HP i Windows 8 driveri za 7-icu

poruka: 23
|
čitano: 14.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Jedno pitanje. Bratova frendica dobila na poklon Hp Pavilion g7 2210 sm (http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=5319746&jumpid=reg_r1002_hrhr_c-001_title_r0001&lang=hr&cc=hr).

Instalirani su widnows 8 i cura bi naravno htjela prijeć na 7-icu, no kvaka je u tom što HP daje drivere isključivo za 8-icu.

Hoće li ti driveri radit na windowsima 7 il je osuđena na 8-icu?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: HP i Windows 8 driveri za 7-icu
Methusalem kaže...

Jedno pitanje. Bratova frendica dobila na poklon Hp Pavilion g7 2210 sm (http://www8.hp.com/hr/hr/products/laptops/product-detail.html?oid=5319746&jumpid=reg_r1002_hrhr_c-001_title_r0001&lang=hr&cc=hr).

Instalirani su widnows 8 i cura bi naravno htjela prijeć na 7-icu, no kvaka je u tom što HP daje drivere isključivo za 8-icu.

Hoće li ti driveri radit na windowsima 7 il je osuđena na 8-icu?

Windows 7 driveri rade na Windowsu 8, tako da vjerovatno radi i obratno, probaj stavit 7 i normalno instalirat drivere sa HP stranice, moralo bi radit.

Valentin
15 godina
neaktivan

Ma bojim se curi smrdat laptop. Ak na 7-ici ne budu htjeli radit nemam 8-icu koju bih mogao stavit.

0 0 hvala 0
16 godina

-predinstaliran, dakle OS s valjanom aktivacijom, bi zamjenio s nekim piratskim ili normalnim? Nek se navikne na Osmicu, Desktop i classic shell su tu, drugih bitnih razlika nema.

-bez imalo iskustva se takve stvari ne rade na tuđem računalu. Driveri za 7-8 su najmanji problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 21:29 (ihush).
15 godina
neaktivan

Imam dovoljno iskustva s instalacijom i na desktop i na prijenosna računala-taj dio je jednostavan. Al bez valjanih drivera ne bih ni pokušavao. No ne krivim curu-sam nisam isprobao osmicu, al po onom što sam pročitao po recenzijama, a i što mi je buraz rekao, to nije za za miš i tipkovnicu.

Tak ak mi netko može sto posto potvrdit da će driveri za osmicu radit, bio bih jako zahvalan.

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Methusalem kaže...

Ma bojim se curi smrdat laptop. Ak na 7-ici ne budu htjeli radit nemam 8-icu koju bih mogao stavit.

Nema šta se smrdat, jednostavno za test probu, staviš drugi hard disk i instaliraš win 7 da vidiš kako radi ako nerade dobro vratiš hdd kojem je osmicu i mirna bosna!

Nenad
14 godina
Nello kaže...
Methusalem kaže...

Nema šta se smrdat, jednostavno za test probu, staviš drugi hard disk i instaliraš win 7 da vidiš kako radi ako nerade dobro vratiš hdd kojem je osmicu i mirna bosna!

Ma možeš se ti lagano slikat, ne možeš vadit HDD ako laptop ima garanciju.

Valentin
17 godina
Valentin17 kaže...
Nello kaže...
Methusalem kaže...

Može se, nije to problem (bar se sad ne mogu sjetiti većeg vendora kod kojeg taj problem postoji).

Isto tako, ako je Professional verzija osmice ima prava staviti sedmicu (isto pro).

16 godina
neaktivan

nigdje nema konkretnih drivera...prije par dana kupio u firmi i driveri se traze "lupom po netu "

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kramp kaže...

nigdje nema konkretnih drivera...prije par dana kupio u firmi i driveri se traze "lupom po netu "

-nepotrebno 'traženje'..

-HP ne proizvodi hardware+drivere, pogledati komponente HP Pavilion g7-2210sm, (postoji manual, postoji properties u OSu, postoje maljepnice s doljnje strne..) i skinuti sa nekog starijeg sličnog modela koji ima suport za željeni OS ili pojedinačno tražiti.

- prizvođač chipseta, intel HM87 express.

- VGA, Radeon HD7670M.

.. itd. Najvažnije je imati LAN-WLAN driver ostalo možda obavi automatika, dok SATA-AHCI/RAID može biti preduvijet za vrijeme instalacije.

- kod wlana je uvjek problem različitih modela, pročitati oznaku s doljnje strane ili dok je aktivna Osmica, vidjeti točnu oznaku. Može biti intel, broadcom, realtek, ralink, artheros.. BT može biti problematičniji, kao i moguć preduvijet neku HP-tools za kontrolu (paljenje-gašenje) ali već par godina svi moraju imati fizički prekidač.

-uvjek se može i nekim npr ubuntu 12.04 vidjeti, trebalo bi radti out of box..

npr umjesto za g7-2210-sm može se pokušati s driverima za g7-2210-nr ili g7-1150us ... bilo koji model, jer su komponente zapravo bitne. Tražiti samo da komponentete odbovaraju kao chipset, wlan, audio.. dok se toolsi mogu skinuti neovisno o verziji ili synaptics, BT... i sl.

nikakvo pretjerano traženje, čak i da postoji za konkretan model driver-win7 nebi bil oništa lakše jer HP uvjek strpa npr WLAN drivere za sve modele pa juzer skida i probava sve redom.

17 godina
neaktivan
Nello kaže...

Valentin17 kaže...

ma kakvi vas drugi diskovi i vadjenje spopali... pogledaj tko je proizvodjac diska u laptopu, ako je npr. WD imas besplatnu WD edition verziju Acronis True Image-a, a cak i da nije, dovoljno je da je bilo koji (pa i eksterni) disk WD-ov da bi stvar radila.

Napravi image postojeceg stanja, i to citavog diska zbog recovery particije, i to u svakom slucaju pospremis. Dapace, HP je zna imat i svoje alate unutar Winsa za izradu image-a na DVD, pa mozes i to iskoristit, a onda se s postojecim diskom mos igrat kako ti padne napamet.

Pokreni speccy ili neki slicni alat da vidis s kojim sve komponentama, chipsetima, grafikom itd. baratas i onda trazi po netu direktno sa stranica proizvodjaca ka sta ti je ihush reka. Tesko da ces naletit na neku stvar za koju apsolutno ne postoji driver za win7.

Naravno, ako vidis da ti ipak ne ide, onda u svakom slucaju, sa recovery image-a vratis sve natrag u prijasnje stanje i rijesen problem.

15 godina
neaktivan

Hvala na savjetima. Disk mi se baš ne vadi, ipak tuđe, novo i pod garancijom, a i nemam zamjenski ,al system image je izvrstan prijedlog. Definitivno sam "genije" kad se tog nisam sjetio s obzirom da sam ga neki dan sebi pravio. Al problem je riješen. Buraz mi javio da je ženska uspjela sredit zamjenu laptopa za neki sa sedmicom. Al hvala na pomoći

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kada nema na sluzbenim stranicama drivera navedenih za win 7 i stoji samo win8 onda ja to zovem da nema konkretnih drivera. Pod trazenjem pod lupom mislim na ovo sto si rekao "pipanje u mraku koji je driver za lan i instaliranje 3-4 drivera dok ne nadjes pravi" uglavnom koma mi je to i nije fer to forsiranje win8 naustrb velikog broja korisnika koji zele bez glavobolje i pogađanja instalirati driver :)

17 godina
kramp kaže...

kada nema na sluzbenim stranicama drivera navedenih za win 7 i stoji samo win8 onda ja to zovem da nema konkretnih drivera. Pod trazenjem pod lupom mislim na ovo sto si rekao "pipanje u mraku koji je driver za lan i instaliranje 3-4 drivera dok ne nadjes pravi" uglavnom koma mi je to i nije fer to forsiranje win8 naustrb velikog broja korisnika koji zele bez glavobolje i pogađanja instalirati driver :)

Treba onda birati takvu opremu, a ne kupovati bez razmišljanja.

16 godina

Konkretan model o kojem pričamo se inače SVUGDJE prodaje sa FreeDOS-om ,tak da čisto sumnjam da ima Windows Recovery particiju.

Ali i to se lako utvrdi: otvori Disk Management (diskmgmt.msc) i pogledaj!

Kod Windows 7 i 8 ,driveri su obično najmanji problem - većinu sistem pokupi kod instalacije.

Naravno ,uvjet je da se instalacija radi s laptopom priključenim na žičnu mrežu ,NE Wlan.

E sad ,posve je drugo pitanje zbog čega mijenjati potpuno legalan OS ,na PC-u pod garancijom ,s nelegalnim ,

i time izgubiti garanciju!

Ali ,to je već neka sasvim druga priča.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 11:15 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Da te upozorim, najveći problem koji ćeš imat ako na tom laptopu instaliraš 7-cu su AMD-ovi grafički driveri, nikako nisam uspija upogonit switching, dakle radila je samo Intelova integrirka a Radeonka ne, na kraju san odusta i instalira 8-cu i sve radi kao podmazano.

I see offline people !
16 godina
kramp kaže...

kada nema na sluzbenim stranicama drivera navedenih za win 7 i stoji samo win8 onda ja to zovem da nema konkretnih drivera...

OK, nema drivera. Dal' konkretnih ili nekih drugih. I što sad?

kramp kaže...

..Pod trazenjem pod lupom mislim na ovo sto si rekao "pipanje u mraku koji je driver za lan i instaliranje 3-4 drivera dok ne nadjes pravi" ..

- To je omiljen fičer HP-supporta. To nije sad za ovu kombinaciju, nego HPov 'standard'. (umjesto da preko konkretne oznake modela dođeš do konkretnog drivera). Moraš znati koji je model wlana ugrađen, ako ne znaš napipavaš. Ili kupiš neki drugi model-marku...

kramp kaže...

.. uglavnom koma mi je to i nije fer to forsiranje win8 naustrb velikog broja korisnika koji zele bez glavobolje i pogađanja instalirati driver :)

-? koja glavobolja? Instaliraš OS i to je to, za 99% slučajeva automatika obavi svoj dio. Jedini ozbiljniji problem može biti lan-wlan kao preduvijet za automatiku.

- Dali si kod kupnje dobio-tražio driver medij ili pitao za support željenog OSa? Ako o tome nisi razmišljao, nema koristi gunđati.

- instaliraj npr ubuntu ili ostavi osmicu (ima daleko više prednosti nego mana kao ModernUI). Ako želiš sedmicu onda ipak moraš na predloženi način pronaći-riješiti drivere. To nije moja krivica, pa se ne moraš ljutiti na takav odgovor, dok samo gunđanje protiv HPa neće pomoći.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
kramp kaže...

kada nema na sluzbenim stranicama drivera navedenih za win 7 i stoji samo win8 onda ja to zovem da nema konkretnih drivera...

OK, nema drivera. Dal' konkretnih ili nekih drugih. I što sad?

kramp kaže...

..Pod trazenjem pod lupom mislim na ovo sto si rekao "pipanje u mraku koji je driver za lan i instaliranje 3-4 drivera dok ne nadjes pravi" ..

- To je omiljen fičer HP-supporta. To nije sad za ovu kombinaciju, nego HPov 'standard'. (umjesto da preko konkretne oznake modela dođeš do konkretnog drivera). Moraš znati koji je model wlana ugrađen, ako ne znaš napipavaš. Ili kupiš neki drugi model-marku...

kramp kaže...

.. uglavnom koma mi je to i nije fer to forsiranje win8 naustrb velikog broja korisnika koji zele bez glavobolje i pogađanja instalirati driver :)

-? koja glavobolja? Instaliraš OS i to je to, za 99% slučajeva automatika obavi svoj dio. Jedini ozbiljniji problem može biti lan-wlan kao preduvijet za automatiku.

- Dali si kod kupnje dobio-tražio driver medij ili pitao za support željenog OSa? Ako o tome nisi razmišljao, nema koristi gunđati.

- instaliraj npr ubuntu ili ostavi osmicu (ima daleko više prednosti nego mana kao ModernUI). Ako želiš sedmicu onda ipak moraš na predloženi način pronaći-riješiti drivere. To nije moja krivica, pa se ne moraš ljutiti na takav odgovor, dok samo gunđanje protiv HPa neće pomoći.

Kod ovakvih modela koji su jako jeftini automatika kod lan drivera je u 99% slucajeva veoma losa. Susreo sam se sa bezbroj takvih laptopa i uvijek isti problem da nema built in drivera. 

Osobno nebi nikada kupio tak jeftin lap jer je kvaliteta svega upitna pa i support. Pitam se sta ako si lap dobio, onda ima sta da se gundja- na onoga tko ti je kupio srot od lapa :)

Ne ljutim se ja na tebe :) Samo smo kostatirali situaciju sa navedenim slucajem i iznijeli svoja iskustva. 

14 godina
neaktivan

Ja imam HP G62 nisam instalirala niti jedan driver i radio je sa ovim osnovnima što dođe uz OS..kasnije je sa updejtom winsa pokupio neke drivere i instalirao,nemam nikakvih problema i radi sve..isti su driveri sa 7.. ali prije nego ću staviti 8 gledala sam po forumima i uglavnom bar za HP svi driveri sa 7 pašu-uglavnom..

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=L2b5IpkYH2w&NR=1
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovdje ćeš naći win 7 drajvere... nisu najsvježiji ali Bože dragi šta se može... glavno da switching graphics radi kako treba

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=emea_middle_east&dlc=en&sw_lang=&product=5251300#N229

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 11:54 (A147).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
A147 kaže...

Ovdje ćeš naći win 7 drajvere... nisu najsvježiji ali Bože dragi šta se može... glavno da switching graphics radi kako treba

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=emea_middle_east&dlc=en&sw_lang=&product=5251300#N229

odlično, sad mi napokon rade driveri za grafičku i na win7, hvala :)

kako si sredio drivere za USB 3.0 portove?

12 godina
neaktivan

Posto HP svako malo lomi noge izbacujuci svjeze graficke drajvere, pokusao sam sa Leshcat drajverima ali nisam uspio natjerat "switchable graphics" da proradi. To je jedino sto zasad radi.

Za USB 3.0 (DRIVER - CHIPSET -> Intel USB 3.0 Host Controller Driver) i sve ostalo koristi drajvere od ovog modela HP-a: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=emea_middle_east&dlc=en&sw_lang=&product=5251300#N241

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 16:16 (A147).
12 godina
neaktivan

imao sam slican problem i nisam ga mogao rijesiti na 7 mi je zvuk dosta "trokirao" culo se pucketanje od kad sam 8  dignuo sve radi ok 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice