tome nek ti to napravi

200kn je definitivno previše, tu se slažem. Realna cijena 100kn

14 godina
neaktivan

Kupit cu stalak, i promjeniti pastu... {#}

Zanima me da li netko zna kako flashati BIOS-e na mojoj toshibi! Toshiba satellite A300D, verzija 1.80! {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lucco85 kaže...
mp9 kaže...

Ma daj vidi si malo s nekim ko je u tome nek ti to napravi

200kn je definitivno previše, tu se slažem. Realna cijena 100kn

Za razliku od desktopa gdje je ciscenje i mijenjanje paste trivijalno, kod laptopa x stvari moze krenit po zlu, pa kad kazes da je 200kn puno, a 100kn taman, onda se pitam tko ce ti laptop rastavit, ocistit, stavit pastu i ponovo sastavit za 100kn... i sto ukoliko nesto pukne, pa da servis radi 100kn snosi odgovornost za to? ne znam, meni je realno 200kn, tim vise sto ti u ovlastenom autoservisu za izmjenu ulja i filtera znaju toliko uzet, a to je stvarno trivijalna stvar

15 godina
neaktivan

Ukoliko nešto pukne odgovornost snosi onaj kome je to puklo, jednom serviseru se to nesmije događat, ali dogodit se može i on će to platit

Na dosta laptopa je promjena paste 10 minuta posla jel i za njih onda 200kn realna cijena?da izračunamo 200*6=1200kn za sat...nije loše

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
lucco85 kaže...

Ukoliko nešto pukne odgovornost snosi onaj kome je to puklo, jednom serviseru se to nesmije događat, ali dogodit se može i on će to platit

Na dosta laptopa je promjena paste 10 minuta posla jel i za njih onda 200kn realna cijena?da izračunamo 200*6=1200kn za sat...nije loše

Neznam daj je bas 10 min posla... jer ipak treba to rastaviti i sastaviti, tu ima milion sarafcica, treba mu minimalno pola sata ako ne i vise...

15 godina
neaktivan

Ne govorim za tvoj slučaj, ti ćeš se ipak malo više namučit:-)

Ako pak nisi nikad t radio ipak ti preporučam da daš u servis

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

MOZE LI MI NETKO RECI KAKO DA FLASHAM BIOSE 1.80 NA TOSHIBI SATELLITE A300D???

0 1 hvala 0
15 godina

ok

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 9:50 (ivan dragi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
84737 kaže...

Ja sam samo dao primjer kako je čovjek neznanjem uništio grafičku.

Normalno da je na prijenosniku drukčije spojeno, no očito je da ventilator kao takav može ukoliko postigne dovoljno velik broj okretaja te inducira napon koji je viši nego ga neki elektronički sklop može podnjeti nanjeti nepopravljivu štetu na matičnoj ploči prijenosnika, ili kao što sam naveo u primjeru grafičkoj kartici.

No hard feelings ;)

Hajde priznaj da si ovo izmislio..

16 godina
neaktivan
bed kaže...

Hajde priznaj da si ovo izmislio..

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 23:56 (84737).
16 godina
neaktivan

Student studiraš sebi a ne nama, bote vi studenti bi sve badava, od klope, preko zeta do čiščenja lapa, da još i studiramo umjesto vas?

lijepo ti je rečeno, cooler desk će pomoći barem da lap nije direktno na podlozi, odigne ga bar, drugo pasta je potrošna roba, a kada je pasta potrošena lošije hladi, nek ti ga počiste i zamjene pastu, a i za početak ga makni na balanced ako ti je na high performance stalno jer ne mora biti stalno, tu tek temperature diže, jebga sve u životu košta pa i održavanje laptopa, ako ti bilo što krepa uslijed toga bit će skuplje od tih navedenih 200kn vjeruj mi :)

bug caruje, um klade valja

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

ok

jesi frajer e

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice