HP 4510s - ne prepoznaje punjač

poruka: 12
|
čitano: 5.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Imam HP 4510s (pod Moj PC) već mjesec i par dana te je sve radilo kako treba do danas.

Danas,tj. prije 10 min. sam ga prikopčao na punjač i on ne registrira punjač uopće,nastavi raditi na bateriji iako je baterija na 10% i Windows 7 me upozorava da ugasim računalo ili ga spojim na izvor električne energije (punjač).

Jedino što se događa kad spojim punjač je da lampica iznad ulaza za punjač (bijela lampica) blinka 9 puta.

Punjač je originalan od HP-a,došao s laptopom.

Ima li tko kakav prijedlog ili rješenje?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: HP 4510s - ne prepoznaje punjač

Uštekaj punjač u struju i stavi ga na uho.

Ako čuješ "pip pip pip pip" kao bomba -> vrijeme je za RMA ako je u jamstvu (mislim da je baterija 6 mjeseci,

a punjač i sam laptop 12 mjeseci).

Ako nije pod jamstvom, onda fino do trgovine po novi HP origigi punjač (jer jedino kod njih ne pašu univerzalci),

samo si pogledaj dali je tvoj 65W ili 90W.

Ako je tvoj 65W, onda ti je svejedno koji uzmeš, a ako je 90W, onda moraš uzeti skupljeg.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Probao sam to što si rekao,ali čujem samo zujanje iz njega a ne kao bomba - pip pip pip pip .
Znači,samo zujanje i kad je prikopčan i na struju i laptop,a i kad je samo u struji prikopčan.

Punjač je od 65w.
Taman mu je prije 2 mj. istekla garancija (cijelom laptopu).

Sad sam se sjetio da se to i prije događalo,i samo sam pomaknuo kabel pod određeni kut i nekako bi uhvatio kontakt i radio.

Kad odem u BIOS (uspio sam prije) i odem na Battery Test ,kaže

Battery Test Failed

Failure ID: GUV64-4NP5KM-XD6XHF-C0BK03
Product ID: NX668EA# BED

Please go to www.hp.com/go/csr from another computer and follow instructions.

Ja odem na tu stranicu i upišem sve i samo kaže da nisam u mogućnosti da mi zamjene neispravni dio (nisu naveli koji).

17 godina
neaktivan

A jesi probao izvaditi bateriju? Jel radi samo na punjaču?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Da,zaboravio sam to napomenuti da sam probao.

Ne,ni kad izvadim bateriju (na punjaču) ne radi.

17 godina

S obzirom na neuspjeli test baterije, bojim se da je problem negdje u energetskom dijelu matične ploče (osobito zato što spominješ prethodne uspjehe s pomicanjem kontakta) - ili je neki hladni lem ili je neka komponenta u tom dijelu neispravna.

Pokušaj još posuditi od nekoga punjač da ga eliminiraš kao krivca...

KaeR
15 godina
neaktivan

Jel ima ikakve veze što se utor za punjač na laptopu previše klima?

Koliko sam vidio na intetnetu po slikama,taj ulaz nije zalemljen na ploču nego kabelom spojen na ploču.

17 godina

Može biti, ali bez otvaranja laptopa nemoguće je utvrditi više. Možda je taj kabel oštećen ili je izgubio spoj negdje.

S obzirom da više nemaš garanciju, možda ne bi bilo loše provjeriti to; nova matična ploča je sve samo ne jeftino i isplativo rješenje.

KaeR
15 godina
neaktivan

Ok.

Probat ću to pogledat,pa odgovorim.

Nitko od poznanika mi nema HP punjač da bi isprobao :(

14 godina
neaktivan
Pozz

Neznam koliko si strucan sa UNIMEROM , ali trebalo bi da na onoj iglici u sredini imas oko 8,5 volta , na unutrasnjem obodu konektora treba da imas 19 volta i spoljasnji obod konektora ti je MASA ili - , sve se mjeri u odnosu na -

Ako te napone imas na konektoru adaptera onda ti je greska u cipu na maticnoj ploci koji sluzi za kompletno upravljanje naponima na maticnoj....
17 godina
neaktivan
Sličan problem je bio mojoj curi...

Otisao ti je punjač, idi kupi novi... vjerojatno na trecoj trecini kabla prije ulaza unutra...

Mi smo otisli, kupili novi i sve radi savrseno... Isto je malo raskliman ulaz, ali to ti nema veze... kod vecine laptopa tako nastane nakon cca 6 mjeseci...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina
neaktivan

Gdje ima najjeftiniji a kvalitetni punjač za njega ?

EDIT:

Može close.

Malo sam izravnao punjač i zapetljao ga na kraju te sad radi kako treba,ali očito treba novi punjač pa ću ga svejedno kupit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 21:22 (mstaglicic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice