HP Compaq 615

poruka: 6
|
čitano: 2.681
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HP Compaq 615

Pozdrav ljudi, imam problem.. do prije pola sata sam šljakal na lapu i paralelno na drugome.. pošto nisam radil otišel je u sleep mode i kad sam ga pokrenul ništa.. rikavela.. caps lock žmignul 5 puta i crnilo na ekranu. U zadnje vrijeme je bilo problema moram spomenuti (ventić je radil jače, ostal je bez zvuka, a i ruku na srce jadan bil je full preopterečen jer sam samo na njemu radil). Frka mi je kak sad doč do podataka s harda, jer su mi tam pohranjene sve kopije s USB-a kaj sam si spremal, pa taman da je i dal svoje nakon 2 godine bezpoštednog rada. Ajd pliz ako je neko imal slična problem nek pomogne, jer fakat ne znam kaj bi mu bilo.. iskreno se nadam da nije matična ili neke pa da se neda spasit.. Hvala na pomoći u napred.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HP Compaq 615

Pa ako ti hard nije riknuo (a mislim da nije) samo ga izvadiš i uštekaš u drugi komp pa prebaciš bitne podatke. Također ti preporučam da ga otvoriš i očistiš, ako to nisi prije radio onda vjerovatno i imaš problema zbog toga. Na tom laptopu nije problem doći do harda, ali ga je muka rastavit (znam jer imam 6830 koji se isto rastavlja), ali ako ne radi spasi podatke pa inda rastavi, očisti pa probaj upalit samo strpljivo jer moraš ga cijelog rastavit i razmontirat da dođeš do matične i heatsinka.

Sretno.

13 godina
neaktivan

Ma hvala majstore.. to sam i ja razmišaljo da napravim..
Je, probal sam ić rastavljat i guzica ko da je zaljepljen.. koma kak ga je teško rastavit..

Hvala na info..

Sve najbolje u 2012. 

14 godina
neaktivan

imaš na hp-ovim stranicama manual za rastavljanje pa samo strpljivo. Da kad rastavljaš ima i trakica ljepila pa samo polako prvo provjeri da li si sve odšarafio pa potegni pošteno. Stvarno ti treba diploma da rastaviš ove serije, ali bar ono što je najvažnije (hard s podatcima) nije teško izvadit. Uglavnom da bi došao do matične moraš odvojit ekran i sve porastavljat, ali ako je već sad neispravan nije da omaš što za izgubit osim malo vremena i živaca.

Blagoslovljen Božić i sretba Nova godina.

13 godina
neaktivan

Hard je vani.. prikopčao sam ga na drugi lap (isto HP G72) ali mi javlja prilikom podizanja neku hw grešku (stane s loudanjem win..i pojavi ne na tren ljeubičasti ekran i opet restart).. čekiral sam hard i javlja neku grešku tipa ako ste instalirali cam ili media player deinstalirate i bla bla..
Uglavnom, neće mi dignut win s ovog harad koji sam prikopčal..
pogledal sa u BIOS-u ali ne vidim kaj mora biti enable ili disable pa da digne win. ?!?

Ak imaš ideju udjeli..

Mislim da je sad već svaki dučan zatvoren da odem kupit kable pa da ga spajam preko usb-a..

Btw, zval sam frenda kaj je picajzlast, pa nek se za par 100 kn igra s rastavljenjem i čišćenjm, jer u protivnom ja bi ga mogel zviznut drito s 3 kata dolje na policijsku.. ;))) još bum prekršajnu zaradil.. ;)))

U glavnim hvala ti na savjetu, pa ako nadzireš ideju mojeg problema zašto ne diže win (win 7) nego se pojavi na trenutak onak ljubičasti ekran (mislim da je u pitanju neki hw problem ili neke nije u BIOS-u dobro poštimano) javi.. thx..  

14 godina
neaktivan
HP Compaq 615

Probaj prikopčat hard na stolno računalo i ne boot-at windowse s njega nego ga spojit kao sekundarni disk pa onda iskopirat podatke.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice